Jump to content
lana19

Папушник. Український Панеттоне

Recommended Posts

20 годин тому, Справжня господиня сказав:

Палич, от скажи мені чесно-

Це до чого в профільній темі? Є ж приватні повідомлення? Нерви? Чи нема з ким посваритись прилюдно? Я ж не можу тут в темі певного рецепту, відповідати тобі на особисті запитання , хоть чесно хоть не чесно. Чи тут вже нема Правил? Звісно, бо "подобається" бачу поставив адмін. (

Просто запитав, хотів разом з ким то (в один час) спекти цю панеттоне італійську. Що б по ходу консультуватись з "колегою". Це заборонено? Чи що?

Без обід.

43 хвилини тому, Палич сказав:

Це до чого в профільній темі? Є ж приватні повідомлення? Нерви? Чи нема з ким посваритись прилюдно? Я ж не можу тут в темі певного рецепту, відповідати тобі на особисті запитання , хоть чесно хоть не чесно. Чи тут вже нема Правил? Звісно, бо "подобається" бачу поставив адмін. (

Просто запитав, хотів разом з ким то (в один час) спекти цю панеттоне італійську. Що б по ходу консультуватись з "колегою". Це заборонено? Чи що?

Без обід.

Ігор, тоді вибач мене, якщо мої риторичні запитання виявилися для тебе зворушливими. І ти не питав, хто і коли буде пекти. Ти питав " А не рано вже пекти? Кажуть треба в чистий четверга, або в суботу, в п'ятницю нільзя." От я і відповіла. Ще раз вибач, якщо чимось зачепила.

Я не обідилася, мене важко обідити.

Мир, дружба, паска. :flowerss:

52 хвилини тому, Справжня господиня сказав:

І ти не питав, хто і коли буде пекти. 

А це тоді що?

Posted (edited)
В 28.03.2026 в 22:46, Палич сказав:

Хто ще буде пекти в цьому році за цим рецептом?

Це для "Хто".

Edited by Палич

Posted (edited)
В 29.03.2026 в 11:26, Палич сказав:

Коли ви будете пекти, в середу?

А це для "Коли".

Все, я обідився..живіть тепер з цим))

Edited by Палич

Палич, Свєтік,  ви ж знаєте, що біля тіста не можна сваритися ) Так що дуже вас прошу  бути чемними біля тіста) І тоді  пасочка віддячить всім своєю пишністю. ❤️

Палич, лайк Свєтіку заслужений) Кожен має право на свою думку. Вона вам написала по-доброму , по - товариські, то нащо  тут ображатися? А те, що не по темі, згодом прибереться. 

13 години тому, Палич сказав:

Все, я обідився..живіть тепер з цим))

Палич дужки поставив! Він усе зрозумів! Палич жартує!

Posted (edited)

А шо це форум робе через раз?

Я вже "відстілявся" вчора). Без планетарного миксера робити нічого. І духовка підвела (недавно ремонтував), згорів цей макоранаж горіховий, я ще пудрой щедро посыпав і цілих горішків зверху. Теркой зрізав вуглі на шапці і помазав покупной глазур'ю як на звичайній пасочкі.))

В єлектрики невчасно...благо я всі заготовки зробив ще в середу.

І молоко хоча купив "ультра", але темперував , три види начинки промив і замочив у кон'яку з мандариновим соком (ізюм, журавлина та курага), зробив ще з вечера глазурь-макоронаж (білок, цукор, горіхова мука, олія та крахмал)+половинки горішка на підсипку, окремо розділив жовтки і білки 8 великих яєць, жовтки з сілью. Все під пльонку і герметично в холодильник. Накрутив йому 2°С , що б було холодніше. Вершкове масло с морозилки гарячим ножем порізав на пластушки -слайси. На слідующий день тільки борошно просіяв, цукор відміряв, натер цедру з 2 апельсинів і лимона. Ще був секретний інгрідієнт, крім ванілі і алкоголя добавив до цедри ще ч.л меду.

Робив майже так як робить ЗАРАЗ автор. Є відмінності незначні. В опарі, нормальний автоліз, формовка...Тісто спочатку дуже туге (без масла), хлібопічка таке не змогла вимісити. Робив вкінці руками. І при другому замісі не хватає швидкости розвинути клейковину, прийшлось підключати другий спосіб. Тісто гріється, раз три зупиняв і ставив в холодильник хвинин на 5-7 а в машину - замороженну пляшку.

Шпажки зразу поставив, по одній, видержали. 5 шт 110мм, по 300г.

IMG_20260410_133213_862.thumb.jpg.5ae9afb4beb46b75400aa135db7a49ba.jpg

Edited by Палич

Ігор, гарний папушник у вас вийшов, тепер дуже цікаво в розрізі побачити, а що смачний, то взагалі поза всякими сумнівами

Не дуже гарний, "шляпу" прийшлось підрізать, прям запеклось в  вугілля. Пізно закрив фольгой. Це вже не папушник і тим паче панеттоне, а звичайна пасочка. Так гарно підіймалось тісто два рази на фермінтації, а коли порубав і додав другу "піну" - стало дуже рідке, і ніяк не хотіло "хлюпати", робитись щільним і тягучим, як у автора. Треба нормальний тістоміс, з крюком і великою швидкістью обертів. Іще відключення світла ввечері підганяло(. Пік хвилин 40 по термометру, до 92°С у ближчій паскі.

Posted (edited)
В 10.04.2026 в 14:24, Магда сказав:

Ігор, гарний папушник у вас вийшов, тепер дуже цікаво в розрізі побачити, а що смачний, то взагалі поза всякими сумнівами

Розріз такий як і предбачаний(на жаль). Дивився на ютубі відео як робили схожий, так треба було місити мінімум 60хвилин (3 по 20) в хлібопічці. 

А от смак - бомба. І колір афігенний, це  дала сіль в жовтках напевно, цілу ніч стояли. І сік мандариновий, с цедрами лимона, та апельсина. Структура мякіша незвична, пухка типу вати.

Треба повторити з урахуванням досвіду.

p/s  ще в суботу жінка забабахала 8 шт по звичайному рецепту. Так що у нас був типу батл.)

Edited by Палич

large.5395519113775487019.jpg.4e90b0d922d0450e526d0b4021a94ee0.jpglarge.5400022713402857234.jpg.736037b39c1ae35d1b90d53292a508d7.jpglarge.5400022713402857233.jpg.2f714512908994045ab84e554697cf59.jpg

Доброго дня! Вже другий раз роблюза цим рецептом, дуже смачно! Едине роблю, як в відео рекомендують на 2/3 порції, робила в Бошику, останній етап вимішування тісто по венчику дуже піднімалось, тому розділила на два рази і домішувала в два заходи. Тісто дуже приємне на дотик.

Борошно використовувала Зернарі з пасочкою і манітобу 00