Перейти до вмісту

lana19

Администраторы
  • Публікації

    11 482
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    354

Зміни репутації

  1. Мы вместе
    lana19 змінив репутацію Olima в росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!   
    Дівчата, привіт. У нас останні дні це повний жах, але сьогодні це був ад. Але живі,  будуємо плани на майбутнє. Підари не дочекаються.
    Ось такі звуки як на відео вище у нас чотири ночі поспіль. Ще до них ракети та КАБи.
  2. Like
    lana19 змінив репутацію Справжня господиня в росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!   
    ОЛЯ OLIMA як ти ????????????? Напиши хоч слово !!!!!
  3. Like
  4. Мы вместе
    lana19 получил репутацію від РАДУШКА в росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!   
    Живы
     
    518746943_24050005351332878_5568458542208888566_n.mp4
  5. Like
  6. Мы вместе
    lana19 получил репутацію від РАДУШКА в росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!   
    Живы
     
    518746943_24050005351332878_5568458542208888566_n.mp4
  7. Like
  8. Мы вместе
    lana19 получил репутацію від РАДУШКА в росія напала на Украіну. Війна. россия напала на Украину. Война. путин будь ты проклят!   
    Живы
     
    518746943_24050005351332878_5568458542208888566_n.mp4
  9. Like
    lana19 змінив репутацію УкраІнка в Лайфхаки при консервуванні   
    У мене вся консервація стоїть у погребі, але він досить вологий, тому іржа на кришках - вічна проблема. В минулому році експериментувала:
    - частину кришок (за порадою знайомих) густо намазувала вершковим маслом та обгортала харчовою плівкою.  Толку ніякого! Ще й масло запліснявіло. 
    - частину кришок обгортала фольгою.  Цей варіант мені сподобався.  Поки що всі кришки без іржі. Не знаю, як далі буде, бо варення, наприклад, у мене може не один рік стояти.   
     Щодо виробника кришок, то я не дуже звертаю на це увагу, беру, які по акції трапляються. Але в мене кришки зазвичай чоловік закатує, то мені не треба зусилля прикладати. 
  10. Like
  11. Like
  12. Like
    lana19 змінив репутацію Магда в Що ми їмо сьогодні? А що завтра?   
    Світлана, мені дуже приємно, що стала корисною! Я про цей спосіб читала давно, але все якось скептично відносилася. А тепер сама, якщо жарити, то тільки так.
  13. Like
  14. Like
    lana19 змінив репутацію Справжня господиня в Секрети стерилізації банок та заготовок   
    Про стерилізацію, як це роблю я. Це тільки моє бачення.
    З давніх давен нам розказують про стерилізацію пустого посуду, шоб було як в операційній. І над парою, і у воді, і в духовці, і в свч, і спиртом, і оцтом і ще бохзначим. Я перепробувала все! Прийшла висновку - різниці немає ніякої. І взагалі перестала пусту тару стерилізувати за деяким винятком.
    На дачі за умови обмеження питної води я мила всі банки дощовою водою з бочки. Бочка чиста, вона з-під лецитіну, тобто пластик для "пищевых целей". Банки завжди мою содою жорсткою стороною губки, в мене окрема губка для цього і коробочка з содою. Полоскаю просто водою, дома з крана.
    І все. Банки я не стерелізую! Під помідори, огірки, кабачки, перець, що там ще закладаємо сире. Далі я все одно роблю тричі заливку окропом, то навіщо та стерилізація.
    Під салати, які киплячими розкладаються в банки, теж не стерилізую. Можу трошки прокрутити пусті з водою грам 50 в свч, пару хвилин, але то зайве.
    Під варення я банки над парою пропарюю по 5 хвилин, це завжди.
    Як все закатала, то банки перегортаю догори і просто оставляю вистигати. НЕ УКУТУЮ!!! Я вже років 15 нічого не укутую! От хочте вірте, хочите ні, в мене все стоїть і не псується без того укутування! Навіщо укутувати той салат чи ікру, яку ви тушкували довго на плиті? Ну протушкуйте на 5 хвилин довше, якщо сумніваєтесь, це краще за то укутування.
    Банки з кришками твіст-офф не переворачую ніякі.
    Оце мій досвід, мені так зручно. А як робите ви?
     
  15. Like
    lana19 змінив репутацію Справжня господиня в Лайфхаки при консервуванні   
    Ну раз я цю тему зробила, то напишу, як в мене.
    Коли була в мене дача, то було зовсім інакше, але зараз я в квартирі і ще працюю 3 через 3. Тому всі закупи і закрутки роблю періодично, а не кожен день як раніше. Доводиться робити деякі запаси з урахуванням цього.
    Раніше пішла нарвала листя хріну на городі чи сусідка дала. Зараз я при нагоді купляю на базарі великий пучок листя, ріжу ножицями на невеликі кусочки і засушую. Сушити треба в темному місті, тоді листя будуть зеленого кольору. А як консервую, то кладу в банку той гербарій. Листя зберігаю в картонному закритому ящичку. От тільки трошки посушила, вже вчора в огірки сувала.

    Кріп раніше на дачі було косою косити. Я виривала оті "дерева" з добре розвиненим насінням. Зонтики окремо сушила, а все бадилля різала кусочками і теж сушила. Знаєте, як восени вже в жовтні добре з ним помідори квасити, бо де ж той кріп.
    Насіння кропу теж збирала, іменно воно дає той дух в консервації. Один рік в мене голого насіння було пляшка 2л!  Сиплю насіння в банки замість свіжого кропу.
    Також сушила листя вишні і смородини.
    В спеціальному ящичку для консервації в мене лежать лавровий лист, насіння гірчиці, духмяний і гіркий перець горошком , гвоздика, сода, часник, гіркий перець свіжий і сушений, насіння кропу, гербарій. З ящичка беру тільки на закрутки. Бо я  тоді не мечусь по кухні в пошуках чогось, бо буває треба прям зараз. 
    А в вас як?
  16. Like
    lana19 змінив репутацію Справжня господиня в Лайфхаки при консервуванні   
    Пропоную в цій темі ділитися хитрощами, які допомогають нам в процесі консервування.
    Посуд, приладдя, спеції, зберігання, способи закаток та закруток тощо.

     
     
     
  17. Like
    lana19 змінив репутацію Справжня господиня в Торт Воздушный Сникерс   
    Рецепт привожу полный
    Тесто:
    6 желтков взбить с 1.5 ст.сахара,
    добавить 250 г мягкого маргарина,
    1 ст.л. майонеза,
    1 ч.л. соды гашенной лимонным соком,
    ваниль,
    3 стак. муки.
    Замесить мягкое тесто. Разделить на 3 шара и на полчаса в холодильник.
    В это время готовим белковую массу: (см. уточнение ниже)
    6 белков взбиваем до крепкой пены,постепенно добавляем 2 стак. сахара.
    Берем 1 часть нашего теста, руками распределяем на противень, тесто очень пластичное и корж получается тоненький. У меня размер торта 30х40, хватило и угостить и налопаться вдоволь!
    Наносим 1/3 часть белковой массы,"надёргиваем" ложкой и печём при температуре 160 град. примерно полчаса(*надёргивать ложкой достаточно только один корж, который будет верхним. Совет - белковый крем наносите не доходя до края теста 1 см, а то белок увеличивается в размерах и вылазит за край.
    Также поступаем с остальным тестом. Должно получиться 3 коржа.
    Крем: 200 г масла взбиваем с банкой варёной сгущёнки. Можно в крем добавить пару ложек сметаны 20% для смягчения вкуса.
    Половину крема мажем на первый корж, посыпаем 2-3 ст.л. рубленых орехов (я делаю только с поджаренным арахисом, чтобы как настоящий Сникерс).
    Сверху кладем второй корж и также мажем остальным кремом и посыпаем орехами.
    Далее кладем сверху третий корж. На него наносим хаотично шоколадную глазурь и посыпаем орешками.(*я только шоколадом украшаю)

    Теперь мои поправки.
    Такой большой торт я пекла в офис на ДР и пару раз на заказ. В основном делаю половину рецепта по упрощенной технологии.
    Если позволяет размер протвиня из духовки, то лучше на нем разместить сразу все три коржа с белками и выпечь, так гораздо быстрее.
    Если не получается, т.е. вы хотите коржи сделать немного больше, тогда печь по одному. Но из практики - белки лучше всего сбивать для каждого коржа отдельно прямо перед выпечкой (т.е. все поделить на 3 части и по очереди сбивать). Это правило и для большого рецепта, тогда белки не осядут, пока дойдет очередь до последнего коржа.
    Крем тоже делать половину, его хватает!
    Я торт с боков не украшаю никак, вот он так и выглядит аля "голые торты", есть в нем какая-то брутальность.
    Торт надо печь за 1-3 дня до употребления, он должен настояться. Держу его в квартире, в пакете, ничего ему не делается.
    Мои попытки делать торт не таким сладким пресекались мужем на корню. Пробовала этот торт с вариациями крема и вариациями с сахаром. Ну вот на мой вкус - самый вкусный он именно в родном варианте. Это же Сникерс, а батончик же сладкий и с арахисом.
    Делала на заказ этот торт в 90% мужчинам, ну очень они его любили. Я сама люблю этот торт, он реально вкусный и необычный.
    Пробуйте, не пожалеете!!! Тем более, он не очень трудоемкий, и удобно, что можно сделать заранее.
    К огромному сожалению, утрачены мои пошаговые фото и фото с разрезом. Когда снова буду делать, то нафоткаю.
    Рецепт взят на ХП, автор Лека, которой уже нет давно.
  18. Мы вместе
    lana19 получил репутацію від fronya40 в Кухонні посиденьки (балачки)   
    Історія одного коліщатка
    Це був перший  рік повномасштабного вторгнення. Наташа Natali06 зателефонувала мені з проханням пошукати коліщатко для формування чебуреків.
    Ще давно, у минулому житті, багато хто купив такі коліщатка під час спільної закупівлі. Тоді Наташа не встигла його замовити.
    Я перерила весь інтернет. На AliExpress та в Україні такого товару не було. Тоді я звернулася до минулого життя й знайшла, хто з українок придбав це коліщатко. Була надія, що вже награлися і готові продати.
    Першою такою людиною була наша Іра Iza. Вона одразу сказала: подарую. Іра на той момент поїхала з Києва . Але ключі були у нашої Лєни Коник. Лєна пішла до Іри, довго шукала, але… коліщатка вдома не знайшлося.
    Тоді я написала нашій natamylove. Вона жила в російській окупації. Але на той момент була надія, що її місто звільнять. Наташа сказала — щойно з’явиться можливість, подарую і надішлю.
    І ось тиждень тому мені написала Наташа- natamylove: куди висилати коліщатко?
    Тепер коліщатко живе у нової господині. Воно пройшло величезний шлях. Пережило дві окупації — 14 р. в Луганську.  22-25 р. —  у тому місті Запорізької обл., де згодом жила Наташа natamylove. Перетнуло білоруський кордон. Побувало на Західній Україні, та приїхало до Кіровоградської області! 
    Ось таке маленьке коліщатко-мандрівник із довгою історією. Натали -natamylove ! Дякую!
    А продовження напише нова господиня коліщатка ...    
  19. Like
    lana19 змінив репутацію Справжня господиня в Кухонні посиденьки (балачки)   
    Таня, я протирала калину, відокремлює насіння і шкурку і тоді немає того мерзенного духу.
    Протираю творог, маса стає дуже пухкою, однорідною. Блендером не так виходить, після блендера як замазка, а після протирки як хмаринка.
    Картоплю не терла, навіщо, нема в мене таких рецептів. А пюре робить Вова, їм яке виходить і нахвалюю))))).
    Ото влітку помідори всякі приварюю і прям гарячими протираю. Це якщо небагато треба, аби Струмок не діставати.
    А більше я його не дістаю ні для чого. Але ніколи не продам, класна штука.
  20. Like
    lana19 змінив репутацію Справжня господиня в Кухонні посиденьки (балачки)   
    Тю, в мене таке вже років 10 є, називається пасавердура. Я її купила протирати калину, бо робила пюре. Вона і для творогу добра, і томати приварені добре від насіння та шкурок протирати. Класна штука!
    В мене італійська неіржавіюча Емануель2.
  21. Мы вместе
    lana19 змінив репутацію fronya40 в Кухонні посиденьки (балачки)   
    @natamylove Наталка, так тебе згадую.. все думаю.. як там Наташа.. жили собі люди,шукали радість і недоліки, повним життям,щасливі.. і тут приперлася орда. Як сьогодні читаю в коментарях про знущання з полонених- самі вині. а одна написала- все вам ми винуваті...
    Наталко, все що можемо- це сказати- сердцем з тобою..
     
  22. Like
    lana19 змінив репутацію fronya40 в Кухонні посиденьки (балачки)   
    А я купила отакий агрегат. Не знаю на що, не питайте, аде рада страшено. пока робила пюре для соусу з томатів.Побачила в інстаграмі у якоїсь господині і мені страшено знадобилось. Називається  PASSIERGERÄT 

  23. Мы вместе
    lana19 получил репутацію від fronya40 в Кухонні посиденьки (балачки)   
    Історія одного коліщатка
    Це був перший  рік повномасштабного вторгнення. Наташа Natali06 зателефонувала мені з проханням пошукати коліщатко для формування чебуреків.
    Ще давно, у минулому житті, багато хто купив такі коліщатка під час спільної закупівлі. Тоді Наташа не встигла його замовити.
    Я перерила весь інтернет. На AliExpress та в Україні такого товару не було. Тоді я звернулася до минулого життя й знайшла, хто з українок придбав це коліщатко. Була надія, що вже награлися і готові продати.
    Першою такою людиною була наша Іра Iza. Вона одразу сказала: подарую. Іра на той момент поїхала з Києва . Але ключі були у нашої Лєни Коник. Лєна пішла до Іри, довго шукала, але… коліщатка вдома не знайшлося.
    Тоді я написала нашій natamylove. Вона жила в російській окупації. Але на той момент була надія, що її місто звільнять. Наташа сказала — щойно з’явиться можливість, подарую і надішлю.
    І ось тиждень тому мені написала Наташа- natamylove: куди висилати коліщатко?
    Тепер коліщатко живе у нової господині. Воно пройшло величезний шлях. Пережило дві окупації — 14 р. в Луганську.  22-25 р. —  у тому місті Запорізької обл., де згодом жила Наташа natamylove. Перетнуло білоруський кордон. Побувало на Західній Україні, та приїхало до Кіровоградської області! 
    Ось таке маленьке коліщатко-мандрівник із довгою історією. Натали -natamylove ! Дякую!
    А продовження напише нова господиня коліщатка ...    
  24. Мы вместе
    lana19 змінив репутацію natamylove в Кухонні посиденьки (балачки)   
    Дівчатка,дякую,але я вже багато чого купила,
    Дуже гарний магазин Аврора-всього багато та недорого,
    Купила на олх і хлібопічку вживану,але норм стан,
    Мультіварку мені подарували,
    Я ж весь час в окупації складала гроші,я дуже заощаджувала,продавала свої речі,та складала гроші на нове життя,Ось за них і все необхідне купую.
    Так що я можу сказати,що все необхідне вже я маю
    Зараз вже все змінилося,щось перестало бути актуальним,щось новеньке,я від життя трохи відстала,буду вас читать та вчиться
  25. Like
    lana19 змінив репутацію Справжня господиня в Кухонні посиденьки (балачки)   
    Наташа, може тобі щось треба з девайсів та посуду, то не соромся і напиши. Всі разом придумаємо і допоможемо.
×