Leaderboard
Popular Content
Showing content with the highest reputation on 28.11.2023 in all areas
-
3 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Наташшшка and 2 others reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Купила і приготувала собі на вечерю два свинячі писки (п*ятачки) майже півкіла. Зварила в скороварці, забовтала на сметані+мазік соус Часничок (купила в Аврорі). Дівчата, нажерлася як удав! Сижу зараз і щось мені аж поганенько((( Ну от навіщо так нажиратися... -
3 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Наташшшка and 2 others reacted to Алцьона for повідомлення в темі
Сьогодні замело нас, то я загубилась у кухні) Сніданкували кус-кусом і відбивними. Відбивні спробувала обсмажувати у кукурудзяних пластівцях (не тих, що солодкі, а які запарюють для каші) Сподобалось, для різноманітності те, що треба. Хрумкотять, мов нагетси! А тоді наварила супчику із сочевицею, підливу курячу стушкувала, запіканку, сметанковий пиріг і ось поставила плов на сніданок. Тепер із запасами підливи спробую ще зварити пшоняну кашу по вашим повчанням. -
2 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
inucya and one other reacted to Магда for повідомлення в темі
А я сьогодні у Варусі купувала яловичі ребра на борщ, продавець показувала мені полоски і одна виявилася з таким гарним шматком прекрасного рівненько обрізаного філе. Я не встояла і купила) і все це щастя ще й за ціною ребер, приблизно 120 грн. за кг) На вечерю обжарила ціле філе на вершковому маслі з часником і чебрецем, а потім запекла в духовці. А на гарнір зжарила гарбуз як картоплю на сковорідці з чебрецем, часником і мускатним горіхом. І звичайно, соус з порічки і бокал вина) Нам було смачно -
2 points
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Olima and one other reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Оля, я рибу і відбивні люблю обкачувати от в такій каші. Скоринка виходить жовтенька, хрумтить, мені подобається. Ще подивлюся, що нам Алла покаже, може в неї краща. -
2 points
Лучший рецепт чизкейка
Алцьона and one other reacted to Максим Chef for повідомлення в темі
Рецепт легендарного десерта который должен приготовить каждый) Состав: Маскарпоне 250 Сир кремета 300 Крахмал кукуруза 20 Яйца 5 шт Сливка 30% 200 г Запекать 30 мин температура 220 градусов -
2 points
Кухонні посиденьки (балачки)
Наташшшка and one other reacted to Алцьона for повідомлення в темі
У нас намело переметів. Понеділок оголосили для школярів онлайновим. З обіду вже сніг не мете, навіть сонце проблискувало трохи. Але вітер страшенний, закручує сніг із дахів, із кучугур, і враження, що знову мете. Ніч були без світла, але на ранок все полагодили. -
1 pointИнгредиенты: Качині ніжки - 2 шт. Яблуко - 3 шт. Банан - 2 шт. Сіль, перець чорний, уцхо сунелі, чебрець Качині ніжки обсушити паперовим рушником, обжарити їх на добре розігрітій сковорідці з краплею олії, відкласти у форму, в якій будуть запікатися. Зверху посолити, посипати звіжезмеленим чорним перцем з уцхо сунелі, покласти пару гілочок чебрецю. Яблука розрізати на четвертинки, вирізати серцевинку і обжарити на тій же сковорідці, де перед цим обсмажувалися ніжки. Сковорода має бути гарно розігріта, аби яблука не розлізлися, а утворили карамелізовану скоринку. Викласти у форму до ніжок. Банани почистити, розрізати навкоси на великі шматки. У мене були крупні банани, я порізала на чотири частини. Теж обсмажити на гарячій сковорідці. Додати у форму до качки з яблуками. Туди ж злити із сковорідки соус, який утворився після обжарювання всіх продуктів, його буде трішки, але ж не втрачати таку ароматну смакоту. Зверху ще трішки підсолити фрукти. Запікати у розігрітій до 210 градусів духовці в закритій формі 30-35 хвилин. У мене велика скляна форма з кришкою, якраз для двох ніжок і ще є місце аби вони не щільно лежали, і між ними можна було викласти фрукти. Рецепт придумала тільки що на вечерю, і так нам сподобалося, що я поспішила принести його вам. Вийшов дуже гармонійний смак, я навіть не сподівалася, що аж настільки) Обов'язкова опція при подачі - Соус до м'яса з червоної порічки і червоне сухе вино Ну дуже рекомендую.
-
1 point
Фаршированый перец по новому
fronya40 reacted to Максим Chef for повідомлення в темі
В цьому відео я приготую смачний обід, або вечерю. Спробуйте приготувати цей рецепт своїм ріднім та друзям вони будуть у захваті) Перець 3 шт Цибуля 120 Олія Фарш курячий 300 г Паприка 2 г Сухий часник 2 г Вершкове масло 30 г Рис 80 г Кукурудза 80 г Моцарела 50г Кріп 10 г -
1 point
Хінкал кавказський
Алцьона reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
Тісто як на вареники/пельмені - 300 г Фарш яловичий/баранячий (можна свинячий) - 300 г Цибуля - 1-2 шт. Олія для смаження Спочатку зробіть тісто, його треба зовсім трошки. Можна заздалегідь кусок тіста відрізати від тіста для пельменів чи вареників і заморозити. А можна нашвидкуруч зробити заварене окропом. На сковорідці піджарити на олії дрібнопорізану цибулю до золотавого коліру. Додати туди фарш, подавити його на мілкі грудочки і обжарювати на середньому вогні до готовності. В широку каструлю налити води, посолити, довести до кипіння. Поки вода закипає (а фарш готується), відрізати кусочок тіста, розкачати його в тонку ковбаску. Так все тісто підготувати. Вода закипіла, і ми прямо у воду починаємо ножицями різати ковбаску з тіста під кутом, відрізаючи тоненьку смужку. А можна заздалегідь нарізати. В каструлі помішали, щоб не прилипло, і так нарізали все тісто. Варяться кусочки тіста недовго, як макарони. З води вийняти шумовкою, додати трохи масла. На тарілку положіть зварене тісто, зверху фарш (ну як макарони Болоньезе). Все, страва готова! Смачного! Це не хінкалі ! Це називається хінкал ! Готують таке народи північного Кавказу, аварці, дагестанці, уйгури тощо. Автентичний хінкал виглядає дещо інакше. М*ясо варять великими шматами, потім розбирають його на менші кусочки. Сам хінкал це товстеньке тісто, нарізане ромбиками і зварене. Подають на великому блюді з одного боку хінкал, з другого боку м*ясо. Готують соус зі сметани+зелень+сіль+часник, іноді ще дають томатний соус. Їдять так - кусочок тіста рукою вмокають в соус, з*їдають, в кінці м*ясо. Я побачила ролік в ютубі з такою собі лайт версією хінкала. За півгодини зробила і ми пообідали, нам було дуже смачно! Звісно, таких страв з тістом/макаронами та м*ясом у різних видах багато в кожній кухні світу. Але ж це дійсно ситно і смачно! -
1 pointИнгредиенты: Тісто : Борошно - 0,5 кг Яйце 1 шт Дріжджі пресовані 25 гр Цукор 1,5 ст ложки Сіль 0,5 ч ложки Ванільний цукор 1 ч ложка Молоко 250 гр Олія 1,5 ст ложки Коньяк 2 ст ложки Крем: Молоко 250 гр Яйця 1шт Цукор 125гр Ванільний цукор 1 ч ложка Борошно 1,5 ст ложки Олія для обсмаження Принесла вам рецепт смачненних пончиків) Колись знайшла його на одному з кулінарних сайтів, під назвою "Ереванські пончики", але сайт вже давно забутий, а варіацій на тему безліч і інтернеті. Цим користуюсь вже дуже довгий час. Готується швидко, не заморочлииво Тісто змішуємо по класиці - в теплому молоці розводимо дріжджі, в борошно - сіль, цукор, яйце, олію. Змішати з молоком, додати коньяк( опціонно). Змішуємо м'яке тісто Залишаємо на годину -півтори в теплому, збільшиться у 3 рази Заварюємо крем - змішати все в сотейнику вінчиком, заварити і залишити, щоб вистиг Тісто відщипуємо невеликими шматочками грам по 45-50, скатати кульки, кожну кульку розплескати, як на вареники, викласти на середину чайну ложку крему і зазирнути края. Залишити хвилин на 15, щоб підійшли. Розігріти сковорідку з олією, і смажити по 2 хвилини з кожного боку Готові викласти на серветку, щоб стік зайвий жир Посипаємо цукровою пудрою і насолоджуємося смакотою!)
-
1 pointНевеликі об'єми натираю/нарізаю Бернером. Великі об'єми натираю/нарізаю комбайнами. Але великі об'єми у мене останім часом - це картопля та цибуля на насадку "зірочка" на деруни), більше нічого глобального не роблю. А от Бернер постійно в ходу - і на зажарку для борщу чи супів, і на різні соуси, навіть квасити капусту шаткувала на ній. Ще маю млинок для пармезану, теж люблю його дуже. Цікаво послухати що в кого є - може і мені таке треба буде)
-
1 pointммм! смакота! я теж гарбузика смажила, але тільки мені і зайшло((
-
1 pointО, здається, воно)) Бачите, люди давно знаються на таких секретиках, а я лиш нещодавно відкрила ці пластівці. І то, скоріше від жалю, що стоять, не їдяться, щоб не викинути) А воно вийшло класно!
-
1 pointДівчата, як у Вас все смачно і різноманітно. А я на вихідних купила м'яса на фарш і наліпила пельменів і лінивих голубців кілограмів по три і в морозилку відправила. Алла,та можеш зробити фото упаковки кукурудзяних пластівців? Давно шукаю не солодкі для нагетсів і нічого не попадається мені у продажу.
-
1 point
Що ми їмо сьогодні? А що завтра?
Наташшшка reacted to Справжня господиня for повідомлення в темі
А в нас на сніданок Вова приготував пюре і котлетки були до нього, відкрила банку помідор. На обід доїли суп и залишки сніданку. На вечерю запечена скумбрія. На завтра зробила гречану кашу і до неї печінку кусочками піджарила+ засмажка цибуля з морквою. Смачно буде! До чаю вчора напекла сочнів. Вова їх дуже полюбляє. -
1 point
Шоколадно горіховий десерт без випічки
спокусницЯ reacted to Максим Chef for повідомлення в темі
Ингредиенты: 4 яйця. Цукор 60 г Какао 45 г Молоко 330 г 150 г борошна. Олія 50 г Вершковий сир 300 г Вершки 100 г Цукрова пудра 80 г Ванільний цукор сіль Печево Орео Інгредієнти для шоколадної глазурі: Шоколад чорний 90 г Вершки 120 г Арахіс 50 г -
0 pointsОце про них весь час думаю, щоб наробити, і забуваю. Примагнічу на морозилку нагадування, тоді вже не забуду. І хотіла б, так не змогла б(( все з упаковок відразу пересипаю по ємностях і виставляю гарненько в шафку.
-
Newsletter