Перейти до вмісту
Сусля

Хліб кубинський Бернарда Клейтона

Recommended Posts

Ингредиенты:

борошно  425 г

вода ( 130 г окропу+170 г холодна) 300 г

сіль 8 г

цукор 15 г

смалець 10 г

дріжджі  сухі  7 г

 

post-124-0-97427000-1509221969_thumb.jpg

 

Все змішати та залишити у спокої на 20 хв. Потім вимішувати до гладкого вигляду, я моїм комбайном вимішую   десь приблизно 10 хв. Тісто залишити у теплому місці ( 30-38 С)  для бродіння на 1 годину, воно повинно вирости у двічи. Потім подкатати у кульку і залишити на 10 хв. Взяти форму з кришкою, краще чавунну, змастити дно смальцем. Тісту придати овальну форму і покласти у ємність. Накрити кришкою і поставити в теплу духовку (30-35С) на 30 хв. Потім зробити на хлібчику розріз, побризкати водичкою, накрити форму кришкою і увімкнути духловку на 200С. Пекти 40 хв під кришкою, потім кришку прибрати і тримати у духовці ще 35 хв.

 

post-124-0-32885100-1509222991_thumb.jpg

 

Що сказати, це духмяний, смачнющий, з фантастично хрусткою скоринкою хліб. Рецепт дала Людік Лисс'с, за що їй велика подяка. Печу кожен день, скоро вже в штанці не влізу!  :m05002:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Суслічек золотолапий спік золотий хлібець!  :0_8e0d2_28d964f1_S:

Вже стільки часу Танечка не радувала нас смачними рецептами і гарними фотографіями(((
Ура! натхнення прийшло :girl_love:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Суслик,велика подяка! Ох і гарний же хліб!!!

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я бачила на Фесбуці цей хлібчик, такий красень! :girl_love: :girl_love: :girl_love:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Танюш, 10 гр смальца в тесто? Или этим смазывать форму? (сори, за глупый вопрос)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

дяяяякую  :bl: він дійсно такий класнючий, що думаю, треба дівчатам нести, бо як каже Людік, не просто хліб, а хліб з вау-ефектом  :girl_haha:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

@valuhka,Суслик мабудь не помітив питання,я відповім за неї,так,у тісто смалець.

 

О! Прочитала уважніше і сама замислилася,а куди ж смалець??? Написано змастити дно..будемо чекати Суслика.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

о, дійсно не бачила питання, вибачте  :smilie_girl_066: , смалець у тісто .

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Мені про воду не зрозуміло. Просто тепленької налити не можна?

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

там вода повинна бути  40 С, і там  така порада, щоб отримати цю температуру  до окропу додати холодної води в такої пропорції. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Танюшик, Хліб просто чудовий! І фото бомбезні!!!

Танюшик, мені теж з температурою не дуже зрозуміло((

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

а що саме не зрозуміло? вода повинна бути горяченька, я спочатку думала, що дріджі  не будуть працювати. але все добре виходить. Береш ставиш кухлик на ваги, ллєш 130 г окропу, потім додаєш 170 г води з фільтру ( чи яка там у вас є) і все. Потім в миску де  борошно і решта.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Обовязково  спечу,  дуже гарний хліб !

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

 

 

Пекти 40 хв під кришкою, потім кришку прибрати і тримати у духовці ще 35 хв.

Таня, може я туплю :girl_red:  хліб , в цілому, печеться 1годину 15 хвилин?

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
Таня, може я туплю   хліб , в цілому, печеться 1годину 15 хвилин?

 

йолкі,тільки побачила, так, там під кришкою 40 хв і в мене  без кришки стоїть  ще 35 хв, взагалі то може й менше вийти, хвилин 20. Моя духовка з сюрпризом.

 

 

 

А на свіжіх ти пекла цей хліб?

 

ні, на сухих тільки

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Тетяночко! Ну це вже я нарешті з хлібчиком  :hy: . Дуже простий рецепт. Дуже! А віходить добрий, смачний хліб, як би я з ним займалася довго. 

Фото нашвидкоруч і шось темнувате, но головне ж показати. Так? 

 

Вирішила пекти його на свіжих дріжджях заради експерименту. Тому, мабуть, він скоріше рівномірно піднявся чим вибухнув через розріз, но вийшов дирчатий, гарний.

 

Дякую  :girlhand: !

post-10-0-19321200-1526025051_thumb.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А! І ще! Заради того щоб спекти цей хліб я у своєї тітоньки забрала гусятницю, яка в неї на горіще пролежала багато років. Я свою велику гусятницю подарувала сестрі, а тут бац і рецепт. І що ж було робити? Не забирати ж у сестри назад  :biggrin:  . Як кажуть " Что такое хлам? Это когда выбросишь и оно сразу понадобится"  :mocking:  . Нова гусятниця менша, ніж була моя, но для хліба в самий раз.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ооо,який вийшов,красуня к просто, Анютік ти молодець! А для цього хлібчика спеціально форму купувала, в мене не було нічого підходящого, то прийшлось їхати в Епіцентр.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Дякую  :hy: ! А ти вікористовуєш дріжджі якого виробника? В мене є ще трохи Саф Инстант Плюс, але я их притримую :gerlcaused: , бо як закінчаться, то не купиш - припинили їх виробництво. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

я сухі беру які знайду, здебільшого львівські, а зараз в АТБ взяла "Своя лінія", дуже гарні, мені сподобалися.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Своя лінія - це ті ж самі Львівські, тільки обгортка інша  :smile: .

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×