Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 05/15/24 in Posts

  1. 3 points
    Наталю, я такими категоріями не міркую ))) яйця для мене вирощують в атб, тож такої проблеми не маю ))) Я взагалі всю зиму їх не їла. Бо мені від них погано. Не знаю, чи то від корму залежить, чи ще від чого. А ось неділю назад купила, зварила, то все ок.
  2. 3 points
    Світланка, та звичайний бісквітний рулет - 4яйця+4ложки цукру+4ложки борошна. Анжела давала рецепт, хіба тут немає в нас? Я роблю два окремих тонких бісквітика і перемащую кремом. Просто в мене ж Сані дай солодкого і побільше. То йому оце з 8-ми яєць - на один зуб. Ну, Ір, в мене через тиждень ще 50 штук буде, то так можна і весь холодильник яйцями закласти. От подивляюсь на рецепт яєць консервованих, але щось мене вапно трохи напружує.
  3. 3 points
    А я взагалі не заморочувалась б. Якщо не підсохші, не розтікаються при вибиванні, то хай собі лежать в холодильнику.
  4. 3 points
    Я ніколи не робила. Але наша Оксана Спокусниця робить.
  5. 3 points
    Дівчата, привіт! Знов в нас тиша, де всі поділися? Бо треба поміч залу. Сьогодні занесло нас з Вовою у Метро, воно в мене поруч, з вікна бачу. А там були яйця по акції, дуже дивна акція - лоток в плівці 30 яєць С1 коштував 22,90. Не десяток, а весь лоток!!! Тобто десяток яєць за 7,69 чи як там!!! Ну я ломанулася хапнути і додивилася, що на етикетці написано Вжити до 16.05.24, це завтра в них закінчується строк. Розумію, що навіть післязавтра я тими яйцями отруїтися все одно не зможу, взяла один лоток. Люди брали по 3-4 лотка. Яйця величенькі, всі від 60 до 69 г. Коричневі. Заховала в холодильник. І от порадьте мені, яким чином я можу СМАЧНО їх використати за недовгий час. Млинці не треба, бо тільки вчора жарила і зробила з сиром в заморозку.
  6. 2 points
    Як раз такі і є. Навіть білок не дуже рідкий, значить не зовсім старі, хай лежать. Їмо потрошку, от вчора зрази робила з начинкою з яєць та зеленої цибульки. в мене вчора не відкривався форум цілий день.
  7. 2 points
    Щось воно мені нагадує пресований солодкий омлет. Дивна страва.
  8. 2 points
    Не только пашот Не_только_пашот_50_завтраков_из_яиц_для_заряженного_утра_(Ольга_Эрбис)_(z-lib.org).pdf
  9. 1 point
  10. 1 point
    Ну всьо, почалися в нас відключення світла. Графік той самий, що був позаторік в зиму. В мене вдома виключатимуть 3 рази на день по 4 години, а в мого сина двічі в день на 4 години. Там інша енергетична компанія, отака різниця. Вчора вимкнули о 18-40 і дали о 22-00. Поки було ще сонечко на вулиці, то пішли ми з Вовою гуляти, догуляли до Сільпо через 2 зупинки, купили морозиво і на лавочці сиділи їли. Вже вдома як дали світло, то дотушувала тефтелі в мульті. Отака х..ня, малята, любі хлопчики й дівчата.
  11. 1 point
    Давно не було страшної казки на ніч. Новий хлопчик у трусиках. Версія 3.0 Черговий шедевр від мосфільму. 436406130_7827145920670000_4260259242228957265_n.mp4
  12. 1 point
    І я цьогоріч робила цю глазур. Сподобалось. Вистачило на 8 маленьких пасочок тооовстим(на мій погляд) шаром. Фото є лиш таке, всі пасочки разом не фотографувала, так що вірте на слово)
  13. 1 point
    Магда

    Юшка рибна

    Ингредиенты: Риба червона - 300 гр Корінь селери - 0,5 шт. маленького Пастернак - 0,5 шт. Корінь петрушки - 1 шт. Картопля - 3 шт. Морква - 1 шт. Цибуля - 1 шт. Часник - 2 зубчика Перець горошком чорний, білий, рожевий Насіння кропу, фенхелю, коріанндру Лавровий лист Італійські трави Зелень петрушки, цибуля зелена Все дуже просто і швидко. В каструлю дрібно порізати овочі, крім часнику, залити водою, поставити варитися. Коли картопля буде напівготова - додати рибу, спеції, варити до готовності риби. Старатися варити на повільному вогні та не дуже інтенсивно помішувати, аби не поламати та не подрібнити рибу. За пару хвилин до готовності в каструлю додати подріблену зень та порізаний слайсами часник, посолити. Думаю, я ні для кого Америку не відкрию, але раптом комусь стане цікаво. Як і в любій страві тут дуже важливі приправи, вони роблять юшку насиченою, гармонійною. Ще хочу сказати про картоплю - я її можу взагалі не класти, тут мені головне пастернак і морква, вони дають дуже смачний солодкуватий присмак. Ще дуже важлива складова - піджарені грінки, натерті часником - це просто "маст хев" для юшки :) Я іноді купую цілу форель, розбираю її на філе та "супові набори" - голова, хвіст, животики. Філе засолюю, а все інше порційно морожу саме на юшку. Сьогодні знайшла в морозильці пакетик з животиками, за півгодини ми вже обідали :)
  14. 1 point
    Довідка: клейковина - це комплекс білкових речовин борошна, здатних при набуханні у воді утворювати пов'язану еластичну масу. Говорячи простою мовою, клейковина – це плівка. Чим вона міцніша і еластичніша, тим більше газу, що виділяється дріжджами в процесі бродіння, буде утримано всередині виробів, що випікаються. Тим самим здобні вироби будуть пишнішими, смачнішими, довше збережуть свою свіжість. 1️⃣ Пам'ятаємо про руйнівників клейковини: ❗️Цукор. Це дуже гігроскопічний інгредієнт. У здобному виробі може бути цукру від 10 до 50%. Якщо висипати весь цукор на початку замісу, то клейковину можна ніколи не отримати, тому що цукор убере всю рідину і білкам борошна не дістанеться нічого. Якщо цукру в тісті більше 10% і борошно використовується із вмістом білка 10-12%, то 2/3 цукру краще вмісити в тісто (порціями) тоді, коли клейковина вже добре розвинена. ❗️Масло. У здобне тісто може йти від 10% олії чи маргарину. Олія, внесена на початку замісу, обволікає молекули білка і не дає утворитися міцній плівці клейковиною. Якщо олії більше 20%, клейковина може не сформуватися (залежить від сили борошна). Олію слід вносити тоді, коли клейковина вже середньо розвинена. ❗️Тверді частинки (цукати, горіхи тощо). Вносяться в тісто в самому кінці замісу, так як внесення їх на початку або в середині замісу тіста зашкодить тонку плівку клейковину. ❗️Рідина: молоко, вода, яйця, жовтки, рідка олія. Внесення на початку замісу всіх рідких компонентів може спровокувати загибель клейковини на корені. 2️⃣ Використовуємо багатофазний спосіб замісу тіста (на опарах, спеціальних п/ф, заквасках). В опарах і заквасках вже розвинена клейковина та міститься кислота, яка сприяє еластичності клейковини. Тісто на опарах вимішується швидше, клейковина міцніша. 3️⃣ Використовуємо відлежку. Відлежування - це витримування тесту протягом певного часу для перебігу фізико-хімічних процесів. У разі замісу здобного тесту вручну або на слабкому міксері можна на стадії зволоження тесту рідкими компонентами (вода, молоко, яйця, жовтки, частина рецептурної олії) або після перших 10-15 хвилин замісу дати тесту полежати 30-60 хвилин. За цей час клейковина утворюється і подальший замісний процес буде більш швидкоплинним. Сіль та дріжджі при подібному способі замісу краще вносити в середині або наприкінці. 4️⃣ Використовуємо отсдобку. Тобто. вносимо олію після деякої відлежки або вже короткого бродіння тіста. Поради від К. Сваровської. Фото та відео з особистого архиву від Pitochka video5231083713407762859.mp4
  15. 0 points
    Та якось так) Зранку - заварила чай кип'ятком з термоса, який вчора ввечері встигла залити в перерві між відключеннями. Поснідали бутербродами з ковбасою і сиром. Обіди - в кафе біля офісу, на вечерю - окрошка. А сьогодні ввечері за графіком мало б бути відключення о сьомій. Дорогою додому залетіла в магазин, купила курячі стегенця, зелені на салат. За три секунди зробила соус з сметани з баварською гірчицею, поставила запікатись стегенця в духовку, в скороварці зварила рис з білими сушеними грибами. Залила свіжий кип'яток в термос на завтра. В половину сьомої відключила всю техніку і спокійно зайнялися салатом з руколою, помідором, моцарелою, базиліком та соусом з медом, баварською гірчицею, оливковою олією та лимонним соком. Курки і рису приготувала з запасом і на завтра. А світло сьогодні ввечері і не відключали :) На завтра на сніданок планую, якщо світла не буде, залити яйця кип'ятком з термоса, дати їм так постояти хвилин 10 - будуть готові яйця з рідким жовтком (робила так минулого блекауту). До яєць буде авокадо - розрізаю пополам, дістаю кісточку, в заглиблення від кісточки наливаю лимонний сік та оливкову олію, підсолюю. Ми любимо такий сніданок і снідаємо так і в звичайних умовах, тільки зазвичай яйця я варю три хвилини, щоб був готовий білок і ріденький жовток. На обід або візьмемо сьогоднішній рис з стегенцем, або знову в кафе, вечерю на завтра ще не планувала - все залежатиме від графіку відключень світла. Якось так. У нас теж все від електрики, та нічого, викрутимося. Ми пережили позаминулу зиму, то ж літо з відключеннями нам точно не страшне. Термос у мене тримає кип'яток дванадцять годин точно, вода в крані є, світловий день довгий, виживемо. Головне москалоту перемогти.
  16. 0 points
  17. 0 points
    В мене на роботі такий же графік, як і вдома. Це не будуть працювати насоси, не зможу робити каву, газіровку і лимонади. Воду зможу наливати тільки до рівня шланга налива, це літрів 100 чи трохи більше. Ну нічого не поробиш, будемо жити дальше.
  18. 0 points
    Так, і в нас вимикають. Якби не робота, то можна миритись, але ж, блін, в мене вся робота на електриці(( Безперебійники по всій хаті(, перебільшую, звичайно, лише 2шт, але треба третього купувати( Нічого, прорвемось)
  19. 0 points
    Аня, це жахливо. Але насправді їм однаково куди стріляти. Ми стараємося зрозуміти їх логіку, а логіка там одна - нищити. Нищити все і вся, це орки, їм не притаманні людські цінності і почуття. Мені здається там задоволення вже від самого процесу руйнування, а якщо це принесе ще їм якийсь і матеріальний зиск - це вже взагалі вершина бажань.
  20. 0 points
    Сьогодні КАБ прилетів по кладовищу, де моя сімейна ділянка. Там 10 поховань в одній огорожі. Не знаю, чи постраждала. І не знаю коли зможу попасти туди. Ну, що їм зробили наші могили???
  21. 0 points
    Привіт усім добрим людям! Учора в нас тривога була більше 16 годин безперервно! Чим тільки не пуляли! Триндець! ППО - котики! Багато збили. Але ракети ж! Є влучання. Дуже мало часу ракети до нас летять, на жаль.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×