-
Content Count
188 -
Joined
-
Last visited
-
Days Won
2
Reputation Activity
-
Дачниця got a reaction from lana19 in Яблучник польський
Ингредиенты:
Тісто:
Борошно - 2 склянки з гіркою
від хлібопічки
Сіль - щіпка
Маргарин чи олія - 200 г
Жовтки - 3 шт.
Сметана - 300 г
Розпушувач - 1 ч. л.
Начинка:
Яблука - 1,5 кг
Цукор та кориця - за смаком
Манка - 2 ст. л.
Обмазування:
Білки - 3 шт.
Цукор - 1 склянка звичайна
Маргарин або масло розтопити змішати зі сметаною і жовтками, трохи посолити. Розпушувач змішати із борошном і замісити м'яке тісто. Довго місити не треба. Зібрали в колобочок і вистачить. Відправляємо його в холодильник, а самі в цей час чистимо яблука.
Видаляємо серцевину. Зрізати чи не зрізати шкірку – це справа смаку. Ріжемо яблучка не дрібно. Кожну четвертинку на 2-3 частини, залежно від розміру яблука.
Охолоджене тісто (його можна зробити напередодні ввечері) ділимо не дві нерівні частини.
Ту частину, що трохи більше, на підпиленому борошном столі розкочуємо за розміром листа.
На тісто розсипаємо 1 ст. л. манки та викладаємо яблука. Зверху до смаку сиплемо цукор і корицю і знову манку. Розкочуємо меншу частину і прикриваємо начинку зверху. До речі, розкочене тісто зручно переносити, накрутивши його на качалку. Якщо верхній шар тіста подекуди порвався - нічого страшного. Краї пирога щільно защипуємо.
Білки збиваємо з цукром до суміші м'яких піків, або трохи м'якше, і обмазуємо ними пиріг.
Останні 15-20 хвилин я вогонь зробила трохи тихіше.
Програма: Випікаємо за 200 градусів
Час приготування: 40 хв.
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 1010
-
Дачниця got a reaction from lana19 in Яблучник польський
Ингредиенты:
Тісто:
Борошно - 2 склянки з гіркою
від хлібопічки
Сіль - щіпка
Маргарин чи олія - 200 г
Жовтки - 3 шт.
Сметана - 300 г
Розпушувач - 1 ч. л.
Начинка:
Яблука - 1,5 кг
Цукор та кориця - за смаком
Манка - 2 ст. л.
Обмазування:
Білки - 3 шт.
Цукор - 1 склянка звичайна
Маргарин або масло розтопити змішати зі сметаною і жовтками, трохи посолити. Розпушувач змішати із борошном і замісити м'яке тісто. Довго місити не треба. Зібрали в колобочок і вистачить. Відправляємо його в холодильник, а самі в цей час чистимо яблука.
Видаляємо серцевину. Зрізати чи не зрізати шкірку – це справа смаку. Ріжемо яблучка не дрібно. Кожну четвертинку на 2-3 частини, залежно від розміру яблука.
Охолоджене тісто (його можна зробити напередодні ввечері) ділимо не дві нерівні частини.
Ту частину, що трохи більше, на підпиленому борошном столі розкочуємо за розміром листа.
На тісто розсипаємо 1 ст. л. манки та викладаємо яблука. Зверху до смаку сиплемо цукор і корицю і знову манку. Розкочуємо меншу частину і прикриваємо начинку зверху. До речі, розкочене тісто зручно переносити, накрутивши його на качалку. Якщо верхній шар тіста подекуди порвався - нічого страшного. Краї пирога щільно защипуємо.
Білки збиваємо з цукром до суміші м'яких піків, або трохи м'якше, і обмазуємо ними пиріг.
Останні 15-20 хвилин я вогонь зробила трохи тихіше.
Програма: Випікаємо за 200 градусів
Час приготування: 40 хв.
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 1010
-
Дачниця got a reaction from lana19 in Яблучник польський
Ингредиенты:
Тісто:
Борошно - 2 склянки з гіркою
від хлібопічки
Сіль - щіпка
Маргарин чи олія - 200 г
Жовтки - 3 шт.
Сметана - 300 г
Розпушувач - 1 ч. л.
Начинка:
Яблука - 1,5 кг
Цукор та кориця - за смаком
Манка - 2 ст. л.
Обмазування:
Білки - 3 шт.
Цукор - 1 склянка звичайна
Маргарин або масло розтопити змішати зі сметаною і жовтками, трохи посолити. Розпушувач змішати із борошном і замісити м'яке тісто. Довго місити не треба. Зібрали в колобочок і вистачить. Відправляємо його в холодильник, а самі в цей час чистимо яблука.
Видаляємо серцевину. Зрізати чи не зрізати шкірку – це справа смаку. Ріжемо яблучка не дрібно. Кожну четвертинку на 2-3 частини, залежно від розміру яблука.
Охолоджене тісто (його можна зробити напередодні ввечері) ділимо не дві нерівні частини.
Ту частину, що трохи більше, на підпиленому борошном столі розкочуємо за розміром листа.
На тісто розсипаємо 1 ст. л. манки та викладаємо яблука. Зверху до смаку сиплемо цукор і корицю і знову манку. Розкочуємо меншу частину і прикриваємо начинку зверху. До речі, розкочене тісто зручно переносити, накрутивши його на качалку. Якщо верхній шар тіста подекуди порвався - нічого страшного. Краї пирога щільно защипуємо.
Білки збиваємо з цукром до суміші м'яких піків, або трохи м'якше, і обмазуємо ними пиріг.
Останні 15-20 хвилин я вогонь зробила трохи тихіше.
Програма: Випікаємо за 200 градусів
Час приготування: 40 хв.
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 1010
-
Дачниця got a reaction from lana19 in Яблучник польський
Ингредиенты:
Тісто:
Борошно - 2 склянки з гіркою
від хлібопічки
Сіль - щіпка
Маргарин чи олія - 200 г
Жовтки - 3 шт.
Сметана - 300 г
Розпушувач - 1 ч. л.
Начинка:
Яблука - 1,5 кг
Цукор та кориця - за смаком
Манка - 2 ст. л.
Обмазування:
Білки - 3 шт.
Цукор - 1 склянка звичайна
Маргарин або масло розтопити змішати зі сметаною і жовтками, трохи посолити. Розпушувач змішати із борошном і замісити м'яке тісто. Довго місити не треба. Зібрали в колобочок і вистачить. Відправляємо його в холодильник, а самі в цей час чистимо яблука.
Видаляємо серцевину. Зрізати чи не зрізати шкірку – це справа смаку. Ріжемо яблучка не дрібно. Кожну четвертинку на 2-3 частини, залежно від розміру яблука.
Охолоджене тісто (його можна зробити напередодні ввечері) ділимо не дві нерівні частини.
Ту частину, що трохи більше, на підпиленому борошном столі розкочуємо за розміром листа.
На тісто розсипаємо 1 ст. л. манки та викладаємо яблука. Зверху до смаку сиплемо цукор і корицю і знову манку. Розкочуємо меншу частину і прикриваємо начинку зверху. До речі, розкочене тісто зручно переносити, накрутивши його на качалку. Якщо верхній шар тіста подекуди порвався - нічого страшного. Краї пирога щільно защипуємо.
Білки збиваємо з цукром до суміші м'яких піків, або трохи м'якше, і обмазуємо ними пиріг.
Останні 15-20 хвилин я вогонь зробила трохи тихіше.
Програма: Випікаємо за 200 градусів
Час приготування: 40 хв.
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 1010
-
Дачниця got a reaction from lana19 in Лєчо з кабачків
Ингредиенты:
(склянка використовується 250г)
- 3 кг кабачків;
- 5 шт. солодкого перцю;
- 1-2 шт. гіркого перцю;
- 2 гол. часнику;
- 1 ст. цукру;
- 1 ст. рослинної олії;
– 0,5 ст. оцту 9%-го;
- 400-500 г томатної пасти;
- 2 ст. солі
Метод
Якщо кабачки молоді - насіння не вирізаємо. Нарізаємо кабачки сантиметровими брусками.
Перець очищуємо від насіння та розрізаємо навпіл.
Очищуємо часник. Готуємо гострий перець.
У велику каструлю висипаємо кабачки.
Солодкий і гіркий перець, часник пропускаємо через м'ясорубку. Перекручені інгредієнти додаємо до кабачків.
Додаємо до овочів цукор, рослинне масло, оцет, сіль, томатну пасту. Все добре перемішуємо і залишаємо на 3 години до виділення рідини з овочів.
Каструлю з овочами ставимо на вогонь доводимо до кипіння і варимо 40 хвилин. Періодично помішуючи.
Паралельно стерилізуємо півлітрові банки.
В гарячі стерилізовані банки розкладаємо лечо та закатуємо стерильними кришками.
Закриті банки накриваємо ковдрою і залишаємо до вистигання.
Ну дуже смачно!
Фото НатальяН. Дякую!
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 924
-
Дачниця got a reaction from lana19 in Лєчо з кабачків
Ингредиенты:
(склянка використовується 250г)
- 3 кг кабачків;
- 5 шт. солодкого перцю;
- 1-2 шт. гіркого перцю;
- 2 гол. часнику;
- 1 ст. цукру;
- 1 ст. рослинної олії;
– 0,5 ст. оцту 9%-го;
- 400-500 г томатної пасти;
- 2 ст. солі
Метод
Якщо кабачки молоді - насіння не вирізаємо. Нарізаємо кабачки сантиметровими брусками.
Перець очищуємо від насіння та розрізаємо навпіл.
Очищуємо часник. Готуємо гострий перець.
У велику каструлю висипаємо кабачки.
Солодкий і гіркий перець, часник пропускаємо через м'ясорубку. Перекручені інгредієнти додаємо до кабачків.
Додаємо до овочів цукор, рослинне масло, оцет, сіль, томатну пасту. Все добре перемішуємо і залишаємо на 3 години до виділення рідини з овочів.
Каструлю з овочами ставимо на вогонь доводимо до кипіння і варимо 40 хвилин. Періодично помішуючи.
Паралельно стерилізуємо півлітрові банки.
В гарячі стерилізовані банки розкладаємо лечо та закатуємо стерильними кришками.
Закриті банки накриваємо ковдрою і залишаємо до вистигання.
Ну дуже смачно!
Фото НатальяН. Дякую!
Україна
Київ
Війна росії з Україною
День 924
-
Дачниця got a reaction from Живчик in Кухонні посиденьки (балачки)
У мене шеф трамонтіно, куплений у фірмовому магазині. Я його обожнюю
-
Дачниця got a reaction from Живчик in Кухонні посиденьки (балачки)
У мене шеф трамонтіно, куплений у фірмовому магазині. Я його обожнюю
-
Дачниця got a reaction from Алцьона in Крекер сирний на смальці
Твердий, можна навіть сирний продукт
-
-
Дачниця got a reaction from Алцьона in Шоколадне печиво
Ингредиенты:
1 яйце,
100г вершкового масла,
90г цукру,
70г сметани,
30г какао,
40г шоколаду
подрібнити ножем, можна замінити горішками,
( я об'єднала),
приблизно 200г борошна,
1 чайна ложка розпушувача
Метод
З тіста зробити кульки (приблизно 20), приплюснути і вмочити в посипку з шоколаду чи горіхів.
Випікати при 180 °C хвилин 20- 25.
Смачного!
-
Дачниця got a reaction from Магда in Кухонні посиденьки (балачки)
До речі, може кому буде цікаво. Зараз продають дерева на яких привито декілька сортів. Я собі таке посадила. На ньому Талгарська красуня, Вільямс і шось третє, я забула😉
-
Дачниця got a reaction from musinka in Кухонні посиденьки (балачки)
Бере це група сортів. Вільямс і Клаппа(любимица Клаппа) обидва туди входять. На скільки я знаю вони самозапильні. Просто менеджер хоче більше втюхати
-
-
Дачниця got a reaction from lana19 in Кухонні посиденьки (балачки)
Ми купували в Агромаркеті.Там вони називаються Дерево-Сад. Садити дерева можна навіть взимку. Але мені більше подобається навесні. З осені можна підготувати ями ,а весною садити. Якщо є можливість, то купувати краще 2-3 річні. Однорічні саджанці довго сидять поки починається плодоношення. Мабуть довго нарощують кореневу систему.
-
Дачниця got a reaction from lana19 in Кухонні посиденьки (балачки)
Ми купували в Агромаркеті.Там вони називаються Дерево-Сад. Садити дерева можна навіть взимку. Але мені більше подобається навесні. З осені можна підготувати ями ,а весною садити. Якщо є можливість, то купувати краще 2-3 річні. Однорічні саджанці довго сидять поки починається плодоношення. Мабуть довго нарощують кореневу систему.
-
Дачниця got a reaction from lana19 in Кухонні посиденьки (балачки)
Ми купували в Агромаркеті.Там вони називаються Дерево-Сад. Садити дерева можна навіть взимку. Але мені більше подобається навесні. З осені можна підготувати ями ,а весною садити. Якщо є можливість, то купувати краще 2-3 річні. Однорічні саджанці довго сидять поки починається плодоношення. Мабуть довго нарощують кореневу систему.
-
Дачниця got a reaction from Магда in Кухонні посиденьки (балачки)
До речі, може кому буде цікаво. Зараз продають дерева на яких привито декілька сортів. Я собі таке посадила. На ньому Талгарська красуня, Вільямс і шось третє, я забула😉
-
Дачниця got a reaction from Магда in Кухонні посиденьки (балачки)
До речі, може кому буде цікаво. Зараз продають дерева на яких привито декілька сортів. Я собі таке посадила. На ньому Талгарська красуня, Вільямс і шось третє, я забула😉
-
Дачниця got a reaction from Магда in Кухонні посиденьки (балачки)
До речі, може кому буде цікаво. Зараз продають дерева на яких привито декілька сортів. Я собі таке посадила. На ньому Талгарська красуня, Вільямс і шось третє, я забула😉
-
Дачниця got a reaction from musinka in Кухонні посиденьки (балачки)
Бере це група сортів. Вільямс і Клаппа(любимица Клаппа) обидва туди входять. На скільки я знаю вони самозапильні. Просто менеджер хоче більше втюхати
-
Дачниця reacted to Справжня господиня in Кухонні посиденьки (балачки)
Неля, для Бере треба запилювач. В мене менеджер перед заказом питав, які груші в мене вже ростуть, дуже зрадів, що я буду Бере саджати біля Клаппи. Він радив садити за 3 метри від неї, а в мене так і буде десь 5 метрів. Так що це обов*язково враховувай перед тим, як свою Клаппу зрубати.
Або в сусідів десь поруч буде груша для запилення.
Ото почитай за Вільямс https://megasad.net/ru/grusha_vilyams_krasnyy_ruzh_delbara/
В мене ця груша неперевершена як по красоті, так і по смаку!!!
-
Дачниця reacted to спокусницЯ in Овочеве асорті зі сливою і печерицями
Ингредиенты:
На 3л банку
Вода – 1.5л
Сіль – 2 ст.л. з гіркою ( 50 г)
Цукор -200- 250г (10 ст.л.)
Рослинна олія - 50мл
Оцет 9% - 110-140мол
Суміш перця горошком - 1 ч.л.
Коріандр зерна - 1 ч.л.
Лавровий лист - 3
Петрушка
Кріп
Перець болгарський - 2 шт.
Цибуля - 2 шт.
Баклажан - 1 шт.
Кабачок - 1 шт.
Сливи - 7 шт.
Помідори - 800г
Печериці - 250г
Перець чілі маленький - 1 шт.
Часник - 8/10 зуб.
( я ще додаю огірки,
бланшовану цвітну капусту
бланшовану спаржеву фасоль і
насіння гірчиці 1 ст.л )
Метод
Овочі ретельно вимити.
Перець порізати на шматочки.
Цибулю нарізати кільцями чи дольками.
Баклажани, кабачки - на кільця 1см.
У слив видалити кісточки.
На дно чистої банки покласти зелень і спеції.
Покласти овочі хаотично або шарами.
Наприкінці – знову зелень.
У киплячу воду додати цукор, сіль, довести до кипіння та залити розсіл у банку з овочами. Накрити банку кришкою і залишити на 15 хвилин.
Злити маринад з банки в каструлю і закип'ятити його вдруге.
У киплячий маринад влити олію та оцет, довести до кипіння.
Знову залити овочі.
Накрити банку стерилізованною кришкою та закатати.
Банку перевернути та загорнути ковдрою. Залишити до повного вистигання.
Кількість овочів вказана приблизна, чого і скільки буде, то вже на ваш розсуд і можливисть.
Джерело - Алла Ковальчук
Україна
Житомирська область
Війна росії з Україною
День 540
-
Дачниця got a reaction from lana19 in Пирожные ,,Белочки"
Білочка на черзі. Треба тільки до дому доїхати
-
Дачниця got a reaction from lana19 in Пирожные ,,Белочки"
Білочка на черзі. Треба тільки до дому доїхати