Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11.11.2023 in all areas

  1. 3 points
    musinka

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Вже запіздно, но все одне напишу. У мене є такий рецепт. Раніше частенько готувала, а потім щось забула за цей рецепт. Но він з молоком, хоча і не молочн каша, а больше похож на запеканки. Пшенник. 1 стакан пшена 1 л молока высокой жирности , лучше топленного 1/4 пачка сливочного масла 0,5 ч.л соли 2 ст.л сахара Пшенник готовится в духовке в керамической, чугуннуй или стеклянной кастрюльку или форме. Желател но чтобы она была с низким бортиком и широкая. По его хорошо промыть до прозрачной воды, потом откинуть на сито и промыть кипятком. Дать хорошо стечь воде. Духовку включить на 200*. В кастрюльку вылить молоко, соль, сахар и высыпатпшено. Хорошо размешать и сверху настрогать кусочки масла. Ставим в духовку не дожидаясь её разогрева на 1,5-2 часа. Крышкой не накрываем. Пшенник готов когда сверху покроется румянной корочкой и начнет отставать от стенок кастрюльки. Даем ему отдохнуть в выключенном духовке минут 10-15. Подаем с ягодами протертыми, сметаной или сливками, можно с маслом. Можно по желанию пекли с изюмом, урагой или черносливом. Это очень вкусно! Пока писала, так захотелось! И дома пшена скопилось достаточно, с гуманитарки. Сегодня уже не сделаю, а завтра надо молочка прикупить и приготовить. А то мы с мужем на молочные каши с ягодами подсели. А вот про пшенник совсем призабыла.
  2. 2 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Неля, рада бути корисною. Про відвар якось ніколи не задумувалася, завжди виливаю
  3. 1 point
    Дачниця

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Бере це група сортів. Вільямс і Клаппа(любимица Клаппа) обидва туди входять. На скільки я знаю вони самозапильні. Просто менеджер хоче більше втюхати
  4. 1 point
    Наташшшка

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Гарно почистити, порізати, помити, кидати в підсолений окріп. Варити більше 10 хвилин не треба! Далі на друшляк, промити, дати стекти воді і смажити. Це якщо дуже вже хочеться відварити. Я б для себе не варила.
  5. 1 point
    musinka

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Наталя, дякую. Значить треба варити. А то тільки в одному рецепті господиня каже що варить. Всі інші сразу смажут. Відвар потім виливають?
  6. 1 point
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Неля, білі гриби потрібно обов'язково попередньо відварити. А ще у Маріани Душар прочитала, що варити потрібно доти, доки гриби не опустяться у воді на дно каструлі. На Прикарпатті скільки купувала гриби, питалася чи відварювати - завжди підтверджували, що обов'язково. Білий гриб цінний своїм білком, але водночас він важкий на шлунок.
  7. 1 point
    musinka

    Кухонні посиденьки (балачки)

    А я собственно чего зашла? Мужа по дороге с Киева угостили белыми грибами. 4 грибочка, но большие. Вот такие Скомандовал чтобы я с картошкой их пожарила, хотя у меня первая мысль была в баночку закатать. Но беда в том что я первый раз в руках держу этот гриб. К своему стыду никогда и не готовила его. Нет, вспомнила что ещё в молодости покупали сухие грибы и варила борщ постный. После этого кроме вешенки и шампиньонов никаких других грибов не готовила, маслята правда замороженные покупала в Варусе для курника несколько раз. Посмотрела рецепты в интернете и везде по разному пишут. В одних рецептах предварительно отваривают грибы, в других сразу сырые жарят. Муж доказывает что не надо отваривать. Что они в армии на полигоне собирали и сырые жарили вместе с картошкой. Так надо предварительно приваривать? Готовить буду когда приду с работы, вечером.
  8. 1 point
    lana19

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Пшоняна каша з рикоттою Ресторан "il Forno" ► Каша: Пшоно - 50г. Вершки 33% – 50г. Молоко 3,2% – 100г. Гарбуз – 40г. Сметана – 15г. Рікотта – 30г. Курага – 15г. Мак – 1г. Цукор – 3г. Сіль морська – 1г. Пшонка промивається, злегка обсмажується і нудиться в спеціальному горщику (куди додаємо сіль, цукор) із вершками, молоком і гарбузом при температурі 140 градусів під кришкою близько 40 хвилин до повної готовності самої каші. При подачі до каші йде рикотта, збита зі сметаною, мак та курага.
  9. 1 point
    lana19

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Знайшла ось такий рцепт із пшонки РЕЦЕПТ: Форма-пасочниця на 1 кг (висота – 16,5 см, ширина нижньої частини – 11 см, ширина верхньої частини – 3,8 см) – цією масою заповнюється на 70%, якщо хочете повну форму беріть + 30% до грамування 🍃Пшоно розварене 300 грам (пропорції 1 до 4) 🌱Шоколад темний 75% 200 грам (можна взяти магазинний або зробити свій у пропорції 100 грам какао тертого, 50 грам какао олії та 50 грам цукру) Важливо брати шоколад, який вам подобається за смаком, тому що основа Великодня нейтральна і основний смак надає їй саме шоколад. ☘️Яблучне пюре 150 грам (запікаю яблука в духовці) 🍃Сироп топінамбуру 60 грам (або цукор 45 грам + 15 грам води) 🌿Вода тепла питна 100 грам ⠀ Послідовність дій: Запікаємо та пюруємо яблуко, до моменту приготування пюре має бути теплим, його можна зробити заздалегідь і просто підігріти. Варимо пшоно - для цієї паски нам потрібно розварене пшоно, я беру 4 частини води до 1 частини пшона, на цей рецепт це буде 100 г пшона і 400 г води. Небагато каші залишиться, До моменту приготування пшоно має бути свіжозвареним і ще теплим (це найважливіший момент). Топимо шоколад на водяній бані (не перегріваємо). Підігріваємо питну воду. Перед початком процесу необхідно приготувати ємність, у якій ви будете готувати. Коли форма готова, просто змішуємо всі інгредієнти разом, помістивши їх у блендер у наступній послідовності: вода, пшоно, яблучне пюре, сироп, розтоплений шоколад. Нагадую, що все має бути теплим (крім сиропу, він може бути кімнатної температури). Наповнюємо форму, даємо стабілізуватися 4-6 годин, але краще за ніч.
  10. 1 point
    Наталя, дуже цікава каша, але зовсім не наша. Ото жарене сало нам табу. Я вже зварила в скороварці, але ще не відкривала. Завтра вранці подивлюся.
  11. 1 point
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    З пшона дуже смачна каша-зливанка, але мені здається, що на ранок вона вам не підійде, бо вона заправляється смаженими шкварками з цибулею. Це традиційна каша Слобожанщини. Пшоно запарати. У кількості води як для варіння каші (2:1, можна трішки менше води) відварити 2 цілих картоплини, розтовкти, повернути їх в каструлю, додати пшоно, посолити, варити на маленькому вогні. Як пшоно буде майже готове - додати зажарку з цибулі на салі, перемішати, довести до готовності. Збити окремо яйце, додати до каші, швиденько гарно розмішати аби яйце не згорнулося, зняти з вогню, вкутати, залишити "дозрівати". Каша ситна і смачна.
  12. 0 points
    Неля, для Бере треба запилювач. В мене менеджер перед заказом питав, які груші в мене вже ростуть, дуже зрадів, що я буду Бере саджати біля Клаппи. Він радив садити за 3 метри від неї, а в мене так і буде десь 5 метрів. Так що це обов*язково враховувай перед тим, як свою Клаппу зрубати. Або в сусідів десь поруч буде груша для запилення. Ото почитай за Вільямс https://megasad.net/ru/grusha_vilyams_krasnyy_ruzh_delbara/ В мене ця груша неперевершена як по красоті, так і по смаку!!!
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×