Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 21.04.2025 in all areas

  1. 3 points
    Справжня господиня

    Рибний хлібець

    Побачила в ютубі такий рецепт від французького шефа і засів мені в голові. А на днях була нагода щось рибне приготувати, от і зірки зійшлися, все було в наявності. Звісно, я трошки відійшла від рецепту, але все вийшло добре. Ну дуже добре! Хек 500 г (філе без шкірки з 2 рибин) Червона риба 150 г (обрізь) Яйця 3 шт. Сливки 200 мл (в мене 10%) Панірувальні сухарі 60 г Молоко 50 мл Кетчуп 2 ст.л. (можна томатпасту, помідори) Цибуля 1 шт. Сіль, перець Укрушка, петроп, мускатний горіх, чорний перець, інше. Желатин 2 ч.л. На сковороді підсмажити дрібно порізану цибулю. Додати туда дрібно порізане філе і жарити до готовності риби, підсолити трохи. Подавити толкачкою до пюре ту рибу, щоб була майже однорідна. Можна просто щоб маленькими кусочками, не в кашу. В миску вбити яйця, додати кетчуп, сіль, всипати сухарі( намочити їх молоком), влити сливки, ретельно перемішати. Додати остиглу рибу з пательні, додати желатин, зелень спеції, перемішати. Сіль за смаком. Довгу прямокутну форму вистлати пергаментом, який ретельно змастити (!!!). У форму вилити половину маси. Зверху посередині на всю довжину розложити смужкою червону рибу, залити зверху остальною масою з миски. Запікати у духовці при 200 град. приблизно 40-45 хвилин. Хлібець витягти з форми разом з пергаментом і на решітці остудити повністю. Потім зняти пергамент. Нарізати краще після холодильника. Смакує як теплим, так і холодним. Тепер враження. Француз робив цей хлібець в духовці на водяній бані. Я не схотіла морочитися і просто запекла. Додавання желатину це моя ініціатива, для страхування. Француз робив хлібець в формі меншого розміру і риби в нього було всього 300 г. Я збільшила рибу вдвічі, бо інакше було б дуже рідке і не пропеклося (я так вважала). І правильно зробила! Ну і саме цікаве. Цей хлібчик можна робити з любої риби з любою серединкою! В нього була сама червона риба. Серединку можна робити з копченої риби, з оселедця, з білої риби... наприклад фесь фарш з червоної, а серединка біла. Тобто тут дуже багато варіантів! От що завалялося, те й пускайте в діло. Можна взагалі брати не сиру рибу, а вже готову солону, яйця все закріплять! Простір для творчості! Хлібець дуже, дуже смачний! Вова мій в захваті, хоч не дуже любить рибу.
  2. 1 point
    Магда

    Карамелізована морква

    Ингредиенты: Морква - 3 шт. Оливкова олія доя жарки Вершкове масло - 30 гр Мед рідкий - 1 чайна ложка повна Чебрець, орегано, мускатний горіх, свіжезмелений чорний перець горошок, Сіль Лимонний сік Крем-сир - 100 гр Фета - 100 гр Часник (у мене зелений) Розігріти велику сковорідку, у мене 28 см, бризнути оливкової олії, моркву порізати на брусочки і викласти на гарячу сковороду одним шаром. Обжарити з усіх сторін, накрити кришкою і смажити на маленькому вогні доки не пом'якшає та не зарум'яниться, у мене це зайняло на кожен бік хвилин по 20, але все залежить від моркви і розміру брусочків. Далі додати вершкового масла, воно має добре пройтися морквою, а після цього полити зверху рідким медом, струсити сковорідку аби все добре перемішалося, додати спеції і закаремелізувати моркву. Готову моркву на сковороді збризнути лимонним соком. В блендері перебити крем-сир з фетою та часником, викласти на пласке блюдо, зверху розкласти моркву і полити соусом зі сковорідки. Це дуже смачно як закуска чи гарнір до м'яса.
  3. 1 point
    Справжня господиня

    Рибний хлібець

    Оля, ні, не замочувала, сипанула з пакетика залишки. Він швидкодіючий, набухнув поки з яйцями стояв, потім поки випікався. Ну я так сподіваюся, що так і треба було. Можеш трошки його намочити і потім додати, гірше не буде. Роби той хлібець, не сумлівайся. І недовго робити, я довше того хека розбирала та шкіру здирала.
  4. 1 point
    Дівчата, зробила дуже смачний рецепт, готуйте!
  5. 1 point
    Всіх з Великоднем! Бажаю всім миру, здоров*я, щастя!
  6. 1 point
    Мій Вова так чекав на свято, мріяв попоїсти смаколиків всіляких... накупив смачної ковбаски, м*ясо замаринувала, грибочки мариновані зробила, рибку смачну посолила, пасок напекла... а в нього раптом панкреатит про себе нагадав. Накрилися всі смаколики. Дієта. І вчора я знайшла цікавий рецепт і приготувала. Отака рибна запіканка, чи як її ще звуть? Зайшла Вові дуже добре, він її і вчора і сьогодні тільки і їсть. Рецептом зроблю завтра, на роботі ж треба чим-то займатися, не тільки роботою)))
  7. 1 point
    Ингредиенты: (каструля на 5л) 3,5 л води 700 г квашеної капусти 100 г пшоно 5 шт середньої картоплини 400 г м'яса 1 шт цибуля 1 шт морква 3 ст.л. томатної пасти 2 зубчики часнику сіль, перець до смаку зелень 50 г вершкового масла олія для смаження засмажки Метод Замочуємо у воді м’ясо на 3-4 години, та пшоно промиваємо і теж намочуємо на 20 хвилин. - В каструлю наливаємо (5л) 3,5 л води холодної, кладемо м’ясо(для капусняку я беру свинину, м’якиш та кістки). Ставимо на вогонь доводимо до кипіння і проварюємо 15 хвилин( не забуваємо знімати шумівкою пінку , яка буде утворюватися від м’яса) - Як провариться м’ясо, додаємо квашену капусту(рекомендую руками віджати зайвий маринад з квашеної капусти), продовжуємо варити 30 хвилин. - Далі додаємо пшоно та цілу очищену картоплю, зменшуємо вогонь і варимо 1 годину, але упродовж цієї години слідкуємо, за картоплею, і коли вона звариться, виймаємо і робимо з неї пюре. - Коли пройшла 1 година, додаємо пюре, засмажку, нарізану зелень, часник, сіль, перець мелений чорний, вершкове масло. Все гарно перемішуємо, і далі проварюємо після закипання 5-10 хвилин на маленькому вогні. Далі вимикаємо вогонь(можна накрити рушником, щоб капусняк настоявся) і подаємо до столу Український капусняк з квашеної капусти та м’ясом готовий) Процес приготування у відео рецепті:
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×