Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 30.03.2019 in all areas

  1. 4 points
    Магда

    Суп овочевий пісний

    Інгрідієнти: Цибуля ріпчаста - 1 шт. Морква - 1 шт. Корінь петрушки - 1 шт. Корінь селери - 1 шт. Стрілки часнику - 1 жменя Перець болгарський солодкий - 1 шт. Цибуля порей - 1 стебло Білі сушені гриби - 1 жменя Картопля - 2 шт. Петрушка, люба залень, перетерта з оливковою олією Оливкова олія для пасерування Вода кип'ячена - 1 літр Сіль, перець, приправи за смаком Всі інгідієнти з розрахунку на каструлю 2,5 літри Приготування: Каструлю з товстим дном поставити на невеликий вогонь, налити оливкової олії, дати нагрітися. Цибулю ріпчасту дрібно нарізати, покласти до каструлі пасеруватися. Моркву порізати на тоненькі пластинки, додати до цибулі. Пасерувати на невеликому вогні, а тим часом нарізати на дрібні кубики кріння петрушки та селери. Як тільки цибуля в каструлі зазолотиться, а морква посвітлішає і пом'якшає - додати селеру з петрушкою. Весь час помішуючи, пасерувати ще хвилин з 10, поки овочі не стануть світло-прозорими і м'якими. Потім додати жменю часничиння і порізаний на дрібні кубики болгарський перець (в цю пору року в мене все заморожене, дуже зручно, кидаю відразу мерзлим). Знову все перемішити і пасерувати далі. Додати сушені білі гриби, їх я просто ламаю в руках на дрібні шматочки, пару хвилин протримати на вогні і додати петрушку, перетерту з оливковою олією і сіллю. (Я пізньою осінню, коли петрушки багато і вона стає такою міцною, сочною, завжди роблю собі таку заготовку - петрушку мию, сушу і в комбайні перебиваю з усім, з стеблами, листям, з морською сіллю (зовсім трішечки) і з оливковою олією в густу пасту. Розкладаю це в пластикові контейнери і заморожую. Потім всю зиму додаю до любих страв, "куди видя", мені дуже подобається цей масткий приглушений присмак петрушки) . Цибулю порей порізати на кружальця (в залежності від діаметра стебла, можна перерізати на півкільця) і додати до всі овочів в каструлю, перемішати, залишити на вогні ще хвилин 5-7. За своїм смаком приправити травами та перчиком (в мене тільки чорний мелений перець, бо всі овочі і гриби дуже ароматні), прогріти. Картоплю порізати на дрібні кубики, додати в каструлю перемішати, влити 1 літр кип'ятку. Варити на невеликому вогні 15-20 хвилин (до готовності картоплі). За 5 хвилин до готовності посолити. Смачного! P.S. як завжди, в таких рецптах, описути довше, ніж готувати. Рецепт із розділу "все, що є в холодильнику" :)
  2. 2 points
    Natali06

    Суп овочевий пісний

    Наталочка, ох і смачно виглядає твій супчик!))) Не треба з мене сміятись, але я тільки повечеряла. Як би не це , то точно вдавилася би слюною)))) дякую, дорогенька, за рецепт!
  3. 2 points
    inucya

    Суп овочевий пісний

    Ага i мазати його то на пiццу то на фокаччу!
  4. 2 points
    inucya

    Хлеб из муки первого сорта

    Наташенька, я опять к тебе с отчётом! Хлебушек очень вкусный!!! Мука конечно у меня не 1 сорта,а второго, и закваска "Л. Мадре" откормленная ржаной мукой. Но были у меня проблемы, не касающиеся конкретно этого хлеба, раньше подовый хлеб я формировала срезом вниз и так перетягивала его в духовку, а тут услышала, что его именно переворачивать надо, чтобы верхние пузыри оказались внизу, вообщем перевернуть его со стола на протвинь мне удалось плохо- до переворота он был больше, чем когда вышел из духовки! Важен ли этот переворот, что идти искать корзину? p.s. Разрез горячего хлеба
  5. 1 point
    Магда

    Суп овочевий пісний

    Дякую А якби ще почути як він пахне! Я, як зварила, швиденько зфоткала, сіла, і дві тарілочки й приговорила
  6. 1 point
    Магда

    Суп овочевий пісний

    Точно!
  7. 1 point
    Магда

    Суп овочевий пісний

    Іннуся, будь ласка, я рада, що рецепт сподобався а петрушка, да, смакота. Я так роблю ще кріп, але він має більш різкуватіший і виразніший смак, забиває основну страву. А петрушка, як на мене, саме те. Тільки що подумала - треба буде цього літа ще базилік спробувати так заготовити, але там, мабуть, міліграмами додавати потрібно буде
  8. 1 point
    inucya

    Суп овочевий пісний

    Наталочка, дуже апетитний вийшов суп! Так i кортить скуштувати! Та iдея з петрушкою менi сподобалась, забираю собi!
  9. 1 point
    Natali06

    Хлеб из муки первого сорта

    Ингредиенты: Вода-250г Мука пшеничная высшего сорта-135г Мука пшеничная 1 сорт с отрубями( зерносвит)-235г Закваска ржаная активная 100% гидратации - 70г Дрожжи прессованные- 6 г Соль-4 г Способ приготовления В ведерко хлебопечки налить воду и добавить закваску. Включить режим пельмени, минуту размешать воду с закваской и добавить муку двух видов. Замесить около 3 минут . Затем замес выключить и дать тесту постоять 20 минут( аутолиз) Затем раскрошить дрожжи , добавить соль и месить около 8 минут. Затем тесто переложить в емкость и оставить для подъема на 90 минут . На 45 минуте тесто растянуть- сложить один раз. По истечении времени тесто выложить на стол, хорошо обмять и сформировать в виде батона. Переложить в расстоечную корзину швом вверх. Слегка присыпать мукой и прикрыть пленкой. Расстойка занимает около 60 минут. За это время духовку с поддоном для воды разогреть до 250-260 С. Через 60 минут корзину с тестом перевернуть на лопату с пекарской бумагой, сделать разрезы. Выпекать первые 15 минут с паром, затем пар убрать , температуру понизить до 210 С и печь еще в течении 45-50 минут . Готовый хлеб достаем из духовки и охлаждаем. Смачного! Источник: рецепт Бьорна. Скажу честно, боролась с ним долго. Советовалась при выпечке с Бьорном, потому как при выпечке подрывало цветы и красота терялась. Но при любых соотношения муки( пекла и на одном только первом сорте и в разных соотношения муки) хлеб всегда получался вкусным. Надеюсь вам этот хлеб тоже понравится! И в дополнение маленькая фотосессия Потому ,как отобрать этот хлеб, было невозможно
  10. 1 point
    Natali06

    Хлеб из муки первого сорта

    Иннусичка, спасибо , за доверие и чудесный отчетик! За корзины. Я считаю, что корзины( хотя бы одна) нужны. Во первых, это всегда удобно и очень красиво. Заготовка ровная, правильно расстояшаяся. Ведь не весь хлеб можно расстаивать швом вниз. И корзина при этом всегда выручает.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×