Таня, скворода-гриль -це ж бомба! Зараз вже йдуть свіжі молоді овочі - на грилі просто
А можна я тут скину посилання на свій рецепт на іншому форумі? Якщо ні, модератори, видаліть, будь ласка. Просто зараз вже готувати і фоткати не хочу, а хочу Тані підкинути ідею кабачків-гриль. Це мій рецепт, можна сказати, "авторський", дуже швидко і смачно виходить:
3 шт. кабачків
3 зубчики часнику
50 мл оливкової олії
великий пучок кропу
морська крупна сіль
Кабачки помити, обсушити. Сковороду-гриль розігріти до максимуму.
В блендері на пульсуючому режимі потрібно перебити в кашку кріп, часник, сіль та оливкову олію.
Тепер головне: кабачки потрібно нарізати по мірі того, як вони будуть жаритися, щоб вони не пустили соку і не стекли. Я нарізую їх поздовж, на полоски товщиною 8-10 мм.
Під сковорідкою зменшити вогонь до трішки більшого за середній, і викласти полоски кабачків (не солити!). Обжарювати з кожного боку хвилин по 5-7, щоб кабачки помітно пом'якшали та до появи характерних гриль-полосочок. Дуже важливо при перевертанні використовувати щіпці або лопатку і ні в якому разі не виделку, бо при проколюванні кабачка з нього витече весь смачнющий сік.
Кабачки зняти на тарілку та відразу ж змастити зеленим соусом. Дуже смачно, коли їх викладати пірамідками один на один - вони тоді краще проходять соусом.
Ідеально підходять як гарнір або, навіть, як самостійна страва.
Так жарити можна і баклажани, але іх я змащую вже майонезам з часником, мені так смачніше