Olima 2 154 Опубліковано: 29 січня, 2023 Ні, це не Росіянка. Сорти то я знаю які я садила, бо в мене ще насіння в пачках залишилися: Поттімаррон, Хоккайдо і Кендисвіт. Єдине, що по самим гарбузам не видно який сорт, бо вони схожі, лише насіння відрізняється, але я і не збираю їх. У мене два роки тому назад, як купила сад, хтось ходив по городу і загубив зіп пакет гарбузового насіння з написом Ананасний, чому замітила його, бо за день до цього я в тому місті все вигребла і винесла, а тут приїжджаю, а пакетик лежить біля куща смородини. Ну я і посадила це насіння, вирослі дуже -дуже смачні гарбузи, прям як та назва на пакетику, їх можна було їсти замість яблук, були соковиті і солодкі, але насіння не визріли в тих гарбузах. Скільки я не перебирала їх, всі пусті були, трохи наче і відібрала, а вони не зійшли на наступний рік. Але саме цікаве те, що по пошуку у інтернеті за цією назвою видає зовсім інше фото, не такі як вродили у мене тоді. Ось така історія. За пораду про Рожевий банан дякую, бачила такий у продажу, піду куплю. Света, а чому тобі так подобається перець Капі, в чому його переваги? Ми саджаємо мало перцю, бо мало хто його їсть, а на консервацію садимо гогошари червоні і жовті. Насіння свої збираємо, тому їх ніколи і не купляємо і не цікавимося іншими сортами. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 29 січня, 2023 9 годин тому, Olima сказав: Света, а чому тобі так подобається перець Капі, в чому його переваги? Ми саджаємо мало перцю, бо мало хто його їсть, а на консервацію садимо гогошари червоні і жовті. Насіння свої збираємо, тому їх ніколи і не купляємо і не цікавимося іншими сортами. я його купляю для їжі тому що вигідний! Немає серединки, яку викидаєш))))) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 362 Опубліковано: 29 січня, 2023 10 годин тому, Olima сказав: Света, а чому тобі так подобається перець Капі, в чому його переваги? Ми саджаємо мало перцю, бо мало хто його їсть, а на консервацію садимо гогошари червоні і жовті. Насіння свої збираємо, тому їх ніколи і не купляємо і не цікавимося іншими сортами. Так, Оксана вже написала про вигідність, він ще смачний і дуже добре сходить і росте. Я його не так багато саджу, кущів до 10, хай буде. Ротунду саджу багатенько, кущів зо 20-25, дуже подобається. Вона в мене зелена и трохи червона, жовтої нема. Знайду фотку і покажу. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 954 Опубліковано: 29 січня, 2023 (змінено) А я Халапешечки люблю. Сію їх багато, бо маринованим ми з'їдаємо їх величезну кількість. Вже треба сіяти... Змінено 29 січня, 2023 користувачем Наташшшка 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 362 Опубліковано: 29 січня, 2023 Ні, ми гостре не їмо, саджу гострий перець 4-5 кущів для консервації. Ще сусідка жменями той гострий перець пхає, я потім своєму сусіду Сірожі потихеньку сплавляю))) 1 Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 954 Опубліковано: 29 січня, 2023 Ну, воно не дуже гостре. Гостренного і ми не їмо. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 29 січня, 2023 3 години тому, справжня господиня сказав: Так, Оксана вже написала про вигідність, він ще смачний і дуже добре сходить і росте. Я його не так багато саджу, кущів до 10, хай буде. Ротунду саджу багатенько, кущів зо 20-25, дуже подобається. Вона в мене зелена и трохи червона, жовтої нема. Знайду фотку і покажу. І в мене домашня Ратунда, але жовта) Ще своє Каліфорнійське чудо- мясистий, солодкий! 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 154 Опубліковано: 30 січня, 2023 Наташа, терміново давай рецепт, бо мене недавно пригостили майже таким перцем, правда покупним, а баночка 300 грамів коштує 124 грн. І саме головне, що начебто раніше таке не їла, а тут так мені засмакувало. Треба шукати насіння і садити хоч на пробу в цьому році, а далі побачимо. Р.s. Чогось під цитатою не змогла писати, а тільки над цитатою. 9 годин тому, Наташшшка сказав: А я Халапешечки люблю. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 362 Опубліковано: 30 січня, 2023 Ось моя ротунда! Цитую себе з іншого сайту. Напишу свой опыт этого (2021) года. Осенью покупала на базаре для заготовок перец ротунду. Была неострая, красивая, собрала семена. Весной сеяла перец в начале марта и совсем о ней забыла. Семена эти случайно обнаружила аж 3 апреля (!!!), срочно замочила в перекиси и высадила в землю. Взошли быстро, но до остальных перцев было як до Киева рачки. Ящичек с этой рассадкой был задвинут в угол, как малоперспективный, рос как получится. В 20х числах мая высаживала весь перец в ОГ, накрывала парничком, по краю на свободные места потыкала эту ротунду. Она была ростом 8-10 см, просто дала ей последний шанс. Поливалась и подкармливалась одинаково со всеми, долго не росла, сидела сиднем. А потом я даже не успела глазом моргнуть, как вымахала, переросла Колобок и Ами и сейчас догоняет в росте перец капи, посаженный из супермаркета, а он высотой уже см 70. Вся эта ротунда усыпана плодиками, куча цветочков, куст пышный, крепкий. Вот вам и посев 3 апреля, а вы говорите февраль, январь... це писалося в середині липня А це фото тієї ротунди, зроблене 27 серпня!!! а это разный остальной, т.зеленый это капи из семян супермаркетовских это Колобок, вот такая толщина стенки! 2 Магда та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 954 Опубліковано: 30 січня, 2023 6 годин тому, Olima сказав: Наташа, терміново давай рецепт Ок. Рецепт напишу трохи пізніше. А насіння в мене багато, можу підкинути. Халапешки є червоні, жовті, фіолетові і білі. 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 154 Опубліковано: 30 січня, 2023 Наташа, дякую за твою пропозицію. Поки що пошукаю в місцевих агромагазинах, якщо не найду, тоді до тебе звернуся за насінням . А твій рецепт чекатиму . Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 31 січня, 2023 У меня перец халапеньо не пойдёт, поэтому не сажаю. Я, как и Света, сажаю острого перца для консервации кустов 6, но весь перец в том году осенью на ни точку написала и висит сохнет. Муж совершенно не воспринимает остроту. В том году среди кустов сладкого перца было несколько кустов с чуть острой горчинкой. Это кажется Испанский перец был, я просто в том году немного попутала свои посадки перца в сортах. Попала красная перчина в борщ, так прямо чуть не до скандала. Посадила сегодня в земельку 3 контейнера семян перца Боярд f1 (Талисман), Клаудio f1 и Армагедонf1 (капiя). Немного рановато конечно, но ручки чесались, да и делать было нечего, с вечера без света сидели. Да и решила понемногу высевать. С такими отключениями на подоконниках холодно проращивать семена. Только мостить под батареями. А батареи хоть и много в доме, но более-менее теплые при отключении света только в кухне и в одной из комнат. Насос не работает и остальные комнаты тепло не прогоняет. Места получается совсем мало теплого, поэтому решила по чуть-чуть высевать. Поеяла те семена что не надо замачивать, обработанные. Остальные сорта буду замачивать чуь позже. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 31 січня, 2023 В 31.01.2023 в 12:56, musinka сказав: Посадила сегодня в земельку 3 контейнера семян перца Боярд f1 (Талисман), Клаудio f1 и Армагедонf1 (капiя). Немного рановато конечно, но ручки чесались, да и делать было нечего, с вечера без света сидели. Да и решила понемногу высевать. С такими отключениями на подоконниках холодно проращивать семена. Только мостить под батареями. А батареи хоть и много в доме, но более-менее теплые при отключении света только в кухне и в одной из комнат. Насос не работает и остальные комнаты тепло не прогоняет. Места получается совсем мало теплого, поэтому решила по чуть-чуть высевать. Поеяла те семена что не надо замачивать, обработанные. Остальные сорта буду замачивать чуь позже. Такс, перший пішов з посівами)) Я планувала починати днів через 10, але ж це діло заразне) Спробую втриматься)) А в мене чешуться ручки в садку попораться - обрізати дерева. Один ясний день взівала, тепер сніг, мокро. Ще я не встигла на зиму побілити стовбурі. Так несподівано і швидко випав сніг в листопаді. То теж треба вигадати теплий ясний день на таке діло. До речі. Я завчасно не лише насіння, а і хімію стараюсь купити. Біо ще ранувато, бо там півроку терміни. А от хімозненьке - роблю ревізію, пишу список. Які препарати у вас в пошані? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 31 січня, 2023 43 хвилини тому, Алцьона сказав: Я планувала починати днів через 10, але ж це діло заразне) Спробую втриматься)) А я вот не втрималась((((( Ні, я просто, через обмежений простір з теплом, вирішила поступово сіяти. Посіяла насіння те, що не треба замочувати. А не замочуванне насіння довго буде всходити. Потім, коли проклюнуться сємки, я перенесу на підвіконня. Там більше вже місця. А біля тепла поставлю замочуванне насіння для прорстання. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 4 лютого, 2023 А в мене ще одна орхочка красунька розпустилась! і ще гіпік молоденький розквітнув! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 954 Опубліковано: 4 лютого, 2023 Алцьона, краса! А в мене в цьому році вмерли всі фікуси, депладенія, стефанотіс, а були величезні, гарні І араукарія обсипалась трохи... Посіяла халапешки. Тепер би відібрати перець на солодкий на посадку, а тоді помідори... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 4 лютого, 2023 3 години тому, Наташшшка сказав: Алцьона, краса! А в мене в цьому році вмерли всі фікуси, депладенія, стефанотіс, а були величезні, гарні І араукарія обсипалась трохи... Посіяла халапешки. Тепер би відібрати перець на солодкий на посадку, а тоді помідори... Печалька(( Квіти відчувають наш настрій, нашу тривогу(( В мене теж за цей рік чимало вазонів пропало. Щось змогла вичухати, щось ні. Араукарія оклигала? Така ж красуня! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 4 лютого, 2023 5 хвилин тому, Алцьона сказав: Квіти відчувають наш настрій, нашу тривогу(( В мене теж за цей рік чимало вазонів пропало. Щось змогла вичухати, щось ні. Це так. У мене цьогоріч пропали всі мої фіалочки( Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 954 Опубліковано: 4 лютого, 2023 19 хвилин тому, Алцьона сказав: Араукарія оклигала? Така ж красуня! Ні, вона, на жаль, не відновлює втрачені гілочки. Стоїть така собі а-ля пальма, замість араукарії(( А з таким настроєм як зараз, то, боюсь, геть пропаде(( А стреліції своїй сказала - все, баста, даю останній шанс. Не зацвіте - викину. 16 хвилин тому, Магда сказав: У мене цьогоріч пропали всі мої фіалочки Шкода...В мене фіалки не ростуть. Одна лиш була дуууже довго і весь час цвіла - малий її зі згорілого корпусу НУБіПу врятував. То вона, бідна, безперервно цвіла десь років...сім-вісім? Коли в Києві НУБіП горів? В цьому році теж вмерла(( 1 1 musinka та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 11 лютого, 2023 (змінено) Вчера высеяла все остальные свои сладкие перцы и синие. Сеяла не замачивая семена, сразу в землю. Что-то у меня в этом году те перчики, что замачивала, очень слабо всходят. Те которые обработанные, и не замачивала, сеяла сразу в землю, уже взошли. Но тоже не все. Видно все же теперешние условия наши повлияли. Температура не стабильная, приходилось плошечки даже на батарею выкладывать. Муж сделал мне стеллаж с подсветкой Вчера, тол ко расставила все свои плошечки с семенами, выключили свет. И все, четыре часа без тепла и света стояли. Зато потом, уже сутки стоят при освещении Змінено 11 лютого, 2023 користувачем musinka Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 21 лютого, 2023 Дітки мої потихеньку зростають. Перчики і сині майже всі проклюнулись, силу набирають, деяки вже настоящі листочки з'явились. Стоять під світлом, нянькаюсь з ними кожен день - то полив, то підкормить, то переодягнуть і вигулять на повітрі.Світло на верхній полиці не вимикаю. На ніжній полиці тільки посіяла усі помідори. Там ще без світла сидять, ще не вмикала светодіодки.Сьогодні подумала і вирішила що мало я родових помідор посіяла. Тому достала свої семен а- 4 сорта рожевих і 2 сорта жовтеньких замочила. Куди я стільки буду розсаджувати? Город то маленький. Смуги то светодіодки мерегтять, включила бо без них темно на ніжній полиці. В цьому році всі свої насіння висіваю в контейнерах. Давно так не робила. Завжди сіяла по 2 насінечка зразу в маленькі стаканчики, потім перевалка в завбільши. Но в цьому році місця замало, прийшлось робити так, поки в контейнерах посилять. А там пересаджу по стаканам і вже можна в беседку ящики відносить. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 21 лютого, 2023 3 години тому, musinka сказав: Дітки мої потихеньку зростають. Перчики і сині майже всі проклюнулись, силу набирають, деяки вже настоящі листочки з'явились. Стоять під світлом, нянькаюсь з ними кожен день - то полив, то підкормить, то переодягнуть і вигулять на повітрі.Світло на верхній полиці не вимикаю. На ніжній полиці тільки посіяла усі помідори. Там ще без світла сидять, ще не вмикала светодіодки.Сьогодні подумала і вирішила що мало я родових помідор посіяла. Тому достала свої семен а- 4 сорта рожевих і 2 сорта жовтеньких замочила. Куди я стільки буду розсаджувати? Город то маленький. Смуги то светодіодки мерегтять, включила бо без них темно на ніжній полиці. В цьому році всі свої насіння висіваю в контейнерах. Давно так не робила. Завжди сіяла по 2 насінечка зразу в маленькі стаканчики, потім перевалка в завбільши. Но в цьому році місця замало, прийшлось робити так, поки в контейнерах посилять. А там пересаджу по стаканам і вже можна в беседку ящики відносить. Насолода для очей Так, біля розсади, як біля малої дитини, стільки біганини) А що в них на обід?? А то я не підживлюю нічим. Є Біоглобін, то думаю, їм підгодовувать 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 21 лютого, 2023 По розсаді поки нема чим похвастати. Але зараз орхідеї розквітають одна за одною. Lark Song Просто білявка Якась мінєчка Ще одна білявка Якась винна красавішна Reddion в компанії ще однієї білявки. Frontera і знов білявка. Білявок багато не буває. До того ж, вони лиш на перший погляд однакові, що білі. Але, придивитись, то в них різний розмір, різна форма пелюсток, різний напил на язичках, та і самі язички різні)) Забирала собі чахликів, вихожувала і вони виявились білявками) Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 21 лютого, 2023 Спитаю про гіпеаструм. Ось росте в мене красень, минулоріч квітнув. Зараз гонить красивенне листя, вже мо з метр довжиною. Обовязково треба зрізати листя? Бо я чомусь думаю, що так він схотів, поки не квітнути, а наростити цибульку Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 154 Опубліковано: 21 лютого, 2023 Алцьона, які гарнесенькі твої білявки, милота . А у мене гіпеаструм вже 4-ти роки росте і ні разу не квітнув. Я його відправила на перевиховання у під'їзд на зиму, може надумається квітнути. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах