Палич 63 Опубліковано: 6 квітня 20 годин тому, Справжня господиня сказав: Палич, от скажи мені чесно- Це до чого в профільній темі? Є ж приватні повідомлення? Нерви? Чи нема з ким посваритись прилюдно? Я ж не можу тут в темі певного рецепту, відповідати тобі на особисті запитання , хоть чесно хоть не чесно. Чи тут вже нема Правил? Звісно, бо "подобається" бачу поставив адмін. ( Просто запитав, хотів разом з ким то (в один час) спекти цю панеттоне італійську. Що б по ходу консультуватись з "колегою". Це заборонено? Чи що? Без обід. 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 971 Опубліковано: 6 квітня 43 хвилини тому, Палич сказав: Це до чого в профільній темі? Є ж приватні повідомлення? Нерви? Чи нема з ким посваритись прилюдно? Я ж не можу тут в темі певного рецепту, відповідати тобі на особисті запитання , хоть чесно хоть не чесно. Чи тут вже нема Правил? Звісно, бо "подобається" бачу поставив адмін. ( Просто запитав, хотів разом з ким то (в один час) спекти цю панеттоне італійську. Що б по ходу консультуватись з "колегою". Це заборонено? Чи що? Без обід. Ігор, тоді вибач мене, якщо мої риторичні запитання виявилися для тебе зворушливими. І ти не питав, хто і коли буде пекти. Ти питав " А не рано вже пекти? Кажуть треба в чистий четверга, або в суботу, в п'ятницю нільзя." От я і відповіла. Ще раз вибач, якщо чимось зачепила. Я не обідилася, мене важко обідити. Мир, дружба, паска. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 63 Опубліковано: 6 квітня 52 хвилини тому, Справжня господиня сказав: І ти не питав, хто і коли буде пекти. А це тоді що? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 63 Опубліковано: 6 квітня (змінено) В 28.03.2026 в 22:46, Палич сказав: Хто ще буде пекти в цьому році за цим рецептом? Це для "Хто". Змінено 6 квітня користувачем Палич Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 63 Опубліковано: 6 квітня (змінено) В 29.03.2026 в 11:26, Палич сказав: Коли ви будете пекти, в середу? А це для "Коли". Все, я обідився..живіть тепер з цим)) Змінено 6 квітня користувачем Палич 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 971 Опубліковано: 6 квітня о боже... все перекрутив... 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 457 Опубліковано: 6 квітня Палич, Свєтік, ви ж знаєте, що біля тіста не можна сваритися ) Так що дуже вас прошу бути чемними біля тіста) І тоді пасочка віддячить всім своєю пишністю. ❤️ Палич, лайк Свєтіку заслужений) Кожен має право на свою думку. Вона вам написала по-доброму , по - товариські, то нащо тут ображатися? А те, що не по темі, згодом прибереться. 2 Справжня господиня та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 733 Опубліковано: 6 квітня 13 години тому, Палич сказав: Все, я обідився..живіть тепер з цим)) Палич дужки поставив! Він усе зрозумів! Палич жартує! 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 63 Опубліковано: Пятница в 10:29 (змінено) А шо це форум робе через раз? Я вже "відстілявся" вчора). Без планетарного миксера робити нічого. І духовка підвела (недавно ремонтував), згорів цей макоранаж горіховий, я ще пудрой щедро посыпав і цілих горішків зверху. Теркой зрізав вуглі на шапці і помазав покупной глазур'ю як на звичайній пасочкі.)) В єлектрики невчасно...благо я всі заготовки зробив ще в середу. І молоко хоча купив "ультра", але темперував , три види начинки промив і замочив у кон'яку з мандариновим соком (ізюм, журавлина та курага), зробив ще з вечера глазурь-макоронаж (білок, цукор, горіхова мука, олія та крахмал)+половинки горішка на підсипку, окремо розділив жовтки і білки 8 великих яєць, жовтки з сілью. Все під пльонку і герметично в холодильник. Накрутив йому 2°С , що б було холодніше. Вершкове масло с морозилки гарячим ножем порізав на пластушки -слайси. На слідующий день тільки борошно просіяв, цукор відміряв, натер цедру з 2 апельсинів і лимона. Ще був секретний інгрідієнт, крім ванілі і алкоголя добавив до цедри ще ч.л меду. Робив майже так як робить ЗАРАЗ автор. Є відмінності незначні. В опарі, нормальний автоліз, формовка...Тісто спочатку дуже туге (без масла), хлібопічка таке не змогла вимісити. Робив вкінці руками. І при другому замісі не хватає швидкости розвинути клейковину, прийшлось підключати другий спосіб. Тісто гріється, раз три зупиняв і ставив в холодильник хвинин на 5-7 а в машину - замороженну пляшку. Шпажки зразу поставив, по одній, видержали. 5 шт 110мм, по 300г. Змінено Пятница в 10:36 користувачем Палич 4 Магда, fronya40, Справжня господиня та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 506 Опубліковано: Пятница в 11:24 Ігор, гарний папушник у вас вийшов, тепер дуже цікаво в розрізі побачити, а що смачний, то взагалі поза всякими сумнівами 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 63 Опубліковано: Пятница в 12:08 Не дуже гарний, "шляпу" прийшлось підрізать, прям запеклось в вугілля. Пізно закрив фольгой. Це вже не папушник і тим паче панеттоне, а звичайна пасочка. Так гарно підіймалось тісто два рази на фермінтації, а коли порубав і додав другу "піну" - стало дуже рідке, і ніяк не хотіло "хлюпати", робитись щільним і тягучим, як у автора. Треба нормальний тістоміс, з крюком і великою швидкістью обертів. Іще відключення світла ввечері підганяло(. Пік хвилин 40 по термометру, до 92°С у ближчій паскі. 1 1 Справжня господиня та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 733 Опубліковано: Пятница в 13:34 3 години тому, Палич сказав: Я вже "відстілявся" вчора) Палич! ви мій герой! 1 1 1 fronya40, Справжня господиня та Палич reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 971 Опубліковано: Пятница в 17:40 Палыч, снимаю шляпу! Браво! 2 fronya40 та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 63 Опубліковано: 7 годин назад (змінено) В 10.04.2026 в 14:24, Магда сказав: Ігор, гарний папушник у вас вийшов, тепер дуже цікаво в розрізі побачити, а що смачний, то взагалі поза всякими сумнівами Розріз такий як і предбачаний(на жаль). Дивився на ютубі відео як робили схожий, так треба було місити мінімум 60хвилин (3 по 20) в хлібопічці. А от смак - бомба. І колір афігенний, це дала сіль в жовтках напевно, цілу ніч стояли. І сік мандариновий, с цедрами лимона, та апельсина. Структура мякіша незвична, пухка типу вати. Треба повторити з урахуванням досвіду. p/s ще в суботу жінка забабахала 8 шт по звичайному рецепту. Так що у нас був типу батл.) Змінено 7 годин назад користувачем Палич 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах