Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation on 15.02.2023 in all areas
-
2 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Справжня господиня and one other reacted to Магда for повідомлення в темі
О, і я в компанії! Вчора робила манти і залишився в мене готовий фарш (з цибулькою, кропчиком, перчиком, взбитий з льодяною водою), багато. Стоїть, запахтив (як не сказати інакше) весь холодильник і всю кухню при кожному відкриванні останнього. А я давно придивлялася до рецепту @справжня господиня Супершвидких жарених пиріжків. Та все якось у мене руки не доходили (лінь моя знаходила мені відмовки): то начинки в мене не було, то начинка була, поки дріжджі купила - капусту з'їли, і все якось ніяк. А сьогодні їду з роботи, в голові вже ефект заміщення працює, робота з голови вивітрилася, про сім'ю і вечерю думаю. І згадую про той фарш, про дріжджі і про біляші. Прилетіла додому, за три секунди зробила тісто, за п'ять хвилин нажарила біляшів, за долі секунди обпеклася гарячою олією - бризнула мені, зараза, на шию. Все, справилася. Тепер наїлися на ніч гарячих смачнющих біляшів, лежу, не дихаю. Якось так :) -
1 pointИнгредиенты: Тісто: Пшеничне борошно 200 гр Розпушувач 0.5 чайн. ложки Цукор 1 чайн. ложка Сіль 1 чайн. ложка Коріандр мелений 1/3 чайн. ложки Вершкове масло 100 гр. (м'яке) Курячі яйця 1 шт. Начинка: Цибуля ріпчаста 1 шт. Куряче філе 200 гр Печериці 200 гр Рослинна олія 3 стол. ложки Заливка: Сметана 200 гр Крохмаль 10 гр. Сіль за смаком Суміш перців мелених за смаком Кріп за смаком Перець чорний мелений за смаком Метод Готуємо пісочне тісто: У велику миску просійте 200 г пшеничного борошна додайте 0,5 ч.л. солі, 0,5 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. цукру і додайте трохи коріандру Додаємо до сухих інгредієнтів 100 г розм'якшеного вершкового масла, перетираємо між собою всі інгредієнти до отримання пісочної крихти. Розбиваємо в миску з пісочною крихтою 1 куряче яйце і швидко перемішуємо всі інгредієнти до однорідного тіста (1-2 хвилини), збираємо в шар, обертаємо плівкою і кладем в холод на 30 хвилин (можна більше). Готуємо начинку: Можна обсмажувати все окремо, а можна разом поступово додаючи інгредієнти. Смажимо на великому вогні. Спочатку смажимо 1 цибулину, нарізану кубиком, до золотавого кольору, додаємо 200 г нарізаного кубиком курячого філе, солимо, перчимо і додаємо коріандр, обсмажуємо і додаємо 200 г порізаних печериць, теж обсмажуємо. Мені більше подобається смажити все окремо але це не принципово. Робимо заливку: У велику миску викладіть 200 г сметани, додайте до неї за смаком сіль, чорний мелений перець, кріп, 10 г крохмалю, 1 куряче яйце, потім перемішуйте всі інгредієнти між собою до однорідної маси. У форму 24-26 см викладаємо тісто, можна просто розрівняти руками, воно дуже податливе, робимо не великий бортик, намагаємось тісто зробити дуже тонким шаром, наколюємо виделкою. Далі можна зразу викласти начинку, а можна, щоб край був більш хрумким, на тісто покласти пергамент, насипати горох (груз) і поставити в духовку 225 градусів на 12 хв. Начинка: викладаємо готову начинку з цибулі, курки і грибів в миску зі сметанною заливкою і добре все перемішуємо. Дістаємо форму з приготованим пісочним коржем для заливного пирога з духовки і викладаємо начинку, розподіляємо рівномірним шаром. Випікаємо 190 град 15-20 хв. Дайте трохи охолонути і можна діставати з форми. Коли він буде охолоджуватись, пиріг наче «відстане» від форми і дуже легко з неї вийде. Нарізаєте порційними шматочками і насолоджуєтесь. Україна Війна росії з Україною День 355
-
1 pointДик, булка на заквасці)) Завтра лиш пектиму, сьогодні замісила. В мене сьогодні все шкідливе-шкідливе) Пиріжки з лівером, кекс мармуровий від Дарії Цвек. Давно вже цей кекс не пекла, все бісквіти були останнім часом, і пиріжки з вишнями)))
-
1 pointПрактично так. Сало дорожче Зовсім з глузду з'їхали. А я в минулу неділю таки зробила м'ясний хлібець. А в понеділок захворіла, то і не їла його. Він однієї думки про м'ясо мені ставало погано. Та і зараз не дуже хочеться. Зате хімічну ковбасу їм нормально ))
-
1 pointКрасивые булочки. Способы формирования булочек(360P).mp4 Здесь вроде было как хинкали лепить)))
-
1 pointЗаблокуйте мені вхід до цієї теми В мене ще трохи сушених є білих і польських. Але сьогодні бачила, що на супи для ЗСУ просять, то відправлю або передам. Маринованих багатенько. За Луцьком скучила... Натушила повну пательню капусти з м'ясом - смакота! Фотки нема, бо капусти вже теж нема)) Пішла ставити французську булку)
-
1 pointСветик таки от меня убежала и рецепт чипсов остался недописанным .Зашла с телефона, думала, что попаду в черновик. Не получилось. Еленка так легко написала про 40 складочек))) Мне кажется, что я и 5 не смогу.
-
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Зробила два Повітряних снікерса. Маленький поїде з сусідкою до Луцька. Другий для моєї парикмахерки, заказала на День Валентина. -
1 pointПока свет есть, принесу рецепт прикольных чипсов хлебных. Вчера сделала. Рецепт утилизация! И тоже от шефов.
-
1 pointЯ робила Колись давно було таке. Мені подобалося, правда там з тістом доводилося погратися, зараз рецепта вже не згадаю, пам'ятаю лише, що тісто робилося з льодяною водою і в декілька прийомів. Тісто досить круте, а я ще тоді якось не додумалася його вимішувати в хлібопічці, на хінкалі у мене пів дня йшло. Зате смачно. Зараз, мабуть, полінилася б.
-
1 pointНашла у проф. поваров рецепт. Надо пробовать. Тесто пельмени,манты и тд. 240 мука 40 крахмал кукурузный Щепотка соли 80 кипяток 80 вода комнатной Т Соединить сухие. Залить кипятком. Перемешать,насадка крюк. Дать немного остыть и ввести воду комнатной Т. Вымесить. Отлежка 30-40 минут или ночная отлежка в холодильной камере.
-
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Та я теж, краще і скоріше пельменів наклацаю, чим ті манти закручувать. Та й ще пароварку діставати... а в мене в пароварці кришка геть спортилася и нещодавно серединка кришки вивалилася! Вся пароварка ще до мого скону жива буде, а кришка з другого матеріалу и капець. І що тепер робити не знаю. Це та, що я в 14 році на Все буде добре отримала. Так жалко... -
1 pointЯкі рум'яні и апетиті блінчики. Я хоч і наїлася, но один блінчик би з'їла. Сутичка грізного теж хочу, настоящего, но нам такий супец недоступний. А у нас сьогодні варенички с картоплю і м'ясом. Частину заморозила, а частину з'їли. К чаю зробила Леніву ватрушку І ще є піца. Но її не покажу. Бо чогось фотка не збереглася. Йшла на роботу, клацнула на камеру, а прийшла на роботу- фотка немає.
-
1 pointСвєта, це щось дуже схоже пельмені, але ліпиться так, щоб фарш був відкритий, як наче в корзинці, і вариться на пару. Це дуже спрощено і по-лінивому. А є класичний узбецький рецепт, так там в рублене м'ясо додається картопля кубиками, ще якісь овочі. Ті я ніколи не робила, бо впевнена, що не зможу їх зліпити. У мене і вареники виходять всі різнокаліберні, а тут загорнути в маленький шматочок тіста скільки начинки і ще щоб воно і не розлізлося - це точно не для мене. А сьогодні в інстаграмі надивилася як дівчинка чи корейка, чи китайка ліпила такі красиві манти квіточкою, такі гарні, всі однакові, рівненькі. Стала я собі їх ліпити, так я ж люблю щоб мінімум тіста і максимум начинки! Ті всі квіточки були в мене схожі на мішечки з зав'язочками А як тільки менше фаршу - виходить більш-меньш, але ж одне тісто їсти, нє, не годиться, поліпила як знала, такі й поїли
-
1 pointА я сьогодні манти ліпила пробувала різні способи ліпки потім відмахнулася, наліпила класично, бо всі ті квіточки красиві тільки в ютюбі
-
1 point
Дуже простий пиріг з фруктами
fronya40 reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Пока писала, пішла та зробила! Ось перед духовкою, зі сливами з морозилки. Спеклося, розріз тепленького, смачненького! -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Дівчата, дуже смачний пиріг -
1 pointПідтримую. Тільки, по-моєму, у нас вже десь є схожа тема. Потрібно буде якось знайти її, ми там якраз своє поточне меню розписували. У мене сьогодні через ці тривоги та відключення світла була вчорашня вечеря. Прибігла сьогодні з роботи, заходилася борщ варити, надіялася встигну до відключення, а ніт, не встигла, аж тільки що доварила. А вечеряли ми вчорашньою яловичиною, тушеною в яблуках з хмелі-сунелі в мультиварці, дуже люблю таке м'яско. На гарнір була каша з сочевиці та рису. Фоток немає, бо хвастатись не збиралася
-
1 pointА в нас ні АТБ, ні Варуса нема))) Значить не буде і окуня Сані на вечерю)))
-
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Оксана, ти ж не ті мандарини купила! Треба було не кумкват, а муркотт! Вони дуже смачні! А кумкват це вобще щось інше... -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to спокусницЯ for повідомлення в темі
Дівчата, читаю про ваше "звикли до вимикань" і посміхаюсь. НЕПЕРМОЖНІ! Завтра в себе окуня гляну, теж хочу, хоча не факт, що в нас буде. Я думала якщо мережа, то усюди усе однакове, а ні, я вже і грейпфрут купила і памелу, усе таке кисле, що можна гегнути. А чоловік в Чернігівській обл. купує, смакота ( зараз у відпустку приїхав, привід мені звідти)))) -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Я в нас бачила тільки червоного окуня і завжди він лежить невеличкий. А тут оппа і сірий. Ще іноді буває якась здоровезна риба, схожа на тріску, забула назву, якось чудернацько. Рибина під 1,5-2 кіло, ціна шото 120-130 грн,я ніколи не брала, але розбирають потихеньку всю. -
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Неля, дякую. При нагоді спробую, в мене є, де тренуватися - живу на 9 поверсі. Як в сусідньому домі вимикають світло, то разом з нашими ліфтами, хоча в нас світло може бути. Але з подивом прочитала, що ти на 2й поверх ледь піднімаєшся з задишкою. Я відпочиваю тільки на 5 поверсі. Неля, треба тобі більш рухатися і якось тренуватися, так можна і серце загубити, в нас ще не той вік, щоб так повзати. Сьогодні була в Варусі, отримала некультурний шок. Цибуля по 41,60 грн!!!!!!!!!!!!! Купила 4 невеличкі цибулинки на 10 грн, більше рука не піднялася. Зато купила по акції морського окуня (такий сірий, не червоний) по 96,90. Взяла невеличку рибинку на пробу, просто зажарила на сковорідці. Вова скуштував і дав завдання купити в морозилку пару кілов))) Він рибу не любить, а цю зжер, і вкусно йому, і соковито, не так, як хек. І взяла красиву сілётку по акції морожену, вже 2 штуки посолила. В морозилку запхала ще 4. -
1 pointУ нас вже тиждень світло не вимикають. Теж так незвичайно було спочатку, а зараз як і треба. Вчора ми на контролі были, ліміти встановлювали. Виїджала в місто, дивлюся чудо - трамвай їздять один за одним, траліки запустили А сьогодні вже знову в депо загнали . Но світло не вимикають. Я три дні все по лікарням і аптекам. Мені нещодавно в інтернетє одна порада попалася, лайфайк як забиратися сходами на поверхи коли вимикають світло і ліфт не працює. Можливості провести експеримент у мене не було, так как поблизу сходинок немає . Раніше в поліклініці даже на другий поверх поки доповзу, захекаюсь так що серденько зупиняється. Вчора і сьогодні я на другий поверх без задишки взбиралась. Вище не пробовала, не було потреби вище подніматись. Вот ця порада, может кому в пригоді стане, або похилим батькам: Метод, который опробовала моя мама, очень простой: 1. На первую ступеньку ставим левую ногу. Конечно, это не принципиальное условия и двигаться наверх можно начинать с любой ноги, главное, придерживаться остальных требований методики. 2. Если движение вверх вы начали левой ногой, на следующую ступеньку ставьте правую, потом снова подъем левой, а за ней правой, но не еще выше, а остановив ее рядом с левой. 3. На этом заканчиваем первый цикл и начинаем второй, но уже с другой ногой: шаг на ступеньку справа, потом на еще одну ступеньку выше идет левая, правую подтягиваем до ее уровня. 4. Третий цикл вновь с левой ноги, в точности копируя действия первого. Чередуя циклы на каждом из них меняем ногу, с которой делаем первый шаг, преодолевая марши и всю лестницу в целом. Темп выбираете на свое усмотрение, главное – не делать остановок пока не пройдете один лестничный марш. Также не забывайте следить за циклами и чередовать их.
-
1 pointНарешті і я свій тартін принесла, а разом з ним і вкотре своє дякую Наті @Natali06 за рецепт. Неймовірне тісто, неймовірний хліб! Сьогодні вкотре спекла, різала ще теплим тому скибки тоненькі не вийшли. Але то навіть було добре, бо отримала в презент справжню тосканську оливкову олію, і ми поливавши нею хліб, так весь і з'їли, не розливши ні краплі крізь дірки :)
-
Newsletter