Алцьона 12 061 Опубліковано: 5 лютого, 2015 Сидить пряля та й пряде —сніг іде-іде-іде —нитка рветься де-не-де, —а вона пряде й пряде.Вже напряла хуртовинна шапки для верховин —на сувої полотна —на завіску для вікна —на хустину и укривало —мало-мало-мало-мало —сніг іде-іде-іде —а вона пряде й пряде… Л. Костенко 4 fronya40, Pitochka, Олька та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 7 лютого, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=369DBVhm0zA 2 fronya40 та Pitochka reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Олька 488 Опубліковано: 9 лютого, 2015 До речі, про мову... Нещодавно повернувся мій колега із зони АТО. Розповідав, що до них на блок-пост приходили місцеві жителі та питали: чи правда, що за розмови на россійській мові у них будуть вирізати язикі... А ще чи правда, що вони (наші) їдять живих курей та п'ють їхню кров... Так що немовлята- це вже вчорашній день!))) То нехай до Одеси приїздять,російською мовою розмовляють майже всї,та це не заважає нікому ...жовто-блакитні прапори и прапорці,стрічки у косах дівчат ,навіть на дитячих візочках,прямий доказ тому,що народ ,незважаючи ні на що,намагається показти,що нас багато... 3 Natali06, Живчик та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Олька 488 Опубліковано: 10 лютого, 2015 ШВИДКИЙ ЖЕНИХМолодий мотоциклістМчить, як вихор, через міст.Гуркотить мотоциклет,Як старе корито.А назустріч старшина.- Стій! - кричить сердито. -Ви куди так летите?Спішите в могилу?- Ні, до загсу везуМотю свою милу.- Що? - питає старшина. -Я не бачу Моті.- Значить, випала з сідлаДесь на повороті. Павло Глазовий 4 Natali06, Pitochka, lana19 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 10 лютого, 2015 Ну коли вже по гуморесках пішли, то ось наша улюблена. Чому улюблена - бо доця вивчила її ще у 5 років)) і виразно розказувала на стільчику, коли вся велика родина збиралась з якоїсь нагоди)) ДОРОГА ДАМА Проти саду видно дім,А в красивім домі тімХодить дама по кімнатіУ панбархатнім халаті. Мов та пава, проплива(В туфлях номер сорок два!).На щоці дві мушки-цятки,На панчохах чорні п’ятки. Ну не дама — а реклама!Раптом:— Ах, — сказала дама, —На обід до поросятиСлід би хрону ще дістати! А як треба, то чому ж,Є на те у неї муж.Муж солідний, роботящий,Головне ж — руководящий! Дама крутить телефонІ, підвищуючи тон,Вимага по телефону:— Шли машину, треба хрону! Вірний муж, прийшовши в раж,Довго дзвонить у гараж,Все відклав заради дзвону,Бо забагла жінка хрону. З гаража йому в одвіт:— Саме в шофера обід!— Все хай кида і при томуШвидко мчить до житлодому! І шофер натиснув газ,Бо наказ — то є наказ,Бо сніжок, і трохи слизько,Й добиратися ж не близько! Через місто через всеМчить, мов біс його несе.Підлетів під саму брамуІ почав...чекати даму.Вже й годину, мабуть, жде.Дама бачить, та не йде.(Щоб питали всі в будинку:"Це ж чию чекають жінку?") Врешті вийшла, підійшла,Сіла важно й попливлаНа машині на прекрасній,На державній, мов на власній! Ще й не взяв шофер розгін —Як приїхали по хрін,Як приїхали і стали,Бо ж базар за два квартали. А тим часом в мужа — ох!Ну цілий переполох!У міністра треба бути,З хроном жінки ж десь не чути. Він до друга Рогози:— Будь ласкавий, підвези!Залишаються хвилини,І, на гріх, нема машини. Одвічає в трубку бас:— Рад би, друже, та якразСіла жінка до пікапуЙ десь помчала мірять шляпу. Прикусив муж язика,Чимчикує пішака.Аж каміння б’є з розгону,Бо забагла жінка хрону.Немалу штурмує даль!..Та мені його не жаль.Жаль машин мені державнихІ шоферів, хлопців славних! Жаль машин, що возять дамКожен день і тут, і там.Як же так, мужі, папаші?Ті машини ж бо не ваші!Нащо ж гнать навперегінїх по шляпи та по хрін?Для держави, скажем прямо, —Дорогенькі ваші дами.С. Олійник 1952 2 Natali06 та Олька reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 10 лютого, 2015 і ще одна улюблена)) Хоча в нього всі гарні, і так легко читаються! «ПОВЕЧЕРЯЛИ ЧУДЕСНО»Йшло їх троє на вечерю В ресторан через бульвар. Тільки ткнулися у двері, А назустріч їм - швейцар! Козирнув на знак пошани І подав солідний глас:- Вибачайте, громадяни, Іноземців ждуть у нас!.. (Пояснив, що штат у залі Жде-дріма з п’яти годин). Тож прямуйте, хлопці,далі - ресторан же не один. В кухні пахнуть фрикаделі, Віє запахом борщу, А швейцар стоїть, мов скеля:- Вибачайте, не пущу!.. Не вдалось умовить «варту»! (Апетит же – аж трясе...) І один... удавсь до жарту. Прогундосив: - Ля франсе!- Зрозуміло, зрозуміло! - Страж молов на ту брехню. «Ля франсе» - то інше діло:Стіл дали, несуть меню... Але як же замовляти?! Рідна ж мова видасть все! Варто трюк цей розгадати – І за двері «ля франсе»! Та і тут одним моментом Жартівник придумав хід:- Говоріть з чужим акцентом, Псуйте мову на чім світ!..- Що бажаєте, панове? – Поклонився метрдотель. Перший вставив до розмови:- Люпім жарін картофель! В метрдотеля -Тьма припрошень:- А ковбаски? А «Дюрсо»?.. Другий кинув:- Люпім ошень! – Третій буркнув:- Коросо!..Борщ, і шніцель, і так далі... Лиш замовили дружки – І в порожнім світлім залі Замигтіли фартушки. Сам директор походжає, Налива гостям «Дюрсо», Бо один же «ошень» знає, Другий знає «коросо»! Попоїли хлопці смачно, Розплатилися за все. А верткий директор, бачать, «Книгу вражень» їм несе. Повелися гості чесно. Жартівник узяв перо:«Повечеряли чудесно!..Гриць, Олекса і Петро».ТроєШтат обворожили -На урок харчовикам:Щоб усім отак служили, Як оцим жартівникам. 4 Живчик, Олька, LLika та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Олька 488 Опубліковано: 10 лютого, 2015 Я також цю гумореску добре пам"ятаю.Взагалі дуже люблю Павла Глазового,мама моя- його щирий "фанат",не знаю,де вона знаходила його вірші ,але мені вони запам"ятались в вигляді рівненьких рядочків,любовно переписаних в синій загальний зошит.Ми читали їх вечорами в голос ,деякі з них я пам"ятаю до цих пір.і,до речі,юагото з них не втратили свою актуальність з роками.Дуже вдячна своїй матусі,за те,що начила нас любити цю мову. Ось ще одна гумореска ,яку я пам"ятаю з дитинства. Їде жінка на курортВранці жінка на курорт виїжджати мала,В безрозмірний чемодан речі укладала.Три кофтиночки нові, гарні чоботята,Модну кофточку і плащ, білі штаненята.Пильним оком чоловік "зміряв" чемоданчик,—Значить має на меті завести романчик.—Бач, радіє, що сама, що без мене їде,—Ні голубко постривай, діло так не піде.Серед ночі він устав, взявся до роботи,Чемоданчик спорожнив, вклав дешеві боти,Сіре платячко старе, панталони, майку,Пару штопаних панчох і руду кухвайку.На світанку у вагон підсадив дружину—Їдь до моря, погуляй, а я тут спочину.Через тиждень він листа жінці посилає—Скучно, пише, в світі жить, як тебе немає,Як ти рибонько моя там відпочиваєш,Де проводиш вечори, чи в кіно буваєш?А дружинонька йому шле листа додому—Не ходжу я у кіно, бо немає в чому,У палаті цілий день "кисну" від нудоти,А як вечір наряджусь у куфайку й боти,Тай блукаю у кущах отаким манером,Признаюся не сама, з міліціонером.А щоб ти не хвилювавсь, поділюсь секретом,Нам не страшно у кущах, бо він з пістолетом. 8 Алцьона, Pitochka, Дяна та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 10 лютого, 2015 Ось ще одна гумореска ,яку я пам"ятаю з дитинства. Їде жінка на курорт Попосміялися на роботі з колегами . Так життєво!!!! 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 11 лютого, 2015 Тільки що дивилася телебаченя зранку і там розповіли,що є такий проект про нашу мову і таких як ми http://ukr-mova.in.ua . Набагато багато і нас не подолати! Українську мову вивчати стало престижно-) і дуже гарно! За цей рік дуже багато наших співвітчизників перейшли на нашу мову і це дуже добре. Приєднайтесь! 4 lana19, Люлёк, Vilapo та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 597 Опубліковано: 14 лютого, 2015 А я листа отримала! Шановна пані Світлано ! Порівняйте звучання Уважаемая Светлана - Шановна пані Світлана Ой не можу! Прям королевишной себе почуваю 8 fronya40, LLika, Люлёк та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 14 лютого, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=Ejyza48EcKQ&feature=player_embedded#at=27 5 LLika, Veronka, Vilapo та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Олька 488 Опубліковано: 22 лютого, 2015 Як я люблю цю пісню....З дитинства...А я зовсім недавно відкрила для себе Миколу Янченка,Вперше почула його на концерті "Лісапедного батальйону" Прийшла додому під таким враженням,..Не знаю,чи зможу вставити відео... https://www.youtube.com/watch?v=HZv_WrmbRqc#t=42 https://www.youtube.com/watch?v=9cQkk6S1HAY#t=86 4 lana19, Veronka, fronya40 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 24 лютого, 2015 А коли я була зовсім мала... років, мабуть, чотири. Так любила співати таку пісню, граючись в ляльки: "Горілочку гнала,в барильце зливала Мати свого сина з армії чекала". 7 Дяна, Pitochka, fronya40 та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 24 лютого, 2015 Ох і гарна ж пісня,Таню. Я уявляю як дорослі сміялися 2 Живчик та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
LLika 1 283 Опубліковано: 24 лютого, 2015 Я в дитинстві горілочку полюбляла Коли мені виповнився 1 рік, бабуся забрала в село у Вінницьку область. Дідусь хворів, на роботу не ходив, але він міг гарно стригти і багато його коришів-сільчан частенько до нього в гості заходили, бувало просто погомоніти. Дідусь - душа щедра, завжди вгощав відвідувачів рюмочкою горілочки. Іде дідусь проводити гостя, а я з рюмочок допивала краплини тої горілки . Але вилікували від "алкоголізму". Забрала мене мама додому, якраз були поминальні дні. На кладовищі зібралися люди, ну як завжди, щось наготували, міцні напої порозставляли, наливають у скляночки, а я кажу: дайме мені лільки (3 роки було, горілка - не могла сказати), люди сміються, мама наливає мені мінеральної води, я той стаканчик закинула і в крик-істерику на все кладовище: хочу лільки. Мама мене добяче відхрестила, з тих пір не п'ю 5 lana19, Pitochka, Grypana та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 24 лютого, 2015 @LLika, колега Коли бахнув Чорнобиль, батьки десь почули, що червоне вино виганяє радіацію. А тато своє вино щороку робить з винограду, натуральне, от щодня, обідавши, мені давали по ложці винця). Не пам"ятаю, як довго лікувались, але якось сіли їсти, а вина не дали, то я - "А лікарство???". До сих пір згадують, сміються)). Хоча, алкоголізм до мене так і не прив"язався, тільки вподобання до солоденького винця лишились)) 4 Живчик, Олька, fronya40 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Олька 488 Опубліковано: 24 лютого, 2015 А я третьою буду.(соромно,але не впевнена,що написала вірно)У нас коло хати був великий садок ("садок вишневий коло хати")...Мама щороку робила вишнівку.Просто засипала вишні цукром,накривала марлею і ставила на сонечко,на свята нам давали по ковточку ...Згодом,коли в країні розгопнули антиалкогольну компанію, мама була "активісткою" навіть засідала в "п*яній комісії" ,я їй нагадала про ту вишнівку А вона мені "та ні...то був сок..." До речі алкоголіз мене також проминув,хоча вишнівочку полюбляю. 3 Алцьона, LLika та Живчик reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 24 лютого, 2015 ну от, вже троє є, можна і "соображати" 2 Олька та Живчик reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Олька 488 Опубліковано: 24 лютого, 2015 А я в дитинстві співала пісню..перших куплетів непам"ятаю,а ось фінал сімейних баталій такий: Прив"язала до стола, А він зуби вискаля, Сколь,скаль,вражий сину, Поки знайду хворостину. Хворостину знайшла, Тай відсердилася, Я на свого миленького Змилосердилася. До речі: дитинство моє пройшло в маленькому селі під Старобільськом (якихось 100км від Луганська) Хоть вбийте мене,не розумію,з яких пір це стало "руським" 4 Алцьона, Vilapo, LLika та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
LLika 1 283 Опубліковано: 24 лютого, 2015 :x25 (1): - смайли тільки на компанію з двох, третій - з закускою 2 Живчик та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Pitochka 3 342 Опубліковано: 24 лютого, 2015 :x25 (1): - смайли тільки на компанію з двох, третій - з закускою Ну то й я приєднуюся))) 4 Живчик, Олька, LLika та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 24 лютого, 2015 Ох і гарна ж пісня,Таню. Я уявляю як дорослі сміялися Єге, Таню, сміялися. А сусідка потім моїй мамі хвалилася, що така .. і так гарно співає. Мама їй з гордістю відповідала: "Так, моя донька талановита". 1 Vilapo reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 24 лютого, 2015 Мама щороку робила вишнівку. І моя мама робила наливочку. Яка ж вона смачна... :vkusno 1: Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 24 лютого, 2015 А я в дитинстві співала пісню..перших куплетів непам"ятаю,а ось фінал сімейних баталій такий: Прив"язала до стола, А він зуби вискаля, Сколь,скаль,вражий сину, Поки знайду хворостину. Хворостину знайшла, Тай відсердилася, Я на свого миленького Змилосердилася. Олю, а що це за пісня така? Я її вперше чую (бачу). А як вона співається? Налалакай мені. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Олька 488 Опубліковано: 25 лютого, 2015 Ой,Таню,задала ти мені задачу...я пів-ночі ля-ля-кала,намагалась згадати,що ж мені нагадує ця пісня,зранку мені розвИднилось...Гопак!!! Ось почни наспівувати ,починаючи з третього рядка,зразу все зрозуміло стане. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах