Перейти до вмісту
Natali06

Кухонні посиденьки (балачки)

Recommended Posts

12 години тому, справжня господиня сказав:

Мені на дачі з моїми комарями треба натиратися тим ваніліном і ще ложкою їсти, щоб можна було на вулиці сидіти.

Ванілін відлякує лише мошку, на комарів він не діє. Але у нас зараз комарів ще терпимо, а ось мошка, це просто жах.  

Змінено користувачем Olima

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
В 02.05.2023 в 10:17, справжня господиня сказав:

рецепт смачного печива

Дякую)))

Є трішки сметанки, назбирала по банках:smileys-mehrere-smilies-994855:

Піду конспектувати і замішувати тістечко!!!

Поділитися повідомленням

В 16.05.2023 в 23:30, Наталия63 сказав:

Дівчатка, доброго вечора

Привіт! Головне, що все позаду, одужуй, ставай в стрій!

Поділитися повідомленням

В 17.05.2023 в 22:12, Olima сказав:

Дівчата, розпочався сезон мошкарні, то хочу нагадати, що проти неї не погано працює ванілін. Ми сьогодні були у саду, то бризкалися ванилином, то трохи ще щось зробили, а сусідка, яка приїхала раніше нас, не витримала і поїхала відразу додому. 

Дякую, що нагадала.

Я першу мошкарню взівала і спокійно поливала парник, туйки. А вона мене тааак згризла...я дві ночі спати не могла, ногою шевельну і плчинається дикий свербіж. Ось тиждень минув, а укуси, мов синці бордові і не торкаюсь, бо чухатись знов починають.

Поділитися повідомленням

6 годин тому, Алцьона сказав:

Дякую, що нагадала.

Я першу мошкарню взівала і спокійно поливала парник, туйки. А вона мене тааак згризла...я дві ночі спати не могла, ногою шевельну і плчинається дикий свербіж. Ось тиждень минув, а укуси, мов синці бордові і не торкаюсь, бо чухатись знов починають.

Алла, це якась гидотна мошка так кусає, що аж рани. Було в мене один рік таке і саме в травні. Ноги бордові, гарячі, в мене температура, на ноги стати не могла, Вова на дачі водив під руки в туалет. Сусідка дала якусь мазь на гормонах дерматологічну, я сама пила Лоратадін. Оте все свербіж знімало. Очухалася через декілька днів, а оті місця укусів бордові зішли місяця через 1,5.

Я після цього не ризикую, ввечері завжди одягаю штані і легку кофтинку з рукавами. Всі відкриті місця мажу кремом/спреєм від комарів. В мене навіть є отака шляпа з москітною сіткою, що для рибалок продають, дуже зручна штука. 

Всі місця укусів зразу мажу маззю "УкусOFF", дуже класна мазь, вже другий тюбік купила. Нам її хватає на 2-3 роки, там же крихту треба на укус.

Бережи себе, ти нам ще станеш у нагоді)))))

Поділитися повідомленням

Декілька днів не могла зайти. Очистила кеш на планшеті і мене з форума вибило. Думала все,надо шукати данні, з якими реєструвалвсь тут. А де вони не пом'ятаю. Так я довго не могла зайти з смартфона сюди, а потім десь трапилось та бумажка і в мене получилось. А зараз просто нажала ВХІД , а там  все в пам'яті і нічого вводити не треба.

Дівчата, яка в вас мошка страшна. У нас тільки комарики і мухи. І  ті тілки більш активуються в кінці літа. Зараз є,но ще мало. Я вже тиждень  як повісила липку стрічку в кухні і на ней ще ні однієї гидоти не причепилось. Ні, буває що і мошка налітає, но то на продукти які . А щоб так в городі, дуже мало. Мене дуже комахи  полюбляють, тому я їх боюсь. Помню в Щаслівцево ( на Арбатский стрілки) 3 дня для мене були  адом. Домік наш був на другий лінії  до моря, но гризли мене з рання до ночі. І ніяка хімік не допомогала.

Поділитися повідомленням

Неля, в нас в городі теж немає мошки, а вона на дачі живе. Причому не кожен рік буває. Колись  на дачі Вову вкусила за лице, а ми додому збиралися. У Вови лице роздуло, як подушка, піднялася температура, запаморочення. А їхати треба було, без варіантів. Від досі вспоминає, яким дивом він за кермом доїхав і нічого не трапилося.

А зараз після дощів в квітні тих комарів в травичці мулівон. Вова як покосить, так вони всі тучами літають. Вова ввечері не виходить на двір, він їх боїться після того укуса.

В нас сьогодні була гроза після тижня жаркої погоди. І наступний тиждень весь по прогнозу дощовий. Мабуть, завтра в город поїдемо, що тут в хаті сидіти практично без інтернету і з дощом на вулиці. Все посадила, все росте, без мене нічого не трапиться.

Поділитися повідомленням

Знайшла стару фотку дачну. Це отакий краєвид в мене з вікна на 2 поверсі. Правіше від білого сусідкиного дому там вдалині наш Дніпро.

20210423_144135.thumb.jpg.3194b6efff398d4731328a5f3eaef35a.jpg

В мене все як на долоні, дерева не затуляють нічого,тому і бачу всі літаки, ракети і бл*дини збиті.

А це я з квітамиі пораюся

20230522_100735.thumb.jpg.a36f7bd6b4d55687ba77b421bdcab4a0.jpg

І в городі прополюю

20230522_100635.thumb.jpg.31a99edecbd3548f56d2458438cba2ab.jpg

Поділитися повідомленням

Приїхали з дачі в Дніпро, є справи. Все полито на дачі, все підпушено, все підгодовано. В мене вже є навіть кабачок! Правда, він всього 1,5 см, але ж він є! Не встигну оком моргнути, пройде 10-12 діб і вже можна буде зірвати. 

Пізніше фотки накидаю з планшету.

Оце моя троянда Вестерленд. В цьому році видала вже 6 розквітлих бутонів і ще буде 4 піздніше. Сфоткати інакше я не можу, даруйте. Колір в неї просто приголомшливий і квітка велика! А сам кущ середненький.

20230601_095656.thumb.jpg.b7ce5d4c424c2ac0afca2e403e9be5c3.jpg

А це в нашого сусіда Сірожі отака малеча Ася весь час бігає через дірку до нас. Така забавна, шустра, як блискавка, сфотати на землі неможливо. Вона така мала і буде, зараз їй 4 міс. Вова в неї закохався до нестями! 

20230603_170401.thumb.jpg.99502976bc56c51b953b0ddca5a8dfd0.jpg

Змінено користувачем справжня господиня

Поділитися повідомленням

Почитайте і посміхніться! Заодно й приготуйте.

Поділитися повідомленням

Дівчата, порадьте. Я хочу для дачі зробити фаршировані млинці в заморозку. З рецептом млинців все добре, вже напекла на сироватці. Засада з начинками! З сиром (творогом) і з вареним перекрученим м*ясом я знаю. Робила також з картопля+гриби та картопля+печінка. Але зараз в морозилці маю вареники з картопля+печінка.

Порадьте, будь ласка, ще якісь начинки для млинців. Завтра буду робити пельмені (бо вже поїли) і млинці. У вівторок поїдемо на дачу десь на 1,5-2 тижні, треба забити морозилку.

Доречі, я в Дніпрі роблю запечену скумбрію в духовці зразу 4-5 штук, потім поштучно загортаю у пергамент і заморожую. Після розморозки вона як тільки приготована, ми їмо на вечерю. А сьогодні запекла точно так один оселедець, який же він смачний!!! Тепер буду іноді замість скумбрії робить оселедця, він часто в акції вдвічі дешевше. 

Поділитися повідомленням

Свєточка, хозяєчка! А в нас в цьому  році  дуже  важка земля(( мабуть і ій важко від присутності орків на нашій рідній землі... Деякі ділянки посадила ( навіть сапу зламала) , а от посапать не осилю.. просто фізично не можу вдовбать... 

навіть фермера жалілися, що по два рази культивацію  робили . Інакше земля , як камінь.. 

Поділитися повідомленням

14 години тому, справжня господиня сказав:

ще якісь начинки для млинців.

Поділитися повідомленням

В нас теж земля як камінь. Ми дачу восені не копали, а весною я Вові заборонила це робити. В нього до купи до його діагнозів ще й камінці 6 мм в нирках знайшли((((((((( Куди йому копати??? Тому прийшлося винайняти мотоблок і орати землю в квітні. А я сама одна вже граблями розборонила все. А потім пішли безкінечні дощі, аж практично цілий місяць, дуже вони забили землю. І зараз після поливу треба негайно (!!!) розпушувати сапкою, бо ледь прогавила пів-дня і все, бетон! В нас зверху чорнозем, а під ним суглинок, тяжка земля.

Я в одному місці на городі не орала мотоблоком, бо там була малина. І лопатою по вологій землі не скопали, все ждала, що полізе малина. А вона пропала. И це місце на сонці стало просто асфальто-бетоном як висохло! Я ні лопату не могла встромити, ні вили. Потім якось Вова вили встромив з силою, хотіли якось хоч перевернути землю, але вивернулася просто коржом земля і навіть розбити ту груду не змогли! Так і кинула посеред города. Потім вже воду давали і ми її розмочили потроху.

В нас всі говорять, що то від викидів в атмосферу всього того, що взривається-вбиває-літає(((((((((

Поділитися повідомленням

14 хвилини тому, lana19 сказав:

Дякую, я вчора вже все перечитала уважно. Ні, така не підходить, треба несолодку.

Змінено користувачем справжня господиня

Поділитися повідомленням

Я с тими граблями,породичалась)))(сроднилась)

В батька дощи три неділі були ,і він с мотоблоком,я з граблями- вже думали закінчились)),підсихає,вітерець, а потім знов дощи на неділю,бурьяна по пояс,і усе по новой))

IMG_20230427_185044.thumb.jpg.46c2035d92adec26289044652284e8ce.jpgIMG_20230510_182515.thumb.jpg.ad8c7575727a09f4dd996d01c205d325.jpg

А потом батько ще роботу знайшов)))трава)))))

Змінено користувачем Lika_N

Поділитися повідомленням

40 хвилин тому, справжня господиня сказав:

я вчора вже все перечитала

добавила новое для блинов

Поділитися повідомленням

Все, млинці майже закінчилися, поїли так з варенням до чаю. Фаршувати нічого. Ну ладно, ще зроблю. А вдень ходила в Варус і купила по акції скумбрію, хапнула 4 штуки. Зараз буду запікати і морозити. Завтра на дачу.

Поділитися повідомленням

Дівчатка, прошу допомоги розпізнають мені мій урожай. У мене під вишнею виросли вот такі два грибочки. Цо це за грі би? Вони їстівни?

Я в грібний справі повний профан, тому как окрім  магазинних ніколи нічого не готувала.

Я підозрюю що вони вже переросли у мене, бо вже 3 або 4 дні за ними наблюдаю. Мені здається вони вже стареньки, но мені зараз просто цікаво що це таке і звідкіля  вони у мене взялись?

20230609_154455.thumb.jpg.1de276f4c7c3813a56e0ad428665198c.jpg

Змінено користувачем musinka

Поділитися повідомленням

Неля, то мабуть дощовики. Але я ще той грибник), тому якщо в чомусь не впевнена ,краще обійди стороною.

Поділитися повідомленням

Неля, не бачу гриби знизу, неясно. Але можу припустити, що в тебе почали рости такі самі гриби, як в мене на дачах навкруги. Рядовка майская називаються. В нас вони дійсно в травні виростають, ростуть під абрикосами, сливами, бувають під вишнями та горіхами. Я їх збираю і їмо вже років 30, жаримо, маринуєм. В позапрошлому році їх було море, я закатала літрів 10, бо травень був сирий. В цьому році закрила всьго 1,5 літра. Подивись по цій темі, я нещодавно показувала фотку грибів, вони знизу пластинчасті як шампіньони. Можуть різниться трохи коліром шапочки і формою, ми тут вже знаємо ці гриби. В тебе виросли, бо звідки прилетіли спори гриба і проросли. Ти зріж їх, покроши та розкидай під абрикосою, поливай зрідка, на слідуючий рік буде врожай.

Поділитися повідомленням

Всім привіт!

Змінено користувачем Палич

Поділитися повідомленням

Палич, привіт! Швидкий ти, знайшов нас зразу? Бо силку дати не змогла, сам знаєшь яки там скажені закони шефіра.

Пиши як ви там? Знаю що тяжко у вас. Водичка є?

Писати можно все, у нас не забороняється. І на мові якої тобі вдобно. Ми самі тільки вчимося , тяжко, де з помилками, но головне не на клятій кацапській мові.

Света, обрадовала ти мене. Зараз збираюсь в Варус. Приїду, зріжу грибочки і покажу що там знизу. Тіки розпилювати мені прийдеться під вишнею. Бо от абрикоси одні пеньочки залишились. В цьому році і другу стару абрикосу прийшлось спиляти. Зараз тіки молода абрикоска залишилась у нас.

Щось дуже шумно у нас з самого ранку. Розбудили гул літака і незвичайний гул у небі. І зараз продовжується.

Поділитися повідомленням

24 хвилини тому, musinka сказав:

Палич, привіт! Швидкий ти, знайшов нас зразу? Бо силку дати не змогла, сам знаєшь яки там скажені закони шефіра.

Пиши як ви там? Знаю що тяжко у вас. Водичка є?

Писати можно все, у нас не забороняється. І на мові якої тобі вдобно. 

Швидко. Тебе зразу "вичислив"(ім'я "дуже" популярне)), а Светту по "чуйкі" і даті народження 28 червня така як і на ХП). "Справжня господиня", так? Хто ще є? Бо там з України ніхто і не пише, крім тьоті з Херсону яка втекла на росію (забув нік). Ща розберусь з налаштуванням форуму...потім відповіді.

Змінено користувачем Палич
розбираюсь з функціоналом

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз