Знайшла ось такий рцепт із пшонки
РЕЦЕПТ:
Форма-пасочниця на 1 кг (висота – 16,5 см, ширина нижньої частини – 11 см, ширина верхньої частини – 3,8 см) – цією масою заповнюється на 70%, якщо хочете повну форму беріть + 30% до грамування
🍃Пшоно розварене 300 грам (пропорції 1 до 4)
🌱Шоколад темний 75% 200 грам (можна взяти магазинний або зробити свій у пропорції 100 грам какао тертого, 50 грам какао олії та 50 грам цукру)
Важливо брати шоколад, який вам подобається за смаком, тому що основа Великодня нейтральна і основний смак надає їй саме шоколад.
☘️Яблучне пюре 150 грам (запікаю яблука в духовці)
🍃Сироп топінамбуру 60 грам (або цукор 45 грам + 15 грам води)
🌿Вода тепла питна 100 грам
⠀
Послідовність дій:
Запікаємо та пюруємо яблуко, до моменту приготування пюре має бути теплим, його можна зробити заздалегідь і просто підігріти.
Варимо пшоно - для цієї паски нам потрібно розварене пшоно, я беру 4 частини води до 1 частини пшона, на цей рецепт це буде 100 г пшона і 400 г води. Небагато каші залишиться, До моменту приготування пшоно має бути свіжозвареним і ще теплим (це найважливіший момент).
Топимо шоколад на водяній бані (не перегріваємо).
Підігріваємо питну воду.
Перед початком процесу необхідно приготувати ємність, у якій ви будете готувати.
Коли форма готова, просто змішуємо всі інгредієнти разом, помістивши їх у блендер у наступній послідовності:
вода, пшоно, яблучне пюре, сироп, розтоплений шоколад. Нагадую, що все має бути теплим (крім сиропу, він може бути кімнатної температури).
Наповнюємо форму, даємо стабілізуватися 4-6 годин, але краще за ніч.