Наташшшка 953 Опубліковано: 16 грудня, 2023 В нас теж продають. Я ще не вирішила, ставитиму штучну, чи прикрашу араукарію. А може і те, і інше. Настрою немає, але стараюсь триматись, щоб зовсім не з'їхати з глузду. Сьогодні мені ось таке прислали. Написала українка, з-за кордону, куди вона і всю свою сім'ю вивезла після початку повномаштабки. Мені якось так образливо стало, аж розплакалась, чесно. От як так? Хіба не зрозуміло, яке в нас зараз одне-єдине бажання? 6 irysska, musinka, Дяна та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 16 грудня, 2023 Наталко, раз вона таке прислала, тікаючи від війни, то моє бачення цього лише одне - ця жінка і до війни така була, цинічна істота. Бо вона вважає, що раз виїхала, то все, війна скінчилася. Для неї війни немає. Це був просто шанс втекти без перешкод, бо пускали всіх і ще надурняк (а я таких знаю, хто шансом скористався). І не варто плакати через усіляких дуреп. 3 3 Алцьона, Наташшшка, Справжня господиня та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 953 Опубліковано: 16 грудня, 2023 Та, то просто нЄрви нікчорту( 3 Алцьона, Магда та Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 351 Опубліковано: 16 грудня, 2023 Наташа, не переймайся. Іра правильно написала, що для неї війни навроді немає, вона живе десь у паралельній реальності. Нажаль. Не думай, в тебе зараз інші думки і хвилювання. Обіймаю тебе! 3 Алцьона, irysska та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 077 Опубліковано: 16 грудня, 2023 3 години тому, Наташшшка сказав: Сьогодні мені ось таке прислали. Не варто тратися на таке і на таких людей. Права Іра irysska - для неї війна скінчилася, а може й не починалася. А нам своє робить - ми тил, а тил повинен бути міцним і надійним. Ми повинні триматися, а для цього варто якось відволікатися і дозволяти собі якісь дрібні радості, ту ж ялинку, на приклад. По собі знаю, як важко переключитися. Чогось мені тільки що згадалася історія з моєї молодості: вляпалася я якось в затяжну депресію. Це тепер я вже грамотна і розумію, що то був якийсь гормональний збій і потрібно було перевіряти щитоподібну залозу та взагалі зайнятися здоров'ям. А я просто сиділа, чахла, за місяць на очах схудла до 45 кг, і не можу зрозуміти, що мені не так. І в сім'ї все слава Богу, і на роботі все добре, а не радує нічого, думки якісь дурнуваті в голову лізуть. Чоловік носиться, як з тухлим яйцем, а я все насилу жеврію. І тут ще на додачу потрапила на швидкій в лікарню, сказали підозра на апендицит, потрібна операція. І ось я лежу в передопераційній, накрита якимось старим простирадлом з застіраними п'ятнами крові, трушуся від холоду і страху. І тут підходить до мене лікар і каже що він має пройти зі мною якесь анкетування і я маю відповісти йому на якісь питання. І от серед купи дурнуватих питань звучить питання: "чи засмутиться хтось в разі вашої смерті". Сказати, що я офігіла, це нічого не сказати) І відразу перед очима вся моя сім'я, мої друзі, мій кіт. Думаю, нє, ну його на фіг, я маю видряпатися, я маю жити! Якось так) Я те анкетування тепер часто згадую. Ми маємо видряпатися. 5 3 Наташшшка, Olima, Алцьона та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 18 грудня, 2023 Люди, які виїхали, живуть в іншому світі і їм важко розуміти нас, бо вони посеред миру! Я іноді теж дивуюсь, а іноді думаю, що може і вірно роблять, що вмикають самозахист, відключають війну. Вони зберігають себе... Хочеться вірити, що для повернення на Батькіщину щоб нормальними людьми ( а не каліками в душі) ростити дітей. Але, тут же думаю про тих, кого колись давно вивезли батьків, чи може вже там народились, діаспора, як вони переймаються, допомагають... Але і вони ж не плачуть цілими днями... Все важко сприймається нами, бо нам болить! І знов таки, ми теж живемо, готуємо, купуємо, святкуємо. Так, по своєму, з болем в душі, але іноді, чоловік приїжджає, відключаюсь від інету, на пару годин, і здається, наче усе добре. Все складно. Усі різні. В минулому році ялинку не ставили, чоловіка не було, я з сином, якось навіть і не думалось. А в цьому син захотів, тому ялинку повісили. А гірлянда на стіні висить ще з минулорічного блекаута, бо від павербанка) 2 1 Алцьона, Olima та Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 18 грудня, 2023 Оксанко, мені одна знайома прямо сказала "так а що, я зараз виїхала без перешкод, коли ще я так зможу і моїм дітям не тільки мати потрібна, а і батько. А хто хоче, хай воює". Далеко не всі люди такі, але є і такі. І повертатися вона не збирається, сказала "можливо, як все відбудують, я хочу жити". Виїхати кожен має право, тут без питань. Але іноді треба думати, що слова теж ранять. А щодо діаспори, то вони частіше більш чуйні і проукраїнські, ніж такі українці, як та моя колишня знайома. 1 1 Справжня господиня та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 953 Опубліковано: 18 грудня, 2023 Оксанка, я абсолютно не засуджую тих, хто виїхав. А якщо це ті, хто вивіз діток, то навпаки я двома руками "за". Тут тригернули самі бажання, і те, що людина таке відправляє туди, де війна(( В мене є різні знайомі в найближчому оточенні - ті, що виїхали і не повернулись, ті, що не змогли знайти себе закордоном і приїхали назад. В усіх по різному складається. Просто, іноді треба думати що і кому ляпаєш, тим більше під час війни. В мене кума - дуже хороша людина - ляпнула мені в перший місяць повномаштабки, що не готова стати вдовою, тому її чоловік не приїде з-за кордону, поки не закінчиться війна. Я навіть не знайшлася, що відповісти. А інші жінки готові? А моя невістка готова? А самі хлопці готові померти? Ну от як таке можна було зморозити?! Знаючи, що мій малий з п'ятої ранку 24 лютого на війні. І ось вона вже 2 роки сама, і ще не відомо скільки буде сама. Їй важко, я, наче, і жалію її, але оті слова зринають в пам'яті, я не можу їх відкинути і забути... Два тижні назад витягли мене дівчата в баню, на посиденьки. Вперше за рік. Одна - переселенка з Генічеська, в другої воює син, в третьої чоловік. Пішла, бо розумію, що треба якось триматись. А мені іноді пишуть хлопці, яким робила шеврони. Видно, дружин жаліють, а в мені бачать якогось психотерапевта, чи хто зна...І от, сидимо в бані, приходить повідомлення "Привіт, як ти?" Я вже й набрала, що "Не повіриш, в бані", і тут мене щось торкнуло, думаю, ні, вони там в окопах, а я про баню...Витерла, написала, що норм все, вони як. І чоловіка прорвало. Він зі мною одного віку, з першого дня воює, знаю, що хотіли його списати, а він відмовився, завжди саме він мене підтримував, до речі, а тут...Я не знаю, в мене самої ледве не сталась істерика. І найгірше, що не знаю, чим їм допомогти, навіть слів не можу знайти, щоб якось підтримати(( Добре, що хоч про баню не написала, бо, бось, для нього це могло бути останньою краплею... 7 Справжня господиня, Магда, Olima та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 18 грудня, 2023 От і я саме про те, що треба думати, кому і що кажеш. Повністю солідарна з Наталею. 4 2 Магда, Наташшшка, musinka та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 19 грудня, 2023 Так, дорогенькі, я теж згодна, що хотілося б більше розуміння. Але ми живемо в абсолютно різних світах, не країнах, а навіть в інших вимірах. І можливо тому нам важко розуміти їх, а їм нас. Світ став таким страшним! Погодьтесь, мої нинішні умови життя, мої турботи, ота ялинка, яку я прикрасила, можуть здатися пустими, недоречними для людей, які живуть біля лінії фронту. Але питати, як ви будете святкувати, що приготуєте у таких людей я теж, звичайно не стану. 20 годин тому, Наташшшка сказав: І найгірше, що не знаю, чим їм допомогти, навіть слів не можу знайти, щоб якось підтримати(( Добре, що хоч про баню не написала, бо, бось, для нього це могло бути останньою краплею... оце дійсно страшне... 7 Olima, irysska, Магда та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 20 грудня, 2023 В 19.12.2023 в 12:39, спокусницЯ сказав: Погодьтесь, мої нинішні умови життя, мої турботи, ота ялинка, яку я прикрасила, можуть здатися пустими, недоречними для людей, які живуть біля лінії фронту. І в мене це постійно в голові. Саме тому цього (та і минулого) року на вікна гирлянди не вішали. Щоб не блимало на вулицю. Але пообіцяла сину, що як тільки війна скінчиться, то будемо прикрашати і з вулиці будинок, як у Кевіна з Сам вдома!! 2 3 irysska, Olima, Дяна та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 351 Опубліковано: 20 грудня, 2023 В мене є "Магічна куля", дуже красива річ. Ми востаннє вмикали її до війни, більше не можемо через себе переступити. Хоч і можу закрити жалюзі на вікні і ніхто її не побачить з вулиці, але совість не дає. От гірлянди вішаємо, а цю кулю не вмикаємо. https://rozetka.com.ua/ua/166158490/p166158490/ Хто хоче, купіть, дуже класна! Є дешевше. 2 Алцьона та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 21 грудня, 2023 13 години тому, справжня господиня сказав: В мене є "Магічна куля", дуже красива річ. Ми востаннє вмикали її до війни, більше не можемо через себе переступити. Хоч і можу закрити жалюзі на вікні і ніхто її не побачить з вулиці, але совість не дає. От гірлянди вішаємо, а цю кулю не вмикаємо. https://rozetka.com.ua/ua/166158490/p166158490/ Хто хоче, купіть, дуже класна! Є дешевше. Теж є така, в сина в кімнаті. До війни купила, бо сама про таке колись мріяла. Гарна штука з музикою. Зараз син вмикає, коли друзі приходять, але при умов, що і жалюзі наглухо. Я не знаю як то вірно сказати, але вважаю що молодь, діти повинні жити свій час. Бо молодість, дитинство уходить. Так, це не відміняє розуміння допомогу і усе що в силах.... Якби сама була, то ні гостей, ні готовки. А так, Різдво, потрібно наготовити, зібратись, бо батькам це радість, побачитись і поїсти.. Ох, важко це все, але нам не ваще ніж хлопцям, це точно. 1 Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 351 Опубліковано: 21 грудня, 2023 В нас ця куля без пульту і без флешки, так дісталася. Ну флешку можна і свою, а от пульт нічим не замінити. Вона просто крутиться і робить красиво, режими вроді переключаються рукою, я вже забула. 1 Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 924 Опубліковано: 3 січня Прочитала вас .. і так стало мені гірко на душі,краще б не читала... я із тих, що виїхала.. з двома маленькими дітьми 11 міс і 3 роки.. я не знала що чекає і там і тут... Донька з хворою спиною= з грижами і протрузіями. Сама не змогла. Всі кого я тут бачу, всі не щасливі.. всі чекають перемогу, тут постійно збирають гроші, волонтерять. все що можуть роблять. І до речу,війна почалася в 14 році, я все робила щоб допомогти своїй країні , і пам'ятаю добре як тут посварилися , тіпа-не наша війна.. В мене є знайомі,що живуть в Дніпрі і чекали на кацапів,не знаю як щас, і вони не виїджали. не можна так заочно осуджувати.. За кожною людино. стоїть причина. зі мною вчиться дівчина 35 років- з Харьківа- в нех загинув чоловік і маленька донькаю за мно. вчиться чоловік 63 роки. 6 дітей. Усі воюють, 1 був в полоні,він його викупив, другий без вісті пропав.. Матір розстріляли. Він привіз сина з полону сюди на реабілітацію. І в нього війна не закінчилася, позавчора він в групі виставив фото свого дому, він вранці уїхав в Німеччину, а в обід в дім ракета. Його можна засуджувати? Держати тил,це не звинувачувати виїхавших, а робити щось . дуже не приємно таке читати. 6 inucya, Lika_N, musinka та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 953 Опубліковано: 4 січня Таня, ти про що? Хто де засудив тих хто виїхав?! Питання ж було зовсім не в цьому. Повторюсь ще раз - особисто я двума руками за те, щоб виїжджали мами з дітками! Я засуджую тих, в кого немає ні совісті, ні розуміння, ні співчуття - незалежно від того, виїхали, чи ні. 5 Дяна, Olima, Магда та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 4 січня (змінено) Таня Фроня, треба спочатку намагатися зрозуміти написане, а потім вже робити висновки. Мова була взагалі не про те. Тому твої висновки.....ну таке, якщо хочеться собі настрій спортити. І щодо "держава це тил...." і далі по тексту "робити щось". Так ми і робимо, якщо що. І до чого оті маніпуляції "виїхав зранку, а після обіду ракета прилетіла"? Та, ***, прилітіти може всюди, абсолютно, навіть у Львові, котрий від лінії хз де. Тому не треба оцього. Ті, хто залишився, ризик розуміє. Змінено 4 січня користувачем irysska Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 4 січня 5 годин тому, Наташшшка сказав: Таня, ти про що? Хто де засудив тих хто виїхав?! Питання ж було зовсім не в цьому. Повторюсь ще раз - особисто я двума руками за те, щоб виїжджали мами з дітками! Я засуджую тих, в кого немає ні совісті, ні розуміння, ні співчуття - незалежно від того, виїхали, чи ні. Ну, перекрутити з ніг на голову - то святе. Що Таня і зробила. І про тил мені сподобалось, дуже. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 4 січня Пропустила цю тему, не знаю чому. Дівчата, не треба сперечатись. Всім важко, і тим хто дома о стався. І тим хто виїхав. У нас багато хто виїхав за кордон. Но багато хто із знайомих і вертатись вже не збираються. Будують нове життя на новому місті. Діти вже пішли до школи там чи дитячі садочки. Мами працюють і заробляють на життя. А вот чоловіки дома чи на фронті. Багато сімей руйнуються із-за цієї клятої війни. Нікого не засуджую, хто як може так і пристосовується. У нас в місті жили блогери. Чоловік і жінка предпенсіонного возраста. Жили в Донецьку, після 14 року переїхали до Ізраїлю. Потім років так 3-4 назад опинились в Запоріжжі. Непогана квартира була, жінка працювала. Ну і грошенятка з Ю уба непоганий доход мали. Я на них не була підписана, тому підробиц їх життя не знаю. Знаю що дорослий син так і о стався жити в Ізраїлі . Ізредка, коли в ленті з'являлось іх відео, могла продивитись. І вот перед самим Новим роком вискакує її видео, як вони перетинають польску таможню на своєму авто і тримають шлях до Норвегії. І тут я зацікавилась і підписалися. Спочатку було цікаво дивитись. Красива природа на шляху, хоть шлях і тяжкий. Потім зупинка спочатку в одному пункті, зараз друге тимчасове житло в якомусь мутакі в невеликому містечку. Наблюдати було цікаво, но потім стало якось неприємне. Такі захоплюючі враження від всього нового. Щоденні походи по ТЦ, показ покупок і ціни ( по нашим меркам дуже великі на все). Коли почали готуватись до святкування Рождества і НР, я зовсім охрінела. Такі продукти купляли , що у нашій країні не кожен собі дозволить. Купляли лососі целими потрошеними вже рибинами, ну то ладно. Норвегія рибна страна, перевели крони в гривні, трохи дешевше як у нас. Но все рівно, я з пенсії+зарплата собі не позволю такої розкоші. Потім індик, ціла тушка... купували по акції, но все рівно от ціни тієї тушки я офігела. Шоколад, солодощі, правда акційні, но кожен день. Но то таке, купуєте на здоров'яєчко. Но зачем все це с таким захопленням показується? Що подивившись на все це, мимоволі в голові думки з'являються, а що я тут роблю? Чому не виїхав кудись в "тепленьке" містечко. Но це такі миттєві бажання одразу повертають до сьогоденної реальності. І знаю як би не було тяжко, свою хату ми не покинемо. Но що мене більш всього здивувало, це коментарі підписчиков. В основному це друзі, які типа в захваті от побаченого, всі поздоровляють і в захваті от того як вони устроїлись. Но друзів мало, в основном параша пише. Теж поздоровляють що с@ебались з України, сравнивают Норвегію з своєюсибирью. І багато таких як туська, з окупірованних наших територій які сбіжали до параши і там будують нове життя. Не один такой комент проти України, ні один підписник не заблокований. Я подивилась на все це, написала розгромний комент і удалилась. Написала про то що вони як перекатиполе, які на горі в країні, воспользовавшись усіма льготами беженцев, намагаються покращити своє життя. Не знаю, може я і не права, но це мої думки. Я розумію коли мама, бабуся спасают своє дитятко від ракет і бомб. Но є і багато тих хто підтримує все росіянске, но тікає жити до Европи. . 5 Справжня господиня, lana19, irysska та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 975 Опубліковано: 4 січня Тема така святкова, а ми і тут о наболілому Трохи поверну до теми. Покажу свою ялинку цьогорічну. Не хотіла ні ялинки ставити, ні прикрашати кімнати. Но потім все ж заставила себе, поборола у в собі упаднический настрій, да і чоловік був не проти. Встановив ялинку, а я прикрасила. Ще і гірлянду нову купила, з зірочками. 3 lana19, Наташшшка та Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 351 Опубліковано: 4 січня Так, дівчата, тема про хто виїхав чи залишився така ... непроста така тема. ні, написала багато, але все стерла. тема про ялинки. 2 lana19 та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 953 Опубліковано: 4 січня До мене сьогодні військовий по шеврони приїздив. З дружиною і однорічною дитиною)) Малишня від нашої ялинки була в захваті - всі іграшки м'які, текстильні - постягала спочатку знизу все, що дістала, тоді залізла до мого Сані на руки і верхні іграшки роздивлялась-знімала. Ось таке мале чудо. До речі, вперше в нас в хаті, вперше нас бачить, а одразу на руки пішла)) Життя продовжується) 3 2 Дяна, musinka, Справжня господиня та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 4 січня 1 година тому, Наташшшка сказав: До мене сьогодні військовий по шеврони приїздив. З дружиною і однорічною дитиною)) Малишня від нашої ялинки була в захваті - всі іграшки м'які, текстильні - постягала спочатку знизу все, що дістала, тоді залізла до мого Сані на руки і верхні іграшки роздивлялась-знімала. Ось таке мале чудо. До речі, вперше в нас в хаті, вперше нас бачить, а одразу на руки пішла)) Життя продовжується) А нам показать? Я так люблю таке!!! Будь ласочка! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 5 січня (змінено) 17 годин тому, справжня господиня сказав: Так, дівчата, тема про хто виїхав чи залишився така ... непроста така тема. ні, написала багато, але все стерла. тема про ялинки. Складна, але ж і ніхто не засуджував. Коменти стосувалися лише тієї дами, що Наталі написала. Ну і я згадала знайому, що мене назвала лохом, бо залишилась в Україні. І так, я декількох людей знаю, що виїхали просто тому, що всіх пускали на дурняк. І слова про те, що хтось не має права вивозити діток чи взагалі їхати, ніхто з дівчат не написав. І я не писала. Тож Танін допис це така собі ....маніпуляція чи то думками чужими, чи ще чимсь, що їй здалося. А про тил....то взагалі. Треба щось робити (записала собі, а то я не знала без підказки). П.с. Ланочка, вибач, за офтоп. Піду щось робити. Змінено 5 січня користувачем irysska 2 musinka та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 953 Опубліковано: 5 січня 20 годин тому, спокусницЯ сказав: А нам показать? Я так люблю таке!!! Будь ласочка! Оксан, нууу, фоткнула. Але вона в нас цьогоріч не особливо прикрашена, бо якось настрою не було, а на нові іграшки часу не було. Простенька. Але безпечна для діток))) 6 irysska, musinka, УкраІнка та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах