Наташшшка 964 Опубліковано: 18 травня, 2023 Дякую, Ланочка! Треба пробувати, бо викинути шкода. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 180 Опубліковано: 18 травня, 2023 (змінено) 12 години тому, справжня господиня сказав: Мені на дачі з моїми комарями треба натиратися тим ваніліном і ще ложкою їсти, щоб можна було на вулиці сидіти. Ванілін відлякує лише мошку, на комарів він не діє. Але у нас зараз комарів ще терпимо, а ось мошка, це просто жах. Змінено 18 травня, 2023 користувачем Olima 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 19 травня, 2023 В 02.05.2023 в 10:17, справжня господиня сказав: рецепт смачного печива Дякую))) Є трішки сметанки, назбирала по банках Піду конспектувати і замішувати тістечко!!! 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 19 травня, 2023 В 16.05.2023 в 23:30, Наталия63 сказав: Дівчатка, доброго вечора Привіт! Головне, що все позаду, одужуй, ставай в стрій! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 19 травня, 2023 В 17.05.2023 в 22:12, Olima сказав: Дівчата, розпочався сезон мошкарні, то хочу нагадати, що проти неї не погано працює ванілін. Ми сьогодні були у саду, то бризкалися ванилином, то трохи ще щось зробили, а сусідка, яка приїхала раніше нас, не витримала і поїхала відразу додому. Дякую, що нагадала. Я першу мошкарню взівала і спокійно поливала парник, туйки. А вона мене тааак згризла...я дві ночі спати не могла, ногою шевельну і плчинається дикий свербіж. Ось тиждень минув, а укуси, мов синці бордові і не торкаюсь, бо чухатись знов починають. 1 Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 394 Опубліковано: 19 травня, 2023 6 годин тому, Алцьона сказав: Дякую, що нагадала. Я першу мошкарню взівала і спокійно поливала парник, туйки. А вона мене тааак згризла...я дві ночі спати не могла, ногою шевельну і плчинається дикий свербіж. Ось тиждень минув, а укуси, мов синці бордові і не торкаюсь, бо чухатись знов починають. Алла, це якась гидотна мошка так кусає, що аж рани. Було в мене один рік таке і саме в травні. Ноги бордові, гарячі, в мене температура, на ноги стати не могла, Вова на дачі водив під руки в туалет. Сусідка дала якусь мазь на гормонах дерматологічну, я сама пила Лоратадін. Оте все свербіж знімало. Очухалася через декілька днів, а оті місця укусів бордові зішли місяця через 1,5. Я після цього не ризикую, ввечері завжди одягаю штані і легку кофтинку з рукавами. Всі відкриті місця мажу кремом/спреєм від комарів. В мене навіть є отака шляпа з москітною сіткою, що для рибалок продають, дуже зручна штука. Всі місця укусів зразу мажу маззю "УкусOFF", дуже класна мазь, вже другий тюбік купила. Нам її хватає на 2-3 роки, там же крихту треба на укус. Бережи себе, ти нам ще станеш у нагоді))))) 1 Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 20 травня, 2023 Декілька днів не могла зайти. Очистила кеш на планшеті і мене з форума вибило. Думала все,надо шукати данні, з якими реєструвалвсь тут. А де вони не пом'ятаю. Так я довго не могла зайти з смартфона сюди, а потім десь трапилось та бумажка і в мене получилось. А зараз просто нажала ВХІД , а там все в пам'яті і нічого вводити не треба. Дівчата, яка в вас мошка страшна. У нас тільки комарики і мухи. І ті тілки більш активуються в кінці літа. Зараз є,но ще мало. Я вже тиждень як повісила липку стрічку в кухні і на ней ще ні однієї гидоти не причепилось. Ні, буває що і мошка налітає, но то на продукти які . А щоб так в городі, дуже мало. Мене дуже комахи полюбляють, тому я їх боюсь. Помню в Щаслівцево ( на Арбатский стрілки) 3 дня для мене були адом. Домік наш був на другий лінії до моря, но гризли мене з рання до ночі. І ніяка хімік не допомогала. 1 Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 394 Опубліковано: 21 травня, 2023 Неля, в нас в городі теж немає мошки, а вона на дачі живе. Причому не кожен рік буває. Колись на дачі Вову вкусила за лице, а ми додому збиралися. У Вови лице роздуло, як подушка, піднялася температура, запаморочення. А їхати треба було, без варіантів. Від досі вспоминає, яким дивом він за кермом доїхав і нічого не трапилося. А зараз після дощів в квітні тих комарів в травичці мулівон. Вова як покосить, так вони всі тучами літають. Вова ввечері не виходить на двір, він їх боїться після того укуса. В нас сьогодні була гроза після тижня жаркої погоди. І наступний тиждень весь по прогнозу дощовий. Мабуть, завтра в город поїдемо, що тут в хаті сидіти практично без інтернету і з дощом на вулиці. Все посадила, все росте, без мене нічого не трапиться. 2 Наташшшка та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 394 Опубліковано: 23 травня, 2023 Знайшла стару фотку дачну. Це отакий краєвид в мене з вікна на 2 поверсі. Правіше від білого сусідкиного дому там вдалині наш Дніпро. В мене все як на долоні, дерева не затуляють нічого,тому і бачу всі літаки, ракети і бл*дини збиті. А це я з квітамиі пораюся І в городі прополюю 4 Алцьона, УкраІнка, Наташшшка та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 394 Опубліковано: 3 червня, 2023 (змінено) Приїхали з дачі в Дніпро, є справи. Все полито на дачі, все підпушено, все підгодовано. В мене вже є навіть кабачок! Правда, він всього 1,5 см, але ж він є! Не встигну оком моргнути, пройде 10-12 діб і вже можна буде зірвати. Пізніше фотки накидаю з планшету. Оце моя троянда Вестерленд. В цьому році видала вже 6 розквітлих бутонів і ще буде 4 піздніше. Сфоткати інакше я не можу, даруйте. Колір в неї просто приголомшливий і квітка велика! А сам кущ середненький. А це в нашого сусіда Сірожі отака малеча Ася весь час бігає через дірку до нас. Така забавна, шустра, як блискавка, сфотати на землі неможливо. Вона така мала і буде, зараз їй 4 міс. Вова в неї закохався до нестями! Змінено 3 червня, 2023 користувачем справжня господиня 2 цифра та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 394 Опубліковано: 4 червня, 2023 Почитайте і посміхніться! Заодно й приготуйте. 4 Алцьона, fronya40, Natali06 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 394 Опубліковано: 4 червня, 2023 Дівчата, порадьте. Я хочу для дачі зробити фаршировані млинці в заморозку. З рецептом млинців все добре, вже напекла на сироватці. Засада з начинками! З сиром (творогом) і з вареним перекрученим м*ясом я знаю. Робила також з картопля+гриби та картопля+печінка. Але зараз в морозилці маю вареники з картопля+печінка. Порадьте, будь ласка, ще якісь начинки для млинців. Завтра буду робити пельмені (бо вже поїли) і млинці. У вівторок поїдемо на дачу десь на 1,5-2 тижні, треба забити морозилку. Доречі, я в Дніпрі роблю запечену скумбрію в духовці зразу 4-5 штук, потім поштучно загортаю у пергамент і заморожую. Після розморозки вона як тільки приготована, ми їмо на вечерю. А сьогодні запекла точно так один оселедець, який же він смачний!!! Тепер буду іноді замість скумбрії робить оселедця, він часто в акції вдвічі дешевше. 3 Наташшшка, Олька та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 5 червня, 2023 Свєточка, хозяєчка! А в нас в цьому році дуже важка земля(( мабуть і ій важко від присутності орків на нашій рідній землі... Деякі ділянки посадила ( навіть сапу зламала) , а от посапать не осилю.. просто фізично не можу вдовбать... навіть фермера жалілися, що по два рази культивацію робили . Інакше земля , як камінь.. 2 Алцьона та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 602 Опубліковано: 5 червня, 2023 14 години тому, справжня господиня сказав: ще якісь начинки для млинців. 3 Lika_N, Справжня господиня та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 394 Опубліковано: 5 червня, 2023 В нас теж земля як камінь. Ми дачу восені не копали, а весною я Вові заборонила це робити. В нього до купи до його діагнозів ще й камінці 6 мм в нирках знайшли((((((((( Куди йому копати??? Тому прийшлося винайняти мотоблок і орати землю в квітні. А я сама одна вже граблями розборонила все. А потім пішли безкінечні дощі, аж практично цілий місяць, дуже вони забили землю. І зараз після поливу треба негайно (!!!) розпушувати сапкою, бо ледь прогавила пів-дня і все, бетон! В нас зверху чорнозем, а під ним суглинок, тяжка земля. Я в одному місці на городі не орала мотоблоком, бо там була малина. І лопатою по вологій землі не скопали, все ждала, що полізе малина. А вона пропала. И це місце на сонці стало просто асфальто-бетоном як висохло! Я ні лопату не могла встромити, ні вили. Потім якось Вова вили встромив з силою, хотіли якось хоч перевернути землю, але вивернулася просто коржом земля і навіть розбити ту груду не змогли! Так і кинула посеред города. Потім вже воду давали і ми її розмочили потроху. В нас всі говорять, що то від викидів в атмосферу всього того, що взривається-вбиває-літає((((((((( 1 2 Natali06, Алцьона та fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 394 Опубліковано: 5 червня, 2023 (змінено) 14 хвилини тому, lana19 сказав: Дякую, я вчора вже все перечитала уважно. Ні, така не підходить, треба несолодку. Змінено 5 червня, 2023 користувачем справжня господиня Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Lika_N 2 776 Опубліковано: 5 червня, 2023 (змінено) Я с тими граблями,породичалась)))(сроднилась) В батька дощи три неділі були ,і він с мотоблоком,я з граблями- вже думали закінчились)),підсихає,вітерець, а потім знов дощи на неділю,бурьяна по пояс,і усе по новой)) А потом батько ще роботу знайшов)))трава))))) Змінено 5 червня, 2023 користувачем Lika_N 5 2 Магда, Наташшшка, Алцьона та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 602 Опубліковано: 5 червня, 2023 40 хвилин тому, справжня господиня сказав: я вчора вже все перечитала добавила новое для блинов Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 394 Опубліковано: 5 червня, 2023 Все, млинці майже закінчилися, поїли так з варенням до чаю. Фаршувати нічого. Ну ладно, ще зроблю. А вдень ходила в Варус і купила по акції скумбрію, хапнула 4 штуки. Зараз буду запікати і морозити. Завтра на дачу. 2 lana19 та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 9 червня, 2023 (змінено) Дівчатка, прошу допомоги розпізнають мені мій урожай. У мене під вишнею виросли вот такі два грибочки. Цо це за грі би? Вони їстівни? Я в грібний справі повний профан, тому как окрім магазинних ніколи нічого не готувала. Я підозрюю що вони вже переросли у мене, бо вже 3 або 4 дні за ними наблюдаю. Мені здається вони вже стареньки, но мені зараз просто цікаво що це таке і звідкіля вони у мене взялись? Змінено 9 червня, 2023 користувачем musinka 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Natali06 18 069 Опубліковано: 9 червня, 2023 Неля, то мабуть дощовики. Але я ще той грибник), тому якщо в чомусь не впевнена ,краще обійди стороною. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 394 Опубліковано: 9 червня, 2023 Неля, не бачу гриби знизу, неясно. Але можу припустити, що в тебе почали рости такі самі гриби, як в мене на дачах навкруги. Рядовка майская називаються. В нас вони дійсно в травні виростають, ростуть під абрикосами, сливами, бувають під вишнями та горіхами. Я їх збираю і їмо вже років 30, жаримо, маринуєм. В позапрошлому році їх було море, я закатала літрів 10, бо травень був сирий. В цьому році закрила всьго 1,5 літра. Подивись по цій темі, я нещодавно показувала фотку грибів, вони знизу пластинчасті як шампіньони. Можуть різниться трохи коліром шапочки і формою, ми тут вже знаємо ці гриби. В тебе виросли, бо звідки прилетіли спори гриба і проросли. Ти зріж їх, покроши та розкидай під абрикосою, поливай зрідка, на слідуючий рік буде врожай. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 20 Опубліковано: 9 червня, 2023 (змінено) Всім привіт! Змінено 9 червня, 2023 користувачем Палич 1 Natali06 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 10 червня, 2023 Палич, привіт! Швидкий ти, знайшов нас зразу? Бо силку дати не змогла, сам знаєшь яки там скажені закони шефіра. Пиши як ви там? Знаю що тяжко у вас. Водичка є? Писати можно все, у нас не забороняється. І на мові якої тобі вдобно. Ми самі тільки вчимося , тяжко, де з помилками, но головне не на клятій кацапській мові. Света, обрадовала ти мене. Зараз збираюсь в Варус. Приїду, зріжу грибочки і покажу що там знизу. Тіки розпилювати мені прийдеться під вишнею. Бо от абрикоси одні пеньочки залишились. В цьому році і другу стару абрикосу прийшлось спиляти. Зараз тіки молода абрикоска залишилась у нас. Щось дуже шумно у нас з самого ранку. Розбудили гул літака і незвичайний гул у небі. І зараз продовжується. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Палич 20 Опубліковано: 10 червня, 2023 (змінено) 24 хвилини тому, musinka сказав: Палич, привіт! Швидкий ти, знайшов нас зразу? Бо силку дати не змогла, сам знаєшь яки там скажені закони шефіра. Пиши як ви там? Знаю що тяжко у вас. Водичка є? Писати можно все, у нас не забороняється. І на мові якої тобі вдобно. Швидко. Тебе зразу "вичислив"(ім'я "дуже" популярне)), а Светту по "чуйкі" і даті народження 28 червня така як і на ХП). "Справжня господиня", так? Хто ще є? Бо там з України ніхто і не пише, крім тьоті з Херсону яка втекла на росію (забув нік). Ща розберусь з налаштуванням форуму...потім відповіді. Змінено 10 червня, 2023 користувачем Палич розбираюсь з функціоналом 2 4 Алцьона, fronya40, Наташшшка та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах