Ингредиенты:
Масло вершкове (кімнатної температури)- 250 г
Цукрова пудра (110г +100г для покриття)- 210 г
Коньяк (ром)-50 г
Борошно пшеничне - 450г
Розпушувач тіста-1/2 ч.л.
Ваніль
Мигдаль 100 г (підсмажити і подрібнити крупно)
Дуже смачне традиційне грецьке печиво, яке готується дуже швидко!
Кількість порції: 30 штук
Спосіб приготування
Збити міксером масло, поступово додаючи цукрову пудру-110 г, до однорідної пишної маси. Додати коньяк і перемішати.
Просіяти борошно з пекарським порошком і ваніллю.
Поступово додати борошно до масла, збитого з пудрою, потім додати мигдаль.
Знову замісити, розділити тісто на частини. Тісто не повинно бути дуже крутим, вже після додавання горіхів, якщо буде необхідність, додати борошно.
Розділити на однакові 30 шматочків ( у мене 35) і зробити кульки 3-4 см в діаметрі.
Викласти на деко, застелене пекарським папером, на відстані один від одного. Випікати при 180 15-20 хвилин.
Повністю охолодити і обкачати в цукровій пудрі.
Дуже ніжне і ароматне печиво, яке просто тане в роті. А з часом ( через 10 днів спостережень) стає ще смачнішим!
Схоже печиво випікають кримські татари, в їх національній кухні назва Кураб'є. Ті, які спробували це мигдальне печиво, оцінили смак.
Рецепт від natapit.