Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03.07.2024 in all areas

  1. 3 points
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Вчора поки писала відповідь, на сервері вимкнули світло, тому відправила вже сьогодні після того як повечеряли жареними цукіні з соусом зі сметани, кропу та часничку. До цукіні була вчорашня тушена курка. Пригостили мене свіжими молоденькими домашніми цукіні - яка це смакота, вони аж солодкі! Я сама з'їла подвійну порцію, до курки навіть черга не дійшла. Ніколи не розуміла, як люди умудряються худнути на кабачах)
  2. 3 points
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Значить так) вчора у нас не було світла з 15.00 до 22.00. Багатоповерховий будинок, все на електриці. На вечерю був салат з капусти, огірків, кропу, консервованої кукурудзи, болгарського перцю і заправлений сметаною. До салату сосиски, купований свіжий чорний хліб, на десерт ягоди, морозиво. Після десятої вечора з'явилося світло я швиденько зварила молоду картоплю в молоці і зажарила мюнхенські ковбаски на обід. Сьогодні ввечері прийшла з роботи - світла вже не було. Повечеряли салатом з руколи, салату, огірка, в'ялених помідорів, з базиліком, моцарелою, петрушкою, залишками вчорашньої кукурудзи, заправленого соусом з гіркої гірчиці, гірчиці в зернах, олії, меду, лимонного соку та часничку. До салату знову були сосиски (за бажанням :) ), купована чабата і вино. На десерт абрикоси і морозиво. З'явиться світло - стушу курку на завтра. В принципі, для нас зараз не проблема відсутність світла на вечір. Ми влітку майже не їмо всяких гарнірів як там каші, картопля, от кабачки не можна приготувати - це так, не зручно, любимо овочі гриль, поки не можемо зробити, замінюємо салатами. Стараюся продукти купувати і готувати не багато, щоб з'їсти за раз і готую щось швидке в основному і порційне - ковбаски, курячі стегенця, тушені пупки в скороварці, свинячий язик знову ж таки в скороварці. На гарнір огірки/помідори чи салат. В минулий зимовий блекаут у нас зламався холодильник( Тепер хвилююся за новий, бо кожного року міняти холодильники дорогувато і бажання геть немає. А температура в ньому без електроенергії піднімається за 6 годин до 10 градусів в холодильній камері і до -10 в морозильній, правда, швидко і опускається до встановленої, але такі гойдалки точно не на користь техніці. Влітку мені блекаут легше переживати, хоч і жара без кондиціонера, зате довгий світловий день, багато ягід, овочів, фруктів. А от взимку і депресивніше, і гарячого чогось випити чи з'їсти проблема. Та я коли починаю нити - відразу нагадую собі, що це я в своїй квартирі, сплю в своєму ліжку, а хлопцям та дівчатам в окопах хоч взимку, хоч влітку в неймовірну кількість раз тяжче фізично, ніж мені. Головне аби вони там вистояли, а мені нити і жалітись нічого, бо не дай Бог, прийдуть до нас московити, тоді точно не про їжу будемо думати(
  3. 2 points
    Дякую, Світланка! Так, ми так і робимо - "мазь-мазь" і духовку! Треба спробувати, як ти написала!
  4. 1 point
    Наталочко, виглядає дуже смачно! Давай оформи рецептом, я з задоволенням приготую. А я нещодавно з кабачків зробила вдалий експромт. Разказую. Кабачки натерла, підсолила і вони в друшляку стояли пускали сік. Віджала. Була неприкаяна половина великої моркви, натерла її на дрібній тертушці втуди до кабачка. Вбила 2 чи 3 яйця, додала борошна. Натерла ще залишки твердого несмачного сиру грам 70. Подумала і сипанула ще добрячу ложку манки. Хмелі-сунелі, перець мелений. Через 15-20 хвилин вилила це тісто на деко і запекла хвилин 20. Поки воно стигло, знайшла в холодильнику дві котлети-сиротки, що ждали свого часу вже давно. Натерла їх руцями на крупній терці і додала мазіку. Кабачковий корж розрізала на 4 частини. Нижню покрила половиною котлет, наверх другий корж просто помазала мазіком, зверху третій корж з котлетами, четвертий з мазіком і посипала кропом. Зверху трошки колечки помідора, бо він був один. Ну дуже смачно получилося!!! З*їли швидко! Не фоткала, бо планшет був розряжений. З часничком було б краще набагато, але ... але.
  5. 1 point
    Olima

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Дівчата, пригощайтеся варениками-пиріжками з лохиною. Ще була молода картопля та вже пішли свої кабачки, то насмажила їх з майонезом та часничком.
  6. 1 point
    Магда

    С Днем рождения!!!

    Світлана, прийми і від мене вітання з Днем народження! Бажаю нашої Перемоги і здійснення всіх мрій і бажань!
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×