Ингредиенты:
Тісто
6 яєць
2 стакани цукру
2,5-3 стакани борошна
1 ч. л. соди +оцет
Крем
200 г масла вершкового
1 стакан цукру
2 пачки (900 г) сметани
Глазурь
2 ст. л. какао
0,5 стакану цукру
4 ст. л. молока
100 г вершкового масла
Метод
Яйця збити з цукром, якщо потужність міксера не велика, для кращої повітряності тіста, жовтки відділити від білків і збити окремо 6 жовтків з 1 склянкою цукру і 6 білків з однією склянкою цукру, обережно їх з’єднати разом. Обережно додати частинами просіяне борошно і соду погашену оцтом, дивимось по своєму борошну може знадобитись 2,5-3 склянки, щоб тісто не було забите.
Деко вистелити пергаментом і на нього мокрою чайною ложечкою викладати тісто, за один раз на деко викладати 16 кружечків тіста.
Випікати в духовці при 180 градусах 3-5 хвилин, дивіться по готовності (сірником). В процесі випічки вони розповзуться в млинець, не лякайтесь).
Крем
Збила масла з цукром, додала сметану
Викладаємо млинці на блюдо, мастимо кремом
Варимо глазурь
Змішати всі інгредієнти і довести до кипіння, можна додати 1 ст. л любого алкоголю, охолодити і залити черепаху.
Блюдо розраховано на 6 дек по 16 млинців. Можна випекти 5 млинців більшого розміру, для голови і ніг черепахи.
Рецепт мені дала співробітниця на роботі, Віолетта, за що їй окремо дякую.
Млинці виходять дуже смачні, поки не бачила, дитина тягала, тому кількість їх зменшилась. Крем також дуже смачний і цікаве поєднання сметани з маслом, ніколи раніше такий крем не робила. Торт дуже смачний.
Фото від Оксани искусницаЯ. Мій перший черепаховий первісток виглядав не дуже естетично і апетитно)) через погану якість фотографії. Покажу згодом.