Справжня господиня 3 402 Опубліковано: 9 березня, 2023 Неля, ти ж пам*ятаєш, що ми капусту майже не їмо. Я он вчора кастрюлю типа борща наварила і без капусти. Дуже рідко купляю, навіть буває, що жодного разу за місяць не готовлю. Це я вже до дачного сезону готуюся, там іноді пиріжки жарені з капустою роблю. Я її в півлітрові баночки закрила, як раз порція на пиріжки. А так я ДУЖЕ люблю капусту в якому хочеш вигляді. Раніше їла її багато і часто, але ... все, організЬм мій бастує. І Вова теж. Рідко дозволяю собі один раз поїсти, от як зараз, і знову перерва на місяць-півтора. Блін... 1 musinka reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 976 Опубліковано: 9 березня, 2023 Ой, ні, Света, я зовсім забула що ви капусту не употребляєте. Тому і здивувалася що це ти тільки зараз капусту вирішила заготовлювати. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 976 Опубліковано: 9 березня, 2023 Зіп'юсь нафік скоро((((( вже половину бутля 3-х л білого сухого вина свого сама вилакала. Під обстріли хорошо заходить, особливо ніччю або вечором. Для занепокоєння нервів. По пів чарочки , зараз глянула, вже половина осталось. Сьогодні вночі с сиром аж чарку випила. А що ще було робити, сидя на кухні? Вино і кофе, так ночь і протрималася. Зараз нас вже знову обстріляли. Мабуть С300 одна установка повністю вже отстрелялась по городу. Спочатку світло блимнуло, а через 30 сек взриви. Чотири дуже громко. Десь мабуть недалеко. Молюся щоб знову не по жилим домом попали.Щоб люди не постраждали. 3 3 Наташшшка, irysska, Олька та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 181 Опубліковано: 9 березня, 2023 А я сьогодні, завдяки тим тварям рашистським, лишилася своєї роботи , одне добре, що у приміщенні о шостій ранку нікого не було, тому і жертв не має. Як подумаю, що якби це було у робочий час, то волоси дибки стає. Ось таке у мене сьогодні день народження, і настрою напередодні не було, як відчувала щось. 4 2 Наташшшка, musinka, Справжня господиня та 3 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 976 Опубліковано: 9 березня, 2023 Олюшка, у тебе день народження? Поздоровляю тебе! Вот бачишь , Боженька чи Ангел твій перші тебе поздоровили! Отвели біду от тебе. Страшно подумати що це могло статись в робочий час. Убдюдки, усю нічь тероризували Україну. Як перед смертю, остання агонія. А на утро той припадошний ублюдок заявив що вони нам мстилися, помста.... За що? За то що они тварини прийшли на нашу землю, зруйнували нашу Україну, вбили людей, дітей. А тепер вони нам помсти ще таки устраивают. Горіть вам в пеклі, нелюди! 2 irysska та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 976 Опубліковано: 9 березня, 2023 1 година тому, musinka сказав: Зіп'юсь нафік скоро((((( вже половину бутля 3-х л білого сухого вина свого сама вилакала А хто з мене сміявся?) Ми вчора 10лтрового бутля помили...Правда, винце червоне було. І тост лиш один- ЗА ПЕРЕМОГУ! 1 година тому, Olima сказав: Ось таке у мене сьогодні день народження Олічка, з Днем Народження! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 10 березня, 2023 Olima, Оля, з Днем Народження! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 10 березня, 2023 Оля, з днем народження!! Мирного неба!!! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 10 березня, 2023 17 годин тому, справжня господиня сказав: Ой чим я щаз займаюася! Натушкувала капусту і закатала в банки! Побачила, що капусти ціна трохи здорожчала і вирішила запастися на далі. А то морква сьогодні майже наздогнала цибулю((((((((( А можна детальніше за капусту, яку закатують в банки? Що, скільки та як робити? Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 402 Опубліковано: 10 березня, 2023 23 хвилини тому, Живчик сказав: А можна детальніше за капусту, яку закатують в банки? Що, скільки та як робити? Таня, та тут і рецепту немає як такового. Була капустина 1,7 кг. Нашаткувала капусту на Бернері вставка 7мм, в каструлі з товстим дном тушкувала - спочатку підлила трошки водички і під кришкою на середньому вогні пропарила, вона осіла. Далі добавила вогню (в мене е-плита, на 7 з 9). Трішечки солі, щоб не сильно воду дала, трішки олії, потерла півморквини, тушкувала десь півгодини. Потім додала залишки свого томатного морсу, цукор, сіль, побризкала оцтом, бо мені не хватало кислоти, трішки хмелі-сунелі, лаврушки, олії. Ще потушкувала, поки не випаровилася майже вся рідина з капусти. А далі в пропарені банки і закрутила твіст кришками, перевернула догори і так охолонули. Все. Ну от як для себе завжди тушкуєш капусту, так і роби, головне щоб не хрумтіла і гарячою по банкам і закатати. Буде стояти в шкаХчику як миленькая! Та й ти ж її не на рік робиш, буде стояти до середини літа, якщо раніше не улетить як гарнір або закусь. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 10 березня, 2023 43 хвилини тому, справжня господиня сказав: Таня, та тут і рецепту немає як такового. Ага) Мене більше хвилювало, чи буде стояти капуста в банках, якщо просто її закатати, яку я люблю тушковану. Думала, що треба більше кислоти. Але, якщо просто закатати, то це добре. Дякую! Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 402 Опубліковано: 10 березня, 2023 9 хвилин тому, Живчик сказав: Ага) Мене більше хвилювало, чи буде стояти капуста в банках, якщо просто її закатати, яку я люблю тушковану. Думала, що треба більше кислоти. Але, якщо просто закатати, то це добре. Дякую! Таня, я раніше не робила капусту в банках. Але останні роки вказують на якийсь несподіваний дефіцит простого овоча, який раптом стає по ціні крила літака. І якщо з цибулею більш-менш нам пояснили, то вже про моркву раптово. Боюся, що і капусту також запишуть в дефіцити. Цибулю я не можу заготовити, ніде в холоді ховати, буду потрішечки купувати. Моркву можу ще заморозити. А капусту? От і згадала про банки, їх зараз пустих вже повно в шкафу. Прочитала ютуб і вирішила, що мені саме краще піде тушкована. Борщ я все одно варю без капусти, ми її або так їмо тушковану, або як начинка. Ото й закрила. В магазинах ще хоч буряк тримається... але в мене з восені він замаринован по банках))) свій дачний. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 181 Опубліковано: 10 березня, 2023 1 година тому, справжня господиня сказав: Боюся, що і капусту також запишуть в дефіцити. Цибулю я не можу заготовити, ніде в холоді ховати, буду потрішечки купувати. Та вже стартонула і капуста, сьогодні в АТБ вона по 25 грн. Света, а цибуля прекрасно зберігається в морозильці після обжарювання. Я так колись свою цибуля, яка різко почала проростати серед зими, покрутила не дрібно в Філіпсі і прижарила на сковорідці навіть не вижарювала, а так щоб у розмірах зменшилась, осіла. Потім як остила, в лоток і в морозилку. Навіть у котлетах мені така більше сподобалася ніж сира, після неї не було печії як іноді буває якщо сиру додаю у фарш. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 181 Опубліковано: 10 березня, 2023 (змінено) Так, дівчата, мені знайома підказала, що в одному огородньому магазині в нашому місті є нітроамофоска по 50 грн. Правда, туди добиратися мені не близько, але я сьогодні хочу туди навідатися, бо с понеділка можливо прийдеться йти розгрібати завали на роботі після вчорашнього. Якщо комусь треба, то можу купити і відправити безкоштовною олх доставкою. Там тільки 11-12 грн комісію беруть за олх доставку додатково. Пишу свій номер, потім видалю його, якщо надумаєтесь, то піду туди після 16.30 годин. Змінено 10 березня, 2023 користувачем Olima 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 402 Опубліковано: 10 березня, 2023 Оля, дякую, мабуть, зроблю і цибулі трішки. Вова після ковіду став набагато краще переварювати цибулю, тому стала її більше використовувати. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 402 Опубліковано: 10 березня, 2023 5 хвилин тому, Olima сказав: Так, дівчата, мені знайома підказала, що в одному огородньому магазині в нашому місті є нітроамофоска по 50 грн. Правда, туди добиратися мені не близько, але я сьогодні хочу туди навідатися, бо с понеділка можливо прийдеться йти розгрібати завали на роботі після вчорашнього. Якщо комусь треба, то можу купити і відправити безкоштовною олх доставкою. Там тільки 11-12 грн комісію беруть за олх доставку додатково. Пишу свій номер, потім видалю його, якщо надумаєтесь, то піду туди після 16.30 годин. 066-91-99-868 Олечка, дякую, але я не хочу тебе напружувати. Якщо б щось маленьке легеньке, а так тягати ті пакети... ні, дякую, куплю тут. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
irysska 1 073 Опубліковано: 10 березня, 2023 (змінено) Таак, пост витираю, бо якось я не поділяю смайли зі сміхом. Мені зовсім не смішно було, якщо чесно. Змінено 11 березня, 2023 користувачем irysska 2 Справжня господиня та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Живчик 701 Опубліковано: 11 березня, 2023 21 година тому, справжня господиня сказав: Цибулю я не можу заготовити, ніде в холоді ховати, буду потрішечки купувати. Світланко, твоя порада на рахунок капусти стала в нагоді. Дякую) А за цибулю розкажу також і я) Так склалося, що після хвороби в 30 років вітрянкою (другий раз) я терпіти не можу запах зажарки (цибулі). Очі виїдає так, що випікають тоді весь день. Тоді став смажити цибулю з морквою чоловік. Згодом і син. Старалися це все робити поки я сплю, а потім вивітрювати добряче квартиру. Смажили гору цієї зажарки. Тоді я вже розкладала в пасочки із-під сметани і ховала в морозилку. Коли треба, то відколупувала дві ложки на суп, тощо. На борщ вони роблять зажарку окремо. Також фасую в пасочки із-під сметани, таку порцію, щоб було на один раз. А потім ці порожні пасочки я викидаю. Так роблю вже багато років. Може моя порада комусь ще згодиться. 4 Наташшшка, Дяна, Магда та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 976 Опубліковано: 11 березня, 2023 В 09.03.2023 в 21:58, Наташшшка сказав: Правда, винце червоне було. Наташа, в мене богато червоного виноградного вина. Но то на Победу, на інши праздники, дочці передати ну і так іноді, коли схочется з кимось посидіти. А біле сухе (чи полусухе, не знаю яке воно точно), то зараз йде замість валеріани, для спокою. 4 години тому, Живчик сказав: Так роблю вже багато років. Таня, теж роблю так багато років, заморожувати зажатку з цибулі і моркви. Но я роблю це піздно восени. Коли моркву свою викопую, то мелочовку усю отбираю, перечищаю і на комбайни перетираю і потім разом з цибулькою тушкую. Для такої зажарку навіть на базарі купую моркву у бабусь. Вони теж торгують такою своєю отбракованою морквой, і отдають її зовсім дешево. На борщ окремо я не роблю зажарку, бо на борщ у меня дві зажарки окремо. Томатна зажарка це з буряка і томата. Це мені скоріше зробити коли бульон варю. Но буряк теж так заморожую. Восени маленький буряк одокремлюю, варю його в пароварке, і потім тру для заморозки. Заморожую все це в плоскі тарелочках- підкладках. Получается плоскі, тоненьки прямоугольні пластини, які я потім виймаю і запоковую стопочкой в плотні целофанові пакети із-під круп або макарони ізделія. Храніть таку стопку дуже компактно в морозилки, мало місця займає. Коли треба витягую одну пластину, і потім легко отрізати або отломати от неї потрібну порцію . Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 402 Опубліковано: 11 березня, 2023 Так, я про Нелю пам*ятаю, що вона теж зажарку заморожує. А оказується, що не тільки Неля це робить, і Таня теж. Одна Свєта щось собі вигадує і не робить таку зажарку. Борщ по банках в мене стоїть, і з капустою, і без капусти. Тушкована капуста вже є. Нема зажарки. Треба виправлятися. От накуплю всього і як натушкую, як наморожу! Доречі, капуста в Варусі вже сьогодні 24,50. Дочекалися.((( І це тільки 11 березня. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 976 Опубліковано: 11 березня, 2023 Света, ця зажарка скрізь у мене йде . І в перші, і в други страви. Дуже удобно коли треба бистріше приготувати. Да, цени на овочі дорожче чем персики були. Одна картопля мабуть тримається в ціні. Но я не впевнена , більш тиждня не виїджала з дому. Сьогодні зібралась, но такий дождяра холодний з рання , що я покрутилась і дома залишилась . 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 402 Опубліковано: 11 березня, 2023 Неля, я не завжди таку зажарку роблю і не всюди її добавляю. Стараюся менше жареного їсти, в мене камінець у жовчному, а Вова з його виразкою, підшлунковою і камінчиками в жовчному теж не в захваті від такої їжі. Тому можу супчик зварити і без зажарки, тільки трішечки моркву терту для кольору присмажити хвилинку. Ну от такі ми напівдиєтичні. Як сів Вова з цукром 13,9 в 13 році на жорстку дієту, так ми і призвичилися до такого харчування. І порції невеликі, і вечеря само пізньо о 19, і де можна жарку уникнути без жарки. Ні, я і котлети жарю, і рибу, і іноді даже чебуреки і пиріжки, але тільки в першій половині дня. Я можу ввечері таке з*їсти, а от Вові не проходить, потім болить йому. Так що зажарочку ще подумаю, треба вона мені і скільки... Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
musinka 1 976 Опубліковано: 11 березня, 2023 Пробігла с роботи, муж буде чергувати ночью. А я налила собі чашку чаю з мелісою і чарку вина, цукерочки шоколаді і сир приготувала. Сиджу жду...сучьї блядини с300 пишуть що знов виїхали на бойови позиції. Обіднього обстрела було недастатньо, ще і ввечері обіцяють нам дискотеку. Мабуть знов безсонна ночь. Одна надія що дощ л'є, не розумію це їм завадить чи ні свої блядини запускати. Щоб ця пускова установка по самі вуха в багнюці застрягла. 7 Olima, Справжня господиня, Lika_N та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
спокусницЯ 6 538 Опубліковано: 11 березня, 2023 57 хвилин тому, musinka сказав: Пробігла с роботи, муж буде чергувати ночью. А я налила собі чашку чаю з мелісою і чарку вина, цукерочки шоколаді і сир приготувала. Сиджу жду...сучьї блядини с300 пишуть що знов виїхали на бойови позиції. Обіднього обстрела було недастатньо, ще і ввечері обіцяють нам дискотеку. Мабуть знов безсонна ночь. Одна надія що дощ л'є, не розумію це їм завадить чи ні свої блядини запускати. Щоб ця пускова установка по самі вуха в багнюці застрягла. усі наші флюїди, щоб вони не доїхали! 5 Наташшшка, musinka, lana19 та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 402 Опубліковано: 12 березня, 2023 Сьогодні купила на базарі ще дві капустини по 20 грн/кг, красиві, біленькі. Хочу заквасити і в банки закрити.Хтось закатував квашену? Пам*ятаю, що моя мама квашену восені закатувала в банки, до весни стояли і нічого їм не робилося. А як це вона робила, вже не спитаєш. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах