Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 18.10.2023 in all areas

  1. 2 points
    Наташшшка

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Ой! Тема ж про те, що їмо)) Смажила картоплю, варила борщ. Завтра готуватиму гівеч, хлібчик Хокайдо, заготовку на м'ясні оладки і, якщо вийде, спечу заварнушки. Ось
  2. 2 points
    Я це вже давно підозрюю Прикраси не люблю, каблуки не носила і не ношу. Спідниці жодної за все життя не мала А що такоє, шо такоє? Пааадумаєш, в глазік перчик запхала Хош розповім, як цей разу на відпочинку була? Коротко: - В перший же вечір спекла пальці (телефон, налаштований на відбитки, так ці два пальці за мої не визнає, бо відбитків на них не бачить). Потім захворіла. Потім, коли ловила рибу посеред озера, мій човен вирішив здутись. Я це побачила і пересіла на корму, вона тримала повітря краще, ну, не кидати ж рибалку, через дурний човен! Коли почало темніти, довелось збиратись на берег, човник мій уже тряпочкою легенько погойдувався на воді, гииииДо берега я догребла, якось. А там Саня - як він кричав...І чого б це я так дерлась? Бо, бачте, пливла по глибокому на здутій лодці, а не під бережком. Ну, капец! Попробивала всі пальці і руки дурнуватим канальним сомиком, а ще коли гачка з пащі в нього виколупувала, то він мені ще й пальці покусав. Потім знову захворіла, тоді розсипався мій термос, тоді машина заглохла посеред дороги, бо перестав працювати генератор і акумулятор здох, тоді бензин скінчився)) Ну і вишенькою на торті було повідомлення на третій день відпустки, що прийшла посилка, яку ми чекали 4 місяці. Нас запевнили, що повідомлять перед відправкою, тому можна спокійно їхати відпочивати. В результаті вона прийшла, нас немає, оплату по 140грн\день НП починає знімати буквально на третій день зберігання. Переадресувати не можна, бо відкривати треба на пошті з розпаковкою, і зйомкою на камеру...А нас ще 10 днів не буде дома Ну, такі дрібниці, як миші, яких наша Сіма ловила і складала на березі, а Кікішка ловила, жерла(бррр), і приносила до нас в "спальню", то я навіть і не рахую))
  3. 2 points
    Наталька, ти не жінка, ти якась ходяча біда-бідося)))))
  4. 2 points
    Роблю саме так капусту вже декілька років. Називається Капуста по-київськи. Дуже подобається такий рецепт! Раніше квасила звичайним способом тільки сіллю, то інколи були проколи - то розсолу замало капуста дала, то закиселилася чомусь, то потемніла раптом, то не в той час заквасила... А як стала розсолом відразу заливати, то й діло пішло! Напишу свою капусЬку - на 2-2,5 кг капусти (банка 3л) розсол 1л води+1,5 ст.л. солі і через 3 дні зливаю розсол, розмішую в ньому 2 ст.л. цукру (або 1,5 ст.л. меду) і заливаю ще на 1-2 дні. Готово! Роблю без морковки, бо люблю біленьку капустку. Моркву додаю вже в готову капусту, вона вже не красить нічого. Ну дуже смачна капуста! Он стоїть на лоджії в мисці, хожу тягаю потроху, хоч і не можна мені(((
  5. 2 points
    Наварила суп-пюре з гарбуза, додала ще шампіньонів та зробила сухарики. Смачно!!!
  6. 1 point
    Навряд для бочкової капусти будуть ото крутити ручку. Тут тільки якась електрична нарізка або в отому коритці, що я показувала. Тільки ножі в неї налаштовані правильно і ріжуть чудово. Я таку бачила в ділі, класна штука.
  7. 1 point
    Тю. Я тільки вбила в пошук і зразу перший же рецепт!
  8. 1 point
    natamylove

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Дівчатка,я коли жила в Одесі,на Привозі продавали в бочках капусту квашену,вона так була гарно нарізана,довгими такими ,я спагетті шматками.де купити таку шинковку?
  9. 1 point
  10. 1 point
    Olima

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Соромно признатися, але вчора їли пельмені з АТБ , ніколи було готувати. Але сьогодні виправилася і наварила каструлю расольника та котлет насмажила. А ще хотіла похвалитися, що у неділю закрила варення з гострого перцю, моєму чоловікові дуже подобається і мені також. Закривала спеціально у маленькі баночки.
  11. 1 point
    Olima

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    А ще я люблю сметану притрусити сіллю і макати в неї деруни. Яка це насолода. І ще мої не люблять деруни, то я їх смажу лише для себе, тру три картоплини, виходить дві сковороди, і я сама це зжираю. Це буває не часто, але іноді можу відірватися, особливо коли сама вдома.
  12. 1 point
    Свєта, дуже рекомендую спробувати. Чи є у нас тут рецепт, не знаю, наче не зустрічала. Та й рецепт такий собі, на око. Приблизно на 1 кг картоплі одна велика цибулина, 1 яйце, 2 столових ложки з верхом борошна, сіль. Картоплю і цибулю натерти на тертушку "зірочка". Все добре змішати, смажити на олії на вогні більшому за середній. У мене сковорідки з листової сталі - смажиться все швидко, не пристає, одне задоволення. Повну ложку маси викладаю на сковорідку, розрівнюю, роблю тоненький млинчик, на сковорідку 26 см виходить 2 деруна, тоненьких, з золотистими піджаристими краями. Я відразу смажу на трьох сковорідках, швиденько аби гарячими і хрумкими з'їсти. Ага, це у мене лопатка для паштета з совєцького мільхіорового набору "Троянда", придане :) Ми користуємося повсякденно всім набором, люблю його, я відразу вирішила, що ми не будемо нічого тримати в серванті, а я взагалі люблю ще й прикупити до нього щось на olx чи в інсті) от зараз хочу черпак знайти. Одне погано - не можна ці ложки-вилки в посудомийці мити(
  13. 1 point
    🤯 ого! Оце ви, дівчата, даєте! Хоча, це теж саме, як я не вмію смажити картоплю, то ми її і не їмо А картоплю ми їмо в двох видах - запечена дольками в духовці і деруни, я навіть в супи-борщі можу її не класти. А деруни я жарю тоненькими, з хрумкою скоринкою. Гарячими, з густою сметанкою, мммм, це дуже смачно. І калорійно, звичайно) Як відчувала, поки сім'я збиралася до столу, я встигла сфоткати, соррі, фото домашнє, не планувала виставляти :) Ось, може спокуситеся
  14. 1 point
    Справжня господиня

    Гивеч

    Ингредиенты: Баклажаны крупные - 5 шт. Помидоры мясистые - 4 шт. Перец сладкий - 3 шт. Лук - 2 шт. Соль - 1 ст. л. Сахар - 3 ст. л. Уксус 9% - 25(30)мл - 1.5 ст.л. Масло подсолнечное (лучше пахучее) - 150(200)мл Метод Все овощи порезать крупно и сложить в казанок или кастрюлю с толстым дном по порядку (как написано). Сверху соль, сахар, масло (можно вообще грамм 70-100 налить), уксус. Не перемешивать! Можно добавить в овощи лавр. лист и горький перец по вкусу. На небольшом огонечке тушить гивеч 30 минут под крышкой, затем перемешать, можно добавить чеснок, тушить еще 10 минут. Блюдо готово!!! Вкусно как горячим, так и холодным. Заметки Гивеч (гювеч) - блюдо общебалканской кухни, готовится из овощей, мяса и овощей, иногда и риса. Мне достался такой рецепт, ооочень нравится!!! Пы. сы. Я его всегда делаю в мультиварке на Тушении, время выставляю такое же. В мульте получается немного больше жидкости, чем в казанке. Я просто беру крупные баклажаны и тогда не так жидко. Пы. пы. сы. В горячем виде я гивеч закатываю в банки, стоит прекрасно в квартире. Поистине универсальный рецепт! Готовлю его до поздней осени, пока синие продают. Попробуйте, это так просто и так вкусно!!
  15. 1 point
    Справжня господиня

    Гивеч

    Люди, кто приготовит гивеч хотя бы раз, то зуб даю - это блюдо пропишется на долгие годы у вас на столе! Я его делаю в мульте, ооочень удобно. Все сложил, соль-сахар-уксус, ничего пробовать не надо, результат всегда потрясающе вкусный. Сразу из мульти наполняю литровую банку и закатываю, остальное едим. Так без напряга у меня за осень получается 5-7 литрушек гивеча для зимы. Зимой едим как есть, вкус совершенно летний. Иногда могу пробить блендером в икру, вкус меняется, но тоже вкусно. Просто универсальное блюдо!
  16. 0 points
    Дякую! Сподобався, а рецепт не записала. А тут знову купку баклів привезли. І малишня має приїхати, то якраз приготую А в мене лиш посилання на тему, де хвалишся, що приготувала Але я могла щось і завтикати, бо фасувала насіння гіркого перцю по пакетикам і тикнула потім пальчиком в око...Чоловік так промивав мені око, що ледве не втопив)))) То я зараз поганенько бачу))
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×