Фрезия 1 051 Опубліковано: 8 квітня, 2016 Таня, папошник полегче, воздушнее Светтыного 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 8 квітня, 2016 привезли пакет с Турции шафран Танечка, наверное, это не шафран . У настоящего шафрана такая цена что пакетами его не возят, а только щепоточками . 2 fronya40 та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 928 Опубліковано: 8 квітня, 2016 @Qween,там не большой пакетик но то, что я видела в инете- так это не шафран. и у Лены не шафран. счс фото выложу. а вот мой 1 Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 8 квітня, 2016 На Пасху я пеку разные пасочки и пирожки-рулеты, но обязательно Леной Изюминкой переделанный Похлёбкинский (только кладу шафран). 2 fronya40 та Izvarina reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Vilapo 8 029 Опубліковано: 8 квітня, 2016 Лен,этот же твой кулич шафранновый с нашей любимой книги? Танечка, он не из книг, мой экспериментальный. В этом году снова буду для внучки его печь, моя кицюнька не ест изюм 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 8 квітня, 2016 там не большой пакетик Танечка, если по виду не определишь, то тогда по цене . Мировая цена на него 10 долларов за 1 грамм (Камис в коробочке стоит 10 долларов за 0,5 грамма, но раньше покупала только его, потому что других вариантов не было). Я заказывала пару лет назад чтобы с Востока привезли, думала дешевле будет хоть немного, но привезли всё по такой-же точно цене, но баночка красивейшая . Если хочешь, фотку покажи своего шафрана, мы определим кто там в твоём пакетике . 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 928 Опубліковано: 8 квітня, 2016 Смотри, я вверху добавила. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 605 Опубліковано: 8 квітня, 2016 Рецепты Пасхальных куличей, которые есть на форуме 1 Izvarina reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Vilapo 8 029 Опубліковано: 8 квітня, 2016 Смотри, я вверху добавила. Танюша,это не шафран я же тебя пытала днем 2 fronya40 та Qween reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 8 квітня, 2016 Танечка, у тебя не шафран, а наши чернобривцы. 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Vilapo 8 029 Опубліковано: 8 квітня, 2016 но то, что я видела в инете- так это не шафран. и у Лены не шафран. счс фото выложу. Ты меня рассмешила , у меня шафран)) А у тебя к сожалению нет 4 Qween, fronya40, Izvarina та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 928 Опубліковано: 8 квітня, 2016 @Qween,ну тады не наши- а турецкие) Отправлено Сегодня, 17:50 Vilapo,ну может- я по картинке ж судила. Такие оранжевые. а не бордовые. Поэтому вот и насмешила тебя.. пардон..Ну хоть улыбнулась и то хорошо! 1 Vilapo reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 8 квітня, 2016 О, Танечка! Мне точно в такой баночке шафран привезли как на твоей фотке из интернета : Самое интересное , что баночка выглядит большой, а она на самом деле имеет очень приподнятое вверх дно и шафрана в ней ровно 1 грамм положен тоненьким слоем, а я сначала как увидела, то обрадовалась что по цене 1 грамма целая коробочка . 4 Vilapo, Izvarina, Kira та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Vilapo 8 029 Опубліковано: 8 квітня, 2016 Vilapo,ну может- я по картинке ж судила. Такие оранжевые. а не бордовые. Поэтому вот и насмешила тебя.. пардон..Ну хоть улыбнулась и то хорошо! Фронечка, это ты меня извини ! Поэтому я тебя так пытала в первом нашем разговоре о шафране, зная что могли привезти из Турции под видом шафрана Не зря переживала . Значит наш разговор на форуме прошел мимо тебя, мы уже обсуждали как то чернобривцы и шафран. Даже писали как на наших базарах, чернобривцы продают под именем шафрана да и сам шафран очень хорошо приспособились подделывать 2 fronya40 та Grypana reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 8 квітня, 2016 Я тоже пропустила про чернобривцы. А они могут на чуточку хотя бы заменить шафран?? Ведь у нас такого гуталина... 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Vilapo 8 029 Опубліковано: 8 квітня, 2016 А они могут на чуточку хотя бы заменить шафран?? Імеретинський шафран більше відомий, як чорнобривці - рослина сімейства Айстрові. Важко знайти сільську українську хату біля котрої не ростуть чорнобривці. А хто не знає пісню, що стала вже народною «Чорнобровці насіяла мати…»? Існує близько 30 видів чорнобривців і стільки ж гібридних сортів. У кулінарних цілях теоретично можна використовувати всі види, але найбільш придатні базові сорти видів Tagetes minuta, Tagetes signota, Tagetes рatula (французькі) і Tagetes erecta (прямостоячі або африканські) .Є ще анісові чорнобривці, дуже цікаві, з явним присмаком анісу або тархуну . Відверто декоративні чорнобривці (типу тонколисті, «Ескімо» і т.д.) використовувати в їжу, звичайно, не варто. Ними краще милуватися. Забарвлення квітки обумовлене кількістю антоціана - чим його більше, тим квітка червоніша, і тим вираженіший смак і аромат. У більшості квіток зі зниженням температури повітря, антоціанів стає більше, відповідно, квітки темніють, і запах їх стає більш насиченим. Тому деякі гурмани віддають перевагу збирати і сушити чорнобривці пізньої осені. Всі частини рослини багаті ефірними оліями, вітамінами (С, Р) і біологічно активними речовинами. Як використовувати В першу чергу, як одні з основних прянощів у стравах грузинської кухні. Сациві неможливо приготувати без імеретинського шафрану. Його також додають у соуси, горіхові заправки, супи (чихиртма). Можна заварити у вигляді чаю, або додати до нього. Крім грузинської, чорнобривці використовують в кухнях Південної й Центральної Америки. Імеретинський шафран прекрасно переносить теплову обробку. Більше того, він її навіть любить. І відмінно ладнає з іншими прянощами, без конкуренції. Але все ж з ним краще не переборщити. Підготовка до використання Для харчових цілей використовують тільки пелюстки. Розрізати зелене квітколоже уздовж: квітка розпадеться на довгі сіро-чорні палички з пелюстками на кінці. Пальцями акуратно відокремити пелюстки - вони легко відділяються. Якщо квітки дуже сухі, можна квітколоже не різати - просто вищипнути пелюстки з кошика. Якщо квіток багато, можна не економити, а просто зрізати пелюстки гострим ножем поперек. Частина загубиться, зате - швидко. Пелюстки можна використовувати, не подрібнюючи. Але для деяких страв (сациві, наприклад) їх необхідно розмолоти дуже дрібно. Для невеликої кількості можна скористатися ступкою. Якщо потрібно більше, то знадобиться ручний або електричний млин. Рекомендую розмелювати в кілька прийомів з обов'язковою проміжною підсушкою - так легше отримати тонкий порошок. Тобто розмолоти, підсушити, знову розмолоти і т.д. Наприкінці обов'язково просіяти через дрібне сито. 5 Алцьона, Grypana, Izvarina та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Grypana 8 866 Опубліковано: 8 квітня, 2016 Девочки, а мазюкать чем будете пасочки? Идеальный рецепт глазури? Прям, чтоб наверняка - не осыпалась, и прям белела снежной белизной.И еще, что в ваших корзиночках понесете в церковь? Не покупное, а самодельное? 3 fronya40, Алцьона та Фрезия reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Сусля 4 587 Опубліковано: 8 квітня, 2016 наверно что бы не отщелкивалась и не обсыпалась надо помадку мазать.. И еще, что в ваших корзиночках понесете в церковь? у меня в корзиночке только куличик и яйца, и фсё..а, и свечка. 5 Kira, Grypana, fronya40 та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 928 Опубліковано: 8 квітня, 2016 Я пришла домой,поискала свой шафран,да он такой как на картинке,что я сказала,что мой- оранжево крысный,не бордовый,и пересыпала в 100 гр баночку Если б был настоящий шафран- можно бы озолотится 2 Qween та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Kira 2 477 Опубліковано: 8 квітня, 2016 Я пеку Мясоедовскую. В первый раз самостоятельно пекла пасочки в 2010 году, нашла этот рецепт (спасибо Изюминке) и уже 6 раз пекла - результат всегда замечательный. Вот мои пасочки: И хочется попробовать что-то новое, и никак не решусь. У меня еще и мама печет очень вкусные пасочки, но она все кладет на глаз, а я так не могу:) 10 Izvarina, lana19, Grypana та 7 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 8 квітня, 2016 @Grypana, по глазури послушаю тоже, я забыла, чем мазала Дочка в корзинку берет минипасочку, пирожок, крашанку. Я в свою корзину добавляю домашнюю колбаску, мяско запеченное, хрен, желательно самодельный. Ну и в каждую корзинку красивую свечку в баночке) так красиво, как ночью все светится! 4 Grypana, fronya40, Фрезия та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 605 Опубліковано: 8 квітня, 2016 Девочки, а мазюкать чем будете пасочки? У нас тема есть Чем глазировать пасху 5 Алцьона, fronya40, Izvarina та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Фрезия 1 051 Опубліковано: 8 квітня, 2016 У меня в этом году помадка не хотела получаться, 3 раза пробовала, так расстроилась. В последний момент мазала глазурью, и та потом сыпалась, поэтому в поисках хорошей глазури. В корзинку я кладу паску, крашанку, свечку, масло сливочное в виде уточки(на дримфуде нашла идею), колбасу домашнюю или мясо запеченное,сыр твердый, соль, хрен, яблоки, банан. А ребенку в корзинку только пасочка и крашанки. 4 fronya40, Алцьона, Grypana та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 8 квітня, 2016 Ира, а что за уточка? И зачем, есть какая-то традиция? Так интересно!!! 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Фрезия 1 051 Опубліковано: 8 квітня, 2016 Алла, могу ссылку дать http://dreamfood.ua/forum/topic_2955 http://dreamfood.ua/index.php?newsid=725 просто интересно для детей, про традиции не уверенна, слышала про пасхальных зайцев, цыплят, видимо и уточка там же 3 Алцьона, LLika та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах