Перейти до вмісту
Natali06

Кухонні посиденьки (балачки)

Recommended Posts

Лана, прочитала про цю капусту. Дууже здивував п.7 - при кімнатній Т квашення займе 3-4 ТИЖНЯ! Я даже не можу уявити, яка квашня вийде, вона ж перекисне в хлам. А потім ще її гріти у каструлі, а потім ще стерилізувати...

Ні, моя мама закатувала звичайну нормально квашену капусту. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

ага, и я так подумала- 4 неділі і вона стухне(((( В мене 5 днів стоїть і на холод. Бува як більше постоїть- то можна викидувати...

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
32 хвилини тому, справжня господиня сказав:

нормально квашену капусту. 

может приготовить по своему рецепту, а закатать по этому рецепту из книги?

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
13 хвилини тому, lana19 сказав:

может приготовить по своему рецепту, а закатать по этому рецепту из книги?

Не знаю. Якось лячно...

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

К меня в холодильнике стоит и год.Если сильно кислая,я кипятком ошпариваю перед применением,становится беленькой и вкусной

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
4 хвилини тому, hasia сказав:

К меня в холодильнике стоит и год.Если сильно кислая,я кипятком ошпариваю перед применением,становится беленькой и вкусной

Я майже нічого не храню в холодильнике так довго. В мене один холодильник, міста бракує.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Банка з квашненою капустою и аджикою в мене стояли при любій загрузці весь рік.В мене мама дуже любила аджику в квашену капусту.Я капусту квасила по мірі поідання,а весною робила дві банки,щоб хватило на літо і до свіжоі

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Подзвонила тільки що мамі, запиталася - вона раніше квасила капусту відразу в банках, а потім просто закатувала і виставляла на холод. Стояло нормально, я це точно пам'ятаю.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Мені треба цю капусту в банках хранити в шафі в коридорі в квартирі. Нема в мене холодного погреба чи підвала, в холодильнику не буду ставити. 

Мама моя закатувала і ми її хранили в шкафу коридорному. Стояла всю зиму до травня чи червня, до нової капусти, тоді ще не було в продажу молодої капусти.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Хочу зробити вареники на пару. Чим відрізняються за смаком вареники з содою і  дріжджами від  вареників тільки на соді?🙈

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 година тому, lissaKi сказав:

Хочу зробити вареники на пару. Чим відрізняються за смаком вареники з содою і  дріжджами від  вареників тільки на соді?🙈

А як це з содою і дріжджами? Я взагалі не знаю такого тіста. Чи є таке?

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
16 хвилин тому, lissaKi сказав:

У Живчика є МК Вареники на пару . Там дріжджі та сода. 

О як! Не знала про таке. Мабуть тому, що я парові вареники роблю 1-2 рази на рік і тільки з свіжою вишнею. Тісто на соді. Мені такі вареники нагадують варені пиріжки)))

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 години тому, lissaKi сказав:

Хочу зробити вареники на пару. Чим відрізняються за смаком вареники з содою і  дріжджами від  вареників тільки на соді?🙈

Анжеліка, майже нічим. Смачні одні й інші. 
Але у варениках тільки на соді, більше прісний смак. І на наступний день вони становляться більш черствішими (твердішими).
Із дріжджами більш пухкіше тісто. 
Але, як по мені, то смачні всі. Тим паче класичні (на соді) я робила з 10-ти років. Вони мені рідніші. 
А з додаванням дріжджів, то вже забаганка. Типу, масло масляне.  Це на мою думку. :girl-yes:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
8 годин тому, lissaKi сказав:

Хочу зробити вареники на пару. Чим відрізняються за смаком вареники з содою і  дріжджами від  вареників тільки на соді?🙈

Мені у них тісто, якщо так можна сказати, стабільніше. От не знаю як описати, просто на соді наче таке крихкіше, легше розмокає і як наче готове сплюснутися. Правда я дуже рідко роблю вареники взагалі, в основному якщо роблю, то на заварному тісті - так ті маленькі, акуратні. А на пару на соді з дріжджами - розміром з долоню)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дівчата, порадьте. Мені сьогодні заказниця розповіла, що до війни купляла на одному нашому дуже дорогому ринку якісь жарені мариновані гливи. Я їй готую просто мариновані гливи, але вона хоче ті. Продавчиня з ринку з початком війни десь поділася, а Юля все її згадує. Може хто таке готує? В інтернеті є такі рецепти, але всі чимось різняться. Робити експерименти, щоб знайти смачного, в мене не має коштів. Хочу перевірений рецепт. Допоможіть, будь ласка.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Вперше чую про таке:neznau:

10 хвилин тому, справжня господиня сказав:

якісь жарені мариновані гливи.

піду шукати, що то за звір)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
9 годин тому, lissaKi сказав:

Хочу зробити вареники на пару. Чим відрізняються за смаком вареники з содою і  дріжджами від  вареників тільки на соді?🙈

Якщо такі порівняти, то я і не замислювалась.

А от різницю між содовими і дріжджовими гарно видно.

Дріжджові пухкіші, завтра теж можна їсти, мов нещодавно зварені. але якщо добре помазані, бо коли немазані, то легкою кірочкою беруться.

Але тісто на соді мені здобніше, чи як сказать, і працювати з ним легше, слухняніше, ніж дріжджове.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
18 годин тому, Магда сказав:

А на пару на соді з дріжджами - розміром з долоню)

Та ну)  Оце так сказала)) :upal:
Звичайно, якщо вирізати кружалки літровою чашкою, то будуть й дві долоні. :kez_07:
А у мене варенички невеликі та акуратні. Бо видавлюю кружалки  маленькою рюмочкою (мабуть 30 чи 50 мл). :girl-yes: 
Ось та рюмочка хрустальна)  А на другому фото видно скільки вареничків поміщається на порціонній тарілочці. 

2013_07040004.JPG

2013_07040010.JPG

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
17 годин тому, Алцьона сказав:

Дріжджові пухкіші, завтра теж можна їсти, мов нещодавно зварені. але якщо добре помазані, бо коли немазані, то легкою кірочкою беруться.

Алусь, точно. Оце ти мені пригадала. Як же я в дитинстві любила на наступний день роздягати вареники - знімати цю шкірку.
Мммм...  яка ж вона була смачна.   :vkusno1:
 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я роблю тісто на парові варенички тільки на соді. Про тісто з дрожжами  чула на тому рашистском  форумі, світяшка там таке робила. Но я ніколи не пробувала його, тільки збиралась. Парові варенички  роблю тільки з вишнею. Кстаті,  давно збираюсь зробити, і все руки до них не дістануть. Вишні  багато в морозілки,  І черешня чорної теж цілий контейнер ще є. Я парові варенички роблю з допомогою тройной форми Сонячко. Мені як раз вони по формі підходать і по розміру, люблю щоб вишенек багато було, туди вміщається 6-7 ягод., можноі більше, но тоді огромні будуть.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

О, Неля, нагадала про вишню з морозилки. В мене теж лежить, і навіть без кісточок. Раніше заморожувала вишню з кісточками, щоб влітку не довбатися. З трошки підтаявшей вишні взимку вони дуже легко видаляються і сік по рукам не тече, вишенька ціленька. А того літа взяла і наколупала кісточок і заморозила на пироги. Так поки вона замерзла, з неї в пакет соку натекло, все монолітом застигло. Але на пиріг пішла та вишня, треба тепер вареників парових зробити. От нагадали...

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Почитала вас і так захотілось цій вареничків. Думаю плюну зараз на роботу в саду (віноград ніяк не доріжу) і варенички зроблю. Як раз і пакет кефіру вчора купили.А потім вспомніла що муж мій вчора на базарі цілу банку смітани 0,5л разгрохал. :459626819:. Так і оставили її на асфальті біля кіоску:0326:.

А я ці варенички тіки с ягідним соусом на смітани роблю. Так що пролітаю мімо вареничків і сьогодні.:dance2x;

Пішла далі виноград різати.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Света, я заморожую тіки трошки на компот мелкую вишню з кісточкой. А на пироги, варенички, киселі виймаю кісточку. Но я її заморожую спочатку насипом на подносе ( як по українські  не знаю) на целофанових пакетах. Потім зсипаю по пакетикам чі в контейнер. Ніколи монолітом не заморожуєтся.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×