Перейти до вмісту
Natali06

Кухонні посиденьки (балачки)

Recommended Posts

7 годин тому, irysska сказав:

цін на грунтосуміш я трохи офігіла, бо це капець. 1 кг нітроамофоски 88 грн.

Ира, цены на грунт и правда зашкаливают. Муж мой ворчит, но покупает, Он брал по 20 кг пакеты за 75 грн. Притаскал уже 5 таких пакетов. Но больше брать не будем. Остался 1 пакет 20 кг на помидоры, не хватит , буду с огородной землей смешивать. 

А нитроамофоска, как и другие минеральные удобрения, в основном привозились с рашки. Сейчас поставок нет, потому и цены так взлетели. Еще с того года цены поднялись. 

Да, очень дорого огород садить, мой тоже ругается что легче на базаре овощи те взять . Я ему тогда говорю - засей огород травой и не мучайся. Хай бурьянами за растет. 

Лена, какой пирог у тебя аппетитный! Я тоже люблю этот пирог. А у меня сегодня  ленивая ачма, по твоим мотивам. Но все на глаз, и вместо брынзы творог и немного твердого сыра.

IMG-29bb232c1be89dc20a191d44f6caa222-V.thumb.jpg.5145bf68aaca7386916fd4e371487610.jpg

Поділитися повідомленням

Посилання на повідомлення
Поділитися на інших сайтах

Так, пирогом і ачмою пригостилась:smilie_essen:, а на рахунок землі...вчора впустила в кімнаті, де вишиваю, ящик з 20літрами мокрої землі, в якому БУЛО посіяно біля 50 сортів помідор. Уявляєте красу? Всі помідорки підписані. БУЛИ...

Поділитися повідомленням

А люцерка,это кормовая трава.

Она и так не дешев,в прошл году 100гр -1кг.

В этом 240

Поділитися повідомленням

1 година тому, Наташшшка сказав:

вчора впустила в кімнаті, де вишиваю, ящик з 20літрами мокрої землі, в якому БУЛО посіяно біля 50 сортів помідор. Уявляєте красу? Всі помідорки підписані. БУЛИ...

:smile3::animashki-myshy::0326:

Оце було би зі мною, а ще :dash:

Слухай, 20 л мокрої землі, то груз немаленький. Нащо таке ти таскаєш? Воно ж тяжке 

Змінено користувачем irysska

Поділитися повідомленням

2 години тому, musinka сказав:

Лена, какой пирог у тебя аппетитный! Я тоже люблю этот пирог. А у меня сегодня  ленивая ачма, по твоим мотивам. Но все на глаз, и вместо брынзы творог и немного твердого сыра.

IMG-29bb232c1be89dc20a191d44f6caa222-V.thumb.jpg.5145bf68aaca7386916fd4e371487610.jpg

Виглядає мегаапетитно, особливо, о пів на першу ночі::)):

А в нас є такий рецепт? Теж хочу спробувать. (Хоча і не знаю, що всередині, окрім сиру:m0595:)

Поділитися повідомленням

2 години тому, musinka сказав:

Да, очень дорого огород садить, мой тоже ругается что легче на базаре овощи те взять . Я ему тогда говорю - засей огород травой и не мучайся. Хай бурьянами за растет.

І я таке бурчу. Але в нас городу чимало і все ж треба засадити, неважливо, що більше, ніж нам потрібно, аби не пустувало. Я потрошку відвоювала клаптик на сад. Хоча і за ним догляд грошовитий, але ж хоч різноманіття)

І сад той травою засіваю) Але навіть траву треба доглядати)) поливати, коли сухо, проривати бур'ян, косити щотижня))

Ото хіба бур'яни ростуть без жодних затрат сили і грошей)

А землю на розсаду в мене мама з осені з городу заготовлює - у мішок набирає і в погребі зберігає.

Поділитися повідомленням

2 години тому, Наташшшка сказав:

Так, пирогом і ачмою пригостилась:smilie_essen:, а на рахунок землі...вчора впустила в кімнаті, де вишиваю, ящик з 20літрами мокрої землі, в якому БУЛО посіяно біля 50 сортів помідор. Уявляєте красу? Всі помідорки підписані. БУЛИ...

50 сортів?:smile3: я лиш уявила, як вони всі на городі пропишуться. Плантація! 

Ще не проросли?

Ну буде мікс. А тоді вже як дозріватимуть - квест)- вгадай сорт))

Поділитися повідомленням

11 година тому, irysska сказав:

20 л мокрої землі, то груз немаленький. Нащо таке ти таскаєш? Воно ж тяжке 

Я собі вже це питання задавала)) Не знаю. Сані не було вдома, а я хотіла швиденько все зробити. Ага...вийшло дуже "швидко" і "гарно". 

10 годин тому, Алцьона сказав:

Ну буде мікс. А тоді вже як дозріватимуть - квест)- вгадай сорт))

І в мене так кожнісінький рік! То вигорять ярлички, то собаки повивертають мітки...В цьому році геть і посходити підписане не встигло:0326: Думаю, може ще по одній рослинці кожного сорту посіяти в стаканчики, як сигналку, а потім порівнювати:girl-th: Але ж це ще 50 кущів! Ми не з'їмо стільки помідорів:slezi-240:

Поділитися повідомленням

12 години тому, Lika_N сказав:

А люцерка,это кормовая трава.

Люцернц не сію, вона мені не потрібна. А вот горчицу весною розкидую по городу. Прочітала і вспомніла що ще даже не купувала зернятка. А вже пора посіяти. Надо срочно мужа відправити в садоводческий. Ціну насіння теж не представляє зараз.

12 години тому, Наташшшка сказав:

Уявляєте красу?

Уявляю:m0592:! Бо у самої подібне було у тому році. Тільки я ящик з стаканами помідор перекинула. Помідорки вже були з настоящими лісточками, по одній чі дві пари. Сортів було там мабуть 5-8, і теж підписані. Що змогла -врятувала, пересадила, а деяки похоронила. І це була трагедія. А 50 сортів-це катастрофа:smile5:

Наталка, я в котрий раз переконуюсь що ти дівчинка-катастрофа. Без пригод твоє життя нудне і не цікаве:m05113::ck:

10 годин тому, Алцьона сказав:

А в нас є такий рецепт? Теж хочу спробуват

Не знаю є  тут рецепт, не дивилася. Я по пам'яті, з хп  робила. Там багато рецептів, но я Лени кажись запом'ятала, або усі до кучмі з'єднала.

У меня було 2 великих лаваша, я їх нарізала  ножницями на шматочки. Зробила суміш (усе на глаз)  - 2 яйце,  3 -4ложки смітани, кефір 0,5-0,6 л, творога 0,5 кг, потерла твердий сир. Маленький кусман оставався. Добавила трошки сіль і травку хмелі-сунелі. Солодку не хотіла робити. Все це міксером вбила і змішала с шматочками лаваша 

Форму змастила вершковим маслом і на дно цельний  лаваш  і на нього всю цю суміш вивалила. Разровняла лопаточкой і зверху вершк. масло нарізала. Усе! В духовку до запікання, по времени не скажу, у мене духовна специфічні, зі своїми прибамбахами.

Можно солодко, це для діток мабуть краще. І можно запекать в мультіварке.

Поділитися повідомленням

13 години тому, Алцьона сказав:

А в нас є такий рецепт?

Поділитися повідомленням

Мы с мужем - дети асфальта. Дача есть...но...
1. Далеко
2. Все выходящее из дети асфальта и далеко))

Муж каждый год что-то пытается там посадить, но его постоянно разводят продавцы, продавая "уникальные семена и саженцы", с которыми ничего не надо делать - воткнул в землю и через три месяца приезжаешь с грузовиком, чтобы вывезти урожай!

Утро сегодня. Муж просит спросить у Гугл, как обрезать деревья. Я звоню нашей Наташе Natali06,  тк она знает это лучше Гугл. 
Наташа сразу ввергла мужа в шок, тк при обрезке деревьев нужен САДОВЫЙ ВАР (ему такое продавцы не рассказывали). Потом долго нам объясняла, что такое ветки смотрящие внутрь, которые обязательно надо срезать. Потом рассказала, как привить к дичке культурный сорт.
Муж в это время вышел из шока и спросил

- Наташа! А где этот садовый УЗВАР!!! взять?

Поділитися повідомленням

))),я вообще год назад,только амброзию различала,сейчас уже кукурузу моГем)))

Поділитися повідомленням

Ланочка, я, як типове дитя асфальту, ніколи не бувше в селі, поки заміж не вийшла, дуууже вас з чоловіком розумію)))

Якось чоловік був на роботі, а до нас на подвір'я прибилось курча мале. Я його накрила сіткою, щоб собаки-коти не з'їли, і стала чекати чоловіка. 

- Саня, там до нас якесь курча прибилось, то ти в сусідів попитай, чиє. Але воно дивне якесь, мабуть, мутант. 

Саня пішов подивився, в хату заліз рачки, так сміявся. Сказав, що я нього - суперхазяйка! Бо то не курча, а індича! 

Ну і ладно) Я ні курчат, ні індичат до того часу вживу не бачила)

Поділитися повідомленням

Я когда-то давно была в селе в гостях. Хозяйку дома чуть инфаркт не хватил))).
Им привезли цыплят, меня попросили забрать  коробку с цыплятами, а я решила, что у них лишай и как-то видно очень истерично))) уведомила об этом хозяйку дома. 

Цыплята Голошейки купить по цене 14 грн в Киевская обл., г. Киев - Мария  Николаевна

Поділитися повідомленням

22 години тому, Elenka сказав:

Всем привет!  У меня один год был,, огород" на балконе (зелень и огурец) 😊,  в прошлом году не было настроения.  Может быть в этом году немного зелени посажу.  Сейчас у меня новая забота  - микрозелень.  Еще только проклюнулась.  Стараюсь себя чем-то занимать кроме рукоделия. 

Сегодня вспомнила про пирог Каприз от Светты- господыни,  так захотелось исполнить,  ни разу так и не приготовила.  У нас на Борошно нет рецепта,  может быть Светлана напишет нам его,  чтоб не искать его в разных непотребных местах. 😉

Получилось очень вкусно   готовила с цитрусовой начинкой. Рекомендую. 

IMG_20230303_173935.jpg

Леночка, дуже тобі вдячна, що нагадала за цей пиріг! Я його обожнюю! Неморочний, простий, а який смачний, а в твоєму виконанні ще й неперевершено красивий! Рада, що твоє фото тепер прикрашає рецепт пирога.

Поділитися повідомленням

Завтра мене якраз чекає обрізка саду))

Дякую, Ланусю, що нагадала про Узвар, а то б я і забула::)):

Поділитися повідомленням

Неля , какая аппетитная ачма получилась у тебя!  В духовке  всегда румянее и вкуснее. 

Я тоже часто пеку разные хачппури с миксом творог+ сыр (какой есть в хол-нике) 😉. Вкусно. 

Поділитися повідомленням

Ой, в мене зараз цирк!

Зробила тіки що пиріг з кремом за рецептом Самвела. Робила швиденько, щоб мій Вова міг після обіду до чаю скуштувати. На балкон ставила вистигати, але він ще був добре теплий. Вова налив собі чаю і просить пиріг. Я йому відповідаю, що хай почекає, не буде ж він їсти гаряче тісто. А він "БУДУ!!!!!":vkusno1::girl_haha:

Доречі, це дуууже смачно! Зроблю рецепт, почекайте.

Поділитися повідомленням

Ось пиріг, печіть, дуже сподобався!

Поділитися повідомленням

Уся в турботі,  ніколи в гору глянути на форум зайти.Почалася огородний сезон. То з росадой  займалась. Сьогодні вперше вийшла на двір. Муж вже потрохи порядки наводить декілька днів. Убрав мусор, заволочив після перекопки земельну. А я сьогодні вийшла на обрізку винограда.  Потім кустарники, рози.Як назло цілий день тревоги, но то таке.  Вже звикли до них,уваги не звертаємо. Но зараз, пока очередна, решила пообідати ( борщик вприкуску з салом, ржаним хлібчиком і цибулькою) і знову за працю.

Света, бачила я цей пиріг у Самвела. Теж хотіла спробувати, но яблоки закінчились, треба купувати.А для цього  треба в город виїжджати. Раз ти нахвалюєш, треба робити.

Поділитися повідомленням

Трям :ukr:

Сирени останніми днями часті і доведуть мене до :girl_156: Наша область так розташована, що завжди завиває.

Я вже і Укрпоштою нічого не замовляю, хоч і безкоштовно на олх. Бо це капець, тільки підійдеш до відділення і виє. А потім черги, ще ж ті довбані лампи ноунейм міняють.

Я зараз грунтосуміш роблю. Це я не люблю, нудно. Пікірувати розсаду набагато цікавіше, а це....ну таке.

Поділитися повідомленням

Сьогодні ввечері йшла мимо Епіка, звйшла купити семена перцю. Ну ясень пень, перцем не обійшлося, знов в руках купа пакетиків. Зайшла там на свою біду до полиць з мінеральними добривами... очі стали як та залізна гривня, рота відкрила, щелепа застрягла і не закривалася, поки тихенько не виповзла з магазина. Сказати, шо я в шоці це просто промовчати. ЦІНИ!!!!! щоб вдобрити землю мені треба залишити в Епіке свою пенсію! Ну це понятно, добрива в нас продавали рашиські, своїх було обмаль. 

Збираємося післязавтра на дачу, обіцяють +14, треба хоч дерева поприскати, листя погрести, бочки під сток поставити, порядок треба наводити.

Поділитися повідомленням

Зашла в дом, помилась, переодяглась і сіла на кухні, біля віконця, новини в інтернеті почитати. Чую за вікном став дощик накрапувати. Думаю - добре, я як раз насіння гірцици по огороду розкидала, а муж землю заволочив. Как раз дощик  проллє.  Чую тревогу знов включили. І тут в вікно як блимне, все вікно пламенем озарилось, грохіт як у сусідів щось взорвалось. Я зі стільця не помню як в кімнату вилетіла. Кажу мужу - у Раїски мабуть ракета прилетіла. Муж вийшов на вулицю, і тут знов зарево і грохіт.  Думала обделаюсь со страху. Коли він входить і каже - заспокойся, то гроза з блисковкой була. Мама рідна, які ж ми перелякані стали! Геть зовсім на нервах усі, бо дивлюсь потім в чатах- у усіх така ж реакція була. Першої весняної березневої грози злякалися.  Оно если б не тривога, мабуть не така реакція була. А то тривога і зразу взриви - нам це таке знайоме:girl_mad:

Поділитися повідомленням

1 година тому, справжня господиня сказав:

Сказати, шо я в шоці це просто промовчати. ЦІНИ!!!!

Ми передбачали таку сітуацією ще тої весни, коли пішли розмови про расейскі добрива. Тому трохи придбали мінеральних добрив, з запасом. Осталось і  на цей сезон. Першу обробку дерев мочевиной з медним купоросом муж позавчора робив з прошлогодніх запасів. Бордоською суміш восени  побризкав  він сад, так що на другу обработку дерев бардосьску вже купував, ще взимку. Є ще трохи суперіосфату, калійні якісь, кажись амофоска О сталась. Не пом'ятаю, надо передивлятись. Но докуповувати все рівно прийдеться.  Да, дорого усе, і добрива і препарати, і ґрунт. А у нас ще сітка порвалась в тому році тіньова, що О гірки накривали, вже нову купив на базарі муж, влетелі в копієчку. 

Поділитися повідомленням

Ото і я так, як Світлана, з очима в залізну гривню :smile3: В та да нітроамофоска 88 грн, я вже писала. Мені для посадки треба 3 пакетики. 

Якби тільке це було треба, то і фіг із ним. А ще купа всього.....

В Епік не хочу ідти, не люблю його. Як розширили магазин, хрін що знайдеш, гіганська площа і мене це дратує. Іноді бігаєш як те дурко, щоб щось знайти.

Поділитися повідомленням

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз