Странник 1 605 Опубліковано: 31 січня, 2017 О!!!!! Комплимент от Саши! так вот не надо из меня тут понимаешь изверга делать комплиментов я кучу делаю, но про себя иногда хвалю конечно вон в самотності рассказ прочел - похвалил 3 fronya40, lana19 та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
SlavkO 1 279 Опубліковано: 13 липня, 2017 Светик, тар-тар вкусный но лучше его с водочкой :xlb: , если с мясом что то не так то водка дезинфекцию сделает Если с мясом что-то не так, никакая водочка не поможет. Дело не в инфекции, а в токсинах, которым дезинфекция ничего не делает. Именно поэтому тартар делают только из свежего мяса. 2 fronya40 та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Странник 1 605 Опубліковано: 30 листопада, 2017 (змінено) Рычать не надо . Ты можешь своё первое блюдо называть дома как угодно. Но в кулинарии существует классификация первых блюд , и борщ это первое блюдо в котором в обязательном порядке присутствует свекла ну там не только такие требования, есть еще некоторые требования ,но я о них писал, не буду повторяться Змінено 30 листопада, 2017 користувачем Странник Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Вит 144 Опубліковано: 25 серпня, 2018 Борщевая свекла растёт не только на юге Украины. Я жил в Знаменском районе в 12 км. от Знаменки и у нас в огороде всегда росла такая свекла. Бабушка называла её ситцевый буряк. Борщ готовлю только сам. Так как меня учили варить мама и бабушка. И почти всегда он получается такой И без такой заправки уже и не совсем борщ. Не всегда в доме бывает старое сало. 9 Lika_N, hasia, Kira та 6 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 26 серпня, 2018 Вит, у вас прямо настоящий украинский борщ! 4 valuhka, Kira, fronya40 та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 113 Опубліковано: 26 серпня, 2018 А моя сім'я з Черкащини, так от, бабуся завжди варила борщ на цукровому буряку, червоний могла не класти взагалі, або ж зовсім трішечки. При чому, всі поколіннями працювали на цукрових заводах, починаючи ще з панських, знали технологію виробництва цукру ще з пелюшок, знали, що варити і їсти цукровий буряк не можна, а борщ - тільки з ним. Я пам'ятаю, бабуся ставила варитися квасолю і м'ясо, відразу додавала різаний дрібсенькою рівнесенькою соломкою цукровий буряк. Він має специфічний запах і смак, але то був найсмачніший борщ у світі. Своїй мамі кажу, ма, ти ж хімік-технолог цукрового виробництва, ти ж знаєш, що варений цукровий буряк то яд для людини, як ти можеш все життя на ньому борщ варити? На що отримую: багато ти розумієш, ото ж справжній борщ! Я зараз варю на червоному, навіть не знаю чому, та й технологію змінила - я у скороварці (в мене є така що на плиту треба ставити) відразу варю м'ясо, квасолю і картоплю (цілу, велику). Поки це все вариться, я готую зажарку, ріжу капусту, перець, зелень. За годину часу у мене смачнющий борщ. А, забула написати, що я червоний буряк ріжу все-таки соломкою, але кладу його в зажарку і трішки протушую,а потім вже саму зажарку додаю в борщ. Отакий я борщовий "манкурт". 8 УкраІнка, fronya40, valuhka та 5 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Elenka 4 097 Опубліковано: 26 серпня, 2018 Моя бабушка всегда толкла сало соленое с нарезанным луком. Ступка была раритетная, деревянная, потемневшая от времени, которой много лет. Мой дед (умерший ещё до моего рождения) шутил, что если есть будет нечего, то можно поварить ступку и будет навар. Мне почти 50, а сколько лет ей до меня было не известно.))) У бабушки был очень вкусный борщ всегда. Если в селе были какие обеды, всегда бабушку приглашали готовить, а когда не могла уже, просили просто последить/ поруководить готовящими. 7 Grypana, Магда, Kira та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 925 Опубліковано: 26 серпня, 2018 @Магда,я варю точно так же. В последнее время стала варить с красным буряком. Но я варю в электроскороварке,все заклагдываю,заливаю бульоном с мясом( если варю не постный),закинула все,буряк,лук , морковка - совсем чуток приваривают( пассерую) ,томат и 15 мин и готово. И у моей мамы была такая ступка.а я как то купила такую же- но не то совсем.... 3 Магда, Qween та Kira reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Kira 2 477 Опубліковано: 26 серпня, 2018 @Вит, борщ очень аппетитный! Как я люблю эту нашу тему! Мы варим с красным буряком (очень любим яркий густой цвет у борща). А еще моя мама в сезон минут за 15 до конца варки добавляет целое яблоко "Антоновку", а в конце вытаскивает то, что от него осталось - шкурки и серединку. Аромат необыкновенный!!!!! 7 Qween, fronya40, inucya та 4 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
УкраІнка 6 950 Опубліковано: 26 серпня, 2018 @Магда, моя бабуся також все життя готувала борщ із цукровим буряком. І нарізала його також соломкою. А ще вона казала, що на Чернігівщині, звідки був її чоловік, для борщу з м'ясом і борщу пісного буряк різали по-різному: соломкою та кубиками. От тільки я вже не пам'ятаю, як саме в якому випадку. А те, що варений цукровий буряк - отрута, то для мене взагалі відкриття! 5 fronya40, Qween, Магда та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Qween 7 216 Опубліковано: 27 серпня, 2018 Как я люблю эту нашу тему! И я! Всегда с интересом заглядываю на новые сообщения . Начиталась за 2 дня, а сегодня сварила кастрюлю борща - очень захотелось ещё после Виталия фотографий . Про варёную сахарную свёклу и про антоновку в борще никогда раньше не читала , но у нас не растёт ни сахарный буряк, ни антоновка. Мне кажется с кисленьким яблоком должен получиться интересный борщ . 5 lana19, Алцьона, Kira та 2 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 113 Опубліковано: 8 лютого, 2020 Тема борщу завжди актуальна, але бувають хвилі, коли ця тема піднімається і "за інших сталих умов" якось виникає одночасно в різних обставинах. На днях Євген Клопотенко написав прекрасний пост Клопотенко про борщ і презентував свій новий всеукраїнський проект про борщ. Вчора зайшла в магазин купити телячих ребер на борщ, вистояла чергу, замовляю, а продавець так щиро дивується: "що це сьогодні всі розмітають телячі ребра?" А мені якось логічно так здається: "так завтраж субота, всі будуть борщі варити" :) заходжу на форум, а наші дівчата обговорюють борщ в темі скороварки. ну, що ж сам Бог велів: ось і мій борщ 10 1 lana19, inucya, AlenaT та 8 others reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Алцьона 12 061 Опубліковано: 11 лютого, 2020 В 08.02.2020 в 14:04, Магда сказал: Тема борщу завжди актуальна, але бувають хвилі, коли ця тема піднімається і "за інших сталих умов" якось виникає одночасно в різних обставинах. На днях Євген Клопотенко написав прекрасний пост Клопотенко про борщ і презентував свій новий всеукраїнський проект про борщ. Вчора зайшла в магазин купити телячих ребер на борщ, вистояла чергу, замовляю, а продавець так щиро дивується: "що це сьогодні всі розмітають телячі ребра?" А мені якось логічно так здається: "так завтраж субота, всі будуть борщі варити" :) заходжу на форум, а наші дівчата обговорюють борщ в темі скороварки. ну, що ж сам Бог велів: ось і мій борщ Апетитно виглядає. Хоча я і зайшла сюди, коли вже борщ давно з"їли, але він надихнув мене теж зварити борщику!! В нас якось звикли в сім"ї до свинини, і борщ варимо з реберцями такими. Чим телятина відрізняється? окрім назви? Варто пошукати телячих реберець і мені? 1 1 fronya40 та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Lika_N 2 776 Опубліковано: 12 лютого, 2020 Заразные вы со своим борщом)))))) Лежала у меня косточка в морозилке, никого не трогала, и здесь --Вылазь-будем борщ ваять. 4 Алцьона, lana19, inucya та 1 other reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 113 Опубліковано: 12 лютого, 2020 20 часов назад, Алцёна сказал: В нас якось звикли в сім"ї до свинини, і борщ варимо з реберцями такими. Чим телятина відрізняється? окрім назви? Варто пошукати телячих реберець і мені? Спробувати варто, це точно. А ми, якраз, свинини їмо мало, більше яловичину чи телятину. Свинина мені більш жирна, а телятина має свій солодкуватий присмак, хоча теж досить жирна і дає міцний навар, для борщу саме те :) Я якось звикла борщ і гороховий суп варити саме на телячих ребрах (коли навар такий желатиновий), квасоляний суп - на свинячих (коли навар масний), а всі інші супи - на курятині. Ну от, розходилася на ніч, тепер піду холодильник перевіряти, може якийсь бутерброд знайду :) 2 fronya40 та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 113 Опубліковано: 12 лютого, 2020 1 час назад, Lika_N сказал: Заразные вы со своим борщом)))))) Лежала у меня косточка в морозилке, никого не трогала, и здесь --Вылазь-будем борщ ваять. Ага, борщ він такий, флешмобний :) 3 fronya40, Lika_N та Алцьона reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Вит 144 Опубліковано: 14 лютого, 2020 (змінено) Люблю эту тему про борщ и внимательно читаю. В Питере борщевого буряка днём с огнём не сыщешь. Приходится выкручиваться. Я , кажется уже выше писал, что буряк сырой режу соломкой и на разогретую сковородку с подсолнечным маслом. Пусть шкварчит 7 минут. При этом присаливаю щепоткой соли и посыпаю сахаром 1 ч.л. Ещё по рецепту надо бы сбрызнуть ст.ложкой уксуса, чтобы буряк не потерял цвет. А мне такой цвет и не нужен. Поєтому без уксуса. Разбавляю бульоном или водой две...три ст.ложки томатной пасти и через 7 минут выливаю её к буряку и тушу на слабом огне 20 минут под крышкой. Отдельно готовлю зажарку - поджариваю мелко нарезанный лук с натёртой на крупной тёрке морковкой. Когда капуста поварится 5 минут добавляю буряк тушёный в томате и варю ещё 5 минут. Последней выкладываю в борщ зажарку, варю ещё 5 минут и получаю цвет как на фото выше(не помню на какой странице, кажется на второй. Интересный фокус - если поменять порядок закладкив борщ свеклы в томате с зажаркой, то борщ приобретёт цвет буряка. Это уже не по украински. Как то так. Змінено 14 лютого, 2020 користувачем Вит 3 УкраІнка, Elenka та Lika_N reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Вит 144 Опубліковано: 14 лютого, 2020 Да нет, фотка моего борща выше на этой же странице. 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 925 Опубліковано: 15 лютого, 2020 Да уж,такое блюдо настолько заразно) Для меня борщ это как лекарство,когда болеешь или не знаешь- что б съесть такого: борщ всегда идёт на ура. Буряк я тоже всегда поджариваю недолго,с луком и морковкой. Томат лью сырой. Вот здесь в теме прочитала,что яблоко туда бухнуть. Теперь всегда его добавляю и всем советую. Моя подруга с Волыни говорит,что у них в селе мама ,когда была жива,варила с добавлением слив,у них плохо помидоры росли. Я летом тоже несколько штучек кидала. Вот с сырым буряком что то мне не очень понравилось варить,то ли буряк такой попался,то ли просто дело вкуса,но мне что то привкус не пошел. Я сварила в скороварке на днях,по Светику наводке. Но 5 !!!! Минут. Это фантастика. Я варила 15. И не скажу,что овощи сильно развалились, разницы нет,но зато же 5 минут,я прям загордилась. Летом я люблю добавлять поджаренные баклажаны. Кружочками или соломкой: дело вкуса. 3 lana19, Магда та Lika_N reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 603 Опубліковано: 15 лютого, 2020 Танечка! про буряк - это действительно дело вкуса. Я ж до этого все овощи практически и не жарила. Так, легкая пассеровка до изменения цвета. Поэтому и разницы не почувствовала. И мы с мужем любим, чтобы цвет борща был прям бурячково-красный. В каждой семье свой борщ по своему любимому рецепту! Приятно, что ты попробовала понаблюдать за своей скороваркой и сократила время. 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 603 Опубліковано: 15 лютого, 2020 Перенесла пост сюда 2 fronya40 та Ирина Шляховая reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
fronya40 15 925 Опубліковано: 15 лютого, 2020 Светуль,я тоже всегда варю с красным буряком,и вроде недолго его обжариваю. Попробую сварить теперь с полосатым. Что то не хочется мне заморачиваться на эту обжарку. И моя сестра в Германии я знаю,что давно варит - все закидывает сырое,но правда на мясном бульоне. Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Вит 144 Опубліковано: 15 лютого, 2020 (змінено) Таня, полосатый точно обжаривать не надо!!! Я вынужден обжаривать, что бы борщ на борщ был похож, а не на винегрет по цвету. Нет у нас полосатого буряка.😒 Змінено 15 лютого, 2020 користувачем Вит 1 fronya40 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
lana19 20 603 Опубліковано: 19 лютого, 2020 И это тоже борщ! 2 1 inucya, УкраІнка та Ирина Шляховая reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах
Магда 2 113 Опубліковано: 19 лютого, 2020 3 часа назад, lana19 сказал: И это тоже борщ! Оце висока кухня! 2 inucya та lana19 reacted to this Поділитися повідомленням Посилання на повідомлення Поділитися на інших сайтах