Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation on 09.03.2023 in all areas
-
3 points
-
1 point
Пирог с яблоками и кремом
УкраІнка reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ингредиенты: Крем: 2 яйца Ванильный сахар 10гр Щепотка соли З столовых ложек сахара 250мл молока 1 ст.л. с горкой муки 1 ст.л. крахмала Для теста 2 яйца 100 гр сахара Ванильный сахар 10гр Щепотка соли 100мл молока 100 мл раст.масла 280 гр муки 15 гр разрыхлителя 1 яблоко горсть изюма и клюквы (*у меня орехи) - опционально Метод Сначала надо сварить крем. В кастрюле соединяем все ингредиенты для крема, варим при помешивании до первых булек. Остужаем. В это время готовим тесто: яйца взбиваем с сахаром до пышности, добавляем остальные ингредиенты. В подготовленную круглую форму диам. 22-24 см выкладываем тесто ровным слоем. В кулинарный мешок помещаем крем, широко отрезаем кончик и выдавливаем крем поверх теста кругами или спиралью. По крему можно рассыпать изюм, клюкву. У меня не было, посыпала грецкими орехами. Яблоко разрезаем на 4 части, удаляем сердцевину и каждую часть нарезаем на пластины толщиной 3-4 мм. Кусочки яблок вставляем между полосками крема по кругу. Сверху можно еще посыпать клюквой (орехами), я еще притрусила корицей. Выпекать в предварительно разогретой духовке при 180 град около 45 минут. Пасле остывания можно посыпать сахарной пудрой. Я хотела растопить шоколад и полить сверху струйкой, но муж вырвал тарелку из рук "и так хорошо!!!" В следующие разы сварю сахарную глазурь с лимонным соком и полью струйкой сверху, это будет бомбезно! Делать буду поздно вечером, когда ОН спит. Пы.сы. Этот рецепт сегодня утром увидела на канале Самвела Адамяна, понравился минимумом продуктов и без большого к-ва жира. ЭТО ОООЧЕНЬ ВКУСНО!!! Вписала рецепт в заветную тетрадочку с ходовыми рецептами, буду печь часто. А Вова как целовал, как целовал...!!! ну не всегда у меня получаются красивые фотки, зато у меня получается очень вкусно! -
1 pointИнгредиенты: Тісто: Цедра з одного лимону - 1 шт Гарбуз - 300г Кефір - 250г Цукор - 150г Розпушувач - 2 ч.л. Манна крупа - 270 г Сироп: Сік одного лимона Вода - 120мл Цукор - 100 г Форма 22см Метод Тісто: З лимона зняти цедру і вичавити весь сік. Гарбуз потерти на мілкій терці, до нього додати цедру лимону, кефір, цукор, розпушувач і манну крупу. Все швидко замісити, вилити в форму. На фото форма 22см. Випікати при 180* 30-35 хв. до сухої шпажки. Поки кекс печеться робимо Сироп: Лимонний сік. цукор, воду довести до кипіння, проварити пару хвилин. Сироп готовий. Коли пиріг спікся, не виймаючи з форми просочити сиропом. Я спочатку добре змочила сиропом, потім ще по-трошку, коли попередня порція ввібралась. І так використати увесь сироп. (Не потрібно одразу весь виливати, тоді пиріг розповзеться.) Дати трішки вистигнути і вже можна їсти. Можна додати родзинки. Якщо зробити у формі більшого діаметра, кекс вийде низеньким, як на одній з фото. Дуже хочу рекомендувати гарбузовий кекс, точніше гарбузово-лимонний. Робила його вже кілька разів, усі в захваті. Київ - Украіна Війна росії з Україною День 374
-
1 pointА хто з мене сміявся?) Ми вчора 10лтрового бутля помили...Правда, винце червоне було. І тост лиш один- ЗА ПЕРЕМОГУ! Олічка, з Днем Народження!
-
1 pointЯ так тримала думку - треба пристроїти залишки гарбузи, що і не звернула увагу на відсутність яєць, масла, якби не подальші обговорення. І тепер вже до потреби пристроїти ту гарбузку додалась цікавість - як же так?))
-
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Неля, ти ж пам*ятаєш, що ми капусту майже не їмо. Я он вчора кастрюлю типа борща наварила і без капусти. Дуже рідко купляю, навіть буває, що жодного разу за місяць не готовлю. Це я вже до дачного сезону готуюся, там іноді пиріжки жарені з капустою роблю. Я її в півлітрові баночки закрила, як раз порція на пиріжки. А так я ДУЖЕ люблю капусту в якому хочеш вигляді. Раніше їла її багато і часто, але ... все, організЬм мій бастує. І Вова теж. Рідко дозволяю собі один раз поїсти, от як зараз, і знову перерва на місяць-півтора. Блін... -
1 pointЯ ще восени заготовила капусту на весну. В томаті. Зараз так виручає - і в борщик, і на начинку в пиріжки. І тушкована з м'ясом. Любимо тушковану з рулькою в медленоварці. Но тушковану я змішану роблю - кисла капусту і свіжа. Зараз з баночки. Морква і цибуля ще теж є, запаси з осени. Так що по овочам я не пережива, до нового урожаю протримаємся.
-
1 point
Кухонні посиденьки (балачки)
Наташшшка reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Ой чим я щаз займаюася! Натушкувала капусту і закатала в банки! Побачила, що капусти ціна трохи здорожчала і вирішила запастися на далі. А то морква сьогодні майже наздогнала цибулю((((((((( -
1 pointНе надо дробления на таеие мелкие темы и тем более подтемы. Это неудобно. И все равно обычно пишем сразу обо всем. Думаю 3 тех вполне достаточно будет. 1. Садово-огородническая тема. 2. Цветник на приусадебном участке. 3. Цветы в квартире ( на подоконнике и на балконе) Ну можно первую тему поделить на семена, рассада и отдельно собираем урожай.
-
1 point
-
1 pointА як на мене, сильно розділяти по темам не слід. Зробити окремо про квіти в горщиках і ще одну садово-городню тему і все. Бо як показує практика, в повідомленнях пишуть про все разом: і про помідори, тут же про гурки і т.д. Не будеш же бігти шукати де ж та тема окрема про помідори, а де про фасоль. Якось так .
-
1 pointЗашла в дом, помилась, переодяглась і сіла на кухні, біля віконця, новини в інтернеті почитати. Чую за вікном став дощик накрапувати. Думаю - добре, я як раз насіння гірцици по огороду розкидала, а муж землю заволочив. Как раз дощик проллє. Чую тревогу знов включили. І тут в вікно як блимне, все вікно пламенем озарилось, грохіт як у сусідів щось взорвалось. Я зі стільця не помню як в кімнату вилетіла. Кажу мужу - у Раїски мабуть ракета прилетіла. Муж вийшов на вулицю, і тут знов зарево і грохіт. Думала обделаюсь со страху. Коли він входить і каже - заспокойся, то гроза з блисковкой була. Мама рідна, які ж ми перелякані стали! Геть зовсім на нервах усі, бо дивлюсь потім в чатах- у усіх така ж реакція була. Першої весняної березневої грози злякалися. Оно если б не тривога, мабуть не така реакція була. А то тривога і зразу взриви - нам це таке знайоме
-
1 pointЧесно кажучи, дуже вагалася готувати цей кекс чи ні, бо прочитавши рецепт і не побачивши тут ні яєць, ні масла, ні навіть борошна я не могла зрозуміти, а що ж із цього вийде . Сьогодні побачила, що мій останній гарбуз почав псуватися, я все таки вирішила ризикнути і спекти його, добавила родзинки. Хотілося ще яйця кинути, але вирішила від рецепта не відступати . Вийшов дуже цікавий за смаком кекс, вологий, я такі люблю. Єдине, що коли сироп наливала зверху, то ножем проколювала кекс і вливала у отвори сироп, щоб краще просочився. Ще півгарбуза залишилося, то знов спечу цей кекс, поки що це кращий рецепт з утилізації гарбуза. Ірина, дякую за такий гарний рецепт .
-
1 point
-
1 pointПокажу ще класні книжки для дошкільнят. У сина це найулюбленіші книжки! Серія про кота Фіндуса і дідуня Петсона. Ми ще не всі наявні купили, як видавництво пооанонсувало про випуск ще однієї цього року) А які тут класнючі малюнки!!! Тексту небагато, але поки кожну сторінку пороздивляємось, поки насміємось)
-
1 pointКлас! Просто як на лекції посиділа, законспектувала все Особливо цінна для мені інформація для пісної випічки, бо ж знала лише яєчні помазки!
-
0 pointsОлюшка, у тебе день народження? Поздоровляю тебе! Вот бачишь , Боженька чи Ангел твій перші тебе поздоровили! Отвели біду от тебе. Страшно подумати що це могло статись в робочий час. Убдюдки, усю нічь тероризували Україну. Як перед смертю, остання агонія. А на утро той припадошний ублюдок заявив що вони нам мстилися, помста.... За що? За то що они тварини прийшли на нашу землю, зруйнували нашу Україну, вбили людей, дітей. А тепер вони нам помсти ще таки устраивают. Горіть вам в пеклі, нелюди!
-
0 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Справжня господиня reacted to Olima for повідомлення в темі
А я сьогодні, завдяки тим тварям рашистським, лишилася своєї роботи , одне добре, що у приміщенні о шостій ранку нікого не було, тому і жертв не має. Як подумаю, що якби це було у робочий час, то волоси дибки стає. Ось таке у мене сьогодні день народження, і настрою напередодні не було, як відчувала щось. -
0 pointsЗіп'юсь нафік скоро((((( вже половину бутля 3-х л білого сухого вина свого сама вилакала. Під обстріли хорошо заходить, особливо ніччю або вечором. Для занепокоєння нервів. По пів чарочки , зараз глянула, вже половина осталось. Сьогодні вночі с сиром аж чарку випила. А що ще було робити, сидя на кухні? Вино і кофе, так ночь і протрималася. Зараз нас вже знову обстріляли. Мабуть С300 одна установка повністю вже отстрелялась по городу. Спочатку світло блимнуло, а через 30 сек взриви. Чотири дуже громко. Десь мабуть недалеко. Молюся щоб знову не по жилим домом попали.Щоб люди не постраждали.
-
0 points🇺🇦 Героям Слава! П.с. як прекрасно, що в новому телефоні немає кацапської клавіатури, просто супер (бо старий Сяомі не давав її видалити).
-
0 pointsШесть бахов. Официально пять ракет. Ночь без сна. Рекорд беспрерывной тревоги 6.26 час. Не забудем и не простим. СЛАВА УКРАИНЕ!
-
0 pointsЖивы. Всю ночь бахи. Стекла дрожали. Света нет.
-
0 pointsДо речі, про полонених. У мене відео не викликало заціпеніння, радше знову злості. Заціпеніння у мене було кілька тижнів тому, коли ми брали інтерв’ю в Мар'яна Мамонова нашої полоненої, яка була вагітна в полоні. Вона сиділа в кріслі перед камерами 60 Minutes в барі Leonid Ostaltsev. Перед тим я дістала його аж десь в окопах, щоби посадити її саме там. Мар‘яна так в деталях розповідала, що мені здавалося, що я не в барі, а в автозаці, а навколо собаки гавкають. І от вони сиділи в камері на 9 людей, усі 40 жінок. Каже Мар‘яна, що найважче це було прийняти, що ти в тюрмі, а нічо поганого не зробив. Першу ніч жінки боялися сходити в туалет в тій самій камері, тому що ніхто ніколи не мав такого досвіду порушення приватності. «Вони перевели нас начебто в кращу камеру, більшу. Там нас було лише 20. Але там було так зимно, що я думала помру саме від холоду. І вони чи то забули про нас, нічого їсти не давали тривалий час. Раптом заходить один з охоронців і їсть печенько навпроти нас. Він знав, що я вагітна. От він жує те печенько і каже: «хоч печенько?». Я йому «хочу» і руку пристягаю, бо я дуже їсти хотіла. Він спочатку майже поклав те печенько мені на руку, а потім взяв і з‘їв». Я оце чула різні історії катування, ґвалтування, електрошок до геніталій, обід в камері поряд з одним на щиті, котрий не витримав катування. Але те печенько я їм не прощу ніколи. Нелюди. Вся наша знімальна група американців схлипувала за кадром, поки Мар’яна говорила. Ми вийшли всі наче зі сповіді. І сьогодні, коли сюжет вийшов в ефір там тисячу коментарів і всі про те, що неможливо стримати сліз. Мусимо усіх якнайшвидше витягувати, бо неможливо витримати.
-
0 points
-
Newsletter