Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11.02.2025 in all areas

  1. 1 point
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Анжеліка, якщо це питання про хліб, то це Натин Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread) люблю його дуже)
  2. 1 point
    А я сьогодні нарешті хліба напекла
  3. 1 point
    Natali06

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Ингредиенты: закваска пшеничная активная 100% влажности-200г вода -700г+50г мука пшеничная в/с-1000г мука пшеничная цельнозерновая-100г соль-20г Способ приготовления расчет ингредиентов на 2 хлеба Закваску смешать с водой ( 700г), добавить муку двух видов. Размешать до полного увлажнения муки. Накрыть и оставить для аутолиза на 20-40 минут. Затем добавить соль и частями добавить 50 гр воды. Автор , Чад Робертсон, делает замес путем складывания теста , через каждые 30 минут, в течении 2 часов. Я сделала замес путем складывания в течении 25-30 минут.( это почти 2 кг теста) Видио по замесу путем складывания. (Метод воздушного вымешивания) За это время тесто из влажной мучной массы превратилось в гладкое , отстающее от рабочей поверхности тесто. Затем тесто переложить в контейнер с крышкой. ( контейнер предварительно смазать маслом) Брожение в течении 3 часов. За первые 2 часа тесто сложить через каждые 30 минут. По окончании тесто выложить на стол, подвернуть в шар. Предварительная расстойка в течении 30 минут. Затем формовка . Окончательная формовка Чада Робертсона ( с 3 минуты) Тесто переложить в корзину, швом вверх. накрыть пленкой и перенести для окончательной расстойки в холодильник на 10-12 часов. За час до выпечки , заготовку достать из холодильника. Дать согреться при комнатной температуре. Духовку с формой для выпечки разогреть до максимальной температуры ( желаемая 270С), в течении 30 минут. Перед выпечкой заготовку перевернуть на лист для выпечки( шов вниз), сделать разрез. Выпекать первые 20 минут под крышкой при максимальной температуре. Затем крышку снять, температуру понизить до 230С и печь еще в течении 15 минут. Готовый хлеб охладить на решетке. Смачного! Источник: Книга "Тartine book 3"
  4. 1 point
    Магда

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    А я знову зі звітом і подякую Щойно за обідом пів хлібини з'їли, і тут же ж за обідом вирішили, що це наш найулюбленіший хліб. Я вже й не пам'ятаю коли пекла якийсь інший, за замовчуванням печу тартін)
  5. 1 point
    fronya40

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Ой,який гарний хліб у Магди!!!! Наталка, дякую ,якось вийшло випадково, що мені запропонували закваску і я взяла. Так що якщо комусь потрібно- можу поділитися теж. Печу пару раз в неділю. Заморозила трохи,хочу подивитися- як вона на це зреагує. Ось останнє моє творіння,добре страшне. Нічого до нього не потрібно,таке смачне! Це не цей рецепт,щось мішала,мішала,і ось вийшло. Треба нову духовку, весною куплю. В мене максимально 225 градусів.
  6. 1 point
    Магда

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Ната, дякую, я в захваті від цього хліба! Духовка в мене simens hm638grs1. Я її можу сміливо рекомендувати, бо вона у мене вже четвертий рік, а я ще не знайшла до чого в ній придратися) При чому, юзаю її і в хвіст, і в гриву. Коли вибирала нову духовку, дуже хотіла велику камеру, високу верхню межу температури і обов'язко мікрохвильовку (дуже хотілося зекономити місце на кухні). Хліб я тоді ще пекла в хлібопічці, навіть не задумувалася над його випічкою в духовці, але ж дуже хотіла ще функцію пари (була у мене свого часу мікрохвильовка panasonic з функцією пари - я була в захваті від запеченої на комбі режимі мікрохвильовка-духовка-пар риби), але на той момент були духовки були якщо з паром, то без мікрохвиль, і коштували вони вдвічі дорожче, то ж пару тут немає. Єдине, що я боюся давати в неї відкрито пар (дуже вже багато електроніки), хліб печу тільки під ковпаком, ним я тут вже хвалилася. А скільки в ній вбудованих програм, і вони справді прекрасно працюють, це комбайн, а не духовка). Головне, уважно вивчити до неї інструкцію, бо там є декілька дивних заборон, про які сам і не здогадаєшся- наприклад, не можна використовувати силіконові форми і взагалі силікон в будь-якому вигляді, бо може пошкодитися термодатчик. Про свою духовку я можу говорити дуже довго, якщо наважишся на таку - питай, що знатиму розкажу.
  7. 1 point
    Магда

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Вчора мені в одній з fb груп адмін видалив пост з фотками цього тартіна, бо я чесно вказала де взяла рецепт і дала посилання на форум. Так якось неприємно стало... бо хліб же ж класний вийшов, весь в таких хрустких бульбашках, а смачний - просто не можна описати. @Natali06, хліб неймовірний!
  8. 1 point
    Магда

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Нарешті і я свій тартін принесла, а разом з ним і вкотре своє дякую Наті @Natali06 за рецепт. Неймовірне тісто, неймовірний хліб! Сьогодні вкотре спекла, різала ще теплим тому скибки тоненькі не вийшли. Але то навіть було добре, бо отримала в презент справжню тосканську оливкову олію, і ми поливавши нею хліб, так весь і з'їли, не розливши ні краплі крізь дірки :)
  9. 1 point
    inucya

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Любимый хлебушек! Вчера поздно замесила, утром хоть грелся, всё равно не подошёл, а в духовке дырки немножко появились, пекла в газовой духовке. Наташенька, спасибо тебе за рецепт, половину булки съели сразу!
  10. 1 point
    Natali06

    Хлеб " Тартин" (Tartines Country Bread)

    Иннусик, девочки, наконец то дошла показать вам все мои эксперименты Фото теста из муки "Зелений млин" Тесто , просто прекрасное! Даже при первом смешивании вода- мука, тесто имеет прекрасную структуру. Замес путем" воздушного замеса", гораздо короче и гораздо приятнее)) Фото до и после. ) Замес путем складывания через 30 минут в течении 2 часов. Видно, как меняется стуртура теста. Фото до и в конце складывания
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×