Наташшшка 1 021 Опубліковано: 12 серпня, 2023 58 хвилин тому, Olima сказав: наче і помідор дві корзини привезла, а закривати нічого. Закрий половинками, чи четвертинками. Думаю, дівчата підкажуть рецепти. В мене був рецепт половинками, смачний, на скількі пам'ятаю, але чи знайду? Я з помідор вже давно лиш ачучук закриваю. 1 Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 262 Опубліковано: 12 серпня, 2023 Наташа, ачучук я уже собі в цьому році закрила з запасом. Їм його лише я, мої не їдять, а я можу за раз півлітрову баночку схомячити , ще для цього базилік з часником і сіллю в'ялю трохи, а потім заморожую. 1 Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
УкраІнка 6 951 Опубліковано: 12 серпня, 2023 Прочитала два останні повідомлення й знову згадала улюблений вислів моєї бабусі: "Вік живи - вік учись, та все одно дурнем помреш" Я ніколи навіть не чула про отой ачучук! 1 1 Olima та Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 1 021 Опубліковано: 12 серпня, 2023 4 хвилини тому, УкраІнка сказав: Я ніколи навіть не чула про отой ачучук! Ой, Інночка, не переймайся, це лиш назва дивна, а по факту - просто помідори шматочками без нічого(ні, солі, ні цукру, ні оцту, самі лиш помідорки) На любителя. Ми з чоловіком любимо) 2 УкраІнка та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 569 Опубліковано: 12 серпня, 2023 Ачучук в нас не пішов ніяк. Ледь перевела на різні блюда, більше не хочу закривати. 5 годин тому, Olima сказав: Дівчата, а у мене в цьому році помідори в банку не влазять , от що з ними робити? Була думка купити пластикові відерця і заквасити їх, але мої не дуже такі люблять. Салати в цьому році зовсім не збираюся закривати, бо ще з того року стоять. Ось і ділема, наче і помідор дві корзини привезла, а закривати нічого. А навіщо такі помідори саджати. Я раніше захоплювалася такими велетнями, прям азарт був найбільші виростити, щоб сусідкам на дачі показувати. А потім поняла, що мені краще середнього і малого розміру помідорки. Їх і в банку добре укладати, і їсти нормально. От сьогодні торгувала на базарі своїми овочами, так першими забрали відерце 5л чері і невеликі рожеві пів-ящика. Жінка поруч продавала помідори величезні, на кіло в неї було 2 штуки! Ніхто навіть не цікавився, а середні в неї купили. Ну то таке, кому що подобається. Моїй подрузі в банці треба тільки великі помідори, вона оту мою "дрібноту" не сприймає. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Olima 2 262 Опубліковано: 12 серпня, 2023 1 година тому, справжня господиня сказав: А навіщо такі помідори саджати. Так я великі і не саджала. В мене 18 кущів і два сорти: чорний принц, насіння я в тому році сама зібрала з помідора, яким мене пригостили (розмір був малий) і ще один сорт купила в Інтерфлорі, за описом і відгуками повинен був гарний для консервації. Що в мене пішло не так я не знаю, може дощі, може перегній, який я накладала в кожну лунку і трошки органічного добрива, але з моїми помідорами щось пішло не так я в людей . І помідори я садила вперше в житті. До цього ми садили у мами, вона їми переважно займалася, а я тільки допомогала. А в цього році мені самостійно закортіло їх посадити, добре хоч 18 кущів . У мами помідори як помідори, у банку поміщаються . 2 Магда та Наташшшка reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 12 серпня, 2023 Ачучук. Я тоже не слышала. Рецепт знаю. Готовила, но не зашел, пресно как-то... А вот помидори резаные чищеные от кожуры а собственном соку закрываю, соль добавляю. Использую 0.5 л банки, очень удобно на одно блюдо или на пару раз в яичницу. Сейчас как раз пошли такие помидоры как у Оли уродили. Буду их закрывать. Солю немного, варю минут 5 и раскладываю. Кажется еще по 5 мин стерилизовала баночки. Стояли 2 года. В прошлом году вообще из помидор ничего не закрывала, использовала что осталось. Дорого было. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 569 Опубліковано: 12 серпня, 2023 (змінено) Оля, ну такі великі помідори саме швидко це сік зробити. Соку багато не буває. Якщо той сік в духовці випарювати, то буде тобі пюре томатне чи паста. Або зроби соте з баклів, отот мій рецепт, ти повинна знати. Але ж ти пишеш, що салатів не треба, тоді сік або паста. Або зроби соус Долміо, це взагалі безпрограшний варіант! Агов, модери, є тут цей соус? Так, перевірила, нема. Ща писну! Змінено 12 серпня, 2023 користувачем справжня господиня 3 УкраІнка, Олька та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 569 Опубліковано: 12 серпня, 2023 Ось соус, дівчата, варить! 2 lana19 та Olima reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 233 Опубліковано: 13 серпня, 2023 В 12.08.2023 в 07:40, Olima сказав: Дівчата, а у мене в цьому році помідори в банку не влазять , от що з ними робити? Була думка купити пластикові відерця і заквасити їх, але мої не дуже такі люблять. Салати в цьому році зовсім не збираюся закривати, бо ще з того року стоять. Ось і ділема, наче і помідор дві корзини привезла, а закривати нічого. А я дуже люблю крупні м'ясисті помідори консервовані з аличею. Закриваю тільки так. Для них спеціально купила 4-х літрові банки з широким горлом під твіст кришку. Моя пропозиція - знайти такі банки і закрити за улюбленим рецептом. Помідори ж явно смачнезні, значить і консервовані будуть класні. Ось, знайшла, ось такі банки 4 Олька, Наташшшка, Natali06 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 569 Опубліковано: 13 серпня, 2023 Боже, Наталя, яка краса! Як картинка з журналу! Я якось зробила такі помідори з аличею, всі позривали кришки. Не знаю, чому, не розбиралася. Але я більше такі не робила. І закривала кабачки з аличею "під ананаси", теж позривали. Одна банка встояла, взимку відкрила... ну таке... я краще банку ананасів куплю. Що зі мною не так? Галя балувана, чи щось інше? 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 233 Опубліковано: 13 серпня, 2023 Свєта, хтозна, чого повзривали... може, алича була недостатньо кисла, може мало її поклала. Моя мама весь час так закривала, і я тепер так роблю. Я оцет дуже в консервації відчуваю, а ці помідори люблю саме через те, що є смак і запах помідорів. Алича ж вона фактично без смаку і запаху, кислоту віддає, а на смак не впливає. Люблю в банку накидати багато перцю болгарського, моркви, цибулі, ми з'їдаємо все, залишається тільки алича) А такі банки з широким горлом для мене просто те, що треба, бережу їх як зіницю ока. В них можна запхнути тааак багато помідорів і ще ж головне не сливку (терпіти її не можу), а нормальний м'ясистий помідор нормального розміру) 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 569 Опубліковано: 13 серпня, 2023 Ех, була в мене банка совецька на 4 літри, тряслася над нею, та колись тріснула від не знаю чого, просто так. Зараз таких не бачила, чи не дивилася, мабуть, ціна на них як шасі від літака. В нас літрові нові банки під кришку СКО в супермаркетах стоять 26,50грн, уявляю, скільки ця. А аличу тоді сипала сусідську, жовта і кисла була. Сипала як в рецепті радили, але щось пішло не так. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 1 021 Опубліковано: 13 серпня, 2023 Закривала з аличею помідори - подобались, ніколи не зривали. Якщо правильно пам'ятаю, то треба було 12 аличин на...не пам'ятаю яку банкуСаму аличу(справжню, жовту маленьку, не сортову) ненавиджу, бее, а помідори смачні виходять. Ще можна так само без оцту з виноградом закривати, але нам з аличею більше подобались. Ще маю рецепт з чорнобривцями, тут уже є оцет - нам дуже смачно. Света, сьогодні такі банки бачила по 35 грн дорожчі, гарні, скло з яблучками, ще там ягідки якісь. Дешевші теж були, але ціну не глянула. Вхопила три упаковки банок малих, як спід "Ікріми" - то скарб для мене)) 1 Магда reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 569 Опубліковано: 13 серпня, 2023 Я в цьому році назакатувала огірків страшно подумати скільки (мвйже втричі більше, чим звичайно) і майже всі в літрові банки. Свої банки майже закінчилися,, то я підкуповую на базарі у бабусь банки 0,7-1-1,5-2л задешево, по 10-12-15 гривень. Дома їх пропарюю і закатую своє. Взимку планую огірками торгувати, бо ми стільки не зможемо з*їсти. А вони ще ростуть... 4 Олька, Olima, Elenka та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 13 серпня, 2023 Мне кабачки с алычой тоже не понравились. Не поняла. Да и семья есть не стала. Две банки на 4 л покупала в эпицентре когда-то и крышки к ним. Не закрывала ничего, хотя и крышки есть к ним. Уже не помню что планировала. Запас воды стоит в них)) У меня тоже в ходу банки 0.5-1 л, даже 1,5 великоваты. Дети редко и мало из этих банок едят, а нам с мужем хватает. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 621 Опубліковано: 14 серпня, 2023 Звалят 1 Справжня господиня reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 621 Опубліковано: 14 серпня, 2023 20 годин тому, Магда сказав: А я дуже люблю крупні м'ясисті помідори консервовані з аличею. Наталочка! Я не знайшла рецепту. Напиши (хочеш – тут) скільки чого і як. Я рецептом оформлю. Будь ласка Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 569 Опубліковано: 14 серпня, 2023 В мене в цьому році такі закатки: кабачки мариновані (тільки кабачки і кабачки+огірки) кабачкова ікра без майонезу кабачковий салат кабачки в заливці кабачки по-корейські огірки мариновані за 3 рецептами огірки квашені за 2 рецептами огірковий салат Ніжинський огірковий салат Шантане з морквою помідори мариновані помідори мариновані без оцту помідори по-грузинськи соус Долміо соус Ніжність мікс соте з баклажанів салат бакли+перець мариновані перець в маринаді помідори Улётные (на еду) поки все. А у вас що? 3 Олька, Natali06 та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 1 021 Опубліковано: 14 серпня, 2023 5 годин тому, справжня господиня сказав: В мене в цьому році такі закатки: Светттттааааа Мої закатки на сьогодні - соус з порічок, огірки по трьом рецептам...і поки все Буде ще багато гострого перцю закрито. 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Справжня господиня 3 569 Опубліковано: 14 серпня, 2023 Наталка, я завжди багатенько роблю, бо ми не їмо без салатів до страв. Капусту квашену взимку роблю дуууже рідко, в основному виручають оті закрутки і вінегрет. Я взагалі можу той салат з банки їсти як гарнір і до нього щось м*ясне, Вова теж. От і катаю зараз. Попереду ще багато треба зробити з синіх та з перцю. Ще зелені помідори поквасити, завжди к Новому року спіють. 2 Олька та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 233 Опубліковано: 14 серпня, 2023 8 годин тому, lana19 сказав: Наталочка! Я не знайшла рецепту. Напиши (хочеш – тут) скільки чого і як. Я рецептом оформлю. Будь ласка Я була впевнена, що я його писала, зараз з радістю оформлю 1 lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 14 серпня, 2023 Я сегодня сварила соус Краснодарский. Вкусный получился, густой. Еще хочу кетчуп сварить чисто помидорный. 2 Магда та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 233 Опубліковано: 14 серпня, 2023 А я дуже скромно всього консервую: - варення та джем з червоної порічки - соус до м'яса з червоної порічки та йошти - варення з кабачків та апельсина за Клопотенком (до речі, смачне вийшло, мені сподобалося) - жарене варення з полуниці - огірки квашені Ще планую помідори з аличею, помідори просто мелені для соусів, можливо щось із слив та яблук Вже багато чого з цьогорічної консервації пороздавала на гостинці, ми самі мало їмо консервації, але нехай буде) 2 lana19 та Elenka reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Наташшшка 1 021 Опубліковано: 15 серпня, 2023 Закатала пару баночок капусти. Куми підкинули пару головок середньої. Зробила помідори по-корейськи, от думаю, якщо їх простерелізувати, стоятимуть на зиму? Спробую маленьку баночку зробити. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах