Магда 1136 Report post Posted February 14 Ингредиенты: Для тіста: 250 мл води 125 гр вершкового масла Сіль 200 гр борошна 5 яєць Для крему: 300 мл молока 2 яйця 2 ст.л. крохмалу 1 ст.л. борошна 200 гр цукру 200 гр масла Ваніль Сік половини лимона Метод В каструльку скласти воду, сіль, масло. Поставити на вогонь, дати закипіти і кілька хвилин прокип'ятити. Зробити слабшим вогонь і всипати борошно, швиденько добре вимісити дерев'яною ложкою. Тримати на вогні і вимішувати поки тісто не стане однорідним і при розмішуванні не стане залишати на дні каструльки легку плівку-наліт. Зняти з вогню, злегка остудити. Потім по одному додати яйця, добре вимішувати. Тобто, класичне заварне тісто: в добре тепле тісто додати яйце - вимісити дерев'яною ложкою поки яйце не розійдеться в тісті, додати наступне і так всі п'ять. Я останні 2-3 яйця вже вимішую міксером. Тісто розділити на дві частини. Одну частину тіста розподілити рівномірно в круглій формі 26 см. Випікати при 200 градусах 30 хв., духовку в цей час не відкривати. Корж повинен вирости й попідніматися нерівними "горами Карпатами". Так само випекти другий корж. Крем також класичний заварний: Я в чаші міксера змішую цукор, крохмал, борошно, яйця. Добре розмішую міксером щоб була однорідна маса, трішки взбилися яйця і розійшовся цукор. Поставити суміш на невеликий вогонь, весь час помішуючи, варити поки маса не загустіє. Зняти з вогню, остудити до кімнатної температури. М'яке вершкове масло збити міксером до пишності, продовжучи збивати, по одній ложці додавати заварену масу. Поки попередня ложка маси не розійдеться в маслі, наступну не додавати. Додати ванільну есенцію, а в кінці вже потрішки лимонний сік. Збирається торт ще простіше і швидше ніж готується: В форму, в якій пекли, покласти один корж "горами" доверху. На нього наносимо весь крем, розрівнюємо. Зверху викладаємо другий корж, теж вершинами на верх. Легесенько придавити і поставити в холодильник годин на п'ять, краще на ніч. Зверху можна притрусити пудрою, або полити шоколадом. Зараз зима, то в мене вершини були засніженими - политі білим шоколадом :) Дуже легкий і смачний тортик для домашнього чаювання, в мене чоловік на нього говорить "один великий еклер" :) Спойлер Це дуже відомий і поширений "лінивий" тортик. Чесно кажучи, я думала, що у нас на форумі є цей рецепт і не планувала його виставляти, тому "гори" в мене трішки недбало политі шоколадом, лисуваті, як наші Карпати. 8 lana19, fronya40, lissaKi and 5 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Natali06 16770 Report post Posted February 14 Наталочка, дякую за рецепт! Тільки прочитавши твою приміточку зразуміла чому торт називається "Карпатка" 3 fronya40, inucya and Магда reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Магда 1136 Report post Posted February 14 Дякую, Ната Буду дуже рада, якщо пляцок сподобається. Колись, сто років тому, читала, що це польський рецепт, у них же теж є Карпати, але і в нас він дуже популярний. Я дуже люблю еклери, але морочитися з ними лінюся, то карпатка якраз для таких ледарів як я - дуже швидко робиться :) 3 Natali06, inucya and fronya40 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
lana19 18607 Report post Posted February 14 Наталя! дякую за рецепт! 2 Магда and inucya reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
inucya 2475 Report post Posted February 14 Наталочка, дуже апетитний розрiз! Таку назву торта я чула, але нiколи не звертала уваги! А цей торт таки вартий уваги! Я теж люблю еклери! Але з ними дiйсно багато вознi, i тому цей тортiк прямо знахiдка! Дуже дякую, що донесла до нас цей рецепт, зпеку обов"язково! 1 Магда reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Магда 1136 Report post Posted February 14 32 минуты назад, lana19 сказал: Наталя! дякую за рецепт! Я ж обіцяла. Чесно кажучи, я була впевнена, що у нас вже є цей рецепт. Але тепер точно є 12 минут назад, inucya сказал: Наталочка, дуже апетитний розрiз! Таку назву торта я чула, але нiколи не звертала уваги! А цей торт таки вартий уваги! Я теж люблю еклери! Але з ними дiйсно багато вознi, i тому цей тортiк прямо знахiдка! Іннуся, дякую. Так, це знаменитий смачний тортик, а ще він дуже просто і швидко робиться, ще швидше з'їдається і дуже міцно осідає потім на спокусливих місцях Одним словом - один великий еклер! 3 inucya, lana19 and Люлёк reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
усач 10 Report post Posted February 17 То точно дуже великий еклер! Думаю що також можна робити тісто для цього торту і на рослинній олії. Зустрічав такий рецепт і не раз готував на ньому заварні тістечка. А взагалі то, одного разу куштував торт як цей, дуже ніжно та смачно! Share this post Link to post Share on other sites