Ингредиенты:
Картопля - 4-5 шт.
Морква - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Шпінат - 150 гр
Вершки 20% - 200 мл
Лавровий лист
Духмяний перець
Сіль
Мідії - 100 гр
Часник - 2 зубчики
Чебрець
Олія оливкова
Овочі почистити, картоплю порізати крупними шматками, цибулину надрізати з носика нахрест, лишивши недорізаною до хвостика, моркву порізати крупними кільцями. Додати духмяний перчик з лавровим листом, залити водою, підсолити і варити до готовності.
Шпінат порізати на крупні шматки, додати до готових овочів, проварити разом пару хвилин.
Окремо на сковорідці на оливковій олії прогріти придавлені зубчики часнику з чебрецем, слідкувати, що б часник не пригорів, бо буде гірчити горілим. Дістати зі сковорідки часник і додати розморожені і просушені паперовим рушничком мідії. Піджарити їх в ароматизованій олії.
Суп в цей час уже майже готовий. Його зняти з вогню і перебити погружним блендером. Додати вершки, підсолити на смак і повернути на плиту. Весь час помішуючи, на помірному вогні довести до кипіння і проварити пару хвилин.
Готовий суп подавати з мідіями в тарілці.
Я зараз "присіла" на репти Євгена Клопотенка :) Дуже вже мені він подобається і своєю життєвою позицією, і простими, але смачнющими рецептами. Я його називаю українським Джеймі Олівером :) Цей суп за його рецептом трішки із моїми змінами. Дуже раджу спробувати, це справді смачно, а зараз почнеться сезон шпинату, буду його морозити спеціально для цього супу.
Смачного!