Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 25.11.2023 in all areas

  1. 2 points
    Света, все так аппетитно! А рецепт хинкала можно? Это блюдо северного Кавказа, если не ошибаюсь.
  2. 2 points
    Вчора я пекла в мультіварці. Всі гості у захваті.
  3. 1 point
    Тісто як на вареники/пельмені - 300 г Фарш яловичий/баранячий (можна свинячий) - 300 г Цибуля - 1-2 шт. Олія для смаження Спочатку зробіть тісто, його треба зовсім трошки. Можна заздалегідь кусок тіста відрізати від тіста для пельменів чи вареників і заморозити. А можна нашвидкуруч зробити заварене окропом. На сковорідці піджарити на олії дрібнопорізану цибулю до золотавого коліру. Додати туди фарш, подавити його на мілкі грудочки і обжарювати на середньому вогні до готовності. В широку каструлю налити води, посолити, довести до кипіння. Поки вода закипає (а фарш готується), відрізати кусочок тіста, розкачати його в тонку ковбаску. Так все тісто підготувати. Вода закипіла, і ми прямо у воду починаємо ножицями різати ковбаску з тіста під кутом, відрізаючи тоненьку смужку. А можна заздалегідь нарізати. В каструлі помішали, щоб не прилипло, і так нарізали все тісто. Варяться кусочки тіста недовго, як макарони. З води вийняти шумовкою, додати трохи масла. На тарілку положіть зварене тісто, зверху фарш (ну як макарони Болоньезе). Все, страва готова! Смачного! Це не хінкалі ! Це називається хінкал ! Готують таке народи північного Кавказу, аварці, дагестанці, уйгури тощо. Автентичний хінкал виглядає дещо інакше. М*ясо варять великими шматами, потім розбирають його на менші кусочки. Сам хінкал це товстеньке тісто, нарізане ромбиками і зварене. Подають на великому блюді з одного боку хінкал, з другого боку м*ясо. Готують соус зі сметани+зелень+сіль+часник, іноді ще дають томатний соус. Їдять так - кусочок тіста рукою вмокають в соус, з*їдають, в кінці м*ясо. Я побачила ролік в ютубі з такою собі лайт версією хінкала. За півгодини зробила і ми пообідали, нам було дуже смачно! Звісно, таких страв з тістом/макаронами та м*ясом у різних видах багато в кожній кухні світу. Але ж це дійсно ситно і смачно!
  4. 1 point
    Лена, так, хінкал це блюдо кавказьких меншин. Я таку назву тільки краєм вуха чула, але в ютубчику десь раптом виплив ролік з ним. Показали такий собі лайт-варіант, а в мене як раз все під нього було. Ну я за півгодини і зробила обід! Нам сподобалося, буду таке готувати далі. Рецепт щаз нарисую.
  5. 1 point
    Ну що, дівчата, я його таки зробила з калини. І на мою думку, з калини цей соус найсмачніший. Легка пікантна гіркота, приємний запах, не різкий, не приторний, найгустіший з усіх соусів. Було у мене 1 кг ягід - вихід на фото. Цього разу, правда, не додавала гіркий перець, просто забула його купити), але тут він, по-моєму, був би і зайвий.
  6. 1 point
    Сьогодні були сирники зі сметаною, фоткати не вспіла. Купила на базарі салаку і трошки подовбалася з нею та нажарила от таку смакоту! Вова сказав що як семочки. Сидить жере. А позавчора готувала хінкал, смачна штука! Це не хінкалі, це хінкал!
  7. 1 point
    Учора моїй онукі виповнилося 5 років. Я зробила цей бісквіт ,1 порція,форма 20 см,але висрка,15 см. Мені потрібен був невеликий. Чомусь я все відкладала цей рецепт. Думала,що він схожий на шоколад на окропі. І марно. Він набагато смачніше. Форму держе. Крем вершки плюс маскарпоне. Залила глазур'ю Сьогодні печу його в мультиварке, трохи збільшила інгредієнти.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×