Перейти до вмісту
fronya40

Папошник (он же кулич, он же паска)

Recommended Posts

Анжела сделала видео 

САМАЯ ВКУСНАЯ ПАСКА (КУЛИЧ)! ПАПОШНИК - УКРАИНСКАЯ ЗАВАРНАЯ ПАСКА (КУЛИЧ) НА СЛИВКАХ

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
47 минут назад, lana19 сказал:

Анжела сделала видео

Клас! Дякую, подивилася - наче сама спекла :friends:А я в цьому році без папошника, спробую спекти простеньку паску, без використання кухонних помічників. Але нічого, ось тільки повернуся додому - все одно спечу папошник, коли б це не було :ukr:

Поділитися повідомленням

20 часов назад, lana19 сказал:

Анжела сделала видео 

САМАЯ ВКУСНАЯ ПАСКА (КУЛИЧ)! ПАПОШНИК - УКРАИНСКАЯ ЗАВАРНАЯ ПАСКА (КУЛИЧ) НА СЛИВКАХ

А мне еще и комментарии в Ютубе подняли настроение. Девочки, вы умнички! А Анжеле отдельное спасибо за видео!

Поділитися повідомленням

8Пекла сьогодні папушник. У мене кожного разу це лотерея(  Цього разу пекла на львівських дріжджах, бо ніколи було бігати шукати "духмяну хату". Все інше як завжди, а, ще борошна дала на 20 грамів більше. І знову у мене осіли мої пасочки( Так гарно підійшли, пекла при 160 градусах годину, температура м'якуша 99 градусів. 

Зараз поставила нову порцію, цього разу борошна дала вже на 40 грамів більше, опару зробила на топленому молоці. Подивимось...

Я вже схиляюся до того, аби почати пекти в паперових формах на шпажках, і потім підвішувати їх по типу панетоне. Але у мене якесь внутрішнє неприйняття паперових форм, мені дуже не подобається паска в папері, та і розміри у тих форм маленькі 

Ось мої невдахи(

20250412_172248.jpg

20250412_171820.jpg

20250412_183325.jpg

20250412_151422.jpg

Поділитися повідомленням

Ну, наче, слава Богу, цього разу вдалися) такі пухкі, що бочка відразу приминаються, доводиться гарячими крутити їх на подушках щоб не деформувалися. Ну от що їм не так першого разу було?

20250413_003419.jpg

20250413_001909.jpg

20250413_001848.jpg

Поділитися повідомленням

Наталя, які гарні! Великі, пухкі.

Піду рецепт Анжели дивитися, бо скільки років тільки свій печу. 

Подивилася і коменти почитала. Агонь! Лана, дякую!!!

Поділитися повідомленням

Світлана, рекомендую спробувати! Цей папушник заслуговує бути в святковій великодній корзинці! 

Якщо цікаво, з моїх власних вражень та висновків:

- тут, як ні в якому жодному рецепті, відчувається різниця між ручним замісом та замісом в хлібопічці. Крюком в комбайні не місила, тому не скажу. При ручному замісі паска виходить більш збитіша, важча, але ніколи не осідає, я навіть пекла один великий папушник з кілограма тіста. А при замісі в хлібопічці тісто дуже пухке, але ж і дуже здобне. Якщо пекти маленькі пасочки, то можливо, вони швидко пропечуться і не осядуть. Я ж люблю великі паски, то і печу в великих формах. В одну форму вкладаю десь 710 грамів тіста. Готова пасочка дуже ніжна, м'якусінька, але дуже здобна, важка все ж трішки зменьшується в об'ємі. На виході у мене виходить пасочка приблизно 670 рам. Найсмачніша вона через пару днів після випікання.

- кожного року печу за двома рецептами: папушник та паску з олександрійського тіста. Це дві кардинально різні паски. Олександрійська дуже пухка і легка. Печу в тих самих формах, олександрійська виходить в двічі більша за розміром, ніж папушник з того ж самого об'єму тіста. Але вони наскільки різні, що відмовитись від якоїсь одної я не можу)

Поділитися повідомленням

Наталя, дякую за подробиці. Я свою паску замішую тільки руцями, бо мій комбайн таке важке глиняне тісто не візьме, що там говорить про хлібопічку. В мене ж тіста на 1 заміс 2,5 кг!!! Це як раз на протвінь без різниці розміру форм.

Я знову буду пекти на замовлення свою паску. Якщо получиться, то може спробую щось інше.

Поділитися повідомленням

Я замішую в мисці,але з допомогою насадок міксера. Але ж,звісно,допомогаю руками. Теж робила завжди багато,десь на 1.5 л рідини,але в цьому році буде 1 штука. Щось зовсім нема бажання щось робити. Я навіть торт ,уперше за 30 останніх років,на день народження доньки не пекла, а купила...

Поділитися повідомленням

3 години тому, fronya40 сказав:

Я замішую в мисці,але з допомогою насадок міксера. Але ж,звісно,допомогаю руками. Теж робила завжди багато,десь на 1.5 л рідини

Ого, оце ти герой! Я руками скільки здобного тіста не вимішу. Я максимум, що можу вимісити - це 3 кілограми тіста на хліб тартін. Там я мішу виключно руками, мішу повітряним замісом і води додаю в процесі замісу ще грам 100-150 поверх рецепта. І там у мене руки відпадають і в спині кілок. А здобне тісто я так добре руками не вимішу, мій ручний заміс не порівняти з замісом у хлібопічці. Тут я краще зроблю два заміси в хлібопічці, ніж один руками.

3 години тому, fronya40 сказав:

Щось зовсім нема бажання щось робити. Я навіть торт ,уперше за 30 останніх років,на день народження доньки не пекла, а купила...

Це правда, сил і бажання щось робити немає. На фоні загального треша і війни я ще у березні похоронила маму. Депресія і стрес накрили, але я зрозуміла, що ніхто, крім мене, мене в пучок не збере. Тому сім'я, робота, паски, крашанки, віра у вищу справедливість тримає нас на плаву. Колись все має стати нарешті добре, тримаймося.

Поділитися повідомленням

Мені головне почати,а там далі легше піде. Я можу і частками робити,цілий рітуал. Один шматок тіста,другий.

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз