Qween 7 216 Опубліковано: 13 вересня, 2016 Ну, и куда ж еще помидоры впихнуть?! ))) Только что я то же самое подумала про очередное ведёрко малины . 4 lana19, hasia, Алцьона та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 154 Опубліковано: 29 січня, 2017 А я в этом году впервые замораживала яблоки антоновку кусочками. Очень понравилось компоты варить с такими яблоками. На след.год наморожу ещё больше, теперь даже сушить их не буду . 2 lana19 та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 29 січня, 2017 Я яблоки только тертые для блинчиков морожу...на компот не пробовала, а только Антоновку? Или и другие можно? 1 Kira reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 154 Опубліковано: 29 січня, 2017 Я морозила антоновку, т.к. другие сорта у нас в этом году (ой, уже в том году ) не уродили от слова совсем . Антоновки немного было, для сушки их мало было, а вот в заморозку на пробу отлично пошли. 2 Natali06 та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 22 березня, 2020 Поділюся ще тут своїм улюбленим способом заготовки зелені на зиму. Помиту і просушену зелень перебиваю в блендері в густу пасту разом з морською сіллю і оливковою олією. Солі додаю на око, але не багато, не до гіркоти. Виходить досить концентрована маса. Пам'ятию, базилік я скупляла оберемками, коли він підсихав - був розкладений по всій кухні - запах стояв аж у під'їзді. Все складаю в маленькі коробочки з-під сиру фідельфії. Дуже зручно і практично. В минулому сезоні забила цими коробочками нижній ящик в морозильці. Таким способом я заготовила базилік, кріп, фенхель та петрушку. За зиму я вже благополучно використала більшу частину своїх заготовок, зараз за піст та карантин доїмо залишки, якраз до початку свіжої зелені. Додаю кругом, куди б додавала свіжу зелень - в салати, запіканки, піцу, супи-борщі, запечені рибу чи м'ясо. Якщо дость Бог благополучно пережити цей коронавірус - на наступний сезон обв'язково заготую ще. 4 1 УкраІнка, lana19, Natali06 та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 058 Опубліковано: 24 березня, 2020 Натолочка, прочитала твій новий рецептик і " застряла" ))) , думаю : де ж про зелень?? А ось ти де! Дякую, що ділишся. Своіми ідеями! В сезон теж скористаюсь! 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 24 березня, 2020 Я хотіла спочатку все написати в одному рецепті, але подумала, що буде занадто перевантажено фотографіями. Чогось, коли завантажую рецепт з планшета, то не можу вставляти окремо кожну фотографію і коментувати її, тільки сплошним потоком всі фотографії підряд. Потім збиралася виставити свою зелень окремим рецптом, але, думаю, подивлюся як дівчата оформляли схожі рецепти :) Отак знайшла цю темку і сюди й написала))) 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
ttts 183 Опубліковано: 31 березня, 2020 Поделюсь и я чуток. Америку не открою, но может кому-нибудь пригодится. Когда варю перловку для рассольника (что собственно сейчас и делаю) сразу рассчитываю на несколько порций. Вот сегодня сварила-часть в кастрюлю, остальное плотно в коробочки из под феты-охлаждаю, подписываю и в морозилку. Бульон тоже варю сразу из расчета на три порции-одну в дело, две в морозилку. Летом-осенью в такие же фетные коробки фасую баклажаны. Подготавливаю как обычно-режу на кубикорезке, солю, промываю,отжимаю и слегка обжариваю в масле в духовке в глубоком противне. Охлаждаю, плотно трамбую и в морозилку. Кабачки режу и тоже слегка обжариваю в духовке. Раньше в сковороде делала, но больше масла уходит и надо несколько раз делать, а в противне за раз несколько кг можно. Помидоры в чаше комбайна измельчаю, предварительно удалив шкурки. Делаю несколько "вжиков" чтоб не в пюре, а кусочками, и тоже в эти коробочки. Ещё перец толстостенный морожу-просто режу , замораживаю, разложив тонким слоем на силиконовый коврик на полку для заморозки ягод или пельменей. Когда прихватится ссыпаю в пакет для заморозки. Зелень мою, сушу, нарезаю, и плотно в такие же коробки. Даю ночь или день постоять в холодильнике, не накрывая крышкой и в морозилку. Она тогда рассыпчатая получается, а мы любим зимой в тарелки с уже готовым блюдом сыпануть. Я соте в банках уже давно не делаю, жара, да и не всегда можно одночасно купить хорошие овощи. А так зимой лук на сковороде припустил с горстью перца, добавил по коробочке баклажанов и помидор, протушил, чесночку туда же и готово-красота. Главное не размораживать заранее- кидать сразу из морозилки, иначе будет резина. 5 Natali06, lana19, fronya40 та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 31 березня, 2020 11 минут назад, ttts сказал: Поделюсь классные идеи, спасибки. 1 1 ttts та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 093 Опубліковано: 31 березня, 2020 ttts, спасибо за ваши заготовочки. Перловку тоже раньше морозила, сейчас готовлю заготовка на рассольник в банках. Зелень, перец тоже. А вот кабачки и баклажаны интересно заготовить. Спасибо! Попробую. 2 1 fronya40, ttts та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 21 травня, 2020 Дівчата, а хто як шпінат морозить? Привалило мені 2 кг шпінату, я завжди просто складаю листочки стопочкою, скручую і так заморожую. Тепер думаю - може, є якийсь оригінальний лайфхак що б його компактно заморозити? 2 inucya та Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 078 Опубліковано: 24 жовтня, 2020 Відкрила темку похвалитися цьогорічними заготовками, дивлюся - а тут я із шпинатом))) Значить так, згадую, що перерила тоді кучу інформації і нічого нового не знайшла. Цього разу шпинат помила, просушила, порізала і заморозила в пакетиках. А цупкі стебла перебила блендером і теж заморозила, будуть на крем-суп))) За літо я як завжди наморозила зелені різної, перебитої з оливковою олією та сіллю - кропу, петрушки, базиліку, фенхелю, кінзи. Перевиконала план із заморозки перцю і помідорів чері. А ще цього року у мене експеремент - заморозка кабачків і баклажінів. Морозила двома способами - крупні кубіки пробланшувала хвилину, обдала льодяньою водою, просушила, розклала на силіконовому коврику в один шар, заморозила і в пакети поскладала. Це планую використовувати на супи та рагу. Але сам спосіб мені не дуже сподобався, досить важко позбутися зайвої вологи. А другий спосіб - кабачки порізала товстими кілечками, баклажани язичками. Кабачки відразу розклала на деко, збризнула оливковою оліією і відправила на 18 хвилин під гриль. Баклажани посолила, через півгодинки обсушила, виклала на деко, змазала оливковою олією, і теж на 15-18 хвилин під гриль. Коли овочі вихилоли заморозила їх поштучно на силіконовому коврику, потім розклала в пакети. Це будуть вже готові заготовки під намазку різними соусами, гарнір до м'яса і таке інше. Як воно буде на смак - зима покаже))) 6 1 N@T@, Lika_N, inucya та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 093 Опубліковано: 24 жовтня, 2020 Магда, какая хорошая хозяюшка! Я тоже кое что наморозила. Кабачки морожу кубиками, кружками, лишь бы удобно в пакете легли. Сразу сырые морожу. Использую только для супов-пюре. Баклажаны сколько не морозила - не вкусные, только запеченые хорошие. В прошлом году морозила цветную капусту, чуть бланшировала ее, не то... какая-то перемороженая, не вкусная. Помидоры кружочками и перебитые блендером - нравятся. Перец резаный и зелень разная - хорошо пользую. Ягоды и фрукты тоже морожу. Шпинат не морожу очень много мороки с заготовкой, покупаю когда хочется, всегда есть в маркетах, так же и стручковая фасоль, всегда отличная. 4 inucya, lana19, Магда та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах