Перейти до вмісту

спокусницЯ

Модераторы
  • Публікації

    3 329
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    97

Зміни репутації

  1. Like
    спокусницЯ получил репутацію від fronya40 в Маскарпоне Меренговый Рулет (Mascarpone Meringue Roulade)   
    Делаю шмон в фотоархиве, нашла фоточку этого балдежного тортика и решила, что надо принести, вдруг кто забыл о нем
     


  2. Like
    спокусницЯ змінив репутацію fronya40 в Маскарпоне Меренговый Рулет (Mascarpone Meringue Roulade)   
    Вчера пекла этот чудо рулет. Как же я его боялась. А он совсем не тяжёлый. Но очень очень вкусный.
     
  3. Мы вместе
    спокусницЯ змінив репутацію РАДУШКА в росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!   
    Сумний сьогодні "ювілей". 1000 днів з 24.02.22. Без коментарів я, мабуть.
  4. Like
    спокусницЯ змінив репутацію Справжня господиня в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Це називається "сковорідка"! Студентське минуле, коли отаку сковорідку брали одну на компанію і пиво. Хлібчиком полірували до сяйва! Вова захотів згадати минуле, он сидить і мліє під стопарик. Дуже смачно!!!
    А це я зварила борщ свій, без капусти, на свинячих реберцях, смачнющий! Тільки фотка якась дивна вийшла. Борщ відмовився фотографуватися.

  5. Like
    спокусницЯ змінив репутацію Справжня господиня в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Захотілося дуже шкідливої їжі. Ось! Пообідали з пивом.

    Така тарілка кожному, пиво добре. Дуже смачно!
  6. Like
    спокусницЯ змінив репутацію Справжня господиня в Джерки з курячого/свинячого філе   
    Дівчата, натрапила на такий ролік в ютубі, може стане у нагоді
     
  7. Like
    спокусницЯ змінив репутацію Наташшшка в Джерки з курячого/свинячого філе   
    Ингредиенты:
    На 1кг готового, порізаного м’яса:
    Сіль нітритна – 25гр
    Цукор – 3гр
    Гірчиця(порошок) – 2гр
    Часник сушений –3гр
    Перець чорний – за смаком,  десь 1-2гр
    Копчена паприка – 3гр

     
    Метод
    Перш за все нам потрібне нежирне м’ясо. Це може бути і свинина, але без сала, жиру. В мене – курятина.

     Зрізаю весь жир.

    Ріжу м’ясо шматочками товщиною десь 6-8мм.

    Зважую, і додаю спеції.

    Звичайно, спеції можна класти на свій смак. В моєму випадку немає вираженої гостроти і смаку трав – просто солоненьке, смачне м’ясо. Саме так подобається хлопцям, гострих джерок вони не хочуть.

    Ретельно перемішую шматочки м'яса з спеціями. Накриваю кришкою\тарілкою\плівкою і ставлю в холодильник на 12-20годин.

    Розкладаю м'ясо на лотки і вмикаю сушарку.

    Сушу 6 годин при температурі 60 і ще 1 годину при температурі 65 градусів. Орієнтуйтесь на стан шматочків, вони мають бути сухі.

    Даю схолонути і розкладаю по зіп пакетам.

    За день-два м'ясо трішки пом'якшиться, це нормально. 
     З кілограма м'яса виходить десь 350 гр джерок. В мене на 8 лотків вміщається 4кг м'яса. Вихід видно на фото - 1392гр
     Запитуйте, якщо я щось провтикала і не написала.
     
     
    Україна
    Війна росії  з Україною
    День 829
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
  8. Like
    спокусницЯ получил репутацію від Фрекен Бок в Тісто для піци Пітера Рейнхарта   
    Я не вмію ще такого, але оцей розріз бортика... то прям магія!  Сподіваюсь, що колись наважусь і я на таку красу! Дякую, Танюша. це дуууже гарно! 
     
  9. Like
    спокусницЯ змінив репутацію Фрекен Бок в Тісто для піци Пітера Рейнхарта   
    Інгредієнти:
    680 г пшеничного борошна (у мене Manitoba)
    14 г солі
    3 г сухих дріжджів або 9 г свіжих 
    2 столові ложки цукру
    482 г води кімнатної температури
    2 ст. лож. оливкової олії

    Всі інгредієнти додати в дежу комбайна, перемішати біля  1 хвилини, повинно вийти грубе і трохи липке тісто.
    Дати тесту 15-20 хвилин відпочити і продовжити вимішувати на середній швидкості, поки тісто не почне збиратися и відходити від стінок  дежі (ще хвилин 10).
    Перекласти тісто на змащену олією робочу поверхню і скласти (Stretch and fold), всього чотири складання з інтервалами в 10 хвилин. Раз за разом тісто стає більш пружним и краще тримає форму.  
    Після четвертого складання  покласти тісто в  змащений маслом контейнер з  кришкою та  помістіть його в холодильник. В холодильнику витримати тісто одну добу. Можна зберігати його таким чином до чотирьох діб. Мій досвід - 24 і 48 годин. Мені більше сподобалось 24-годинне
    В день, коли Ви плануєте випікати піцу, дістати тісто з холодильника, і розділити його на потрібні вам за розміром шматки. Змастити руки олією, підтягнути кожен шматок тіста в тугу кулю, покласти на бумагу для випічки (доброї якости), яка присипана семолою або манкою, накрити плівкою і дати відпочити 90 хвилин при кімнатній температурі.
    Заздалегідь прогріти духовку з каменем для випічки на 260-270 °C
    Посипати кожен шматок тіста семолою або манкою і обережно, щоб не вийшло багато газів, розтягнуть руками по формі піци. Нанести на заготовку улюблений соус, сир та інши складові. Не перевантажувати! 
    Перетягніть піцу разом з папером для випічки на гарячий камінь. Випікати тонку піцу хвилин 7-12 хвилин. Орієнтуємось на «рум'яність»)
    Це тісто використовують багато хто, тому посилання лише на першоджерело - Peter Reinhart. 

    Фото свого  борошна додаю, досвіду використання іншого в цьому рецепті не маю. 
     
    З половини порції виходить одна здоровенна піца, біля 30 см, на фото саме вона. Частіше ділять на 4 частини. 




  10. Like
    спокусницЯ змінив репутацію Olima в Квашана капуста від Справжньої господині   
    Дякую за рецепт, от наче пропорції в рецепті майже однакові, а завдяки технології вже і по різному все виходить
  11. Like
    спокусницЯ получил репутацію від Справжня господиня в Квашана капуста від Справжньої господині   
    Цікава технологія. Дякую, що не пожалкувала і поділилась  бізнес рецептом, зазвичай це таємниця страшенна! 
  12. Like
    спокусницЯ получил репутацію від Справжня господиня в Квашана капуста від Справжньої господині   
    Цікава технологія. Дякую, що не пожалкувала і поділилась  бізнес рецептом, зазвичай це таємниця страшенна! 
  13. Like
    спокусницЯ змінив репутацію Справжня господиня в Кухонні посиденьки (балачки)   
    Дівчата й хлоп*ята, ось зробила тему про свою капусту
    Сьогодні тільки почала писати і ХОП! весь вчорашній текст з*явився!!!
  14. Like
    спокусницЯ змінив репутацію Справжня господиня в Квашана капуста від Справжньої господині   
    Капуста піздніх сортів  біля 3 кг
    Сіль  1,5 ст.л.
    Цукор 2 ст.л.
    Вода 1 л
    Морква 1 шт.
     
    Капусту піздніх сортів вибрати ретельно, щоб була вся біла, на смак не гірчила, листя не грубі і не товсті. Я завжди беру капусту в Варусі, вона там краща за АТБ (поставщики різні, мабуть, різні сорти).
    Капусту нашаткувати тонко, я це роблю спец.сікачем для капусти, він в мене вже років 20 або більше.

     
    Саме тонка нарізка це вже половина успіху. Ріжу качан по довгому зрізу, щоб довга лапша получалася.
    Нашатковану капусту складаю у пластикове відро 5л, не тру, не мну, просто скласти. Мені у відерцях більше нравиться, чим в банках, нічого зверху не витікає. В мене таких відерець штук 5 чи 6, дуже вони зручні для всього.
    Приготувати розсіл - у 1 л води з під крана розчинити 1,5 ст.л. солі з гірочкою. Цим розсолом залити капусту, трохи придавити зверху. Через 10-15 хвилин капуста почне давати сік, тоді ставлю зверху тарілку, на тарілку груз (1л банка консервації). Все, відро ставлю в куток кухні на квашення. 
    Треба дивитися, щоб вся капуста була покрита росолом. Якщо його зверху багато, то роблю менше груз, банка 0,7.
    Ну і далі як ви звикли робити - протикати капусту як почала пінитися. Я не протикаю, а ворушу її великою виделкою, так краще.
    І тут треба не пропустити момент, як піни вже майже не стане, капуста ще не зовсім скисла, але вже не смакує, як свіжа. Це зазвичай буде на 3 чи 4 день, залежить від Т в кухні.
    Тоді з капусти треба через друшляк злити в миску розсол, додати в нього цукор, розмішати добре і знову залити в відро. Ставимо ще на добу в кухні.
    Ну і далі - капусту у велику миску викладаємо без розсолу. Одну невелику морквину натираємо на тонкій терці і змішуємо з капустою. Капусту з морквою знов складаємо в відро, але вже розсол нам майже не треба, я його зливаю в банку і поки не виливаю.
    Капусту щільно складаю у відра і держу вже на балконі в холодку. Це вже для базару готова.
    З капустини на 3 кг виходить десь 2,2-2,3 кг квашаної (відійшов качан і сік).
    Тепер про терміни. В неділю-понеділок купляю капусту і ввечері ріжу, чи у вівторок зранку в 9-10 годин, не пізніше. У четвер ввечері заправляю цукром, або якщо не зовсім готова, то зранку п*ятниці. Ну і у п*ятницю пізно ввечері зливаю розсол, додаю моркву і фасую.
    На базар я ходила завжди в суботу, стояла на одному місці, люди знали де я і коли я. Стояла з 8 до 10-11, не довше. Майже завжди продавалася капуста в суботу, а якщо не продала, то дома заливала її отім розсолом, що оставляла, ще ходила на базар в неділю. Але якщо там зовсім мало оставалося, то відвозила синові.
    Поясню фокуси з морквою. В нас люди чомусь полюбляють купувати білу-білесеньку капусту. Якщо її квасити зразу з морквою, то вона стає трішки жовтіша, а от морква наприкінці не красить капусту, вона білосніжна. В нас ще продають капусту зовсім без моркви, тільки натертою морквою притрушують зверху відра. Ну така в нас мода!
    А от розмір натертої моркви теж впливає на вид. Якщо морква натерта на звичайній тертці (буряковій), то вигляд має грубий. Я натираю на більш тонкій тертці, виглядає дуже привабливо і іменно коли її небагато!
    А шо ж, товар спочатку купують очами! Я на базар завжди вдягаюся красиво, зачіска, макіяж, губки, сережки і обов*язково акуратні нігті з нейтральним лаком! Всім посміхаюся, розмовляю, даю спробувати, виделочка, салфеточка, мішечки, одноразові перчатки, білесенькі відерця, красива клейоночка постелена на прилавок... Ото до мене люди й стоять в черзі!
    Написала все як роблю, як що неясно, то питайте.
    Капусти можете робити скільки завгодно, тільки перера[****]те під свою вагу. 
     
  15. Like
    спокусницЯ получил репутацію від Справжня господиня в Коврижка "Оксана"   
    Ингредиенты:
    Яйця 3 шт.
    Цукор 1 склянка
    Олія рослинна 3 ст.л.
    Борошно 3,5 склянка
    Варення 1 склянка
    Кефір  1 склянка 
    Сода 2 ч.л.

    Метод
    Самий смачний варіант, це з вишневим варенням, але виходить з будь-яким.
    Приготування дуже просте,  усе в миску ( крім борошна)  перемішати міксером чи ручним віничком, не важливо, всипати борошно, ще раз вимішати. Вилити в форму для випікання ( я полюбляю форму застеляти папером) Випікати при 180 °C  до готовності. 
     
    А що? Буде парочка  "Валері"
     
    Україна
    Житомирська обл
    Війна росії  з Україною
    День 925
  16. Like
    спокусницЯ получил репутацію від Наташшшка в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  17. Like
    спокусницЯ получил репутацію від Наташшшка в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  18. Like
    спокусницЯ получил репутацію від Наташшшка в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  19. Like
    спокусницЯ получил репутацію від Наташшшка в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  20. Like
    спокусницЯ получил репутацію від Наташшшка в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  21. Like
    спокусницЯ змінив репутацію Магда в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    А я люблю і кабачки, і баклажани) Тільки баклажани я жарю язичками, потім змащую майонезом з часником, кладу помідорчик і листочки петрушки і так закручую в рулетик. Та давно такого не робила, бо зажирне вже таке їсти. Оце нагадала - запечу на грилі баклажани та накручу на вечерю)
  22. Like
    спокусницЯ получил репутацію від Наташшшка в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  23. Like
    спокусницЯ получил репутацію від Наташшшка в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Мама робила смажені баклажани так. Оці  шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником,  кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!)  В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно  але  я  на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого  баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця +  мілко нарізана помідорка.  І зелень  зверху . 
  24. Like
    спокусницЯ змінив репутацію Olima в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Смажила баклажани, ну що сказати, смажені кабачки мені смачніші.
     

  25. Like
    спокусницЯ получил репутацію від Olima в Помідори Ульотні (не консервація)   
    )))) ага, ото захотіла  зрадити, а  й не вийшло, усі дороги ведуть додому! 
×