Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 24.07.2023 in all areas

  1. 3 points
    lana19

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    У нас сегодня на ужин. Молодая картошка в кожуре. Жареная на сковороде с укропом и чесноком. Теплый салат из синеньких (в СВЧ) с помидорами, луком и много зелени. Очень его любим за быстроту и вкус. Малосольные огурцы быстрейшие. Снова из СВЧ на рассоле от предыдущих огурчиков традиционной ферментации. На вкус - не отличить от обычных. Хрустящие. И чем хорош метод - подходят любые огурцы. Даже немного начинающие вянуть. Их не нужно замачивать. Нарезать на колечки. Залить рассолом ( в рассол немного добавить соли) и в СВЧ на минут 5. Вода закипит - только начнут менять цвет. Все. Остыли - в холодильник и через час можно есть. И остатки шашлыка (маринад на кефире)
  2. 2 points
    lana19

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Наталя! Картоплю відварювати не потрібно. Дуже ретельно вимити картоплю. Сковорідка має значення. Можна з чавуну чи щось аналогічне. На тонкій тефлоновій картоплі смажиться довше. (Навіть не смажиться – сохне). Трохи рослинної олії. Розігріти. Вогонь трохи більший за середній. Додати картоплю. Сковорідку краще взяти більшу. Картопля має покрити дно. Жодних других поверхів з картоплі. Накрити кришкою. Смажимо на одному боці до появи характерного запаху смаженої скоринки. Жодних лопаток! Однією рукою піднімаємо сковорідку. Інший притримуємо кришку. І трясемо. Картопля сама перевернеться. Зазвичай жаріння займає приблизно 10-15 хвилин. Вимкнути нагрівання. Посолити та посипати картоплю часником та кропом. Струсити сковорідку і залишити на 3- 5 хвилин на вимкненій конфорці. Ну дуже смачно!
  3. 1 point
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Ммм, смакота. Лана, а картоплю потрібно перед цим відварювати, чи жарити відразу? Справа в тому, що я ніколи не вміла жарити картоплю. Ніяку, тому ми її і не любимо) А у тебе на фото вона така апетитна, я б оце такої з'їла б)
  4. 1 point
    musinka

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    У мене була чеснокодавилка Джозеф Джозеф. Но только не гойдалок, а типа такого як Наталка показала. Тільки вона була с пластика (зато салатова) Так я їй раза 3 попользоваласьі зламала. Сіли в руках немає, зато дурі богато. А ту шо доплета показувала - надо брать тіки фірмову, а у нас таку тяжко знайти, да і ціна буде на нею астрономічна. А на усі други багато нарікань було що сеточка вилетіла. На Джумє попадалась цельная, но і тоді цена була висока. А зараз Джум в нашу Запорізьку обл уже більше чем рік як не висилає закази
  5. 1 point
    Максим Chef

    Шаурма з фаршем

    Простіше простого, смачніше смачного :) Фарш - 250 г Цибуля - 50 г Перець болгарський - 30 г Перець чорний Сіль Сухий часник Паприка копчена Соус соєвий - 20 г Вершкове масло - 20 г Моцарела - 80 г Лаваш - 3 шт Листя салату - 30 г Огірок - 15 г Соус: Майонез - 60 г Гірчиця гостра - 8 г Огірок - 15 г Кріп - 1 г Спосіб приготування: До фаршу додаємо сухий часник, копчену паприку, соєвий соус, сіль та перець; Нарізаємо цибулю, болгарський перець та кріп. Все це додаємо до фаршу; Розтоплюємо вершкове масло на сковорідці та додаємо олію, викладаємо фарш. Тушкуємо фарш; Коли фарш готовий додаємо до нього моцарелу та гарно перемішуємо; Соус: В окрему миску додаємо майонез, гостру гірчицю, кріп та мілко нарізаний огірок; Все перемішуємо; Тортилью змащуємо соусом, викладаємо фарш, нарізаний скибками огірок та листя салату; Завертаємо все; Підсмажуємо на сковорідці з усіх боків;
  6. 1 point
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Знайдеться вона, це точно. Коли будете шукати щось інше, що буде конче необхідне на той момент - знайдете часникодавку :) Я свого часу скільки перебрала різних часникодавок, все хотілося чогось "моднього", але вони в мене всі ламалися, виявлялися просто красивими, але силуміновими. Повернулася я до старої алюмінієвої кострубатої ще совєцької :) До речі, такі і досі продають. А зараз я взагалі приловчилася перетирати часник в ступці - так класно, швидко і легко виходить, я дуже здивувалася. Згадалося відразу, що моя бабуся завжди часник з сіллю перетирала в ступці. У мене зараз якраз її ступка і збереглася, їй мабуть років 60 точно є, якщо не більше. Саме сьогодні за три секунди перетерла часник з сіллю і базиліком до помідорів, і мити її в рази краще і приємніше ніж ту часникодавку вичищати зубочисткою)
  7. 1 point
    Ой, таку смакоту приготувала з кабачків! От сможу забрати в Вови планшет і покажу.
  8. 1 point
    Робила от такий пиріг з червогої порічки. Вова не тямив себе від щастя!!! Ну дуже смачно!!!
  9. 0 points
    Магда

    Що ми їмо сьогодні? А що завтра?

    Лана, дуже дякую! Завтра спробую обов'зково
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×