Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 30.07.2024 in Повідомлення

  1. 4 points
    Склад: Масло вершкове 200 гр (мʼяке) Сметана 200 гр Борошно 3-3,5 ст. (приблизно 450 гр) Сіль 1/2 ч.л. Цукор 1/2 -1 ст. л. Метод: Масло перетерти з борошном, додати сметану з сілью та цукром, швидко вимісити тісто. Воно еластичне, приемне, не липне до робочої поверхні та рук. Положити в холодильник приблизно на годину. Після чого можна формувати пиріжки. З цієї кількості тіста виходить 15 кружечків вагою 60 грам, діаметром 10-11см. Начинка будь-яка улюблена. Соковита, але не мокра. Зверху пиріжки змастити яйцем. Випікати при температурі 180-190*С 20-25 хвилин. Подавати краще холодними. Рецепту сто років. У моєї літньої колеги він називався її фірмовим)) Але він з книжки Лемкуль «Святковий стіл»)) Обставини змусили його згадати та він реально залетів! Якщо раптом не знаєте, спробуйте. Мої варіанти начинки: 1)фарш, обсмажений с цибулею, морквою та зірою. 2) цибуля, гриби та картопля. Картопля дрібним кубиком бланширується в гарячої солоній воді, додається в гриби, яки обсмажені з цибулею і трохи протушковується разом.
  2. 4 points
    Natali06

    Наші улюбленці

    Ох, Наталочко, як я тебе розумію…. Третій день без роутера… ні інтернета , ні телевізора… хто винен пояснювати не треба) зате яка тиша) Якось пристосовуюсь до телефону.
  3. 4 points
    Natali06

    Наші улюбленці

    Ти не ти, коли спекотно) улюблене місце нашого Біма)
  4. 3 points
    Наташшшка

    Наші улюбленці

    Поки писала повідомлення, коти ввімкнули опалення!!! Це жах, коли вже їх заберуть?! Наша - сама чемна!
  5. 3 points
    Наташшшка

    Наші улюбленці

    В нас малого відпустили в відпустку, він припер нам своїх котів, і поїхав з дружиною відпочивати(а це йому явно дуже-дуже треба) І це не коти, це невихований жах. В другій годині ночі пішла вимкнути джерки, щоб не пересохли, і, видно, не щільно закрила кімнату. А в нас там склад - борошно, олія, цукор, сіль...І алкоголь. І от ці...гадьониші, прорвали блокаду - відкрили двері - і весь алкоголь з тумбочки поскидали на підлогу. Весь, до однієї пляшки! В склі, не в пластику Встав зранку чоловік, і каже: "Наші коти шукали випить" Добре, блін, що хоч закусить не шукали, бо якби ці гади розбили мені сушарку(640грн один лоточок, а їх 16!), я б їх Котобанда
  6. 3 points
  7. 1 point
    Наташшшка

    Наші улюбленці

    Наші(нЄ, синові) в данний момент. Ну прям лапушечки усі-пусі... З жахом чекаю ночі. Око вже сіпається.
  8. 1 point
    Магда

    Наші улюбленці

    Буквально тільки що - сидимо всім сімейством в одній кімнаті, дивимося "Сімейку Адамсів". Раптом чоловік каже: "Що за звуки? Наче кіт щось перевернув?" Я ж схопилася вже бігти "розбиратися" з рудою шкодою, коли дивлюся, а кіт на бильці дивана поряд з нами лежить собі тихенько вмивається. Кажу, добре, що є кіт - є на кого звернути) А що воно гепнуло, так і не знайшли)
  9. 1 point
    Максим Chef

    Секрети домашньої піци.

    Тісто: Дріжджі - 10 г Вода температурою 30 градусів 255 г Мука - 500 г Олія оливкова - 45 г Сіль - 10 г Цукор - 10 г Спосіб приготування: 10 грам сухих дріжджів заливаємо водою температурою кімнатної температури розмішуємо та відставляємо, щоб дріжджі розчинились; В окрему миску насипаємо 500 грам муки, додаємо 10 грам солі та 10 грам цукру. Перемішуємо все; Муку з сіллю та цукром додаємо в миску з дріжджами; Додаємо 45 грам олії, перемішуємо та вимішуємо тісто; Можна додати трошки олії на руки, щоб тісто не липло до рук під час вимішування; Робимо три порції тіста; Беремо три тарілки і змащуємо їх олією трошки. Туди кладемо наше тісто та накриваємо харчовою плівкою; Тісто підходить 1,5 години Стіл посипаємо мукою борошном, викладаємо на нього тісто та посипаємо зверху борошном також формуємо піцу; Соус: Томати палаті - 120 грам Базилік - 2 листочка Оливкова олія - 40 грам Сухий часник - 2 грами Перець, сіль Приготування соусу: 120 грам томатів пелаті виливаємо в блендер, додаємо базилік, оливкову олію, сухий часник, перець, сіль; Збиваємо все в блендері; Наш соус готовий; Начинка: Шампіньйони - 45 грам Сир моцарела - 200 грам Соєвий соус - 20 грам Цибуля - 20 грам Томатний соус - 120 грам Салямі - 100 грам Болгарський перець - 30 грам Нарізаємо шампіньйони та маринуємо їх в соєвому соусі та олії; Нарізаємо цибулю; На піцу зверху намазуємо томатний соус; Кладемо цибулю та посипаємо сиром, додаємо салямі та гриби; Нарізаємо болгарський перець мілким кубиком та додаємо зверху; Ставимо в розігріту до 250 С піч та випікаємо 15 хвилин; Смачного)
  10. 1 point
    Магда

    Пиріжки з чим завгодно

    Ха, тут я впевнена! Я фото роздивлялася, так аж наче смак відчула))) Вже руки просяться чогось спекти, та поки світло ще ненадійне - духовку не включаю, нагулюю апетит, рецепти вичитую, список складаю, тільки що доповнила) Дякую за рецепт!
  11. 1 point
    Фрекен Бок

    Пиріжки з чим завгодно

    На смак вони теж добрі))
  12. 1 point
    Сьогодні купили в Варусі кавуни та диню. Диня ще чекає свого часу, а от кавуни спробували. Брали здорові розрізані на чверті - кавун Український по 16,90 і кавун Кенді по 15,90. Обидва солодкі, соковиті, але Кенді краще, солодше! Де побачите Кенді беріть, дуже добрі! Мій Вова на кавуни та дині видає реакцію алергічну якщо там є хімія, тому майже не їсть нічого такого. А от на ці кавуни реакції не було зовсім.
  13. 1 point
    А я в цьому році вже без дачі і без врожаю. Чесно - рада! Бо як вспомню ту свою грушу Любимиця Клаппа і гілки, на яких і листя від груш не видно... хай тепер в інших хазяїв голова болить, куда її дівати і куда ще закопати. Пішла на базар, купила 2,5 кг персиків по 30 грн, закрила 4 бутиля 3л і буде мені взимку смачно. Смачніше, чим груша.
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×