-
Публікації
3 329 -
Зареєстрований
-
Відвідування
-
Days Won
97
Зміни репутації
-
спокусницЯ получил репутацію від fronya40 в Маскарпоне Меренговый Рулет (Mascarpone Meringue Roulade)
Делаю шмон в фотоархиве, нашла фоточку этого балдежного тортика и решила, что надо принести, вдруг кто забыл о нем
-
спокусницЯ змінив репутацію fronya40 в Маскарпоне Меренговый Рулет (Mascarpone Meringue Roulade)
Вчера пекла этот чудо рулет. Как же я его боялась. А он совсем не тяжёлый. Но очень очень вкусный.
-
спокусницЯ змінив репутацію РАДУШКА в росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!
Сумний сьогодні "ювілей". 1000 днів з 24.02.22. Без коментарів я, мабуть.
-
спокусницЯ змінив репутацію Справжня господиня в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Це називається "сковорідка"! Студентське минуле, коли отаку сковорідку брали одну на компанію і пиво. Хлібчиком полірували до сяйва! Вова захотів згадати минуле, он сидить і мліє під стопарик. Дуже смачно!!!
А це я зварила борщ свій, без капусти, на свинячих реберцях, смачнющий! Тільки фотка якась дивна вийшла. Борщ відмовився фотографуватися.
-
спокусницЯ змінив репутацію Справжня господиня в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Захотілося дуже шкідливої їжі. Ось! Пообідали з пивом.
Така тарілка кожному, пиво добре. Дуже смачно!
-
спокусницЯ змінив репутацію Справжня господиня в Джерки з курячого/свинячого філе
Дівчата, натрапила на такий ролік в ютубі, може стане у нагоді
-
спокусницЯ змінив репутацію Наташшшка в Джерки з курячого/свинячого філе
Ингредиенты:
На 1кг готового, порізаного м’яса:
Сіль нітритна – 25гр
Цукор – 3гр
Гірчиця(порошок) – 2гр
Часник сушений –3гр
Перець чорний – за смаком, десь 1-2гр
Копчена паприка – 3гр
Метод
Перш за все нам потрібне нежирне м’ясо. Це може бути і свинина, але без сала, жиру. В мене – курятина.
Зрізаю весь жир.
Ріжу м’ясо шматочками товщиною десь 6-8мм.
Зважую, і додаю спеції.
Звичайно, спеції можна класти на свій смак. В моєму випадку немає вираженої гостроти і смаку трав – просто солоненьке, смачне м’ясо. Саме так подобається хлопцям, гострих джерок вони не хочуть.
Ретельно перемішую шматочки м'яса з спеціями. Накриваю кришкою\тарілкою\плівкою і ставлю в холодильник на 12-20годин.
Розкладаю м'ясо на лотки і вмикаю сушарку.
Сушу 6 годин при температурі 60 і ще 1 годину при температурі 65 градусів. Орієнтуйтесь на стан шматочків, вони мають бути сухі.
Даю схолонути і розкладаю по зіп пакетам.
За день-два м'ясо трішки пом'якшиться, це нормально.
З кілограма м'яса виходить десь 350 гр джерок. В мене на 8 лотків вміщається 4кг м'яса. Вихід видно на фото - 1392гр
Запитуйте, якщо я щось провтикала і не написала.
Україна
Війна росії з Україною
День 829
-
спокусницЯ получил репутацію від Фрекен Бок в Тісто для піци Пітера Рейнхарта
Я не вмію ще такого, але оцей розріз бортика... то прям магія! Сподіваюсь, що колись наважусь і я на таку красу! Дякую, Танюша. це дуууже гарно!
-
спокусницЯ змінив репутацію Фрекен Бок в Тісто для піци Пітера Рейнхарта
Інгредієнти:
680 г пшеничного борошна (у мене Manitoba)
14 г солі
3 г сухих дріжджів або 9 г свіжих
2 столові ложки цукру
482 г води кімнатної температури
2 ст. лож. оливкової олії
Всі інгредієнти додати в дежу комбайна, перемішати біля 1 хвилини, повинно вийти грубе і трохи липке тісто.
Дати тесту 15-20 хвилин відпочити і продовжити вимішувати на середній швидкості, поки тісто не почне збиратися и відходити від стінок дежі (ще хвилин 10).
Перекласти тісто на змащену олією робочу поверхню і скласти (Stretch and fold), всього чотири складання з інтервалами в 10 хвилин. Раз за разом тісто стає більш пружним и краще тримає форму.
Після четвертого складання покласти тісто в змащений маслом контейнер з кришкою та помістіть його в холодильник. В холодильнику витримати тісто одну добу. Можна зберігати його таким чином до чотирьох діб. Мій досвід - 24 і 48 годин. Мені більше сподобалось 24-годинне
В день, коли Ви плануєте випікати піцу, дістати тісто з холодильника, і розділити його на потрібні вам за розміром шматки. Змастити руки олією, підтягнути кожен шматок тіста в тугу кулю, покласти на бумагу для випічки (доброї якости), яка присипана семолою або манкою, накрити плівкою і дати відпочити 90 хвилин при кімнатній температурі.
Заздалегідь прогріти духовку з каменем для випічки на 260-270 °C
Посипати кожен шматок тіста семолою або манкою і обережно, щоб не вийшло багато газів, розтягнуть руками по формі піци. Нанести на заготовку улюблений соус, сир та інши складові. Не перевантажувати!
Перетягніть піцу разом з папером для випічки на гарячий камінь. Випікати тонку піцу хвилин 7-12 хвилин. Орієнтуємось на «рум'яність»)
Це тісто використовують багато хто, тому посилання лише на першоджерело - Peter Reinhart.
Фото свого борошна додаю, досвіду використання іншого в цьому рецепті не маю.
З половини порції виходить одна здоровенна піца, біля 30 см, на фото саме вона. Частіше ділять на 4 частини.
-
спокусницЯ змінив репутацію Olima в Квашана капуста від Справжньої господині
Дякую за рецепт, от наче пропорції в рецепті майже однакові, а завдяки технології вже і по різному все виходить
-
спокусницЯ получил репутацію від Справжня господиня в Квашана капуста від Справжньої господині
Цікава технологія. Дякую, що не пожалкувала і поділилась бізнес рецептом, зазвичай це таємниця страшенна!
-
спокусницЯ получил репутацію від Справжня господиня в Квашана капуста від Справжньої господині
Цікава технологія. Дякую, що не пожалкувала і поділилась бізнес рецептом, зазвичай це таємниця страшенна!
-
спокусницЯ змінив репутацію Справжня господиня в Кухонні посиденьки (балачки)
Дівчата й хлоп*ята, ось зробила тему про свою капусту
Сьогодні тільки почала писати і ХОП! весь вчорашній текст з*явився!!!
-
спокусницЯ змінив репутацію Справжня господиня в Квашана капуста від Справжньої господині
Капуста піздніх сортів біля 3 кг
Сіль 1,5 ст.л.
Цукор 2 ст.л.
Вода 1 л
Морква 1 шт.
Капусту піздніх сортів вибрати ретельно, щоб була вся біла, на смак не гірчила, листя не грубі і не товсті. Я завжди беру капусту в Варусі, вона там краща за АТБ (поставщики різні, мабуть, різні сорти).
Капусту нашаткувати тонко, я це роблю спец.сікачем для капусти, він в мене вже років 20 або більше.
Саме тонка нарізка це вже половина успіху. Ріжу качан по довгому зрізу, щоб довга лапша получалася.
Нашатковану капусту складаю у пластикове відро 5л, не тру, не мну, просто скласти. Мені у відерцях більше нравиться, чим в банках, нічого зверху не витікає. В мене таких відерець штук 5 чи 6, дуже вони зручні для всього.
Приготувати розсіл - у 1 л води з під крана розчинити 1,5 ст.л. солі з гірочкою. Цим розсолом залити капусту, трохи придавити зверху. Через 10-15 хвилин капуста почне давати сік, тоді ставлю зверху тарілку, на тарілку груз (1л банка консервації). Все, відро ставлю в куток кухні на квашення.
Треба дивитися, щоб вся капуста була покрита росолом. Якщо його зверху багато, то роблю менше груз, банка 0,7.
Ну і далі як ви звикли робити - протикати капусту як почала пінитися. Я не протикаю, а ворушу її великою виделкою, так краще.
І тут треба не пропустити момент, як піни вже майже не стане, капуста ще не зовсім скисла, але вже не смакує, як свіжа. Це зазвичай буде на 3 чи 4 день, залежить від Т в кухні.
Тоді з капусти треба через друшляк злити в миску розсол, додати в нього цукор, розмішати добре і знову залити в відро. Ставимо ще на добу в кухні.
Ну і далі - капусту у велику миску викладаємо без розсолу. Одну невелику морквину натираємо на тонкій терці і змішуємо з капустою. Капусту з морквою знов складаємо в відро, але вже розсол нам майже не треба, я його зливаю в банку і поки не виливаю.
Капусту щільно складаю у відра і держу вже на балконі в холодку. Це вже для базару готова.
З капустини на 3 кг виходить десь 2,2-2,3 кг квашаної (відійшов качан і сік).
Тепер про терміни. В неділю-понеділок купляю капусту і ввечері ріжу, чи у вівторок зранку в 9-10 годин, не пізніше. У четвер ввечері заправляю цукром, або якщо не зовсім готова, то зранку п*ятниці. Ну і у п*ятницю пізно ввечері зливаю розсол, додаю моркву і фасую.
На базар я ходила завжди в суботу, стояла на одному місці, люди знали де я і коли я. Стояла з 8 до 10-11, не довше. Майже завжди продавалася капуста в суботу, а якщо не продала, то дома заливала її отім розсолом, що оставляла, ще ходила на базар в неділю. Але якщо там зовсім мало оставалося, то відвозила синові.
Поясню фокуси з морквою. В нас люди чомусь полюбляють купувати білу-білесеньку капусту. Якщо її квасити зразу з морквою, то вона стає трішки жовтіша, а от морква наприкінці не красить капусту, вона білосніжна. В нас ще продають капусту зовсім без моркви, тільки натертою морквою притрушують зверху відра. Ну така в нас мода!
А от розмір натертої моркви теж впливає на вид. Якщо морква натерта на звичайній тертці (буряковій), то вигляд має грубий. Я натираю на більш тонкій тертці, виглядає дуже привабливо і іменно коли її небагато!
А шо ж, товар спочатку купують очами! Я на базар завжди вдягаюся красиво, зачіска, макіяж, губки, сережки і обов*язково акуратні нігті з нейтральним лаком! Всім посміхаюся, розмовляю, даю спробувати, виделочка, салфеточка, мішечки, одноразові перчатки, білесенькі відерця, красива клейоночка постелена на прилавок... Ото до мене люди й стоять в черзі!
Написала все як роблю, як що неясно, то питайте.
Капусти можете робити скільки завгодно, тільки перера[****]те під свою вагу.
-
спокусницЯ получил репутацію від Справжня господиня в Коврижка "Оксана"
Ингредиенты:
Яйця 3 шт.
Цукор 1 склянка
Олія рослинна 3 ст.л.
Борошно 3,5 склянка
Варення 1 склянка
Кефір 1 склянка
Сода 2 ч.л.
Метод
Самий смачний варіант, це з вишневим варенням, але виходить з будь-яким.
Приготування дуже просте, усе в миску ( крім борошна) перемішати міксером чи ручним віничком, не важливо, всипати борошно, ще раз вимішати. Вилити в форму для випікання ( я полюбляю форму застеляти папером) Випікати при 180 °C до готовності.
А що? Буде парочка "Валері"
Україна
Житомирська обл
Війна росії з Україною
День 925
-
спокусницЯ получил репутацію від Наташшшка в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху .
-
спокусницЯ получил репутацію від Наташшшка в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху .
-
спокусницЯ получил репутацію від Наташшшка в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху .
-
спокусницЯ получил репутацію від Наташшшка в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху .
-
спокусницЯ получил репутацію від Наташшшка в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху .
-
спокусницЯ змінив репутацію Магда в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
А я люблю і кабачки, і баклажани) Тільки баклажани я жарю язичками, потім змащую майонезом з часником, кладу помідорчик і листочки петрушки і так закручую в рулетик. Та давно такого не робила, бо зажирне вже таке їсти. Оце нагадала - запечу на грилі баклажани та накручу на вечерю)
-
спокусницЯ получил репутацію від Наташшшка в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху .
-
спокусницЯ получил репутацію від Наташшшка в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Мама робила смажені баклажани так. Оці шайбочки смажених баклажан, трішки майонеза з часником, кільце обсмаженного перцю ( це ще потрібно було підібрати перець, який по діаметру підходить!) В ньому смажена морквочка з цибулею, зверху шматочок помідори і знову майонезік з часником. Було гарно, смачно але я на такий садомазо не здатна, тому спростила. На шайбу смаженого баклажана, змащену майонезом з часником, викладаю ложку суміші смаженої моркви, цибулі, грибів, перця + мілко нарізана помідорка. І зелень зверху .
-
спокусницЯ змінив репутацію Olima в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Смажила баклажани, ну що сказати, смажені кабачки мені смачніші.
-
спокусницЯ получил репутацію від Olima в Помідори Ульотні (не консервація)
)))) ага, ото захотіла зрадити, а й не вийшло, усі дороги ведуть додому!