-
Публікації
2 141 -
Зареєстрований
-
Відвідування
-
Days Won
64
Elenka last won the day on 15 вересня
Elenka had the most liked content!
Про Elenka
-
Звання
Команда форума
- День народження 14.04.1969
Информация
-
Пол
Женщина
-
Город
Запорожье
-
Настоящее имя
Елена
-
-
-
-
Света, спасибо за рецепт! Очень вовремя. Понравился способ приготовления и пропоции, приготовила.Запекала баклажаны и перец на чугунной сковороде под крышкой. У помидор шкурку тоже сняла. Получилась нежная икра.Закрыла 4 баночки по 0.5 л.
-
-
-
-
Справжня господиня reacted to повідомлення в темі: Перець гострий маринований по-турецьки. Варіант 2
-
Оля, на доброе здоровье. У нас в АТБ и Сильпо перец нужный продают примерно с августа. Я мариную баночку, едим, потом снова готовлю. По первому варианту заготавливаю на хранение до зимы,ма вот этот нравится больше. Вот фото перца. Он слабо жгучий, более сочный чем бараний рог. У меня побежал, стал оранжевым. Ещё есть в продаже, около 50 грн за 1 кг
-
-
Наташа, на доброе здоровье! Надеюсь понравится.
-
-
-
-
-
-
Ингредиенты: Перець слабогострий типу цицак Часник Оцет 4,5% яблучний або виноградний - 50мл Сіль - 1 ч.л Цукор - 0.5 ч.л. Лимонна кислота - 1/4 ч. л. Олія -50мл Метод Перець маринується в 0,5 л пластиковій пляшці, потім пляшка розрізається і перець перекладається в баночку в холодильник на зберігання. Перець помити, дати обсохнути. У перця обрізати плодоніжку, нарізати його шматочками по 3-4 см. Закласти перець в пляшку разом з часником, наскільки можливо щільно. Засипати у пляшку 1ч.л. солі, 0,5 ч. л цукру, 1/4 ч. л. лимонної кислоти, влити 50 мл винного (у мене яблучний) оцет, 50 мл олії. Закрити пляшку кришечкою, струсити пляшку для розчинення солі, цукру. Покласти пляшку горизонтально, перекочувати кілька разів на день. Перець пожовкне. Через 3 дні поставити пляшку в холодильник. Якщо пляшку відкрили, то перекласти перець у скляну банку. Маринується без води. Я перець маринувала у скляній пляшці від соусу, можна й у банку, звісно. Смак перцю за цим рецептом мені подобається більше, ніж у Варіанта 1. Україна Запоріжжя Війна росії з Україною День 1010
-
Ингредиенты: Перець слабогострий типу цицак - 1кг Часник - 1 головка Оцет 4,5% яблучний або виноградний - 120мл Окріп Сіль - 1 ст.л (з невеликою гірочкою) Цукор - 1 ч.л. Лимонна кислота - 1/4 ч. л. 1 кг перцю міститься у 2 банки по 1 л Метод Перець помити, обрізати плодоніжку. Дати просохнути перцю. Нарізати шматочками по 3-4 см. Часник почистити, нарізати слайсами. Укласти перець в 1л банку, додати часник. Потім всипати в банку солі, цукор, лимонної кислоти. Влити оцту і долити окріп до верху. Закрити закаточними кришками. Банки поставити на кришки, дати охолонути під рушником. Через 5 днів перець готовий, можна відкривати та куштувати. Зберігати відкриту банку у холодильнику. Я один раз використала 9% оцет, розводила кип'яченою водою 1:1. Лимонну кислоту додавати обов'язково, завдяки їй перець хрумкий. На фото у банку перець за цим рецептом, а в піалі – за другим. Другий мені смачніший. Україна Запоріжжя Війна росії з Україною День 1010
-
LLika, Анжела я робила це варення. Дякую за рецепт! Цукра поклала в 2 р менше, на мій смак навіть солодко. Інгредієнти взяла в тій же кількості, але додала сіль та оцту винного трохи більше – за смаком. Правда насіння з гострого перцю я видалила – не подобаються. Тому добитися гостроти було не просто, тричі гострий перчик додавала. Варення вийшло дуже пікантним, густим, напівпрозорим, дуже гарним. Смак дивовижний!
-
Ингредиенты: Кабачки -2 кг Болгарський перець - 1шт. Яблуко - 1 шт. Цибуля - 1 шт. Морква - 1 шт. Головка часнику - 1 шт. Перц Чилі - 2 шт. Цукор - 200г Оцет 9% - 100г Сіль - 50г Томатна паста - 70г Метод Кабачки (у мене молоденькі) порізала на 3 частини поперек і далі брусочками. Всі овочі інші (крім чилі та часнику) перемолола у блендері (можна у м'ясорубці). У каструлю поклала нарізані кабачки, мелені овочі, сіль, цукор, оцет, томатну пасту та варила 1 годину. За 15 хвилин додала перемелений часник та перець чилі. Розлила по банках і закрутила, не загортала. Мої відступи від оригінального рецепту: часник та гострий перець додала ближче до кінця і на початку додала 60 г соняшникової рафінованої олії. Варити можна було 40 хвилин, але в мене банки ще не були готові. На смак трохи гостренько, смачно. Вихід 5 банок по 0,5л. Овочі, які перемелювала, брала побільше розміром. Спочатку рідини мало, потім буде якраз, кабачки пустять сік. Україна Запоріжжя Війна росії з Україною День 926
-
-
-
-
-
Не могу цитировать с телефона. У нас килька мороженная часто есть в Сильпо, развешена по лоточкам. Почти всегда есть. Вагалась брати не брать. Потратила 60 грн, овощи и томат, не считаю. Получилась цена баночки поллитровой 30 грн. Пусть 40. Чистить легко полуразможеную, одеваю перчатки резиновые, не так холодно пальцам и руки чистые.
-
У меня была не салака, а килька. Не люблю салаку. Из 800 г рыбы получилось 500 г чищеной и 2полные 0,5 л баночки консервов.
-
-
Оксана, спасибо. Запомнила, хорошо, что обратила внимание на цвет этикетки.
-
-
-
Света, нет, не пленка, а именно верхний слой пластмассы с кнопками. Заклеила скотчем. Мы все по разному готовим и критерии у всех разные.
-
Света, делала по Вашему раньше, вкусно получилось. Сегодня все на глаз и что было под рукой, потушила овощи с томатом(паста+домашний кетчуп),добавила рыбу, специи соль, сахар по вкусу и в баночки с скороварке на час. Хранить буду в холодильнике, недолго))
-
Света, недавно открыла кильку в томате, я там и рыбы то нк нашла. Непонятно что.. Только самой можно вкусную приготовить. Помню, помню филешки. 👍
-
Оля, спасибо. Хотела купить на НГ. Не буду. У нас сегодня рыбный день: хек жареный с рисом и поставила в скороварку готовиться кильку в томате. Давно хотела. Получилось 2 баночки 0,5л