Перейти до вмісту

Вся активність

Цей потік оновлюється автоматично     

  1. Сьогодні
  2. Світлана, мені дуже приємно, що стала корисною! Я про цей спосіб читала давно, але все якось скептично відносилася. А тепер сама, якщо жарити, то тільки так.
  3. Справжня господиня

    Секрети стерилізації банок та заготовок

    Про стерилізацію, як це роблю я. Це тільки моє бачення. З давніх давен нам розказують про стерилізацію пустого посуду, шоб було як в операційній. І над парою, і у воді, і в духовці, і в свч, і спиртом, і оцтом і ще бохзначим. Я перепробувала все! Прийшла висновку - різниці немає ніякої. І взагалі перестала пусту тару стерилізувати за деяким винятком. На дачі за умови обмеження питної води я мила всі банки дощовою водою з бочки. Бочка чиста, вона з-під лецитіну, тобто пластик для "пищевых целей". Банки завжди мою содою жорсткою стороною губки, в мене окрема губка для цього і коробочка з содою. Полоскаю просто водою, дома з крана. І все. Банки я не стерелізую! Під помідори, огірки, кабачки, перець, що там ще закладаємо сире. Далі я все одно роблю тричі заливку окропом, то навіщо та стерилізація. Під салати, які киплячими розкладаються в банки, теж не стерилізую. Можу трошки прокрутити пусті з водою грам 50 в свч, пару хвилин, але то зайве. Під варення я банки над парою пропарюю по 5 хвилин, це завжди. Як все закатала, то банки перегортаю догори і просто оставляю вистигати. НЕ УКУТУЮ!!! Я вже років 15 нічого не укутую! От хочте вірте, хочите ні, в мене все стоїть і не псується без того укутування! Навіщо укутувати той салат чи ікру, яку ви тушкували довго на плиті? Ну протушкуйте на 5 хвилин довше, якщо сумніваєтесь, це краще за то укутування. Банки з кришками твіст-офф не переворачую ніякі. Оце мій досвід, мені так зручно. А як робите ви?
  4. Вчора
  5. Справжня господиня

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Наталя, от тобі велика дяка за цей спосіб! Я сьогодні пожарила кабачки саме так, я в такому захваті! Тепер тільки так буду робити! Сковородка майже чиста, поверхня плити майже чиста, кабачки рум*яні та смачні. Правда, ота хрустка скоринка пропала, бо я їх складала стовпчиками і мазала майонезом, це під Вову. В другий раз собі скоринку зроблю, часником намащу і як нажеруся!!! Хай Вова заздрить.
  6. Справжня господиня

    Лайфхаки при консервуванні

    Ну раз я цю тему зробила, то напишу, як в мене. Коли була в мене дача, то було зовсім інакше, але зараз я в квартирі і ще працюю 3 через 3. Тому всі закупи і закрутки роблю періодично, а не кожен день як раніше. Доводиться робити деякі запаси з урахуванням цього. Раніше пішла нарвала листя хріну на городі чи сусідка дала. Зараз я при нагоді купляю на базарі великий пучок листя, ріжу ножицями на невеликі кусочки і засушую. Сушити треба в темному місті, тоді листя будуть зеленого кольору. А як консервую, то кладу в банку той гербарій. Листя зберігаю в картонному закритому ящичку. От тільки трошки посушила, вже вчора в огірки сувала. Кріп раніше на дачі було косою косити. Я виривала оті "дерева" з добре розвиненим насінням. Зонтики окремо сушила, а все бадилля різала кусочками і теж сушила. Знаєте, як восени вже в жовтні добре з ним помідори квасити, бо де ж той кріп. Насіння кропу теж збирала, іменно воно дає той дух в консервації. Один рік в мене голого насіння було пляшка 2л! Сиплю насіння в банки замість свіжого кропу. Також сушила листя вишні і смородини. В спеціальному ящичку для консервації в мене лежать лавровий лист, насіння гірчиці, духмяний і гіркий перець горошком , гвоздика, сода, часник, гіркий перець свіжий і сушений, насіння кропу, гербарій. З ящичка беру тільки на закрутки. Бо я тоді не мечусь по кухні в пошуках чогось, бо буває треба прям зараз. А в вас як?
  7. Останній тиждень
  8. Ми дуже любимо кіноа. Я готую її в скороварці, як звичайну кашу, пропорції 1:2, в гарячу кашу додаю вершкового масла, багато) А ще, коли запікаю індиче стегно, утворюється багато смачної підливи, то я її зберігаю і додаю замість частини води коли готую саме кіноа, виходить смачна розсипчата каша. Звичайно кіноа позиціонується як суперфуд, але не у моєму вмпадку, каша з неї у мене завжди масна і поживна)
  9. Вчора насмажила коКлет, в Принцесі посмажила кабачки (обожнюю їх із піцепічці) і зварила кіноа. Якщо питань до коКлет і кабачків не має, то з кіноа є, мої не зрозуміли її. Купила цю крупу вперше, дуже її вихваляла знайома, яка зараз у Франції. Можливо я не вірно її зварила? Дівчата, хто зна як її готувати? Куди тепер пачку прилаштувати? Світлана, твій рецепт грудки у мене відсканований на телефоні, на днях якраз на нього натрапила і збираюсь приготувати. Єдине, зараз жара началася, то мало на ринку стали продавати фермерських бройлерів. Зранку йду їх ще не має, а обід вже не має.
  10. Справжня господиня

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Вчора купила огірків та кабачат, щас буду закривати. Огірки по 40 невеличкі і кабачата по 20 маленькі та по 15 середні. Ото на той неділі буде спека до 37, в нас зразу ціна вгору "бо все ж попеклося))))" В мене ще з минулого року огірків банок 5-6 стоїть, хай на осінь будуть. Та й перцю осталося, салати, соте... нічого, не пропад, з*їмо, аби мир був. Закрила 4 літрушки з огірками+трохи кабачат зверху та дві літрові з кабачатами. Сьогодні ще кабачат закатаю, тільки куплю Кетчуп Чілі Торчин, дуже мені вкусні з кетчупом. Огірки з томатом не люблю, а кабачата бомба виходять.
  11. Справжня господиня

    Лайфхаки при консервуванні

    Та я ж не про самі малюнки, я про виробника чи напис на кришках. Ну там Полінка, Подарунок літа, Хуторянка тощо. Якщо є фото, то зовсім добре. В нас є кришки з чорним покриттям і на ньому прям картини - петриківська розпис, орнаменти, прям картини. Вони дорогі, хочеться подешевше. Чи купити такі...
  12. Справжня господиня

    Лайфхаки при консервуванні

    Я ось тут собі на сьомому десятку років відкрила очевидний факт. Я навчилася правильно закривати кришки твіст-офф! Тільки не хіхікайте, я реально неправильно їх закривала. Ну, тобто банки були закриті і не протікали, все нормально. Просто іноді сам процес не відразу виходив, потрапити різьбленням до тих канавок іноді не з першого разу вдавалося. А зараз – ТА-ДАМ! - Сам фокус. Кришку кладемо на банку, починаємо крутити проти годинникової стрілки до помітного клацання – кришка села у бороздку – і після цього вже закручуємо кришку за годинниковою стрілкою до упору. Ось і вся хитрість. Напевно, всі про це знають, одна я як вася радію "відкриттю"
  13. Natali06

    Лайфхаки при консервуванні

    Свєтуль, я стараюсь брати кришки з малюнками. Мені здається вони більш мʼякі Може трішки дорожче, але катаються легко. І легче і на ключ і на руки)
  14. Справжня господиня

    Лайфхаки при консервуванні

    Дівчатка, порадьте мені кришки для консервації під ключ (закатку). Зараз багато продається, бо сезон настав. Треба з м*якої бляхи, щоб ключ катав легко. Бо колись купила в акцію в Аврорі, а вони прям складочками знизу заламувалися від ключа. То бляха така жорстка, не годиться, так з ними намучилася. Мені не треба оті з картинами та візерунками художніми зверху, вони дорогі. Щось проще, та щоб не заіржавіли через місяць. Поки маю запас штук на 30 з минулого року, та ще оті під закрутку є нові.
  15. І я таку маю. Класна штука, перетираю ягоди на джем, соуси. Легко, швидко і практично)
  16. Справжня господиня

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Я вчора запекла курячу грудку, бо пішла на 3 дні на роботу. Дівчата, це дуже смачно, соковито, ніжно. Просто тане в роті, спробуйте. Рецепт давала, пошукайте. До неї зварила рис басматі. Купила по акції в АТБ (отот шо власний імпорт), але він не такий гарний, як я колись брала на вагу в "Лавке специй".
  17. Зрозуміла..а я така темна тільки узнала,що таке існує.тепер буду думати,що ж перетерти
  18. Я порічку перетерала, морозити і чистити лінь було,тому я по бистрому трохи нагріла і перетерла
  19. Справжня господиня

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Таня, я протирала калину, відокремлює насіння і шкурку і тоді немає того мерзенного духу. Протираю творог, маса стає дуже пухкою, однорідною. Блендером не так виходить, після блендера як замазка, а після протирки як хмаринка. Картоплю не терла, навіщо, нема в мене таких рецептів. А пюре робить Вова, їм яке виходить і нахвалюю))))). Ото влітку помідори всякі приварюю і прям гарячими протираю. Це якщо небагато треба, аби Струмок не діставати. А більше я його не дістаю ні для чого. Але ніколи не продам, класна штука.
  20. А я навіть не чула. Я думала достатньо блендері. Гарна штука. В мене теж фірми Емануель,тут купила . Виставила фото просто з інтернету. Свет,а що ти ним ще робиш? Картоплю можна?
  21. Справжня господиня

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Тю, в мене таке вже років 10 є, називається пасавердура. Я її купила протирати калину, бо робила пюре. Вона і для творогу добра, і томати приварені добре від насіння та шкурок протирати. Класна штука! В мене італійська неіржавіюча Емануель2.
  22. А я купила отакий агрегат. Не знаю на що, не питайте, аде рада страшено. пока робила пюре для соусу з томатів.Побачила в інстаграмі у якоїсь господині і мені страшено знадобилось. Називається PASSIERGERÄT
  23. @natamylove Наталка, так тебе згадую.. все думаю.. як там Наташа.. жили собі люди,шукали радість і недоліки, повним життям,щасливі.. і тут приперлася орда. Як сьогодні читаю в коментарях про знущання з полонених- самі вині. а одна написала- все вам ми винуваті... Наталко, все що можемо- це сказати- сердцем з тобою..
  24. Дівчатка,дякую,але я вже багато чого купила, Дуже гарний магазин Аврора-всього багато та недорого, Купила на олх і хлібопічку вживану,але норм стан, Мультіварку мені подарували, Я ж весь час в окупації складала гроші,я дуже заощаджувала,продавала свої речі,та складала гроші на нове життя,Ось за них і все необхідне купую. Так що я можу сказати,що все необхідне вже я маю Зараз вже все змінилося,щось перестало бути актуальним,щось новеньке,я від життя трохи відстала,буду вас читать та вчиться
  25. Справжня господиня

    Куриная грудка запеченая сочная

    Вчора знов ту грудку запікала, дуже подобається. Я на роботу на 3 дні, то Вова мені те м*яско на бутери нарізає.
  26. Наталочка, іди швиденько обійматися! 🥰 Дуже рада тебе бачити! Величезне , аж до самого неба, ! тобі дякую 🙏🏻! В такі важкі часи , ти ще й про мене з тим коліщатком памʼятала! як ти влаштувалася? Чи все добре ? Свєта права, кажи , може щось потрібно?
  1. Завантажити більше активності
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×