Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 23.05.2024 in all areas

  1. 2 points
    Мабуть, всі нічого не їдять, тільки чаї ганяють, одна я щось готую. Позавчора зробила зрази з фаршу і начинкою з яйця+зелений лук. Зварила легкий суп з молодими овочами, дуже смачний. Замаринувала скумбрію 2 шт., в неї знайшлася ікра, та й ще велика! Скільки я переїла той скумбріі, за всі роки вперше потрапила скумбрія з такою великою ікрою. Як в оселедця! Взяла півпачки масла 82%, було ще трохи залишків від оселедця матіас, додала ікру і збила блендером. Вийшло таке смачне масло для бутерів! Хожу і постійно чайною ложечкою шкребу і їм, ну дуже смачно! Сьогодні зробила заготовку для отих лінивих відбівних, чи рублених котлет, де яйця+майонез+крохмаль. Нажарила зараз, бо вирублять світло о 21, а зранку не буде до 10. Варю картоплю, буде чим снідати хоч холодним, бо в мене все на електро. Треба ще термос налити на ранок. Отакої...
  2. 1 point
    Ингредиенты: Пелюстки чайної троянди - 350-400г Вода - 1,5л Цукор - 1кг Лимонна кислота - 1 ст. л. На кожні 0,5 літра розчину - 200 г горілки або 100 г спирту. Метод 350-400 г пелюсток чайної троянди залити 1,5 літрами води у високій каструлі і кип'ятити 10 хвилин. Таке виходить після варіння, далі буде красиво!) Остудити, віджати, процідити. Додати та розчинити 1 кг цукру, всипати 1 ст. л. лимонної кислоти, розмішати. Вооот, з'явився гарний малиновий колір, стало набагато апетитнішим на вигляд. Вийшло 2 літри розчину. На кожні 0,5 літра розчину додати 200 г горілки або 100 г спирту. Пити можна за 2 тижні. Зі спиртом виходить більш тягучий, "лікеристий", але і з горілкою гарний! Витримати 2 тижні дуже раджу! Піде різкість спиртного, запах стане благородним, а не шибати в ніс горілкою. Якщо немає можливості відразу заправити спиртним, можна сироп зберігати в холодильнику до 2х місяців, а потім розвести горілкою/спиртом. Зберігається чудово, згодом (після Нового року) може поблякнути колір, вийти осад. Осад проціджую через вату перед вживанням, що на смак не впливає. Зберігати можна до року, але смакові якості дещо погіршуються, блякнуть. НУ ДУЖЕ РЕКОМЕНДУЮ! Частуйтесь! Готово. Почала цвісти чайна троянда. Не розповідатиму, як корисно і смачно з неї варення, а поділюся з вами рецептом виготовлення з неї божественного напою - лікеру. Роблю його вже… років, і пам'яті немає! Це щось!!! Спеціально вирощую на дачі два кущі чайної троянди, світлу звичайну та малинового кольору. Найбільш мадамський напій! Мі́цність приблизно 11-13 градусів за відчуттям. Якщо троянду купувати, то раджу пошукати троянду з малиновими пелюстками, тоді колір лікеру буде дуже красиво насиченим. Україна. Дніпро Війна росії з Україною День 820
  3. 0 points
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Та якось так) Зранку - заварила чай кип'ятком з термоса, який вчора ввечері встигла залити в перерві між відключеннями. Поснідали бутербродами з ковбасою і сиром. Обіди - в кафе біля офісу, на вечерю - окрошка. А сьогодні ввечері за графіком мало б бути відключення о сьомій. Дорогою додому залетіла в магазин, купила курячі стегенця, зелені на салат. За три секунди зробила соус з сметани з баварською гірчицею, поставила запікатись стегенця в духовку, в скороварці зварила рис з білими сушеними грибами. Залила свіжий кип'яток в термос на завтра. В половину сьомої відключила всю техніку і спокійно зайнялися салатом з руколою, помідором, моцарелою, базиліком та соусом з медом, баварською гірчицею, оливковою олією та лимонним соком. Курки і рису приготувала з запасом і на завтра. А світло сьогодні ввечері і не відключали :) На завтра на сніданок планую, якщо світла не буде, залити яйця кип'ятком з термоса, дати їм так постояти хвилин 10 - будуть готові яйця з рідким жовтком (робила так минулого блекауту). До яєць буде авокадо - розрізаю пополам, дістаю кісточку, в заглиблення від кісточки наливаю лимонний сік та оливкову олію, підсолюю. Ми любимо такий сніданок і снідаємо так і в звичайних умовах, тільки зазвичай яйця я варю три хвилини, щоб був готовий білок і ріденький жовток. На обід або візьмемо сьогоднішній рис з стегенцем, або знову в кафе, вечерю на завтра ще не планувала - все залежатиме від графіку відключень світла. Якось так. У нас теж все від електрики, та нічого, викрутимося. Ми пережили позаминулу зиму, то ж літо з відключеннями нам точно не страшне. Термос у мене тримає кип'яток дванадцять годин точно, вода в крані є, світловий день довгий, виживемо. Головне москалоту перемогти.
  4. 0 points
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×