Перейти до вмісту
Natali06

Кухонні посиденьки (балачки)

Recommended Posts

Света, нічого не підскажу по полуниці, бо сама не знаю що робити . Я завжди пюре в мороильці заморожувала, з кусочками. А в цьому році в роздумах. Ціна кусається, я поїсти брала всього 2 раза. Сьогодні у нас по 120 була, но гарна. Я попала по 85, останній кг забрала у бабусі. Но вона і крупненька, і маленька. Взяла би більше, но більше не було. Мій каже ніякого варення, своїх я год хватає різних, з них і роби.

Наталка, а що таке джерки? Перший раз таке чую. Для масштабного виробництва конечно лучше більше піддонів.

А полуниць я колись вялила. Но нам зовсім не сподобалось.  Вуса нема, і даже кісточки на зубах скрипят. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Неля, в нас полуниця по 100-90-80. Вчора брали поїсти півкіла по 80, дуже смачна. Говорять, що ціна буде ще падати, бо немає ще на базарі дачної полуниці. Я хочу в вихідні купити кіло на варення, але яка ціна буде подивлюся. Бо йду на роботу з понеділка по середу, там ніколи варити.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Света, мій теж любить щоб губами їсти. Но і шашлики полюбляє. Ми часто робимо з курячого стегна, тільки того що без позвоночника. Я мариную в хреновінє або в аджике. Получаєтся м'якеньке. 

Сьогодні взяла крилья і скумбрію. Буду гратитись. Но  через одно м'ясо я би не брала. Просто овощей сезон попереду, буду гриліть кабачки, перец, синеньки. Бо як подумаю на пательні кружечки в жару жарять, так мені погано становить я від одної думки. Раніше в Принцесу смажила, но вона поламалась. А цей гриль на дві пластини розкладаються,  І температуру можно вище і нижче виставляти.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
9 хвилин тому, справжня господиня сказав:

Неля, в нас полуниця по 100-90-80.

Це ще по-божескі. Я в четверг була на центральному базарі, так по 100-120 була. Взяла по 100, но солодюща, не могла наїстися! Сьогодні на районому базарі теж 100-120. Но у нас сьогодні дощік,  може і ціну підняли. Но я і не ходила багато, скраєчку тіки зайшла. Селі по 80 буде, то візьму для заморозки трохи. Варення не хочу з полуниці, з желфіксом не подобається, а виварювали вітаміни не хочу.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

У нас ціна на полуницю 120 грн., але її ще толком не має на базарі та і засуха у нас, дощів давно не було. Своєї я вже три рази по +-1 кг вибрала ранньої, поливаю кожного дня її. Поки що їмо так, варення варити не буду, бо ще стоїть з минулих років, мабуть буду морозити, а там як буде. У мене її не багато, то зовсім надіюсь, що поїмо її всю та трохи пригощу родичів, які без саду.

У мене сушилка Ізідрі і сусідка також собі купила, то ми піддони одна одній даємо у сезон. Яблука в цьому році повинні бути, то буду сушити, хоча ціна на електрику кусюча буде. Але я вже трохи приловчилася спочатку яблука прив'ялити на балконі, а досушувати вже в сушці, але це від погоди ще залежить.

Неля, вітаю з обновочкою, хай смажить гарні Вам вкусняшки. А Принцесу не можна полагодити? Моя ще працює, але так боюся, щоб не зламалася. Без неї вже не уявляю як піцу у духовці можна пекти, і кабачки в ній найсмачніші, на пательні зовсім не такі на смак. 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

От ви мене раздраконили цими грилями... тепер теж собі хочу, в мене Принцеси не було.

Вові закинула про гриль, а він мені зуби скалить. Так ото ж, ми гроші на зуби збираємо, бо мені вже жувати нічим ні з якої сторони, та в нього не краще. Мабуть, гриль почекає.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Я ж, наче, показувала, чи тільки хотіла? Голова геть не варить. Джерки - це сушене м'яско. Хлопцям дуже зручно брати з собою на перекус. Ось

 

IMG_20240524_232148793.jpg

IMG_20240525_123455399.jpg

photo_2024-04-17_12-50-30.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
14 години тому, musinka сказав:

А полуниць я колись вялила. Но нам зовсім не сподобалось.  Вуса нема, і даже кісточки на зубах скрипят

Нель, то ти, мабуть, сушила, а не вялила. Сушена нам теж не сподобалась.

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Джерки зачётні :smilie_essen:

Наталочка, а ну розкривай секрет джерок. Пиши рецепт що, де, яке м'яско, скільки його та скільки грам солі, спецій та скільки градусів в сушці. 

Хочу також спробувати зробити їх.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

от тільки прочитала

  • В Киеве приобрести сладкую клубнику можно за 110-120 грн за килограмм крупных ягод, если выбрать меньшие или худшие по качеству ягоды (например, не такие сладкие или перезрелые), то можно найти цену в 80 грн за килограмм.
  • В Киевской области, в частности в Бучанском районе, продают крупную клубнику за 130 грн/кг, а меньшую - 100 грн/кг
  • В Переяславе на востоке Киевской области - предлагают по 85 грн/кг. Принимают ягоды по 50 грн/кг. На рынках можно найти предложения и по 60-90 грн/кг - все зависит от самого рынка.
  • Кагарлык, что в Киевской области - цена может достигать 140 грн/кг.
  • Черкасская область - 90-150 грн/кг.
  • Львовская область - цена находится в диапазоне от 50-60 грн/кг до 80грн/кг.
  • Хмельницкая область - в среднем 100 грн/кг (у перекупов). Но, как отмечали пользователи в Facebook, иногда можно найти и по 85 грн/кг.
  • Днепр - вся клубника по 80 грн/кг.
  • Один из пользователей из Днепропетровской области отметил, что на "опте" клубнику могут принять за 55 грн за килограмм, относительно продажи в розницу - ставят цену в 80-100 грн за килограмм.
  • Сумы - 180-200 грн/кг.
  • Винницкая область - цена варьируется в диапазоне 60-100 грн/кг.
  • Черноморск - от 90 грн/кг 120 грн/кг (в зависимости от сорта).
  • Николаев - примерно 100-120 грн/кг.
  • Запорожье - от 100 грн/кг до 130 грн/кг.
  • Харьковщина - клубника будет стоить от 140 грн/кг 180 грн/кг, отмечают, что замечали такую цену на рынках.
  • Харьков - крупные ягоды можно взять за 130 грн/кг, а мелкие - за 100 грн/кг.
  • Черниговская область - в диапазоне 80-100 грн/кг.
  • Одесская область - клубника в этом году по 100-120 грн/кг.
  • На Волыни ягоды стоят едва ли не дешевле всего из тех, что упоминались в комментариях - 35-40 грн/кг

 

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
38 хвилин тому, Наташшшка сказав:

Нель, то ти, мабуть, сушила, а не вялила. Сушена нам теж не сподобалась.

 

Да, Натусь, точно мабуть сушила. По рецепту з ворожого форумах робила. Знаю що на слайси різала. Но вялить поки що не буду. Своєї нема, а купувати дорого. Тут би на пюре хоть купить.

32 хвилини тому, Olima сказав:

розкривай секрет джерок. Пиши рецепт що, де, яке м'яско, скільки його та скільки грам солі, спецій та скільки градусів в сушці

Підтримую)))))

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Привоз сегодня 8.30

Клубника 70
Огурцы 50
Черешня 70-80
Горошек 70
Творог нежирный 90
Сметана 120

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Привіт, дівчата! 

В мене теж спочатку Езідрі була. Вирішила докупити лотки, а вони  вартують по ціні зірки. Тому ризикнула взяти Бєломо. Ось тут  описала  усе   

 

 

Тільки в мене  Ezidri Snackmaker FD500 тому Беломо підходить. ДА! Збиралась  купляти лотки, але  виявилось, що на олх буває ціла сушарка  по вартості 5 лотків. Тому  так зручніше. Бо пастілу краще спочатку просушити на двох, а потім вже на одну поставити.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Полуницю сьогодні брала по 80, не дуже велику. А от позавчора в Житомирі отаку красуню по 100 грн 

image.thumb.png.4b0cff45e3df5b7ad4320c463140b817.pngimage.thumb.png.996d3625c655dd4959aa3e3c22c89de3.png

 

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
1 година тому, Olima сказав:

Наталочка, а ну розкривай секрет джерок.

Сьогодні буду чергову партію маринувати, то постараюсь все розписати\пофоткати

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
2 години тому, Наташшшка сказав:

Сьогодні буду чергову партію маринувати, то постараюсь все розписати\пофоткати

Чекаємо з покроковим звітом :girl-yes:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
19 годин тому, Наташшшка сказав:

Неля, в мене Ізідрі. Її потужності вистачає на 15 лотків, я маю 8. Поки сушила лиш для себе, то мені і 8 вистачало, а зараз хлопцям джерки сушу, моїх лотків вистачає на 4кг м'яса, а було б 15, то вистачало б на 8кг:( Для джерок лотки під пастилу можна не брати, а от сітку бажано, з нею зручніше. Без лотків 5300 виходить...однак немало:bad:

Ну от... я б завялила.

Ой, про сітки! На алішці скупила силіконові. В порівняні з фірмовими пластиковими Езідрі, це казка!  сушила слайси полуниці, мандаринки, помідори, відстає шикарно! Там де брала вже нема,   але ось схожі. Круглі трішечки товстіші ніж квадратних, квадратні можна вирізати на любий розмір, брала 40*40 і вони дешевше круглих. Дивитись варто не по 1 чи 3 шт, а по 8-10. І ще на них можна пекти

 

Доставка, зараз, з Китаю, навіть менше двух тижнів

 

грн.367.29 | 8 шт., многоразовые силиконовые листы для обезвоживания фруктов https://a.aliexpress.com/_EIdKnll

грн.205.70 | 10 шт., силиконовые антипригарные коврики для приготовления пельменей https://a.aliexpress.com/_EvbETWB

 

Сітка силіконова  для  сушарки Бєломо, Ezidri та іншихСітка силіконова  для  сушарки Бєломо, Ezidri та іншихСітка силіконова для сушарки Бєломо (Беломо), Ezidri (сетка, сушка)

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

А я випадково виявила, що моя сушарка на 30 лотків, а не на 15(( І ці лотки ще дорожчі. Капець.

 Дівчата, поясніть нерозумній, про джерки сюди кидати рецепт і фотки, чи ото "створити"- "тему" і тд? Бо вже нова партія маринується, сьогодні знов сушитиму.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
10 хвилин тому, Наташшшка сказав:

Дівчата, поясніть нерозумній, про джерки сюди кидати рецепт і фотки, чи ото "створити"- "тему" і тд? Бо вже нова партія маринується, сьогодні знов сушитиму.

Наталю, я думаю однозначно в темі Ситий ряд в підрозділі заготовки, м'ясо створити тему. Бо тут загубиться, і будемо знову всі смикати: а розкажи, а покажи, а як і т.д.

Чекаю з нетерпінням рецепту :smilie_essen:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Наташа, роби окремим рецептом, бо тут у переписці потім не знайдеш як треба буде.

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
3 години тому, Наташшшка сказав:

 Дівчата, поясніть нерозумній, про джерки сюди кидати рецепт і фотки, чи ото "створити"- "тему" і тд? Бо вже нова партія маринується, сьогодні знов сушитиму.

Як тобі зручніше. Можна й тут у темі. Я потім відокремлю і зроблю рецепт

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Отаку полуницю купила сьогодні по 80. Зараз буду варити вареннячко. Тарілка велика салатна, полуниця теж.

20240601_131424.thumb.jpg.8ed2b74aa7978f4da94926b7bf39a757.jpg

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Ловіть новий тест на москаля  ))))- 


Фортеця алкоголю !!!  
                                                                  lana - великий))) перекладач з російської на українську :girlleg:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
28 хвилин тому, lana19 сказав:


Фортеця алкоголю !!!  
                                                       

Спочатку не зрозуміла, але потім переклала і :girl_haha:

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах
10 хвилин тому, Olima сказав:

Спочатку не зрозуміла

Вітаю!   )))

Поділитися повідомленням


Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×