Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01.07.2024 in all areas

  1. 1 point
    Справжня господиня

    Фезелек

    Ингредиенты: Кабачки Цибуля Сметана магазинна 100г або більше Сіль Борошно або крохмаль Часник Кріп Метод На сковорідці присмажуємо цибулю до легенької рум'яності, не даючи засмажити. Як цибуля дійшла до потрібної кондиції, вивалюємо до неї натертий на великій тертці кабачок-кабачки, солимо і на середньому вогні тушкуємо це хвилин 25-30. Туди додаємо магазинської ріденької сметани грам 100 або більше. Залежить від бажання. Сметана потрібна саме магазинна з кислинкою, всякі там прісні йогурти-шмогурти не дуже звучать. Ну, або йогурт із кислинкою. Тушимо далі, зрідка помішуючи, хвилин 5-10. Якщо вийшло дуже багато рідини, то можна додати трохи борошна або крохмалю для зв'язування. Але страва повинна бути доволі рідкою, бо її в Угорщині їдять ложкою. Охочі можуть для пікантності всипати часник. І в кінці обов'язково кріп, ось неодмінно кріп! Жодних там петрушок, тільки кріп! Все. На фото це ще ніхто не їв! Просто у страви такий непрезентабельний вигляд, що не скажеш про його смак. Я спеціально поклала порцію на тарілку яскравішу для привернення уваги, інакше всі просто пройдуть повз. Страва з Угорщини популярна на Західній Україні, звідки мене з нею і познайомили багато років тому. Кабачки. Вони самі, моїм чоловіком палко кохані. Рецепт дуже простий. Здавалося б, фігня фігней. Але це тааак смачно! Готую цей Фезелек уже років 10, чоловік їсть, як підірваний! Навіть нелюбителі кабачків це їдять, тільки треба змусити зняти пробу. На фото я сьогодні утилізувала туди 4 величезні печериці. Вова сказав, що сковорідку він їстиме завтра один. Смачно ж! Україна. Дніпро Війна росії з Україною День 855
  2. 1 point
    Olima

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Дівчата, пригощайтеся варениками-пиріжками з лохиною. Ще була молода картопля та вже пішли свої кабачки, то насмажила їх з майонезом та часничком.
  3. 1 point
    Ната, я все прекрасно розумію і захоплююся людьми, які умудряються поєднувати в житті все-все: і дім, і роботу, і сад-город, ще й мають якесь хоббі-рукоділля. Я однозадачна - за один раз роблю щось одне, тому і часу мені весь час не вистачає) У мене є колега, яка батьківське подвір'я повністю засадила різними квітами, має мільйон троянд різних сортів. Мотається вона туди майже кожні вихідні, на роботу виїжджає звідти вже в понеділок серед ночі, а це за 150 км. Весь час проводить в саду, і весь час не встигає нічого зробити. Розказує, що працює до ночі з налобним ліхтариком. Жаліється на жука бронзовку, який, гад такий, пожирає її білі троянди. Зате, коли вона показує фото свої красунь - я в екстазі! Питаюся - ти хоч встигаєш налюбуватися ними? Бо ж вирощує не на продаж, а для себе, для душі. Сміється, що таки пару раз з кавою походила поміж кущів) Я з відкритим ротом роздивляюся її фото і кажу, "коли виросту" - обов'язково посаджу хоч пару кущиків, дуже хочу плетисті Пале Рояль і Флорентину) Але поки що це все мрії)
  4. 1 point
    Цей тиждень в нас страшенна спека +36 +37. Я вирішила поки взяти типа відпочинок і не буду ходити на роботу. Тим паче міняю магазин, тому дуже вийшло зручно. Буду працювати в іншому новому магазинчику по продажу води, теж поруч. Це відкрила хазяйка нову точку і мене запросила. Там є кондиціонер і ще купили генератор. А в старому магазині нема кондишена, а вентилятор без струму не працює, там всередині гірше, чим на вулиці. Вчора на роботі двічі сиділи без світла, то я тушкувалася у власному соці півдня при +34 в задухі. Заболіла голова, піднявся тиск... От і добре, що піду звідти.
  5. 1 point
    Забула написати, чому їм морозиво. Я ж зараз як мала дитина, без зубів. Познімала всі мости в роті і строю нові. Моя їжа зараз це пюре, супи-пюре, котлети з хліба, гречка тощо, що не треба жувати. Жую як той кролик тільки передніми зубами, точніше не жую, а відкусюю. От тому нічого не робила на стіл на день народження, і морозиво хоч можу їсти, бо його не треба жувати.
  6. 1 point
    Наталочка, мріі є мріі… але… починається сезон треба внести добриво, обробити. Захворіли - вилікувати. Знову обробити , підживити, обробити , зрізати все що відціло, підживити, обробити і так по колу))) І це тільки для однієї королеви) А в мене іх дві: королева сонця і королева тіні) Так що ти там говорила? Ааааа про каву)Каву можна випити, коли королевішни дозволять) А якщо серйозно, то я теж заздрю тим, у кого достатньо простору… яна маленькому клаптику, хочу все -₽се втулити(. А місця -0(
  7. 0 points
    Магда

    Кухонні посиденьки (балачки)

    Нарешті співпав мій графік відключень з графіком форуму - зайшла почитати всі новини, бо ж сумно без вас, дівчата. А у мене новин ніяких, крім того, що я зараз хліб не печу( взагалі відключила свою духовку, засушила закваску. А у мене аж фізична ломка за тістом, за свіжим хлібом, за запахом(
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×