Сині 3 кг
Цибуля 1 кг
Помідори 1 кг
Морква 600-700 г
Перець болг. 1 кг
Перець гіркий 1-2 шт.
Сіль 2 ст.л.
Цукор 4 ст.л.
Оцет нуль
Чорний мелений перець за смаком
Часник за смаком
Сині запекти або відварити, положити під гніт, щоб стік сік (можна не ложити). Почистити від шкірки.
(я запікаю в мультиварці на Випічці 35-40 хв.)
Цибулю порізати і піджарити до золотавості на олії. Додати потерту моркву і тушкувати до м*якості.
Цибулю з морквою прокрутити на мілкої решітці на м*ясорубці, положити в каструлю/пательню/казан з товстим дном.
Почищений перець прокрутити на м*ясорубці, додати до моркви, тушкувати прибл. 10 хв.
Помідори прокрутити на м*ясорубці, додати до маси, тушкувати 5-10 хв.
Сині прокрутити на м*ясорубці, додати до маси, тушкувати 5-10 хв.
Додати сіль-цукор-перець-часник, якщо треба олію, тушкувати ще 3-5 хв, помішуючи.
Оцет не треба!
Розкласти в підготовлені банки, закатати. Можна не укутувати, я 10 років нічого не укутую.
Я роблю по 1/3 рецепта, мені так зручніше. Вихід 1,5-1,7л.
Навіть не пам*ятаю, де я взяла той рецепт, зазвичай в мене записано. Мабуть десь в коментах, не знаю. Але роблю цю ікру вже років 5. Дуже вдалий рецепт! От все мені за смаком! Тільки на сіль треба пробувати в кінці, бо вона зараз різної солоності.
Подивилася, в нас ніхто не давав рецепту ікри з синіх, тілько є один аж 14 року. Зробіть, не пошкодуєте. Так, трохи морочитися треба, але це дуже смачно! А на хлібчик взимку... та й салка шматочок...аааа!!!!!