Перейти до вмісту
Natali06

Кухонні посиденьки (балачки)

Recommended Posts

3 хвилини тому, lana19 сказав:

Нашла у проф. поваров рецепт. Надо пробовать.

Я за схожим рецептом роблю, тільки без крохмалю, вимішую в хлібопічці. Тісто гарне, еластичне, легко ліпиться. Треба тепер ще й з крохлем спробувати, може ті квіточки таки вийдуть)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 години тому, Natali06 сказав:

Олю, скідьки рідини, скільки борошна було?  Бо дуже гарна коробочка вийшла)) 

Все по рецепту, колобок чудовий крутився в хлібопічці, не вперший раз я за цим рецептом такий хліб пекла. Може борошно таке? :girl_in_dreams: Дійсно, коробочка чудова і смачна.

Дівчата, я також не разу не ліпила манти, але їла. До нас родичі приїздили з Казахстану, двоюрідна тітка, так вона їх ліпила нам і варила. Пам'ятаю, як вона дивувалася на ті мантоварки, що в магазинах у нас продають, все казала, що то не годящі вони. Казала, аби знала, що у нас в продажу не має нормальних,  то привезла би з Казахстану. 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 хвилини тому, lana19 сказав:

А хинкали? кто-то делал?

Я робила :425ku6tz: Колись давно було таке. Мені подобалося, правда там з тістом доводилося погратися, зараз рецепта вже не згадаю, пам'ятаю лише, що тісто робилося з льодяною водою і в декілька прийомів. Тісто досить круте, а я ще тоді якось не додумалася його вимішувати в хлібопічці, на хінкалі у мене пів дня йшло. Зате смачно. Зараз, мабуть, полінилася б.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
11 хвилину тому, lana19 сказав:

А хинкали? кто-то делал?

Я не робила, але їла. Перший раз в Абхазії, зовсім не поняла шр воно таке. А зараз інколи трішки собі купляю заморожені. Вони всі з часником і спеціями, Вова таке їсть не може, тому мі живем без хінкалів теж.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Надо в закромах порыться. Есть проф. рецепт прям с гаммулечками. И начинки разные с граммулечками)) от очень грузинского грузина шефа. Рецепт принесу и тайну технологии. Переходим от пельмешек к хинкали!

 

Но лепить их......:girl_haha:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 хвилини тому, lana19 сказав:

Но лепить их......:girl_haha:

Ні, ліпити їх не важко і не довго, це не манти :biggrin:,  там головне зробити правильне тісто, щоб не розварювалося і не розлазилося. Що б отой мішечок з фаршем і соком донести рота і не втратити дорогою ні краплі :vkusno1:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Пока свет есть, принесу рецепт прикольных чипсов хлебных. Вчера сделала. Рецепт утилизация! И тоже от шефов.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Лана, давай рецепт хлібних чипсів. А я недавно зберегла рецепт хлібних сухариків, але ще не встигла їх зробити, може кому знадобиться рецепт.

IMG_20230212_230139.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Зробила два Повітряних снікерса. Маленький поїде з сусідкою до Луцька. Другий для моєї парикмахерки, заказала на День Валентина.

20230212_212342.thumb.jpg.79be43796a9600580ace242afdde691f.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я хинкали готовила с мясом,  сыром сулугуни. 

Тесто крутое как на пельмени. Делала тесто заварное в хлебопечке.  Фарш не острый,  он и не должен быть острый,  перец черный и красный острый опционно,  зелень(желательно кинза),  лука много и достаточно воды ледяной смешать,  чтоб потом сок был в готовом хинкали.  Никакого чеснока там быть не должно! 

Ну,  и при лепке хинкали должно быть 40 складочек,  круг теста размером с чайное блюдце,  фарш размером с котлетку.  Получается легко 40 складочек, но не стоит заморачиваться,   можно меньше))) Я потренировалась на  паре штук 40 складочек и хватит. 

Это вкусно!  Очень вкусно,  много не съесть домашних хинкали 4, ну,  5.И фсе. 

С сыром вкусно,  но не мое. Еще с грибами готовят,  но тоже такое себе,  непонятно мне. 

P. S. Есть у нас в городе популярный грузинский ресторан Пури чвени (Хлеб наш), была там  попробовала хинкали и решила дома сделать. Ну,  что сказать,  свои домашние гораздо вкуснее. 

Готовьте,  это не сложно. 

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Светик таки от меня убежала и рецепт чипсов остался недописанным .Зашла с телефона, думала, что попаду в черновик. Не получилось. 

Еленка так легко написала про 40 складочек)))  Мне кажется, что я и 5 не смогу.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ой, так, не чеснока багато, а цибулі в тих хінкалях. Я помилилася. Все одно мій Вова їх не може їсти, хіба що на сніданок 2-3 штуки. От на сніданок в нього все заходить , крім чеснока, ну може капелюшку ще проходить і все. Не приймає їого підшлункова цей часник ні в якому виді, тільки в огідорах-помурцях консервованих додатого. І все. 

Цибулю теж раніше не міг їсти, а після ковіду змінилося щось в нього всередині, цибуля йде майже нормально. Але не так багато, як в хінкалях. І ще повинно бути небагато всіляких спецій, особливо червоного перцю, зразу в нього сип на підборідді.

А що, не наліпити б мені тих хінкалів.... чи не пельмені.

 

2 години тому, lana19 сказав:

Светик таки от меня убежала и рецепт чипсов остался недописанным .Зашла с телефона, думала, что попаду в черновик. Не получилось. 

Еленка так легко написала про 40 складочек)))  Мне кажется, что я и 5 не смогу.

А ти не готуєш беляші? Там ті ж самі складочки треба навкруг дірочки робити. Я зможу, ну за 40 не знаю, але 20 залюбки.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
11 година тому, lana19 сказав:

Переходим от пельмешек к хинкали!

А що робити тим, хто і пельмешок вже з рік не готував?:oops: Хочу пельмешок, мантів, хінкалі...Ну вас, дівчата, і так в штани вже не поміщаюсь.

Ось, краще погуляйте з моїм старшим, помилуйтесь краєвидами. Киш всі з кухні!

https://ashlander.dreamwidth.org/434.html?fbclid=IwAR2BJE4mTgr7KiMLu2G14qQtg4fC-tX6N62XDYYYnQLf_bSRW6FdM7VeRDE 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наташа, ти так частіше всіх вигоняй з кухні, я згодна трошки помандрувати по різним країнам :0570:. Сама хоч не поїду, так красоти по фото пороздивлююся. Я вже тричі ці фото передивилася, краса неймовірна :aqXZKSFfHyZMIyQUOaK-9eJ4KrQ4Jv-Wmau_df6ghf39bbR8a7LIlPxCS2qwUgNjzRzgVj7GHvPXET5hMoEQ5fF58yNcRoTU76GMjWkz58Y:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
45 хвилин тому, Olima сказав:

фото передивилася, краса неймовірна

Ага!

 

1 година тому, справжня господиня сказав:

А ти не готуєш беляші?

Неа))) Никогда сама не делала

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Лана,  попробуй,  40 не обязательно,  это я прочитала где-то про высокое мастерство ,, ханкеледелов,'' вот и попробовала.  Марна трата часу,  я вам скажу. 

Когда складочками мелкими мешочек соберешься,  крутани верхушку немного,  она зафиксируется и ножницами обрежь ровненько немного сверху  эту ножку.  Получится красота. 

Света-господыня,  можно лука и поменьше.  В хинкали главное вкусный мясной бульон внутри,  который зависит от вкуса мяса,  которое положите. 

П. С.  Хинкали,  для меня домашняя еда.  Как их съесть и ,,необляпаться" не знаю. 

Не так давно заходили с дочерью в это кафе  перекусить этими самыми хинкали.  Дочь говорит: ,,Ну,  все будем сейчас позориться". 

На первом фото примерно 35-40 складочек,  на втором  ~20. Разницы особой нет. 

SAVE_20230213_132641.jpg

SAVE_20230213_132700.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

 

Здесь вроде было как хинкали лепить)))

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
20 годин тому, Natali06 сказав:

Дівчатка, привіт! Я на неділі дві тому  ходила по сало. То трохи була шокована, що вирізка , що сало в одну ціну... 

Практично так. Сало дорожче :animashki-myshy:Зовсім з глузду з'їхали.

А я в минулу неділю таки зробила м'ясний хлібець. А в понеділок захворіла, то і не їла його. Він однієї думки про м'ясо мені ставало погано.

Та і зараз не дуже хочеться. Зате хімічну ковбасу їм нормально ))

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Да,  сало дороже мяса. Мясо тоже поднялось в цене немного. Цены на все растут,  хоть из дома не выходи. 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 12.02.2023 в 21:15, lana19 сказав:

Надо пробовать.

Света, пробуй швидше , та окремим рецептом викладай це тісто, якщо сподобається тобі воно. Заварное тісто на варенички  ще мамуся навчили робить, а вот на крохмалі даже не чула.

 

23 години тому, lana19 сказав:

хинкали? кто-то делал?

Сама ніколи,  а магазини  часто раніше купляли. Зараз не купляємо, бо цена зовсім не відповідає ясності.  Воно і раніше було не таке, як домашнє, а зараз так тем більше. 

 

11 година тому, Наташшшка сказав:

погуляйте з моїм старшим, помилуйтесь краєвидами. Киш всі з кухні!

Не жалкую що з кухні вигнала))) зависла на пів години на фантастичних краеєвидах. Португалія загадкова для мене країна, зовсім в іншій частині світу. Хоч це і теж Європа.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
10 годин тому, Olima сказав:

Я вже тричі ці фото передивилася, краса неймовірна

Ех, сама любуюсь. Клята війна...Ми вперше вибрались закордон до малого в 21-му. Фоток море. В Альпах були. Потім приїхали вдруге, і малий без попередження повіз нас до Греції. Вражень і фоток неймовірна кількість)) На березень 22-го були вже куплені квитки в нас до Австрії, а в малого не знаємо куди, казав, що знову сюрприз буде. Не склалось(

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
11 година тому, Наташшшка сказав:

Ось, краще погуляйте з моїм старшим, помилуйтесь краєвидами. Киш всі з кухні!

Ох, краса неймовірна, і стиль розповіді дуже цікавий. Боже, як я хочу спокійно поїздити Україною, запланувати поїздку за кордон, не думати про тривоги, графік світла, комендантську годину, кац@пів, включити, нарешті, свою духовку. І я знаю, що це все в нас буде, і дуже скоро, ми переможемо.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дівчаточка, зі святом! 

Я вами захоплююсь! Як у вас на все вистачає сил! Ви неймовірні! А я тільки сьогодні зрозуміла на що я схожа... на перестояну опару)) наче щось і роблю , а толку 0(( 

ось тільки і спромоглася , прикрасити самий простий дріжджовий хліб... 

 

 

AA09AF56-F7E9-486B-9AC8-49FA3B80E6C8.jpeg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×