Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 24.01.2021 in all areas

  1. 3 points
    Магда

    Булочки к завтраку на закваске

    Це правда, я така горда собою Тісто таке класне вийшло, таке приємне в роботі, так прекрасно натягувалося, але я тими заготовками просто в шашки грала))) старалася розмістити їх на деці, а булочок вийшло 23 штуки - ніяк рівномірно не виходило розкласти))) Вимішувала комбайном, насадка крюк, чітко витримувала час, вказаний в рецепті, але під час формування руки весь час змащувала маслом. Наступного разу буду довше місити. І пекла я в тонкому тефлоновому деці, в ньому ж скоріше пропікається, ніж у склянній формі, цього я не врахувала. І да, закваска в мене росла прекрасно! Під кінець вона таки втекла з літрової банки))) Довго я задивлялася на закваски і любовалася твоїми хлібами, дякую, що підтримала, я дуже рада, що наважилася спробувати Тепере в мене ще сьогодні пампухи на підході
  2. 3 points
    Natali06

    Булочки к завтраку на закваске

    Наталочка, привіт дорогенька! Зараз ми обсудимо всі нюанси, АЛЕ! головне ти почала пекти на заквасці!!! Нічого страшного немає , що десь трохи вийшло не так як хотілося)) Все таки давай зробимо скидку на те, що це перший раз.)) Окрім того, що деко може бути більшого розміру, є ще один нюанс- це гарна формування. При правильному формуванні верх тіста має гарне натяжіння і гази, які утворюються піднімають верх тіста рівномірно. А правильне натяжіння не дає виходити цим газам. Такого не повинно було бути, тому що вага масла там не дуже велика .А чим ти вимішувала? Я майже все вимішую в хлібопічці. Зараз умудряюсь це робити навіть з вологим тістом. Якщо тісто недомішане і масло не розійшлось в самому тісті, то при цьому якраз і порушується вся структура мякуша. Якщо перепекти, то вони будуть більш твердішими і сухішими. Більш схиляюся до недомісу. Вчора я бачила, як твоя закваска ну дуууже гарно росла ). мабуть ій сподобалась подорож ))) Тому можливо для підйому тіста ій знадобилося менше часу. Наступного разу спрлобуй зменшити час до 8 годин. Щиро дякуємо за запрошення!
  3. 3 points
    Магда

    Булочки к завтраку на закваске

    Несу свої булочки на "разбор польотов". Пекла перший раз на заквасці, дякую @Natali06: в суботу зранку отримала на Новій Пошті свій скарб від Наталі і термошила її до ночі: наче й перечитала все про закваски, а як дійшло до діла, то дивлюся на ту баночку, і підійти до неї страшно - відразу скільки перекручених варіантів мозок видавав Але Наталя мужньо вислухала і відкинула всі мої безумні ідеї і таки направила мене в правильне русло Тісто дуже приємне в роботі, мені рідко таке вдається, але все таки я десь напартачила, бо маю багато зауважень до себе: - булочки дуже добре підросли, але в них немає такої гарної купольної шапочки. Може, я рідко їх розклала на деко? - булочки вийшли жирні - я погано вимісила тісто? - текстура м'якиша вийшла не така "пір'їста", а більше губчаста, я їх перепекла? - до посадки в духовку булочки мали рівненькі гарненькі шапочки, а в духовці на них почали надуватися пузирі - і найголовніше - булочки мають кисло-солодкий присмак, вони довго розстоювалися (10 годин при температурі десь 22 градуси)? Але, булочки все рівно вийшли дуууже смачні, тісто структурою і на смак геть не схоже на дріжджове. А ще їх у мене вийшло дуже багато (довелося робити подвійну порцію ), так що запрошую всіх до себе на сніданок! Однозначно, буду пекти ще. Приймаю критику і зауваження.
  4. 2 points
    Natali06

    Булочки к завтраку на закваске

    супер! Цей нюанс ,як то кажуть , вичєрківаєм))) Наталочка, розумію, що все це складно, але час це дуже відносно. Тому що і самі комбайни( чи хп) у нас різні і борошно. Тому я завжди хочу показати консістенію тіста. Мені здається, що так зрозуміліше . Але якщо я не права, ви мені підказуйте, як вам зручніше. Тепер- червона лінія! Головне не панікуй! Пам"ятай ми завжди з тобою! Закваски це не є щось нереальне. Але вони вимагають трохи нашоі уваги і любові))) Я завжди порівнюю закваски з квітами. мабуть тому що досягти краси іх треба доглядати))
  5. 1 point
    fronya40

    Клуб поціновувачів кіно

    А я пересматриваю Отец Браун. Душевный такой. Как начну клацать пультом по онлайн кинотеатром,что то начну,посмотрю 10 серий и новое начинаю. Вот начала смотреть сериал Банши.интересно,но для меня сильно уж активный .мне такое поспокойнее надо. Интересно сериал Сверхъестественное. Бесконечный).его смотрю по выходным.
  6. 1 point
    Ингредиенты: Очень спелые помидоры - 2 кг Томатная паста - 200г Чеснок - 1 головка. Острый перец - 2-3 шт. Базилик - 2 пучка: зеленый и фиолетовый. Уксус яблочный - 40-50мл Сахар - 150-180г Соль - 1 ст.л. Черный перец - 1 ч.л. Паприка - 1 ст.л. Метод С солью, сахаром и уксусом все по вкусу, лучше добавлять по чуть-чуть. Соус ведь будет увариваться и концентрироваться. Помидоры и перцы крупно нарезала, вырезав серединку и распарила под крышки минут 20, чтобы размягчились. Протерла все через сито, изрядно при этом задолбавшись )) Используйте специальное сито для протирки и эта процедура пройдет безболезненно)) Полученную массу вернула в казан, добавила томатную пасту, мелко нарезанный чеснок, специи и порубленный базилик. Понемногу добавляла соль, сахар и уксус, уваривая на огне до нужной густоты. На это ушло часа полтора, наверное. Горячий разложила по стерелизованным банкам и бутылкам, укупорила, перевернула банки и оставила остывать. Бутылкам, когда остыли, залила горлышки парафином. Дополнения к соусу Возможно добавление кориандра. Можно варить вовсе без томатной пасты, тогда следует учесть, что на выходе помидоры уварятся раза в полтора сильнее, чем в базовом варианте. Соус получится немного жидким и с неоднородной, "не-гладкой" текстурой. Мне больше нравится классика, но если кому принципиально важно отсутствие томатной пасты - сие возможно. Если увеличить количество уксуса втрое, а сахара - в 2-2,5 раза, то получим очень вкусный кетчуп. Уксус и сахар, повторю, лучше вливать постепенно, частями. Многие подшучивают над моими первобытными способами обработки продуктов, но повторю еще раз - вырезайте плодоножки у томатов! Серьезно, это надо делать, иначе привкус ботвы во вкусе соуса будет неизбежен. Если кому-то норм - пожалуйста, но я вырезала и буду вырезать ! И еще один трудоемкий, но необходимый момент, даже два. Черный перец я разбиваю в ступке непосредственно перед добавлением в казан (ну, муж разбивает вообще-то ; )) Не мелю в электромельнице и уж тем более не покупаю готовый молотый (блин, недавно попробовала его в салат добавить - ну реально грязь, и по виду, и - увы - по вкусу ). Мне кажется, крупинки перца, попадающиеся в соусе, добавляют ему яркости. Ну и чеснок - ножом и меленько. Не блендером, не теркой, не давилкой. Так вкуснее, пробовала, сравнивала. Автор рецепта Екатерина Астанкова (текст автора сохранен).
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×