Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 14.01.2024 in Повідомлення

  1. 4 points
    Магда

    Швидке печиво на сметані

    Зробила тільки що пів порції. Не було в хаті вершкового масла, а на вулицю виходити було ліньки - замінила масло смальцем, ще й замість сметани були у мене домашні вершки, але вже дуже перестоявші. Печиво вийшло смачне, просто таке повітряне і листове. Але дуууже жирне. Наступного разу буду робити або таки на вершковому маслі, або якщо на смальці, то смальцю потрібно брати десь на третину менше. Але робити ще буду, це точно, бо це швидко і смачно. P.S. збігала швиденько сфоткала, бо попили чаю/молока - і печиво майже закінчилося :) P.P.S. а якщо дати печиву після випічки постояти хоча б годинку - то не таке воно вже і жирне :)
  2. 3 points
    Наташшшка

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Ой, Іринка, ну ти даєш) Ну мишка, маленька, гарненька Чого її боятись? А в квартирі чому б їй не бути? Миша в любу щілину залізе. На вулиці морозяка, а в квартирі тепло. Погризе, правда, зараза, все до чого дістане. Так що найкраще все ж, як дівчата і писали - труєне зерно. Тільки обов'язково те, що муміфікує.
  3. 3 points
    Печенько напекла. То воно не горіле, темне то зворотня сторона палички. На обід був плов, на вечерю вінегрет.
  4. 1 point
    Грудка курицы на кости 800 г (примерно) Сметана или майонез 2 ст.л. Хмели-сунели 1 ч.л. Паприка 1 ч.л. Чеснок сухой 1 ч.л. Соль 0,75-1 ч.л. Все специи смешать в плошке. Сухой чеснок можете заменить на свежий по вкусу. Соль по вкусу (мне 1 ч.л. была в самый раз). Куриную грудку обмыть, обсушить. Острым ножом сделать надрезы глубиной ок. 1,5-2 см. Надрезы сделать симметрично с двух сторон. Смесью специй натереть всю грудку, часть намазать в разрезы. Грудку закрыть пленкой и поместить на холод на ночь, можно и на сутки. Иногда я и через полчаса запекала, все получилось! Запекать мясо в духовке при 200 градусах 15 мин, затем 30-35 минут при 180 град. Если надо, подрумянить под грилем. Мясо получается очень сочное, вкусное, сама не ожидала. И красиво! Подготовка 10 минут и потом засунуть в духовку в нужное время - что еще нужно для женщины в праздничной суматохе? А если сделать 2 грудки, то можно накормить большую компанию без мороки. Простите, что фотала не слишком презентабельно, украсить сейчас совершенно нечем. Наверное, буду делать на НГ и украшу празднично, тогда поменяю финальное фото (писался пост перед НГ 2019, другое красивое фото так и не сделала). Очень, ОЧЕНЬ рекомендую!!! Муж ел сегодня из холодильника, так сказал, что ему даже больше понравилось. А он мясо типа буженины и пр. не любит, ему кАклетки подавай))) А этим проникся очень! Я делала эту грудку уже стораз с 19 года, супер! Пы.сы. Берите грудку именно на кости и с кожей, думаю, что снизу кость и сверху кожа не дают сокам вытекать и мясо остается сочным. Если филе, то я за результат не ручаюсь, возможно, что тоже будет хорошо. Пы.пы.сы. Люди делали с филе без кости - разочарование! Филе получилось сухое, совсем другой вкус. Поэтому только грудка на кости со шкурой!
  5. 1 point
  6. 1 point
  7. 1 point
    Наталя, от ти вигадала швиденько, смалець та вершки. Я б не додумала таке, ти молодець. Звісно, жира вийшло забагато. Ну нічого, ти вже наступного разу зробиш як треба. Дякую, що приготуаала і зробила таке чудове фото.
  8. 1 point
    Ха, гарненька)) та потвора ця миша. Остання була велика, залізну мишоловку на бік перевернула. Зерно ми кладем під середину мишоловки. Вона лізе до нього і ловиться. Зерно протруєне і муміфікуюче (Світлана наголошувала на цьому, то я таке і купила). Хай би грітися ті миші лізли на перший поверх, а я на 3-му. Хоча чоловік, у якого я купляла мишоловку, говорив, що люди і з 8-9 поверхів на мишей жаліються. Тепер у мене вже 3 мишоловки, хоч би самій не наступити.
  9. 1 point
    Неля, поздоровляю з покупками, форма класна. В мене для кексів великих тільки силіконова. Як в духовці печеться, то воняє дуже, а так запаху не має. Добре, що кекси той запах не беруть, а то б та форма вже давно була на смітнику. І замінити б треба, та все жабка душить. Я сьогодні на обід зробила отакі закусочні рулети з заморожених слайсів баклажанів. Смачно, це вже Вова два з'їв, зараз обідає. Перед морозами занесла в квартиру з лоджії свої гарбузи. А вони в теплі миттю почали псуватися((((( прийшлося зарізати два і ще один сьогодні поріжу. І надумала я зварити гарбузово-цитрусове варення! Боже, яка ж це смакота і красота!!!! Зараз ще поставлю порцію. Ну дуже смачно!
  10. 1 point
    musinka

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Наталя, оце так Паляниця в тебе! Ну прям задивилася на неї. В мене така не виходить. Но я і з закваскою зовсім не дружу. А я сьогодні нову форму тестувала, спекла кекс Творожний Перед НР треба було погасить 150 бонусів за новий телевізор в Комфі. А я давно хотіла змінити свою силіконову форму для кекса на металеву, но все грошенят жалко було. А тут стала шукати на що потратити 150 бонусів, но треба було замовити товар не менш як на 500 грн. Замовила собі велику подушку за 339грн (дуже гарна акція), ну і добрала до суми цю форму. Теж гарна скидка , всього 199 грн. Це тіки витрусила кекс із форми і не мила ще її. Кекс вискочив одразу, тіки перевернула.
  11. 1 point
    Таня, ні, просто в духовці. В мене єлектродуховка без конвекції, печу на середньому рівні верх-низ тени. Спробуй, дуже смачна річ! Сама в захваті. Якщо грудка більша за 750-800 г, то час запікання до 55-60 хв. Але мені б хватило і 50 хв.
  12. 0 points
    Света, как раз в 7 час утра у нас в паблике написали что был взрыв, но написали это те кто живет в пригороде, вернее на окраине Запорожья. Не буду писать место, но это севернее от нас. Я не слышала этого баха, т.к. была в доме, окна закрыты, и мы намного южнее. С центра города тоже многие стали писать что в городе не слышали этого взрыва. Но ответили сразу с Днепра что это было у них. Те кто ближе к Днепровской трассе, часто слышат ваши отголоски, звук по воде передается хорошо. Наша часть города не слышит взрывы с окупированных районов которые западнее от Запорожья, но мы хорошо слышим бои на южной линии фронта. Бывает такие бахи, что земля содрагается, кажется рядом от нас, а пишут что область. А вот те кто проживает на правом берегу наоборот слышат хорошо и прилеты и отлеты с оккупированных территорий, которые в районе Энергодара. И Никополь, и Марганец, и даже КР.
  13. 0 points
    Неля, в нас був вибух о 7 ранку, десь недалеко від мене, на машинах сигналізація включилась. Але вибух був не дуже чути, я перевернулась і далі спала. Більше нічого ми не чули, а я на виїзді до Запоріжжя. Я тут не чую вибухи від мене за 10-15 км, а щоб за 100... то щось в іншому місці бахало, не в нас.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×