Тісто як на вареники/пельмені - 300 г
Фарш яловичий/баранячий (можна свинячий) - 300 г
Цибуля - 1-2 шт.
Олія для смаження
Спочатку зробіть тісто, його треба зовсім трошки. Можна заздалегідь кусок тіста відрізати від тіста для пельменів чи вареників і заморозити. А можна нашвидкуруч зробити заварене окропом.
На сковорідці піджарити на олії дрібнопорізану цибулю до золотавого коліру. Додати туди фарш, подавити його на мілкі грудочки і обжарювати на середньому вогні до готовності.
В широку каструлю налити води, посолити, довести до кипіння.
Поки вода закипає (а фарш готується), відрізати кусочок тіста, розкачати його в тонку ковбаску. Так все тісто підготувати.
Вода закипіла, і ми прямо у воду починаємо ножицями різати ковбаску з тіста під кутом, відрізаючи тоненьку смужку.
А можна заздалегідь нарізати.
В каструлі помішали, щоб не прилипло, і так нарізали все тісто.
Варяться кусочки тіста недовго, як макарони. З води вийняти шумовкою, додати трохи масла.
На тарілку положіть зварене тісто, зверху фарш (ну як макарони Болоньезе). Все, страва готова! Смачного!
Це не хінкалі ! Це називається хінкал ! Готують таке народи північного Кавказу, аварці, дагестанці, уйгури тощо.
Автентичний хінкал виглядає дещо інакше. М*ясо варять великими шматами, потім розбирають його на менші кусочки.
Сам хінкал це товстеньке тісто, нарізане ромбиками і зварене. Подають на великому блюді з одного боку хінкал, з другого боку м*ясо. Готують соус зі сметани+зелень+сіль+часник, іноді ще дають томатний соус. Їдять так - кусочок тіста рукою вмокають в соус, з*їдають, в кінці м*ясо.
Я побачила ролік в ютубі з такою собі лайт версією хінкала. За півгодини зробила і ми пообідали, нам було дуже смачно!
Звісно, таких страв з тістом/макаронами та м*ясом у різних видах багато в кожній кухні світу. Але ж це дійсно ситно і смачно!