Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 20.12.2019 in all areas

  1. 2 points
    Магда

    Вітаємо!

    Дякую! Всіх з Днем Святого Миколая! Надіюся, ніхто сьогодні не знайшов під подушкою ані вуглинки, ані різочки! Всім солодких і веселих свят!
  2. 1 point
    Давно собиралась испечь этот пирог. Даже апельсины купила. Но мы их успешно съели, ещё до того как на меня снизошло вдохновение. Пришлось топать и покупать ещё апельсинов с запасом. А то мы как-то резко с яблок перешли на цитрусовые.Кстати, апельсин на иврите звучит "тапуз". Это сокращенное ( израильтяне большие любители на сокращения) "от тапуах" - яблоко и "захав" - золото. Получаем золотое яблоко. Таки да, во всех смыслах золотое. Начиная от окраски и заканчивая широким спектром полезности. от уже и я сокращаю, имея ввиду полезную ценность.Рецепт я одолжила у замечательной Юлии Ландолфи, за что ей огромное спасибо! Настоящий итальянский рецепт ароматного, слегка влажного и сочного апельсинового пирога.Ингредиенты:300 гр муки3 яйца3 крупных апельсина200 гр сахара150 гр сливочного масла мягкого1 уп. разрыхлителя.Что нужно делать: Разогреваем духовку до 180 гр С. Апельсины помыть и снять с них цедру при помощи мелкой терки. Выдавить сок и смешать с цедрой.Сахар растереть с маслом до пышности, пока не исчезнут крупинки. Можно заменить сахар сахарной пудрой.Продолжая взбивать по одному добавить яйца.Небольшими порциями вливать сок с цедрой.Муку просеять с разрыхлителем и смешать с яично-масляной смесью.Форму для кекса ( я взяла разъемную 22 см) проложить бумагой для выпечки, выложить в неё тесто и выпекать 35-45 минут. Если ваша форма шире хватит 35 минут. У меня заняло 45 минут. Готовность проверить деревянной шпажкой или зубочисткой.Отсебятина: сделала сахарную глазурь и посыпала цедрой в сахаре.Для глазури смешала немного сахарной пудры с лимонным соком. https://vkussredizemnomorie.blogspot.com/2019/11/blog-post_26.html
  3. 1 point
    УкраІнка

    С Днем рождения!!!

    Мариночка - Twist, с Днём рождения!
  4. 1 point
    Да, тот что в рецепте такой пушистый и коса пошире, мне кажется интереснее. А вообще, я от всех твоих хлебов в восторге!
  5. 1 point
    Магда

    Медівнички

    Інгредієнти: Цукор 100 гр Жовтки 2 шт Мед рідкий 200 мл Прянощі (гвоздика, імбир мелений, мускатний горіх, духм'яний перець, чорний перець горошком) Борошно ~400-450 гр (щоб тісто було пластичним) Цукор перетерти з жовтками до білої піни, продовжуючи взбивати, тоненькою цівочкою додати мед, ще трішки збити. Просіяти свіжемелені прянощі, додати до суміші. Борошно додавати частинами, добре вимішуючи , щоб не пересИпати і не забити тісто. От і все, ні розпушувача, ні масла, мінімум інгрідієнтів, мінімум зусиль! Тісто виходить на диво пластичним, легким і приємним в роботі. Розкатати тісто (в оригіналі рецепта вщиною 2 см, я розкатала до 7 мм), формочками вирізати пряники, викласти на пергамент на деко, змазати взбитим яйцем з водою. Випікати при 190 градусах хвилин 10-12, доки не зарум'яняться. Вихолодити на пергаменті. Пряники не ростуть, добре тримають форму. Рецепт з книги "Домашня кухня Як варити і печи?", Леонтини Лучаківської, перевидання 1910 року.
  6. 1 point
    Магда

    Медівнички

    Наталю, дякую , хоча моєї заслуги тут мало, тісто просто таке легке і приємне в роботі, що коржики просто самі виходять такі рівненькі. А книжка таки да, суперова і дуже цікава, дякую своїй дорогій кумасі за такий подарунок. Дуже цікаві рецепти європейської тогочасної кухні, є бісквіти і, навіть, еклери! Там є невеличкий словничок термінів: бісквіти - альберти, еклери - птисі :) я собі окремо переписала адаптацію рецепта, причому, виписала декілька рецептів, і вже в "перекладі" вибирала і вирішувала за яким я захочу пекти. Було цікаво)))
  7. 1 point
    Natali06

    Медівнички

    Наталочка, дякую за рецепт !Твоі прянички такі рівненькі, такі гарненькі!І рецепт насправді легенький. ))) Наталочко вітаю тебе з найкращим подарунком!( пам' ятаеш ? "Кніга- єто лучший подарок!")))Я теж дуже люблю книги. Але я почитала твій уривок і розгубилася)) такою мовою написано і мірки дивні. Як ти розібралася?
  8. 1 point
    Дякую щиро! Готуйте на здоровיя!
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×