Перейти до вмісту

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12.09.2024 in all areas

  1. 4 points
    Привіт! Прийшла написати про свою "зраду" ) На сторінках фб, в одній з груп, побачила рецепт квашених помідор, зберегла. Час від часу згадувала, але ніяк не доходили руки. І тут усі зірки зійшлись, готую! І звичайно ж, Свєтіку скидаю посилання, зі словами, зроблю розкажу... А Свєтік мене одразу і питає, невже я не знаю автора цього рецепта, Свєту? Чесно, не знала, а якщо чесно, то і не дивилась хто автор)))) І от Свєтік скидає мені посилання сюди. Тепер я знаю, хто ти, Свєта!)))) Тому принесла тобі подяку, за рецепт! Помідори смачні! ( Бо солоденьке не смачним не може бути!)))
  2. 2 points
    )))) ага, ото захотіла зрадити, а й не вийшло, усі дороги ведуть додому!
  3. 2 points
    спокусницЯ

    Солов'їна пісня

    Вітаю! Не згодна, кругом люди ( це я про дундуков). Люди, які переживають еволюцію, змінюючи мову спілкування, тому суржик, це нормальна річ, як перехідний період. В нас стільки років винищували усе справжнє, українське, що потрібно не мало часу, щоб хоч щось повернути. І тут від терпіння багато залежить, бо лагідна українізація то краще цькування.
  4. 2 points
    Ингредиенты: На 1 кг різаного перцю 1 л томат-пюре 50г (2 ст.л.) цукру 30г (1 ст.л.) солі Метод Соковитий солодкий болгарський перець, ЧЕРВОНИЙ або частково почервонілий (з іншим не той смак), очищають і нарізають смужками або квадратиками ≈2см. Окремо готують сік із томатів, я роблю через соковижималку. Сік уварюють у 3 рази до пюре. Можна взяти готову томат пасту та розвести її водою до потрібної густоти, але дуже важливий смак самої пасти. Тепер варимо лечо. На 1 кг різаного перцю – 1 л томат-пюре, 50г (2 ст.л.) цукру, 30г (1 ст.л.) солі. Кип'ятимо 10 хвилин, розливаємо в банки. ВСЕ! Це класичний болгарський рецепт (у мене чоловік болгарин). Ніяких спецій, цибулі, моркви та ін... - це не овочеве асорті або салат, це ЛЕЧО! Виходить як раніше у консервах Глобус, хто пам'ятає. Для тих, хто сумнівається - ОЦЕТУ теж НЕ ТРЕБА!!! Я роблю цей рецепт дуже багато років, стоїть у квартирі у коморі. Ніколи не бродило, не закисало, бувало і 2 роки стояло як свіже! Україна Дніпро Війна росії з Україною День 932
  5. 2 points
    Ось помідорки зараз Це фоткала перед обідом. Зараз ще менше стало
  6. 1 point
    Ингредиенты: Помідори - 1,8 (1,9) кг Вода – 1,25 (1.3)л Сіль – 3 ст. л. (55г) Цукор – 6,5 ст. л. (100г) Спеції Часник - 1 головка Метод Вже дуже давно роблю такі ось швидкоквашені помідорки, які "відлітають" зі столу зі страшною швидкістю! Для цього рецепту потрібні маленькі помідори, бажано не більше ніж 5 см у діаметрі. Ідеально підходить сорт Солероссо, але й інші за розміром. На банку 3л треба 1,8 кг. Пару-трійку зубків часнику нарізати пластинками, можна ще навпіл пластинку розрізати. Помидори промити. У кожному помідорі гострим ножем зробити неглибокий прокол у плодоніжку і вставити туди шматочок часнику. У банку на дно покласти парасольку кропу, пару листя смородини, вишні, лаври, шматок гіркого перцю. Коротше, все на ваш смак тут немає чітких правил. Можна взагалі нічого не класти. Укласти помідори у банку. Залити розсолом – 1л 300мл води + 3 ст.л. майже без гірки солі + 6,5 ст. л цукру. Я воду беру з під крана, просто розмішую спеції, не кип'ячу. Ви робіть за своїм розумінням. Банку закрийте звичайною пластиковою кришкою чи просто шматочком марлі. Поставте банку в ємність, щоб стікав розсіл. Він не обов'язково витікатиме, просто страховка. Поставте банку в найтепліше місце. Кришку періодично знімайте. Процес триває приблизно 4-7 днів, залежно від температури. Розсіл повинен помутніти, помідорки стануть "як газовані" - вираз мого чоловіка. Після цього банку треба поставити у холодильник. Найстрашніше у процесі - це фраза "а давай вже спробуємо!" Тому що якщо почати пробувати, то в холодильник уже не буде чого ставити! Я завжди жорстко припиняю ці спроби чоловіка, але сама нишком тягаю ці шалено смачні помідорки!Попереджаю - як тільки минуло 4 дні, одразу ставте другу банку! Першу навіть не розкуштуєте, як закінчиться! Помідори треба тонкошкірі, швидше просоляться. Сливки теж можна, але вони довше квасаються. Можна черри. Черрі прокваситься швидше. Колір помідорів на ваш смак. Дуже прошу уважно читати пост, щоб вам одразу все було зрозуміло. Я завжди вказую усі нюанси. Всім смачного! Україна. Дніпро Війна росії з Україною День 189
  7. 1 point
    Магда

    Паста из соленых перцев чили

    Нарешті в цьому році і я дійшла до цієї пасти) Зробила одну порцію, перець розробляла без перчаток - руки тепер печуть, жах!) А ще я маніяк різних банок-склянок і тому їх у мене завжди дефіцит. Перець нарізала, а куди скласти немає) Знайшла одну з своїх улюблених з широкою горловиною на 1.7 літра. Пресувала перець в банку макогоном, зате гніт підійшов - краще не придумаєш!) Поставила на столі, чекатиму ферментації, дуже цікавий мені цей процес. Ось, звітую!
  • Newsletter

    block_newsletter_signup

    Sign Up
×