Обіцяла розповісти про заготівлю в банках Рис із овочами, ділюся своїм досвідом.
Таку заготівлю роблю дуже багато років. Перекуштувала кілька рецептів, зупинилася на одному.
У всіх рецептах пропонують варити рис до напівготовності та потім доварювати його з овочами разом. Але скільки я не робила так, рис у томатному середовищі все одно залишався альденте. Я не люблю такий рис, тому почала робити інакше.
Читаємо уважно рецепт та технологію, відпадуть зайві питання.
помідори 2 кг
морквина 1 кг
цибуля 1 кг
перець болгарський 10 шт. (Приблизно 1 кг)
цукор 1 скл.
сіль 1 ст.л. з гіркою
олія соняшникова. 0,3-0,5 л
рис сухий 2 скл.
оцет 9% 50-70 мл
Після довгих експериментів рис беру сюди лише пропарений і відварюю його до повної готовності.
Помідори треба лише міцні, тверді, стиглі. Я беру сливки. Ріжу помідори на кубики, моркву тру на велику тертку, цибулю напів і чверть кільцями, перець шматочками.
Все змішати в каструлі, додати сіль, цукор, масло і тушкувати 30-40 хвилин, додати готовий рис, довести до кипіння, проварити 5-7 хвилин. Додати оцет і довести до кипіння. Розкласти гарячим по банкам і закатати.
Вихід 5 літрів.
Усі.
Я під час тушкування овочів одночасно у мультиварці відварюю рис. Потім залишається його гарячим додати до овочів. Все швидко виходить.
Дуже люблю цю консерву, завжди готова їжа під рукою. А напередодні зими без світла та з електроплитою… подвійно цінно!
Всім смачного!