Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 11 лютого 14 хвилини тому, lana19 сказав: В борщ! Кетчуп - добавь яблоки, морковку, перец, лук, сахар +специи. Капусту потушить.. Ні, капусту я тушу дууже рідко, борщ варю теж рідко. А от на кетчуп переварити я вже думала. Але як прибрати ту кислоту, бо дуже кисло, сахару туди треба кіло або більше. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 11 лютого Це як у мене магазинної квашеної капусти було 2 баночки по 450 г. Потемніла, та і кислюча. Думаю, потушкую. Скільки я туди цукру всипала а капуста все одно лишилась кислючою. Але я та, хто за смажену/тушковану капусту всі тайни видасть , то з'їла її. Воно то наче і смачно, але ж кисло капець. Тому навіть і не знаю, як ту кислоту і прибирати. 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 597 Опубліковано: 11 лютого 36 хвилин тому, справжня господиня сказав: Але як прибрати ту кислоту Знаю, что при варке томатного соуса, добавляют немного! соды. Если получался сильно кислым. Но на сколько это уберет кислоту? (Добавить соду в тот момент, когда соус уже нагрелся, но ещё не закипел. После этого держать на огне минут двадцать.) У тебя баклажаны есть . Может что-то типа тещиного языка сделать? Что-нибудь законсервировать маринованное овощное . Сок от томатов использовать - как уксус. Шашлык из курочки замариновать. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 11 лютого Так, всипала 0,5ч.л. соди, піна пішла, потім стухла, ще не закипіло. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 11 лютого Додала ще 0,25 ч.л. соди. Кислота як була і нікуди не ділася. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 597 Опубліковано: 11 лютого Вспомнила, что совсем недавно смотрела Птушкина и Кацурина. Бесарабщина! Суп Зама! ( еще! по поиску в Ютуб - молдавский суп Зама) . Куриный овощной суп с домашней лапшой. В самом конце варки добавляют кислый квас. Можно и томатный. Я его пробовала! Но мне нравится (как ел его Кацурин) - с острым маринованным перцем. 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 597 Опубліковано: 11 лютого 5 хвилин тому, справжня господиня сказав: Додала ще 0,25 ч.л. соди. Кислота як була і нікуди не ділася. Она много и не уберет (теоретически). Остается сахар Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 11 лютого Тільки що, lana19 сказав: Она много и не уберет (теоретически). Остается сахар Сахар тоже не выход, кислота все равно останется. Пока кипячу на малом огне, посмотрю. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 597 Опубліковано: 11 лютого 4 хвилини тому, справжня господиня сказав: Пока кипячу на малом огне, посмотрю. Прекращай мучать помидоры! Счс Наташе (админу) на тебя пожалуюсь. У тебя случайно получился томатный морс. А она его специально делает на зиму для борща! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 11 лютого 52 хвилини тому, irysska сказав: Це як у мене магазинної квашеної капусти було 2 баночки по 450 г. Потемніла, та і кислюча. Думаю, потушкую. Скільки я туди цукру всипала а капуста все одно лишилась кислючою. Але я та, хто за смажену/тушковану капусту всі тайни видасть , то з'їла її. Воно то наче і смачно, але ж кисло капець. Тому навіть і не знаю, як ту кислоту і прибирати. ВОТ! И я о том же! Пошла перебрала все томатное в шкафу. Нашла еще литровую бутылку просто сока - кислый! Блин, штош такое??? И куда мне еще литр кисляка? Прям хоть на базар неси продавай как морс. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 11 лютого 1 хвилину тому, lana19 сказав: Прекращай мучать помидоры! Счс Наташе (админу) на тебя пожалуюсь. У тебя случайно получился томатный морс. А она его специально делает на зиму для борща! Я сама такой морс делаю и закрываю в бутылочки по 0,2л, стоит в шкафу еще штук 5, но не такого ж кислючего! 2 fronya40 та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 11 лютого Добавила 3 ст.л. сахара, вроде получше стало. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 11 лютого 5 хвилин тому, lana19 сказав: Прекращай мучать помидоры! Счс Наташе (админу) на тебя пожалуюсь. У тебя случайно получился томатный морс. А она его специально делает на зиму для борща! Я тута! Нєє, ну чому це тільки до борщу? Я його у всі червоні супи добавляю. І взагалі, люблю я цю кислинку. Але ж то кислинка квашених помідорів, А ось кислий сік, це зовсім інша історія 9 хвилин тому, справжня господиня сказав: Прям хоть на базар неси продавай как морс. Свєтік,ти його покуштувала? Ти знаєш який морс на смак. Якщо +- , то можна і на базар. 2 Справжня господиня та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 11 лютого (змінено) 3 хвилини тому, справжня господиня сказав: Добавила 3 ст.л. сахара, вроде получше стало. І ще 33 рази по 3 ст.л. і буде 👍 П.с. шуткую 🤗 Змінено 11 лютого користувачем irysska 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 11 лютого Короче, Вова сказал не париться и сделать типасоус овощной. Завтра уже потушу побольше лук+морковка+яблоко, на блендер и все вместе соединю, соль+сахар+травки, уксус уже не нужен. Если получится нормально, то поставлю в холодильник, буду пользоваться. Или к этому всему добавлю буряк и капусту и будет такая заправка борщевая, сын все поест. Я такую заправку делаю осенью, уже почти закончилась у него. 2 lana19 та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 12 лютого В общем так. Не спала полночи из-за этого кислого сока. Поняла, что все-таки эту сильную кислоту фиг чем уберешь, там надо в тушеные овощи на кило добавить всего грамм 100 того томата, чтоб не испортить (ну примерно думаю). А у меня его аж 2 литра и еще литр просто сока скисшего. Короче, не знаю, что и делать. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 12 лютого Света, ты правильный вывод сделала - эту кислоту ты ничем не уберешь. И даже сахар не спасет. Можно оставить как соус чтобы мариновать куриные буедрышки на шашлык. А можно добавить в этот соус буряк для борща, проварить и закрыть или заморозить маленькими порцайками. Побавлять понемногу в борщ добавлять. Но не весь томат использовать, а разбавлять нормальным томатом. Есть любители кислого морса для борща, но не все его воспринимают. Мой муж кислый морс в борще есть не будет. Я когда варю борщ, свеклу нарезанную уже перемешиваю с сахаром, солью и заливаю десертной л. уксуса. Даю постоять, потом в сковороде поджариваю на олии, и заливаю морсом. Тушь под крышкой до готовности свеклы. Добавляю в борщ в последнюю очередь. Но у меня морс не кислый. Один год я сделала кислый морс, квасила перемолотые помидоры по советам бывших наших орчих с известного форума, так меня муж чуть не убил. Пришлось этот кислый морс мешать с томатным соком, но все равно кислота была. Вот и ты можешь вместо моего уксуса заменить его на кислый морс. 4 Справжня господиня, lana19, inucya та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 12 лютого 4 години тому, справжня господиня сказав: В общем так. Не спала полночи из-за этого кислого сока. Та вилий ти його, щоб ще не спати через ту кислятину. Це не той привід, щоб не спати. 4 Olima, Справжня господиня, inucya та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 12 лютого 33 хвилини тому, irysska сказав: Та вилий ти його, щоб ще не спати через ту кислятину. Це не той привід, щоб не спати. Согласно, то же самое хотела написать . Но сдержалась, так как Света совета просила. Но мой муж бы сразу выкинул бы эти помидоры, даже если бы я их и надумала реанимировать. Но и я сама бы не стала голову морочить. Помидоры не покупные свои, чего их жалеть. 3 inucya, irysska та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 12 лютого Ой, девочки, все правильно пишете, я и сама так думаю вылить к чертовой матери. Но вот не приучена выкидывать продукты, все хочется спасти и в дело пустить. Сегодня ничего не делала, попробую завтра немного соуса сделать. От результата уже буду дальше думать. 2 lana19 та irysska reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 12 лютого Неля, як там внучок, приїхав? ще не задовбав бабуню з дідулею? 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 597 Опубліковано: 12 лютого Продовжую вивчення української мови Сіла бабка на кульбабку Запитала коника Де той пугач загубив Гудзика від дзвоника Моя версия перевода без перекладача. ))) Села бабушка на какую-то кульбабку (возможно! бревнышко) и спросила лошадку - где ПИСТОЛЕТ!!!!!! потерял пуговичку от звонка!))) Зрозуміла, що це якась маячня і пішла до Google перекладача. Перевела все, окрім коника, бо була впевнена, що це конячка. Подзвонила Оксані. Похвалилася новими знаннями і вона відкрила мені ще одну таємницю. Коник - це кузнечик! Не хотіла перекладати і бабку. Але бабуся, що сидить на кульбабі, якось виглядала не зовсім нормальною))) 3 Olima, Наташшшка та крыся reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 12 лютого 10 хвилин тому, lana19 сказав: Але бабуся, що сидить на кульбабі, якось виглядала не зовсім нормальною))) Лана! Бабка - це стрикоза! Немає в українській мові слова "бабка" в значенні бабуся, було б бабця. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 154 Опубліковано: 12 лютого Про коника знала, а ось про бабку узнала щойно . Цікаво було перекладати. Дівчата, якщо зустрінете такого плану вірші, або вирази, то несіть їх сюди . 3 Наташшшка, lana19 та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 365 Опубліковано: 12 лютого Мені теж цікаво, про бабку і коника тільки щаз згадала. Просто не користуємося в повсякденному житті, от і забулося. 2 Магда та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах