Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 13.04.2025 in Повідомлення

  1. 4 points
    Магда

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Ну, наче, слава Богу, цього разу вдалися) такі пухкі, що бочка відразу приминаються, доводиться гарячими крутити їх на подушках щоб не деформувалися. Ну от що їм не так першого разу було?
  2. 3 points
    Магда

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Світлана, рекомендую спробувати! Цей папушник заслуговує бути в святковій великодній корзинці! Якщо цікаво, з моїх власних вражень та висновків: - тут, як ні в якому жодному рецепті, відчувається різниця між ручним замісом та замісом в хлібопічці. Крюком в комбайні не місила, тому не скажу. При ручному замісі паска виходить більш збитіша, важча, але ніколи не осідає, я навіть пекла один великий папушник з кілограма тіста. А при замісі в хлібопічці тісто дуже пухке, але ж і дуже здобне. Якщо пекти маленькі пасочки, то можливо, вони швидко пропечуться і не осядуть. Я ж люблю великі паски, то і печу в великих формах. В одну форму вкладаю десь 710 грамів тіста. Готова пасочка дуже ніжна, м'якусінька, але дуже здобна, важка все ж трішки зменьшується в об'ємі. На виході у мене виходить пасочка приблизно 670 рам. Найсмачніша вона через пару днів після випікання. - кожного року печу за двома рецептами: папушник та паску з олександрійського тіста. Це дві кардинально різні паски. Олександрійська дуже пухка і легка. Печу в тих самих формах, олександрійська виходить в двічі більша за розміром, ніж папушник з того ж самого об'єму тіста. Але вони наскільки різні, що відмовитись від якоїсь одної я не можу)
  3. 2 points
    fronya40

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Це м'яко сказано... Рідкі [****]и..
  4. 2 points
    Магда

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    8Пекла сьогодні папушник. У мене кожного разу це лотерея( Цього разу пекла на львівських дріжджах, бо ніколи було бігати шукати "духмяну хату". Все інше як завжди, а, ще борошна дала на 20 грамів більше. І знову у мене осіли мої пасочки( Так гарно підійшли, пекла при 160 градусах годину, температура м'якуша 99 градусів. Зараз поставила нову порцію, цього разу борошна дала вже на 40 грамів більше, опару зробила на топленому молоці. Подивимось... Я вже схиляюся до того, аби почати пекти в паперових формах на шпажках, і потім підвішувати їх по типу панетоне. Але у мене якесь внутрішнє неприйняття паперових форм, мені дуже не подобається паска в папері, та і розміри у тих форм маленькі Ось мої невдахи(
  5. 2 points
    valuhka

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    А мне еще и комментарии в Ютубе подняли настроение. Девочки, вы умнички! А Анжеле отдельное спасибо за видео!
  6. 1 point
    Магда

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Ого, оце ти герой! Я руками скільки здобного тіста не вимішу. Я максимум, що можу вимісити - це 3 кілограми тіста на хліб тартін. Там я мішу виключно руками, мішу повітряним замісом і води додаю в процесі замісу ще грам 100-150 поверх рецепта. І там у мене руки відпадають і в спині кілок. А здобне тісто я так добре руками не вимішу, мій ручний заміс не порівняти з замісом у хлібопічці. Тут я краще зроблю два заміси в хлібопічці, ніж один руками. Це правда, сил і бажання щось робити немає. На фоні загального треша і війни я ще у березні похоронила маму. Депресія і стрес накрили, але я зрозуміла, що ніхто, крім мене, мене в пучок не збере. Тому сім'я, робота, паски, крашанки, віра у вищу справедливість тримає нас на плаву. Колись все має стати нарешті добре, тримаймося.
  7. 1 point
    Наталя, дякую за подробиці. Я свою паску замішую тільки руцями, бо мій комбайн таке важке глиняне тісто не візьме, що там говорить про хлібопічку. В мене ж тіста на 1 заміс 2,5 кг!!! Це як раз на протвінь без різниці розміру форм. Я знову буду пекти на замовлення свою паску. Якщо получиться, то може спробую щось інше.
  8. 1 point
    Наталя, які гарні! Великі, пухкі. Піду рецепт Анжели дивитися, бо скільки років тільки свій печу. Подивилася і коменти почитала. Агонь! Лана, дякую!!!
  9. 1 point
    lana19

    Коврига духмяная из муки 2 сорта

    Від Анжели
  10. 1 point
    РАДУШКА

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Я для довгого зберігання поливала плавленим цукром. Просто по ньому посипала кольоровою посипкою. Так баба робила, так і я колись робила. зараз не печу. Цукор плавиш, як для льодяників (на кожні 3 ложки цукру одну ложку води). з лимонкою. Можна без неї
  11. 1 point
    Natali06

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Ірочка, привіт! На першому фото хліб зовсім невиброжений. Робота закваски нульова. в тебе яка закваска? Як швидко вона підімається після годування? Ще питання про духовку: який температурний режим при випіканні. Інший хліб в розрізі непоганий. А зовнішній вигляд просто чудовий! Про ковпак. Колись мені з Коиму передали гусятницю росвиробництва Кукмара. Дуже зручна для « батонних» хлібів
  12. 1 point
    lana19

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Анжела сделала видео САМАЯ ВКУСНАЯ ПАСКА (КУЛИЧ)! ПАПОШНИК - УКРАИНСКАЯ ЗАВАРНАЯ ПАСКА (КУЛИЧ) НА СЛИВКАХ
  13. 0 points
    Коли ці тварюки напʼються нашоі крові?! Коли вони виздихають !??? Боже, хіба ти не бачиш, що расєі немає місця на планеті Земля!?
  14. 0 points
    Ой,нагадали мені ці кекси.. і побачила фото,і мій улюблений чайник,з мого життя до... Плакала трохи....дякую нашому форуму,кожного разу розумію,що ми разом...
  15. 0 points
    fronya40

    Папошник (он же кулич, он же паска)

    Я замішую в мисці,але з допомогою насадок міксера. Але ж,звісно,допомогаю руками. Теж робила завжди багато,десь на 1.5 л рідини,але в цьому році буде 1 штука. Щось зовсім нема бажання щось робити. Я навіть торт ,уперше за 30 останніх років,на день народження доньки не пекла, а купила...
  16. 0 points
    Я потом уже вспомнила, где ты. На эмоциях написала. ТВАРИ!!!!!!!!
  17. 0 points
    Olima

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Світлана, я тут. У нас все нормально, я не в Сумах мешкаю. У Інни із Сум також все нормально. Ці тварі поцілили у центр міста, вже більше трьох десятків загиблих.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×